Sociálna fóbia a žiadne kontakty. Ako niekoho spoznať?

novyclen92
3. jún 2024

Dobrý deň, chcem sa aspoň tu niekomu vyrozprávať, lebo sa cítim dosť smutne, mám aktuálne už 32 rokov, ale odmalička ma trápi problém so sociálnou fóbiou, aj po všelijakých terapiách a liečbe sa to nezlepšilo tak, ako by som chcel. Je na mne aj reálne vidieť, že to sebavedomie také nemám, som medzi ľuďmi stuhnutý všade, či si idem niekam posedieť alebo hocičo iné. Na základnej som čelil roky šikane, plus v rodine je to odmalička veľmi zlé. V podstate okrem pár známych nemám nikoho.

Premýšľal som nad tým, ako niekoho spoznať, možno aby ten človek aj pochopil, že mám určitý problém, ale je to ťažké, keďže mnoho ľudí naberie kontakty už na základnej, strednej škole, ja som na strednej spoznal len 1 spolužiaka tak viacej, že sme kamaráti doteraz, ale so ženami je to nula bodov. Mal som za život len 1 kamarátku, vzťah podstate len 1, aj to len krátky čas, lebo som šiel do toho už zo zúfalstva, aby som nebol sám. Trápi ma najviac samota, mám pocit, že mi ušiel vlak a neviem ako to dobehnúť.

libertz
3. jún 2024

Cauko, ja som mal kedysi socialnu fobiu tak na zakladnej a polku strednej tak do cca 17tich. A potom som sa toho nastastie zbavil. Teraz mam 29. Mozem napisat spravu? Zaujimalo by ma par veci...

caroline_
3. jún 2024

@novyclen92 ja mam tiež sociálnu fóbiu, pred tým ako som ju ziskala som na základnej a strednej mala kopu kamarátov, takze to nerieš ze niektoré ma kontakty zo strednej, to nemusí vydržať

novyclen92
autor
3. jún 2024

@libertz jasne, môžeš-