Sme spolu 7 rokov a nemôžeme mať dieťa

11. máj 2022

Ahojte baby. Potrebujem sa vyrozprávať, lebo mam pocit, že mi už svihne z toho všetkého. S manželom sme spolu dokopy siedmy rok, nemôžeme mat spolu dieta. Uz sme absolvovali umelé oplodnenia, plánované tehotenstvo, potrat …Velmi tažké na psychiku. Počas toho všetkého mal manžel úlet, že bol na rande s jednou ženskou,nič spolu nemali.. prisla som ma to len náhodou. Odvtedy môj vzťah k nemu dosť ochladol, som z neho strašne sklamaná, uz sa nechcem viac snažiť o dieta, uz sa mi proste hnusia aj dotyky od neho. On sa veľmi snaží, správa sa ku mne pekne, no ja mam v hlave len rozvod. Som radšej niekde sama bez neho. Samozrejme, že on o tychto mojich pocitoch nevie..Myslite, že mam dať tomu čas ? Že je sanca, že sa to nejak obnoví a začnem ho mat opäť rada tak, ako predtým ? Trva to cca pol roka. Na druhej strane si neviem prestaviť začínať nanovo, hľadať si nové bývanie, mat nálepku rozvedená. Prosim neodcudzujte ma, ja by som chcela len nestrannu radu, alebo podporu od niekoho kto zažil niečo podobne. Ďakujem.

pribinak
11. máj 2022

Nálepka rozvedená? To čo?

Radšej 100x s nálepkou rozvedená ako podvedená a sklamaná

dzulli1980
11. máj 2022

Dnes je "nálepka rozvedená" štandard ... vzťah je o dôvere ... Tvoj muž Tvoju dôveru voči nemu naštrbil ... už to nikdy nebude ako predtým ... mne Tvoj príspevok príde taký, že nevieš, či chceš, či nechceš odísť ... ja by som radšej začala odznova aj s "nálepkou rozvedená", ako sa takto dusiť vo vzťahu, ktorý ma nerobí šťastnou.

vsauce_
11. máj 2022

Tam je raz narušená dôvera a ak k tomu človeku už nič necítiš, nemáš dôveru, opýtaj sa samej seba, či chceš takto pokračovať ďalej. Budeš len sedieť a čakať, že veď nejako bude? Môžeš sa posnažiť na tom vzťahu zapracovať, ak si myslíš, že to pre teba ešte má zmysel, no tam keď ti už takto ublížil, len ťažko to dostaneš z hlavy.
Sú páry, ktoré prežili takéto veci, ale je ich velmi málo.

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barborachors
11. máj 2022

Uz by som si s nim decko nerobila. Načo aj? Ze pri prvom probléme sa ti znova otoci chrbtom? Vieš ako náročné je mat deti a starať sa o ne? Stokrát ťažšie ako umele a podobne procedúry. Ked nezvladol toto, nezvládne ani dieta. Btw on to decko asi az tak nechcel, ked toto robí.

gubiko
11. máj 2022

Nečudujem sa žiadnemu tvojmu pocitu, mala by som to rovnako v takejto situácii. Bola to záťaž a on išiel na rande. Bola by som sklamaná, stratila by som dôveru a uvažovala presne ako ty, aká budúcnosť ma s takýmito pocitmi k nemu čaká.
Stálo by to za úprimný rozhovor s ním. O tvojej bolesti z nemožnosti mať dieťa napriek veľkému snaženiu, o bolesti, že šiel na rande s inou, o strate dôvery. Vyložila by som karty na stôl. Povedala, že takto už viac neviem ísť ďalej. A zaujímalo by ma, čo on na to povie, ako sa k tomu postaví. Hovorila by som len pravdu a chcela by som ju aj od neho. Pre mňa by to tým bola otvorená veta s tromi bodkami. A ako by sa tá veta končila by záviselo aj od toho, ako sa on k tomu postaví, čo povie. Len v pravde sa dá ísť manželstvom ďalej. Musíš jej byť schopná aj ty. Nie je pred čím utekať. Keď sa situácia vyjasní, uvidíš ďalej, aké kroky si naplánuješ, a čo podnikneš.
Možno toto je to, čo ešte potrebuješ k rozhodnutiu - vidieť, či má zmysel uvažovať nad svojou budúcnosťou s ním a k tomu potrebuješ aj jeho stanovisko.

mandzula
11. máj 2022

Na nálepku sa vykasli, to dnes uz nikto normalny neriesi. Podrazil ta v tazkych chvilach, ja sa necudujem, ze to z tvojej strany ochladlo. Ci sa to niekedy spravi, tazko povedat, je to o povahe. Ja by som to nedala.

