Sociálne siete sú prednejšie ako ja

25. dec 2024

Akoby ste reagovali, keby vám partner dokazuje, že sociálne siete sú viac ako to čo je mimo nich? V takom zmysle, že je mu jedno, že vám niečo môže ubližovať ale je dôležitejšie, aby mu nebolo trapne pred ostatnými? Vie, aký mám s týmito vecami problém. Napriek tomu ma dáva do pozície ( po dlhoročnom vzťahu) že keby sa s ním aj rozidem tak nevadí, lebo on ma takéto názory tak čo. Čiže radšej si niekoho prida / potvrdí akoby mu tieto veci mohli byt uplne jedno a keby sa radšej zameral na to, čo je mimo toho. Keď bol mladší, bol v týchto veciach viac vyspelejší a rozumnejší ako teraz. Čím viac je napríklad na instagrame, tým viac pozorujem negativny vplyv. Mna vôbec netrápi, keď aj niekoho nedam spätne sledovať ale on to strašne prežíva. Trebárs sa jedna o niekoho koho poznáme, kto ho dá sledovať ale ja ho poprosím, aby to on nerobil ( z nejakých dôvodov ktoré mu poviem) a on si urobí po svojom, mne tým ukáže ako ma ma na haku viac mu záleží fakt na pocitoch iných. Strašne týmto v mojich očiach upada, hovorím mu to stále, neviem asi aj keby som v pôrodnici a mám starosť sama so sebou tak by on riešil veci na instagrame, aby náhodou nejaká žena sa necítila trapne že ju on nedá naspäť sledovať. Vysvetlila som mu to x spôsobmi stále si presadzuje svoje, pritom vie od samého začiatku čo sa poznáme ( a je to habadej rokov) že mám v tomto problém a prežívam to viac ako napr on alebo možno niekto iny. Kedysi by mi modré z neba zniesol, prezentoval sa ako Jeho tieto veci nezaujímajú a čím ďalej tým sa mení v tomto k horšiemu.
Mrzí ma to, lebo ho lubim, počítala som s ním a myslela som si, že naše potreby budú vždy prvoradé a nie že pôjdem bokom, keď tu bude niečo na posratej socialnej sieti. Som zufala.
Neviem podľa správnosti čo mám ako robiť, zmieriť sa s tým že si ide svoju hlavu v tomto že nebudem mat nikdy nárok chcieť po ňom, aby sa vykašľal na celé sociálne siete v tomto? Aby opäť žil normálny život kde bude hľadieť na mna a ja na neho, ale žiaľ neviem hľadieť na toto?

simona53277
26. dec 2024

A nie je to skôr naopak že ty to príliš prežívaš keď on dá len obyčajný spätný follow a tebe to tak vadi ?

autor
26. dec 2024

@simona53277 napísala som že keď mu poviem dôvody čiže niečo konkrétne, ku konkrétnym ľuďom. A áno prežívam to aj to som písala že bolo to tak od začiatku a on sa prezentoval ako ten, kto týmto vôbec nežije a nevadí mu to a vždy bol skôr nápomocný, nikdy mi nijak neublížil a teraz to preberá skôr z iného konca. A ja sa neviem akosi zmieriť s tým, že ja už to v našom živote ma vyzerať takto že ja to budem ignorovať akoby to bolo niečo, čo je pre život dolezite?

vev82
26. dec 2024

Jeho zivot, jeho rozhodnutia. Preco sa ma riadit podľa teba? Nevyhovuje ti? Ty si mu povedala ze ti to vadi, pre neho to problem nie je a nemieni sa zmenit. Tak sa s nim rozid. Jednoduche. Nemozes manipulovat ludmi proti ich vôli.

autor
26. dec 2024

@vev82 tak, sú to premárnené roky aj pre mna keď ma niekto drží v sprostej ilúzii a po rokoch ma zrazu nejakú hrdosť pri takýchto bezvýznamných veciach. Chcem od života viac, ako mat po boku človeka kde socialne siete budú viac ako ja

mandarinka555
26. dec 2024

Tak si nájdi chlapa, čo nečumí do mobilu 24/7...Nepoužiteľný do bežného života, lebo jeho zaujímajú len sociálne siete....Čo na tom nechápeš? Inak mimochodom, dnes je taký asi každý tretí mladý človek...bez mobilu ani na hajzel....absolútne nepoužiteľný!!!!!!! A je jedno, či muž, alebo žena.

