Sklamaný svokor

15. aug 2023

Keď boli deti malé svokor veľmi rád chodil k nám, len tak po práci, zahrať sa s deťmi , bral ich na ihrisko , na kupko, na zmrzku, podebatil s mužom. Potom šli obaja svokrovci do dôchodku a keďže svokra nikdy nejavila záujem o deti obmedzovala aj svokra. Keď ich muž horko ťažko uprosil aby došli všetko ohundrala a po hodine hučala do muža aby ich zobral domov. Ona zomrela pred pol rokom, svokor zostal sám. Minulý týždeň došiel na návštevu a hneď na druhý deň sa pýtal domov. Mužovi povedal v aute, že sa u nás necítil dobre, lebo sa mu deti nevenovali.
Ženy naozaj neviem čo povedať svokrovi/deťom. Svokor zaspal dobu, medzitým prešlo viac než desať rokov, deti majú 17 a 16. Majú brigády, rande, kamošov, športujú, zájdu sami do kina, nebudú sa mu hádzať okolo krku ako kedysi.

deti95060810
15. aug 2023

môj otec vždy vravel - venuj sa deťom kým sú malé...keď budú väčšie deti ťa už potrebovať nebudú...
máme niečo podobné doma....

autor
15. aug 2023

@deti95060810 v dome mu nedovolím zapáliť si, muž a bol v práci, deti už majú iné záujmy. Urazený sedel celé poobedie na terase. Má táto situácia vôbec riešenie? Žije sám vo veľkom poschodový dome. Je mi ľúto že je celé dni osamote

viestta
15. aug 2023

Zoberte deda na vylety, chodte ho obcas pozriet hoc aj na cely den, deti mu mozu co to porobit, uz nie su male, aj vy. Poobede si spravte grilovacku a stravte spolu cas. Deti sice budu oci v stlp vyvracat, ale maju uz dost rozumu aby pochopili, ze treba sa obetovat a venovat sa aj inemu ako len tomu svojmu.

vanilkovazmrzka
15. aug 2023

Chce to cas, viac stretnuti, a rozhovory. Su to pubertaci, spravali by sa menej vrucne aj keby sa tie vztahy so starym otcom tak neochladili.

autor
15. aug 2023

@viestta určite nikam nepôjde, mám problém zájsť sám do obchodu. Pomáhať chodí muž pravidelne. Istí čas som sa ponúkla aj ja, ale odmietol. Neviem načo je mu 7izb dom. Za 2týždne dovolenky by sme to neriadili, a keby aj bolo by to zbytočné

zuzinka888
15. aug 2023

Svokor sa citi osamely, bepomohol by mu psik, alebo macka- ta he menej narocna akebo iny spolocnik?

hladamematku
15. aug 2023

@zuzinka888 psík je živý tvor nie výplň pre nešťastného človeka!!! Ten človek ho musí chcieť sam

zuzinka888
15. aug 2023

@hladamematk ale ja netvrdim ze mu ho maju kupit ako prekvapko, bez jeho vedomia- mozno mu to len staci navrhnut, porozpravat sa o tom, dohodnut vencenie niekde v utulku.... moznosti je vela

tykat
15. aug 2023

Tak predtým svokor zabával deti, teraz ste na rade aby ste svokra zabávali vy.

tykat
15. aug 2023

@zuzinka888 ojjj tak na toto pozor, kolegynina mama tak knucala ze je sama, ze jej je smutno, ze nikoho nema, ani sa ku komu ozvat, tak natukli ze mozno psik. Ona neodmietala. Tak jej kolegyna kupila šteňa a ešte v ten deň si ho musela zobrať domov lebo mama ho vobec nechcela.

autor
15. aug 2023

@tykat ako to myslíš? Chodíme do roboty, ja mám až dve aby sme vedeli splácať hypo, deťom mám zakázať priateľov, brigádu, autoškolu, hudobný festival kam má pol roka kúpené lístky?

autor
15. aug 2023

@vanilkovazmrzka možno vekom puberta, ale 17 ročná dcéra sa už dávno nespráva ako puberťáčka, Býva na intráku, varí perie si sama, študuje na ťažkom gympli, repreztuje šklollu doma aj v zahraničí, prijímačky spravila toho času ako štvrtá naj.

autor
15. aug 2023

@zuzinka888 určite nie, voľakedy mali ale už nechcel. Ak nevládala ani chodiť ako by venčil psa? Mimochodom odmieta ísť k doktorovi.

vanilkovazmrzka
15. aug 2023

@autorka tak potom je to isto dostatocne bystre dievca, aby pochopila, ze dedo chce s nimi nadviazat nejaky vztah, a ze by mu mohla dat este sancu. Neni nad to mat este starych rodicov ❤️

autor
15. aug 2023

@vanilkovazmrzka počujte deti starký vás úspešne ignoroval 13 rokov , neunúva sa ani na jeden darček / telefonát/pohľadnicu k sviatku či vianociam a zrazu sa s vami chce kamarátiť tak k nemu bude milé.
Ok, porozprávajú sa polhoďku ale potom sa minú spoločné témy.