nwnw
11. máj 2022

Chudák chlap. Načo v ňom držíš nádej,keď ho nemáš rada a neveríš mu? Toto nepochopím.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
chadkroeger
11. máj 2022

a to,že nemozete mat deti je "chybou" teba alebo jeho? Lebo ak tuzis po dietati a si zdrava, isla by som do zmeny partnera, aj ked ta uplne chapem, že zacať odznova nie je prijemne. Ale osobne poznám známu, co mali ten istý problém, nemohli mať dieťa, po rokoch si muz nasiel milenku, ona nasledne tiež, rozviedli sa, ona sa dala dokopy s tým čo randila už pocas manzelstva a maju už 1 dieťa.
ale zase poznám kamaratku, ktorá tiez nemohla mať dieta, zacala chodiť s muzovym kamaratom, rozviedli sa, snazí sa o dieťa s tým druhým chlapom a stale nic.

retatka
11. máj 2022

A ktovie ci to bolo lej jedno rande a či ťa nepodvádza dlhšie …a možno ti bude dopriate dieťa s iným …všetko sa pre niečo deje …A ako vieš vlastne ,že ostalo len pri jednom rande ?!

katkati
11. máj 2022

Dosť podstatné je to, či to naozaj bolo iba jedno stretnutie a či naozaj nebolo nič. Viem, boli to veľmi, ale keď si presvedčená, že to bolo tak ako píšeš, tak ešte skús to predýchať, porozmýšľaj, či sama nebudeš trpieť ešte viac, pretože teraz si veľmi smutná a chýbal by ti. Ide o to, že v budúcnosti, ak by si chcela vzťah, koľko normálnych nezadaných mužov je okolo nás? Keď to manžel veľmi ľutuje, je šanca, že by to už neurobil.

luccija
11. máj 2022

Asi vie o tvojich pocitoch, keďže sa k nemu správaš takto nie?Veľa chlapov sa správa v kritických situáciách divne a kľudne aj podvedu, alebo si nájdu butlavu vŕbu ktorej sa vyrozpravaju.Kamaratke sa to stalo po x rokoch tiež, keď čakala vytúžené dieťa po iVF, ale oni to spolu dali.Neviem ...sklamal Ta a už ani nechceš dieťa, hnusi sa Ti...pre pocit, že som tomu dala šancu by som išla k psychologicke, aby si sa vymotala z tých pocitov ...

krisbar
11. máj 2022

Suhlasim s
@nwnw.
Ano, je to chudak chlap. Lebo namiesto toho aby si ho nechala ist a mat zenu, ktorej sa nebude hnusit s nim ostavas kvoli nalepke rozvedena.
A to iste plati aj o tebe.
Ano, mozete este vas vztah riesit ale pocity ktore opisujes su uz vacsinou zaverecna.
Len ti dam otazku...bez ohladu na to ci deti budete alebo nebudete mat.. vies si predstavit s nim cely zivot?

hipuska
11. máj 2022

V týchto prípadoch sa veľa vela prihliada na ženu a jej prežívanie traumy. Chlapi ustupuju do úzadia, vystavený vlastným pocitom neschopnosti, že nedokážu pre milovanú ženu nič urobiť. Kedy sa od nich očakáva podpora zene. Ale čo jeho vlastné prežívanie a túžba po dieťati? Kto je oporou jemu? Každý sa vyrovná s tým sám a spôsobom ako vie. Nezastavam sa ho samozrejme, pravdepodobne zlyhala komunikácia na obidvoch stranách.... Ale trochu nadhľadu nad celou tou situáciou by ti nezaškodilo. Vstúpenie si do seba a uvedomenie si, čo naozaj chces. Či naozaj chces od neho odist.

mandzula
11. máj 2022

@krisbar ale veď ten "chudák" chlap môže byť chlapom a sám odísť, keď vidí, že to neklape. Ona ho pri sebe nasilu nedrží, podľa toho, čo píše, sa práveže on snaží nejako to zachrániť.

derdia
11. máj 2022

Necudujem sa ti...mna sklamala sestra a uznedokazemmat s nouvztah aky sommala... Neverimjej ani nos medzi ocami... Neviem si predstavit, zit s niekym, kto by siel dorbovlne narande poza moj chrbat...akoze nevieme sito predstavit, dufam, ze sa mito nikdy nestane.. Ale ja by som to nebrala ako za zase nieco nove zacinat... Ale super zazijem mozno nieco fakt take co stoji za to...podla mna ak to tak citis, ze to nedokazes hodit za hlavu... Najma teda to zeta klamal tak si dajte pauzu... A uvidis.

sense
11. máj 2022

Radšej nálepku rozvedená ako žiť s človekom co sa mi hnusí. Tiež mám tu nálepku à nikto to nevie, lebo ju nenosím vycapenu na čele a žijem vo vzťahu kt mi dáva to co mi predchádzajúci nedával a nedal

lenvam
11. máj 2022

Nemusíš sa hneď rozvadzat.Odstahuj sa na istý čas a uvidíš ci ti chyba alebo podpiseze rozvodové.