sissy27
26. dec 2024

Ako prepac, ale diktovanie, komu partner moze alebo nemoze dat follow ci like, lebo TEBE to vadi 🙄 poradim ti - prestan ty sledovat co on robi na socialnych sietach. Tvaris sa, ako velmi su pre teba socialne siete nepodstatne, ale ocividne pre teba podstatne su a velmi. Ja jedine co mam odkomunikovane so svojim okolim je, ze si nezelam, aby niekde zverejnovali moje fotky ci ine informacie o mne bez mojho vedomia a suhlasu a ostatne ma nezaujima.

autor
26. dec 2024

@mandarinka555 už taký mladý nie je. Paradoxne keď bol mladý ako ta väčšina o ktorej píšete, bol celkom iny

mimka1402
26. dec 2024

Dobre ale teraz, on dá spätne znamená že nie prvý, že?
Píše im, vypisuje? Alebo to skončí followom? Lebo to je tiež sakra rozdiel. Ja neviem koho sleduje ten môj, je to tak lepšie.😀 ale pri bývalom som stalkovala každého a nikdy viac, iba mi z toho sibalo.

autor
26. dec 2024

@sissy27 takze ignorovať a byt spokojná? Ja nie som ta ktorá sa pretvarovala v začiatkoch vzťahu a celé roky nerobila som sa chrumkavou, ako strašne super ženská s nadhľadom a bezhraničnou slobodou ktorú môže využívať. Každý sme ini. On je ten čo sa zmenil. Prečo tak strašne toľké nadržate mužom, dávate im totálnu moc ako oni môžu všetko ale žena ani si pisknut? Najlepšie tváriť sa že nič nevidím nepočujem nie? Už vidím ako v reale by vám niečo nevadilo čo iným píšete, že je čisto mužská vec

autor
26. dec 2024

@mimka1402 on mi to povie napríklad že vieš kto ma dal sledovať? A píšem že sú dôvody na to čo mu poviem. Nie pri každom ale tam kde ten dôvod je a poviem mu to a on aj tak spraví opak, ktorý potom odprezentuje v štýle že keby aj od neho odídem on si za takouto vecou bude stať.

mandarinka555
26. dec 2024

Zrejme si dokazuje, že je ešte k svetu...Neviem, aký je starý, ale napríklad môj švagor sa rozviedol po 30 rokoch, narazil si babu mladšiu, ako je jeho dcéra. Tlačila na neho, že chce dieťa, on debil sa nechal ukecať. Teraz on kmitá okolo decka, varí, upratuje, nakupuje, chodí do práce a ona? Sedí na mobile nepretržite ,dieťa len nakŕmi a prebalí🙈 No ale...kto chce kam...pomôžme mu tam...

zmrzlinka8
26. dec 2024

Sociálne siete strašne ničia vzťahy. Vtedy hral formu na teba, teraz tomu prepadol. Už ťa má istú, tak už nič nehrá. Teraz vidíš, na čom a kom mu záleží. Je to smutné. Keby bolo na mne, zrušila by som všetky sociálne siete. Jednak oberajú človeka o čas, ale aj o pozornosť partnera. Na druhej strane príliš veľa externých podnetov rýchlo preverí nestabilné vzťahy a tak sa narúšajú a končia.

autor
26. dec 2024

@zmrzlinka8 nehral formu to nie, len žil inak a celkovo. Potom sa do tohto viac dostal a nabral nejaké hlúpe sebavedomie, iné hodnoty … myslela som že sa to zvráti ale asi už niet cesty späť. Akonáhle partner uprednostní pocity iných s kým reálne ani nič docinenia nemá, tak o čom to je.

zuzanita1609
26. dec 2024

Ak smiem poradiť, prestaň sledovať čo sleduje a popracuj na svojom sebavedomí. Čím viac budeš vyčítať, zúfať,tým viac bude robiť napriek a ty skončíš ako zúfalka, ktorá nedokáže nič iné vidieť okolo seba,iba jeho a sociálne siete.. Nerob zo seba "stíhačku" a začni sa venovať sebe,svojim koníčkom. A ak to nedokážeš prekonať,rozchod bude najlepšie riešenie pre oboch.

