Sme my ti zlí?

15. jún 2024

Ahojte prepáčte že píšem anonymne len potrebujem poznať názor nezainteresovanich. Ide o to že švagrovci teda.muzova sestra s mužom majú ísť zajtra na dovolenku do Talianska s tým že mali ísť autom, švagrovci majú už staršie auto ktoré sa zvykne dosť často kaziť a tento týždeň sa pokazilo tak že je aktuálne nepojazdné a oprava bude trvať dlhšie takze na zajtra nemajú auto..prišli preto vo štvrtok za nami aby sme im požičali naše auto ktoré sme si kúpili úplne nové pred dvoma mesiacmi..stalo nás takmer 40 000...dlho sme naň šetrili ..auto im požičať nechceme z viacerich dôvodov hlavný je ten že švagor je dosť nezodpovedný šofér už mal cca 4 nehody z toho 3 zapríčinil on.. nerešpektuje ani predpísanú rýchlosť..navyše idú do Talianska prvýkrát takže tam ani nepoznaju cesty ani nič..ďalší dôvod je ten že manžel jazdí denne do práce na aute keďže pracuje 20 km od nášho bydliska.. keď sme im slušne vysvetlili že im auto nemozeme požičať spustilo sa na nás v rodine doslova tsunami výčitiek že kôli nám oni prídu o dovolenku.....ešte podotknem že na to čo sa im v aute pokazilo respm odišlo ich upozorňoval automechanik už pred rokom že to treba vymeniť ale švagor na to kaslal lebo to bolo vraj príliš drahé a automechanik chcel len na nich zarobiť...

martul
15. jún 2024

Veď nech im požičia tá rodina.

autor
15. jún 2024

Už nám aj svokra volala s výčitkami že či im to auto naozaj nemôžeme požičať..že však majú to zaplatené tu dovolenku už tri mesiace a teraz nemôžu kôli nám ísť..

hsara99
15. jún 2024

Podľa mňa ste sa rozhodli správne. Švagrovci si môžu auto požičať aj z požičovne.

autor
15. jún 2024

@martul svokrovci nemajú auto aktuálne..a ďalší mužov brat má len služobné

nelca84
15. jún 2024

Odporuc ich na autopozicovnu. Bezne tak chodia ludia na dovolenky...

autor
15. jún 2024

@hsara99 jj ale to je pre nich drahé..to švagor hneď zamietol

autor
15. jún 2024

@nelca84 to sme.tiez navrhli

autor
15. jún 2024

Povedali sme im že kebyže máme staršie auto ešte ok ale nech sa nehnevaju ale toto je úplne nové máme ho dva mesiace..tak hneď sa švagor urazil že čo tým chceme povedať že či in nám ho nabúra alebo čo..

macekovam
15. jún 2024

Dobre ste im povedali.tiez by som nepožičala.od toho je požičovňa..a neviem či sa nedá ísť aj autobusom..nech pozrú turancar alebo tak...

markaterka
15. jún 2024

Dobre ste urobili. Nepožičala by som im tiež.

tetapetra
15. jún 2024

Dať auto takému blbcovi a potom budeš len kukať koľko pokút ťa bude čakať v schránke. Nie,nepožičal by som.

henikap123
15. jún 2024

A vy budete úplne bez auta? Chodit autobusom? Idu horúčavy, vy teraz kvôli ním budete sedieť doma? Možno by som si okrem všetkého vymyslela že ste mali naplánovaný nejaký víkend alebo výlet.
Možno dôvod že máte nové drahé auto nebol pre nich dobrý dôvod.

hsara99
15. jún 2024

Majú na dovolenku v Taliansku ale na požičanie auta niečo neviem, na koľko idú, ale veď požičanie na týždeň vie stať od 200-250€…

autor
15. jún 2024

@hsara99 tak bývať tam budú u svagrovej sestry takže ubytovanie a stravu majú zabezpečené v podstate zadarmo..

autor
15. jún 2024

@henikap123 hej aj na to povedali že však muž môže ten týždeň chodiť busom do práce že to hádam vydrží

pribinak
15. jún 2024

…….tak hneď sa švagor urazil že čo tým chceme povedať že či in nám ho nabúra alebo čo…..

