Mám problém.. som vo vzťahu. Sme spolu 7 rokov. Nedávano sa nám podarilo nadobudnúť krásnu nehnuteľnosť, v ktorej si teraz žijeme a užívame krásne chvile, máme dobre zamestnanie , v podstate nám nič nechýba. Minulý rok sme sa zasnúbili.. no a snúbenec čím ďalej tým viac spomína tému deti a rodina.. neviem čo sa so mnou stalo ale ja to tak zrazu vôbec necítim.. zrazu ako zrazu.. premýšľam nad tým asi aj dva roky už..milujem ho, nás, všetko spoločne.. ale čím ďalej tým viac mám pocit že nie som rodinný typ.. že proste nechcem sa posunut v živote a mať deti a rodinu.. neviem si predstaviť byt s nikým iným a ukončiť tento vzťah.. ale asi budem musieť nakoľko on to ma presne naopak.. najhoršie je že o tomto celom nevie a ja neviem či mlčať ďalej alebo to ukončiť.
Ako dlhá pokým ženu prejde fáza mať dieťa?
michal3691147324. dec 2024
Ako dlho trva kym zensku prejde faza mat dieta , sme spolu 7 rokov vo vlastnom byvani , ja 40 priatelka 35 , mame spokojny zivot kludny , bez dramy , proste ja to mam zrovnane , otazka je ako to maju zenske , ci ju to prejde alebo skor nie a mam sa zmierit z peklom ktore rodicovstvo prinesie
Sa prehandlujte😂
Koľko máte rokov? Lebo mala som takú kamarátku, dlho deti nechcela, ale potom pred 40 ju to chytilo a zmenila názor.
No tak záleží či je pre teba prijateľnejšie mať s nim dieťa takpovediac z donútenia alebo radšej nie a rozídete sa. Je to odomna možno dosť chladné, ale ja by som si normálne na papier vypísala plusy a mínusy každej možnosti a na základe toho sa rozhodla bez emócii
Mlcanie, neuprimnost o takej zasadnej veci by bola nehorazna podpasovka
Aby si raz nelutovala, ze si mala idealne podmienky a napriek tomu nemala deti. Tolko som tu citala komentarov zien, co deti nechceli, urobili si a nikdy to nelutovali. Ale aj komentarov tych, ktori deti maju a nemaju pre ne vhodne podmienky, alebo vyplakavanie tych, ktore deti chcu a nemozu. Kolko ludi by s tebou menilo... Podla mna nemas co stratit, ak do toho pojdes. Naopak, mozes len ziskat 🩷👨👩👧👧
A ako ste vekovo? Lebo je ine toto povedat a citit v 25 a ine v 35. Cize od tohto by som mozno dalej odrazila diskusiu. Dobre situovani ludia mozu byt rozneho veku a tak je to nam tazke hodnotit. Po 7 rokoch toto nemate jasne prediskutovane? Lebo po 7 rokoch by ste mali mat temu deti, macky, psy, skrecky ako jasnu vec. A nie niekoho tahat za fuzy a potom zit v nejakom opare lasky.
Komunikujte, hlavne musis vediet, ci dieta iba zatial nie alebo nikdy, partnertsvo/manzelstvo je o kompromisoch, pouvazuj, ci by toto nebol tvoj priprad, rodinny zivot nie je koniec sveta, ved si len zober Veroniku Cifrovu, kariera aj pri malych detoch sa da s podporou muza a ty takeho najskor mas, ten zivor je iny, ale s detmi je akysi farebnejsi, aj temny ked sa nevyspis🙈, ale krasny, naviac deti vyrastu extremne rychlo
Fu, no nesushlasim s tym, ze proste si sprav deti a urcite zistis, ze sa ti to paci 🙈.
Ak nie si nejak zasadne proti detom a len to akosi necitis, tak by som zvazila par veci:
Mas podozrenie, ze tvoj partner nebude dobrym otcom alebo manzelom? Napriklad aj prehnany optimiznus o zivote s detmi moze vestit problemy 😅.
Mas pocit, ze si este nestihla vsetko, co si chcela? V kariere, zalubach, starostlivosti o seba, ... Mozno si to treba spisat a splnit, alebo aspon urobit nejaku ciaru, na com ti naozaj zalezi a co odlozit na neurcito.
Mas strach zo zmeny a neznameho? Mozes sa zacat vzdelavat o tehotensve a detoch uz teraz a plynule sa presunut do novej fazy este predtym, nez urobite ten velky krok.
Alebo skratka necitis tuzbu po detoch? Na to by mohlo pomoct sa im viac vystavovat. Ci uz ist kocikovat s kamaratkou, navstivit pribuznych, prejst sa po obchode pre babatka alebo si len tak vsimat ludi s kocikmi a nosicmi, na ihriskach, na vyletoch...
Alebo sa zamysliet, aky je tvoj pohlad na materstvo a matky a vztah k tvojej matke. Ak negativny, tak je nacase to poriesit.
Ak aj tak usudis, ze deti nechces, alebo vyrazne neskor, ako tvoj partner, tak zrejme budete musiet hladat inde. Ale tu neistotu by sa patrilo vyjadrit uz teraz.
Toto si treba vydiskutovať doma medzi sebou