sissy27
26. dec 2024

Prosim ta daj sa do poriadku trochu… ja nepisem nikde o ignoracii toho co mi vadi a uz vobec nie o tom, ze chlap moze vsetko a zena nic, to kde si nabrala??
Aj vo vztahu su hranice, ktore neprekracujem. Jedna z nich je, ze sa proste nestaram do socialnych sieti toho druheho a takisto do mojich mi nikto pindat nebude. Obaja sme dospeli a dostatocne rozumni na to, aby sme tam nerobili nieco, co by mohlo mat dopad na toho druheho. Vy ste dve nezrele decka, to je cely vas problem.
A teda za mna je celkom prirodzene, ze sa clovek meni, ved ani ty nie si ta ista co si bola pred 5-10-15 rokmi.
Ak ti ako partner uz nevyhovuje, tak to ukonci a posun sa dalej v zivote, kde je problem?

autor
26. dec 2024

@sissy27 pardon ale stále mi tu trochu nevychádza, nezrely je niekto pre koho sú socialne siete nič? Nič v zmysle že nikdy to nemá váhu skutočného života a nie nič že treba to celé ignorovať a nestarať sa. Práveže tam sa veľmi veľa ukáže pre toho kto je vsimavy. Ty preferujes vzťah kde nechceš aby sa v tomto starali do teba, ja taký kde si behom sekundy všetko zruším keď mi za to niekto bude stať lebo nemá to pre mna hodnotu väčšiu ako pocity niekoho koho mám rada. Sú iné veci na ktoré si nenechám ja siahnuť a nejaké socialne siete to rozhodne nie sú. Toto mi príde nezrelé, lebo keby to povie 13ka z detskej izby mala by som to isto väčšie pochopenie, keď pre tu to môže byt stredom vesmíru.

autor
26. dec 2024

@zuzanita1609 písala som, že mi to on sám povie. To sa nejak vylučuje, mat sebavedomie a trápiť sa pre toto? Alebo mat koníčky a nevšímať si toto? Nemyslím to v zlom ale príde mi to už hrozné otrepané, zakaždým pri všetkom ako žena ma malo sebavedomia. Veď ja nikde netvrdím, že sa bojim žeby sa rozbehol za nejakou. Nie je všetko o tom. Alebo mat veľa sebavedomia a koníčkov znamená menej si všímať partnera, jeho zmeny ? Tolerovať veci čo mi nie sú prijemne? Či okamžite sa po x rokoch rozísť a najlepšie ani nepovedať o čo ide, lebo veď hrdosť? Chcem zachrániť nás vzťah a nie tak, že začnem ignorovať čo mi prekáža

zuzanita1609
26. dec 2024

Ale ty nemôžeš nikoho manipulovať a naprogramovať ho podľa tvojich zásad a predstáv. Toto úprimný vzťah nie je. Láska je sloboda a dôvera. Nie určovať čo sa má a čo nemá robiť,ako sa má a nemá správať. Asi mu proste ideš už len na nervy,keď riešiš hlúposti.

vanilkovazmrzka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vanilkovazmrzka
26. dec 2024

Vy ste tak trochu mimo obidvaja.

gribka1
26. dec 2024

Koľko času venuje sociálnym sieťam a koľko tebe?

dadka1997
26. dec 2024

Skor si myslim, ze si tak trochu mozes za to sama, radsej je na socialnych sietach ako stale pocuvat vycitky, a rozkazovačky koho moze sledovať, fakt toto by ma nenapadlo vo vztahu riešiť, ak ty mas s niekym problem nesnaž sa ho prenášať aj na inych ľudí, ak ti partner nevyhovuje a nie je tvoj poslušný psík rozid sa s nim

autor
26. dec 2024

@dadka1997 upresnim to opäť. Ja mu slušne predostriem, prečo by sa mi veľmi nepáčilo, keby konkretnu osobu sledoval. Poviem mu dôvody nie z brucha vymyslene, ale existujúce. Poväčšine sú to take dôvody zachraňujúce ešte jeho hrdosť, aby nepôsobil tak že si ide nohy polamat. Napríklad keď sa jedná o vyslovene koketné ženy, ktoré sa v realite svojsky prejavujú aj predo mnou tak, že akoby aby nevnímali, že existujem.ci ženy, ktoré poznajú mna rovnako ako jeho, ja sa s ich partnermi nesledujem ( a vonku sa pozdravíme v pohode ) ale oni musia trochu posúvať hranice. A veru sa tie hranice takto posúvajú. Je to niečo podobne ako vykanie a tykanie. Mali sme otvorený vzťah v tomto vždy, povedať si vzajomne pocity a naozaj všetko rozvážne. Tak ja mu to poviem, otvorím sa čo to ide prejavim nejakú zraniteľnosť a on sa pomaly správa voči tomu ako šialený, až pozerám ako mu na tom fakt tak záleží? Preto to prežívam. Prežívam nie tu samotnú vec, ale jeho postoje a reakcie na to. Že či toto bežne dospely človek robí, potrebuje a dáva na piedestál. A zase nie ja som decko, že sa okamžite kvôli tomu rozidem no vyvoláva to vo mne tak nepríjemne pocity, že vo výsledku sa to potom hromadí a možno to prispeje k tomu