Otvorené by som mu povedala, áno, bojím sa, že ho nabúral, už viackrát si mal nehodu.
Nevytvárajú dusno a chod do požičovne a svokre by som povedala, nech nerobí zlu krv tiež

Môžu ísť aj lezecký, sj busom sj vlakom.

klip0
15. jún 2024

Tak čo majú zaplatené už tri mesiace, keď budú bývať u sestry ?

dudos
15. jún 2024

Neustúpte. Priamo a slušne komunikovať a stáť za svojim. Auto čo ste si kúpili nie je lacná položka, potrebujete ho k bežnému životu. Na takéto prípady sú to autopožičovne.
Je nehorázne do akej situácie vás v rodine dostali. Zatiahli do toho rodičov, ako malé deti na piesku: mami tati Jožko mi nechce požičiať lopatku.
Priamo im treba povedať, že si to neželáte. A možno navrhnúť finančnú výpomoc (ktorú by časom vrátili) na požičanie auta (ak máte možnosť samozrejme na takúto finančnú výpomoc).

dadka1997
15. jún 2024

Ja by som tiez nepozicala, nech sa im ta casa mudra rodina vysklada a nech si pozicaju s pozicovne

klip0
15. jún 2024

A staršie auto vieš požičať aj za 150 na týždeň. Ak nemajú 150e tak nech nejdú do Talianska, čo spravia ak sa tam dačo stane a potrebovali by peniaze ?
A nechápem ako môžu mať takú drzosť pýtať od vás auto ktoré denne používate a vedia že ho potrebujete. Keby máte tri a jedno vám stále stojí len tak , tak dobre že sa opýtajú, ale takto ?
Nechcem vedieť koľko pokút by vám v priebehu 2r poprichadzalo a švagor by sa tváril že on nič. A koľko škrabancov (v lepšom prípade) by to auto po dovolenke malo

0silvia0
15. jún 2024

To su take tie typy ze keby sa nieco stalo, tak si to aj tak budete opravovat vy.
Tiez by som nepozicala nove auto.
Autopozicovna, letenky, autobus, moznosti je dost,nech si hladaju moznosti.

martinkatinka
15. jún 2024

Nepozicala... A co maju zaplatene, ked byvat budu u rodiny?

dudos
15. jún 2024

@dudos teraz som čítala ďalšie príspevky, o ich ubytovaní na dovolenke. Ak je to skutočnosť (s tým, že im odpadla platba za ubytovanie) tak by som peniaze na prenájom auta nepožičala.

elanor
15. jún 2024

oni este v zivote nepoculi o tom, ze existuju autopozicovne?
Tiez sa nam minuly rok pred letom pokazilo auto. I ked u nas bola situacia ina, lebo auto bolo pravidlene servisovane, problemy odstranene. Proste ruplo nieco nahle a necakane.
Ale miesto vyplakavania po rodine s prosikom o auto, ktore tiez dana rodina potrebuje, sme sadli za google, a pohladali autopozicovne v okoli. Muz par obvolal, a z jednej zajednal auto.
Mali sme ho pozicane, hmm, aj dobry mesiac. Ak nie viac.

A nie, cisto nove auto by som nepozicala, kor ked by na nom muz chodil kazdy den do roboty...

jana2679
15. jún 2024

Nepožičala by som , a ani by ma nenapadlo niečo také žiadať. Máte právo povedať nie.

dudos
15. jún 2024

A ďalšia vec je tá, že sk by veľmi veľmi chceli a hľadajú tak by možno ak našli niekoho, kto im to auto urýchlene opraví, (ak by sa dlho nečakalo na súčiastku).
MM takto už viac krát bol ochotný zákazníkom opraviť auto aj po dve noci za sebou, keď vedel, že odchádzajú na dovolenku. (No vždy je tu risk, že súčiastka môže byť nekvalitná a auto sa môže ak tak na dovolenke pokaziť, tu radím zvážiť si pripoistenie pre prípad poruchy OA).

buberova
15. jún 2024

Dobre ste spravili.. kvôli ich nezodpovednosti budete chodiť autobusom? Prečo? Tiež som pozerala požičovne a videla som tam fabiu za 20€ na deň. Nech sa páči, môžu si požičať.

elanor
15. jún 2024

tak potom o akej drahej zaplatenej dovolenke vypakavaju, ked nakoniec idu v podstate takmer zadarmo k rodine???? A ze nemozu ist kvoli vam???? WTF??? nemozu ist kvoli ich vlastnej nezodpovednosti, arogancii a neschopnosti.
Si robia prdel?
A svokru by som pekne krasne poslala do riti fialky sadit.

birika
15. jún 2024

nepozicala by som v ziadnom pripade, mate auto pre potrebu rodiny, nie pre potechu....a do talianska chodia 8-miestne auta co vozia dovolenkarov, chodia autobusy, vlaky. Ked vedel o poruche jeho auta mal mysliet na tu -uz zaplatenu- dovolenku

mimikarol
15. jún 2024

Kokos to je sila. Ja by som auto nepožičala takému šoférovi čo mal viac nehôd ani keby chce ísť do susedného mesta. A nech sa nádhera koľko chce

aurora33
15. jún 2024

Ten švagor bude riadny žgrloš: požičovňa je drahá, automechanik je drahy…. Tak nech nechodí na dovolenky keď je všetko drahé.
Rozhodli ste sa správne, že im auto nepoziciate.