janetinka27
11. máj 2022

ahoj, tazko radit, podrobnosti vies len ty, ale vztahy casto prechadzaju krizou. o to je to tazsie, ak su uz vo vztahu aj ine problemy, ako problem s otehotnenim alebo rizikove tehotenstvo atd.
nevieme, co bolo vo vztahu predtym, ci uz nieco nefungovalo. a ake vazne bolo to stretnutie s tou zenou? preco sa stretli, vyhladal ju on alebo to bolo nahodne stretnutie? ako vazne do toho isiel? co od toho ocakaval? (neodpovedaj).
urcite by som sa s manzelom porozpravala o pocitoch, tymto situacii nepomozes, ked to s nim nepreberies. ak budes k nemu chladna, bude mat dalsi dovod riesit nieco mimo vztahu.

katarinka89
11. máj 2022

@nwnw aký chudák chlap keď sa bez výčitiek stretáva s inou? Tozvie co jemu sa verilo hlavou pri stretnutiach s ,,milenkou,,? Autorky ti nieje ľúto?

katarinka89
11. máj 2022

@mandzula presne

pininka1
11. máj 2022

@katarinka89 bez vycitiek? A ty ho poznas? To chlapi nemozu byt psychicky na dne a zrobit hlupost? To len my sme tu tie trpitelky? Aj on moze byt na tom velmi zle, urcite aj on zle znasa,ze sa tak dlho snazia a nic z toho. Toto su tazke situacie a nikto nemoze byt ako stroj. To len tu poniektore chcu aby sa vsetci muzi spravali len idealne a boli bez chyb. To je cista utopia.

katarinka89
11. máj 2022

@pininka1 ja ho nepoznám ale ty snáď áno keď ho ľutujem? ?? Nečítala som nikde že by on bol ten kto zostáva s autorkou ktorá je príčinou že nemajú deti. Čiže zrejme je chyba bud na oboch stranách alebo iba na jednej alebo si proste biologicky nevyhovujú. Tak mi vysvetli prečo niekoho ľutujem keď ti nieje veľa vecí okolo toho jasných. ? Ja nezastavil ib ženské pohlavie ale robiť záver pred vysvetlením dosť dôležitý ch veci je na hlavu....

mandzula
11. máj 2022

@pininka1 tak podľa toho, čo autorka napísala, on bol ten, čo randil s inou, čož si tiež nemyslím, že je správnym riešením problémov vo vzťahu. Problémy majú mnohé páry a vedia ich vyriešiť bez randenia s inými. Mne osobne by sa teda nepáčilo, keby môj po nejakom probléme išiel za inou, to nie je znakom vyzretosti. A teda žena, ktoré je psychicky na dne, má ísť za frajerom?

katarinka89
11. máj 2022

Rob tak ako to citis- odhod predsudky, žijeme v 21.storoci a dnes už na teba nik nebude pozerať cez prsty. Žijeme len raz - tak treba žiť tak aby si bola šťastná.

katarinka89
11. máj 2022

@pininka1 a pokiaľ ide o nejaké ľútosti voči chlapom v takýchto prípadoch- myslím si ze 90% liečby a mnoho nepríjemných veci od pichania si injekcií až po odoberanie vajíčko až po neviem co, si odkrutia väčšinou ženy. Čiže vsetkym Takýmto ženám by som sa poklonila a uznávam a vážim si každého jedného manžela takejto ženy, ktorý pri nej stojí a nemá potrebu cici.u pchať na čas do inej diery.

petricka22
11. máj 2022

Ty musis sama vediet, co citis a co chces. Urcite by som sa netrapila tym, co si ini myslia, ze ti daju nalepku. Ved je to tvoj zivot, ty ho musis zit tak, aby si bola stastna.
Ja by som to tak definitivne nevidela. Zalezi od toho, ci mate este aj ine problemy, ale ak bol doteraz dobrym partnerom, dala by som tomu este sancu. Ak si nevies s tym sama pomoct, rozpravaj sa s muzom, zajdite spolu na parovu terapiu. Nevera sa da odpustit a da sa zas zit ako pred tym.
A ako tu bolo spominane, to ze sa vam nedari otehotniet moze trapit aj tvojho muza, sice o tom mozno tebe nehovori. Stale plati, ze najdolezitejsia vo vztahu je komunikacia, toto vsetko si musite vydiskutovat vy dvaja, nie zeny na konovi.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nwnw
11. máj 2022

@katarinka89 no ved s nou nic nemal, ocividne olutoval a snazi sa pracovat na vstahu. Autorka ku koncu riesi iba materialne veci (nove byvanie). Jej neni luto toho vstahu. Ani detsko nenapravi nedoveru a nelasku. Mozno bol iba flustrovany z toho celkoveho a siel na kavu s cudzou babou. Ved spolu nespali takze sa nic nestalo.