autor
26. dec 2024

@zuzanita1609 beriem , v tom prípade je nás osud spečatený a nedá sa teda nijak smerovať k dobrému, len sa prizerať ako sa to bude naďalej ničiť podobnými vecami, kde ja sa budem cítiť čoraz viac nepríjemne. Nemienim si zvykať na niečo , čo ma trápi a pokial mna niečo trápi a partnerovi je to lahostajne , asi teda nie je ten pravý. Škoda, že takto končia veci nie po 3 rokoch, ale keď sa k tomu prida dalších 10

lindous
26. dec 2024

Neviem si predstaviť, že by mi partner diktoval koho môžem a koho nemôžem sledovať, s kým sa môžem a s kým sa nemôžem priateliť, či s kým si môžem a nemôžem napísať… a je mi jedno ako by mi vysvetlil dôvody, prišlo by mi to smiešne, keďže si naozaj pádny dôvod predstaviť neviem, buď mi verí alebo nie, ak nie a potrebuje mi diktovať čo mam a čo nemám robiť, naozaj je lepšie to ukončiť … a nie, nie je to o tom, že sociálne siete by mi boli prednejšie a že by som sa nejak extra zaujímala o pocity ľudí, ktorým neopätujem follow, ale som dospelý človek, s vlastnou vôľou a základ vzťahu je pre mňa obojstranná dôvera… ak je tvoja z nejakých dôvodov narušená, dáva ti ten nezáujem pocítiť aj v iných oblastiach, ukončí to

januska12323
26. dec 2024

Nie si tak trochu hysterka? Keby aj sledoval každú koketu v okolí neznamená to hneď, že sa s ňou ide vyspať či o čo sa bojíš.

milos81
26. dec 2024

@autorka mne by tiež vadilo, keby boli nejaké hlúposti na nejakých zaprdených sociálnych sieťach prvoradé. V poslednom dlhodobom vzťahu čo som mal mala dotyčná jediné koníčky a to boli fb, ig, youtube, tiktok a Pinterest .V kuse pozerala na iných čo majú a ona nie, aký je ten či onen, mala absťák keď dlhšie nemala v ruke telefón, bol to jej život no a to mala v tej dobe takmer 40, dosť mi to vadilo, takže keby som dnes vedel že nejaká žena má tieto koníčky už na začiatku, asi by som sa jej vyhol. Skús sa ho spýtať či si vie bez týchto sietí predstaviť vzťah s tebou, ak mu na tebe záleží, nebude s tým mať problém, ak nie, uvidíš aspoň ako veľmi ťa má rád, keď ako sama vravíš, je mu jedno či ste spolu. Určite je veľa mužov, ktorým na žene, vzťahu a rodine záleží viac, ako na nejakej falošnej ilúzií

milos81
26. dec 2024

@lindous presne tak, dôvera je základ každého vzťahu, ak tam nie je, nemá zmysel to naťahovať, lepšie to nebude...

koniarova
26. dec 2024

Vám šibe obom. Začnite žiť normálne život. Nie takéto chujoviny donekonečna rozoberať. Kto, kde, koho pridal, lajkol. 🤦🤦🤦 A ty sa obzeraj po inom. On sa nezmení a ty strácaš roky.

zuzanita1609
26. dec 2024

Pozri autorka,nič v zlom,ale prečítam od teba jeden príspevok a začnem rozmýšľať nad mojou malou existenciou ... 🙄. Viem a rešpektujem,že každý je iný, každý má svoju komunikáciu,ale nenormálne ma unavuje prečítať jeden príspevok od teba. Nemyslím to naozaj v zlom,ale , trošku menej veci analyzuj, toľko nerozoberaj,človeka táto tvoja analýza vyčerpáva, vyciciava. V jednoduchosti...chlap sleduje iné ženy na nete,ako zachrániť vzťah? Odpoveď: nerieš chlapa, ktorý si ťa neváži,rieš svoju hodnotu a sebazdokonalovanie. Keby ťa chlap ozaj úprimne ľúbil, nerobí nič také,čo ti vadí, ubližuje. Nie preto,že budeš zakazovať,ale preto,že mu na tebe záleží a nebude ti vedome ubližovať.