Slušnosť pri zdravení

15. máj 2024

Ahojte… Je podla vas pozdrav pri luceni „Majte sa!” nelsusny?😅

zmrzlinka2021
15. máj 2024

Prečo neslušný?

autor
15. máj 2024

@zmrzlinka2021 bolo mi povedane, ze sa to nehodi, je to vraj nelsusne.😅

natall113
15. máj 2024

Podľa mňa je to v pohode ale poznám ľudí pre ktorých je "zdravím" alebo "majte sa" vrcholne neslušné

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2024

A co ma byt na tom neslusne?

zojazoja
15. máj 2024

A mne sa to nepáči🙃 ja som ale stará výchova a nepáči sa mi keď napríklad príde 20 ročný zákazník do prace k nám a od chodby krici: zdraviiim....pre mňa to slušne nie je.

janulka1802
15. máj 2024

Pre mňa majte sa, znie tak pre ľudí, ktorí sú mi bližší. Cudzích by som tak nepozdravila. Zdravím mi príde také zo starých čias. Mne sa to páči.

zena666
15. máj 2024

Aj ja používam zdravím ale tam kde si to mozem dovolit 🤦🏼‍♀️😀😀 a majte sa podla toho komu😀

muchotrafka298
15. máj 2024

Vies co, pre mna je akykolvek pozdrav lepsi ako ked niekto pozera ako tela na nove vrata a nema tolko chochmesu, aby napriklad vobec odzdravil. Tyka sa to mladych aj starych.

majka99999
15. máj 2024

Pre mna je to pozdrav pre ludi, co sa poznaju blizsie, nie napriklad pokladnicka v obchode a zakaznik. Skor taki znami az priatelia, vzdialenejsia rodina...

jenny224
15. máj 2024

Ako komu. Nadriadenému, ktorého poznám 2 dni aj s cestou by som to určite nepovedala 😀 naopak dlhoročnému kolegovi pokojne

alickapusinka
15. máj 2024

MY v podniku mame riaditeľa ak poviem dobrý deň a on mate dreň a nanuky do ruky a žuvačku do váčku. Proste je nás rovesník pozná srandu tak mi to príde ako od nadriadeného vtipne. A hoci si týkame úcta aj my voči nemu aj on voči nám tam stále je. Je to vtipkár. Jeho mama bola u nás na výpomoc a od mala je taký žartovný. Takže vždy vie všetko obrátiť na srandu. Sú aj taký ktorých určite pozdravenie urazí. Mám aj starších kolegov v dôchodkovom veku a ak poviem dobrý deň tak kolega povie komu dobrý komu zlý. Ale dôležite je pozdraviť aj odzdraviť.

vyrovnanaosoba
15. máj 2024

Kamarátke kľudne, kolegyni ktorá je len kolegyňa, by som sa tak nepozdravila. Ako ani zdravím, či dobryyy, dovi

diewcatqoo
15. máj 2024

Zdravim bezne napr. u lekarov, na uradoch a tak "majte sa pekne", "pekny zvysok dna" a pod.

rorino
15. máj 2024

Nie,nie je neslušný.Napr. sú spolu ľudia,ktorým tykas aj vykas,tak sa im takto pozdravis naraz.

cina1
15. máj 2024

urcite zalezi od toho, komu sa takto pozdravit. v oficialnom styku urcite nevhodne

viestta
15. máj 2024

Majte sa poviem kamaratke, kolegom a rodine. Ale hadam "Majte sa" nepouzivas ked odchadzas od niekoho "cudzieho".

nelly234
Autor odpoveď zmazal
Zobraz