Ahojte. Sme spolu už 16rokov. Preskákali sme si všeličím. Ale v poslednej dobré mám zvláštny pocit teda ani neviem čo si myslieť. Chodí do práce doma len spí alebo mobil deti,ja, domácnosť nezáujem. Komunikácia asi ťažko on sa o blbostiach nebude baviť. Mali ste to niekto takto doma.
Otazne je, ci sa takto sprava odjakziva a iba teraz ti to zacalo vadit alebo sa zmenilo jeho spravanie casom? Ak si si zobrala muza, ktory fungoval takto od zaciatku vasho vztahu, tak velke zmeny neocakavaj.
Vas vztah prestava byt funkcny, treba to riesit.
Áno, tiež to mám doma. Nezáujem o deti, nezáujem o rodinu, nezáujem o bežný chod domácnosti, iba výčitky, že sa mu málo venujem, že on sa nechce rozprávať o deťoch, nezujíma ho ani čo chcem ja (máme dve deti, obe s nejakým handicapom - nikdy s nimi nepomáhal). Vedie reči, že on si život predstavuje inak a že deti vlastne ani radšej nemal mať.
Aktuálne som v stave, že som tak vyčerpaná (za celý svoj život som nemala žiadnu pomoc, žiadni príbuzní, žiadne babičky, tety, som úplne sama na deti) a priznávam, to zdravie nemám ako keď som mala 30. Nevládzem riešiť jeho depresie. Uvedomujem si, že vzťah treba riešiť, nemám na to energiu, s obtiažami zvládam operatívu - práca, škola detí, krúžky, denné učenie sa doma, domácnosť, sama nemám žiadny voľný čas. Viem, že je to moja chyba, neprišla som na to, kde si ten čas nájsť..
Tak sa vezmi na týždeň k rodičom a nechaj ho s deťmi. Možno si uvedomí, možno potrebuje čas s deťmi bez teba lebo možno má depku ktovie čím prechádza možno sa mu páči iná alebo iné fakt neviem. A keď sa nezmenil tak prestaň byť od neho ekonomicky závislá, možno sa situácia aj zlepší keď uvidí že sa o seba staráš a si nezávislá a tiež to bude prospešné keby si ho nechala v budúcnosti. Sústreď sa na seba.