Mám skoro 20 rokov a nikdy som nemala vzťah. Ja viem,že na tom nie je nič zlé ale ja mám pocit,že somnou je niečo zlé. Popravde ani neviem už aký je to pocit keď sa človeku niekto páči. Alebo keď je človek zaľúbený. Ja asi neviem aký je to pocit. Aj keď si myslím,že som raz už bola zaľúbená ale to bolo veľmi dávno. Nasilu si vzťah nehľadám a vie mi byť fajn aj samej. A nechcem mať vztah ani preto lebo skoro všetci okolo mňa majú. Len veľa krát si predstavujem aké by to bolo kebyže aj ja mám niekoho. A máme sa radi. Ľúbime sa atď… Proste chcem veriť tomu,že raz taká chvíľa príde. Ale nedokážem sa zbaviť toho pocitu,že ja určite ostanem sama. Že som divná oproti iným dievčatám 😕 že somnou je určite niečo zlé…a že ja som pokazená. No ja neviem už… som aromantik?
@reanda No ja som práveže až moc emotívna. Čo sa týka rodičov tak ano mam ich rada ale že by som k nim cítila nejakú veľkú lásku alebo niečo tak to asi necítim 😕 čo teda nemyslím vzlom…kamarátov mám zopár tých mám rada. Mám psíka toho mám veľmi rada. A to vtedy “dávno” noo to bolo dosť detské asi aj keď som bola vážne asi dva mesiace v depke,že chodí ten chlapec s inou.
tak asi si narocna a nezalubis sa len tak do niekoho 🙂 .. ja som sa napr. zalubila az v tridsiatke 😀, takze ak mas devatnast, mas este kopu casu 😀 😉 .. ale fakt - myslim si, ze nie kazdy zaziva taku tu romanticku lasku, co sa vsade prezentuje a ma romaniky uz v sestnastich.. a neznamena to, ze je pokazeny.. ani ludia, co ostanu single, nemusia byt 'pokazeni', ak je to ich vyber.. a ak citis, ze o vztah stojis, tak isto budes mat sancu ho zazit, len treba dat tomu cas a volny priebeh a na nic netlacit.. a neposudzovat sa podla nejakych predstav, ako by to malo vypadat, aby to nebolo divne ..
ja viem, ze to inak vypada, ked ma clovek necelych dvadsat a uz sa citi 'stary' na prvy vztah a ma pocit, ze vsetci okolo uz davno vztahy maju.. tiez som sa tak citila 🙂 .. ked sa na to pozriem spatne, tak mi to pride usmevne, ze som to brala ako taku tragediu .. a hlavne som od tej doby uz spoznala kopu ludskych pribehov a vidim, ze zdaleka nie vsetci splnaju 'normu' na pekne a romanticke vztahy.. a ze je to casto uplne inak, ako sa to zvonka zda.. takze sa ozaj netreba posudzovat podla nejakych vonkajsich kriterii, ani porovnavat sa s inymi
Tiez som v tvojom veku nemala vztah nebola zalubena a vacsina rovestnikov na tom bolo rovnako . Nie je s tebou nic zle len si este nestretla niekoho co by ta hlbsie zaujal. Mas kopec casu na lasku vztahy. Tes sa zo zivota a nenahovaraj si ze stebou nieco nie je v poriadku. Este mas vsetko pred sebou . Nic ti neuslo.
nikde nieje napisane ze musis mat vztah, ze musis s niekym zdiekat svoje pocity, ze musis byt stastna len s nejakym partnerom. Ten spravny pride, neboj o nic neprichadzas...
Možno si proste citovo otupená... to nikto za celé dospievanie nejavil o teba záujem žeby si k tomu zaujala nejaký postoj? alebo sa ti nikto nepáčil? Moja najstaršia spomienka je že sa mi páčil žiak z vedľajšej triedy v prvom ročníku na základke, aj keď teraz nechápem čo som na niektorých chlapcoch videla a romantické knihy pre teenegerky čítam doteraz, mám 38, ale možno som divná práve ja 😀
@mladena aj mne sa páčil spolužiak v prvom ročníku na základke😅 ale to bolo mooc dávno
@mladena ze clovek nepreziva kazdu chvilu k niekomu 'romanticke city', prave vobec nemusi znamenat, ze je citovo otupeny.. autorka samu seba hodnoti ako prave velmi emotivnu, tak asi tazko bude citovo otupena.. len proste preziva emocie ineho typu.. nie vsetci sme rovnaki.. a prave taketo hodnotenia, ze je niekto citovo otupeny, lebo este v devatnastke nemal vztah, lebo niekto sa zalubuje furt do dakoho uz od skolky, sposobuju ludom obavy, ze su asi daki 'pokazeni'
@reanda niekedy ani tá emotívnosť nie je úplná výhra. Lebo či je to smútok alebo radosť ja to prežívam všetko až moc intenzívne :D
no vidis, cloveku nevyhovies 😀 .. ale na kazdu vlastnost sa da pozerat roznymi sposobmi a brat ju bud ako vyhru, alebo zataz, nezalezi na tom, ake tie vlastnosti su, ale ako sa k nim postavis a akym sposobom ich vyuzijes
ja teraz od veci, citala som, ze som aromatik a tak, ze reku pozriem, co to je 😀
laska nie je iba o romantike.. a s inymi ludmi mas ake vztahy? s rodicmi, s kamaratmi.. tam sa necitis divna a pokazena? a 'zalubena' nemusis byt iba do cloveka, mozes zboznovat aj domace zviera 😀 alebo nejaku cinnost - ludia, co prezivaju veci emotivne, su kazdu chvilu z niecoho 'paf' .. v tomto zmysle mozno si 'aromantik', ked nemas emocie tohto typu, ale to neznamena, ze si divna 🙂, ani ze nemozes mat vztah.. kazdy sa 'zalubuje' inym sposobom.. ked nemas este ani dvadsat rokov, tak je velmi skoro trapit sa nad tym, ze si divna, ked si nemala nikdy vztah .. a to 'davno', co si bola zalubena, to bolo co?