vanilkovazmrzka
15. aug 2023

Ked to beries takto, tak naco svokra lutujes? Ked ty sama citis voci nemu zlost, tak deti asi tazko mozu byt k nemu mile. Myslela som, ze ti zalezi na tom, aby mali nejaky vztah.

euka210
15. aug 2023

Moj znamy mi tak povedal, ze... predtym robila babka detom prazdniny ked boli male, teraz uz deti robia prazdniny a spolocnost babke...tiez uz maju najstarsie 18r a babka si kvoli nim dala do domu wifi 😁
Tiez si myslim, ze tych par dni sa da prisposobit svokrovi...uz sa nebudu hrat, ale zhovarat, urobit si vylet, zoberu uz oni deda na zmrzlinu...proste stravit spolu cas.

autor
15. aug 2023

@vanilkovazmrzka to skorej mladšia berie takto, babku si dokopy nepamätá dedka iba hmlisto, aj to asi len preto lebo som im ukazovala starých rodičov na fotkách

megleka
15. aug 2023

@viestta toto ste veľmi krásne napísala tiez to vidím ako riešenie, pripadne deti aby spolu s dedom porobili dačo na jeho dome vek na to majú a myslím že sa mu to bude ratat

autor
15. aug 2023

@euka210 Nikam ho nezoberú, lebo dedo nevládze chodiť (odmieta navštíviť lekára), to aby moje deti tam mali wifi sa nikdy nedočkajú

lija22
15. aug 2023

ujko zmeskal prilezitost. Mas dost svojich starosti. Snazila si sa, nevydalo

katkami123
15. aug 2023

Autorka, v podstate na všetko máš odpoved ako sa nedá, ale keď sa ti on staral o malé deti - je to mega pomoc na nezaplatenie- to ti vtedy nevadilo. Keď majú pubertaci čas na instagram, Facebook, ty tu na koňa, keby ste veľmi chceli, tak máte aj občas na neho. No, ale vy nechcete.

tykat
15. aug 2023

Ak nemate na svokra cas, tak nemate cas, vy si musite stanovit priority. Ked sa do nich svokor nezmesti tak je to smutne.

ahhola
16. aug 2023

Véd mu ešte spravte jedno pre radost😄
Zlaty chlap inak, pri tej babke roka.

uctovacik123
16. aug 2023

načo mu je 7 izbový dom, keď vy máte dve práce, aby ste zvládali platiť hypo? tam to začína, že by sa mohol dom predať, dedka do garsónky , peniaze vám? aby si bola trošku spokojnejšia? keď som si prečítala tvoj prvá príspevok, hovorím si, super, konečne nevesta, čo jej záleží na svokrovi. no, vydržalo mi to 2 minúty, kým som nečítala ďalej. @viessta ti tu dala krásny príklad, ako stráviť čas so svokrom. Lebo presne z takých momentov starí ľudia žijú. Z prítomností svojích detí pri sebe.... Manželka mu zomrela len pred pol rokom. Uvedomuješ si, že s ňu strávil celý život, a bez nej je ešte len 6 mesiacov?

katkami123
16. aug 2023

@uctovacik123
Áno, tiež mi to udrelo do očí - načo mu je taký veľký dom, čas s ním ale stráviť nechceme… není čas kvôli festivalu… ktorý je raz do roka na 2-3 dni, to je mi už len žrút času, ten festival, krúžok, ktorý nie je cez víkend, trvá tak 2h atď. Ono najviac s tými deťmi treba aj tak pomôcť, keď sú ešte malé, už keď sú samostatné, je to iné, keď vtedy najviac, keď bolo treba, pomáhal, príde mi to dosť nefér.

autor
16. aug 2023

@uctovacik123 je úplne zbytočne to celé rozpisovať. Ale dajme...
Svokor nechce predať dom, chce tam zomrieť. Mali možnosť prísť bývať bližšie k nám do 1,5izbáku, nechceli vtedy, nechce ani teraz. Keď sa ten dom kupoval muž šiel za ručiteľa svojim rodičom, oni mali v tej dedine prácu preto sa tam chceli sťahovať. Rok na to ako sme s mužom začali spolu bývať zrazu prestali platiť svokrovci hypo. Dlhé roky platil hypo za nich muž, aj keď sa vždy dušovali , že mu dom darujú nikdy sa tak nestalo. Po smrti svokry zdedil muž 1500 euro dlžoby a štvrtinu domu v rómskej dedine o tri okresy ďalej, kde sa dom nedá predať ani za 5-6tis. Tá firma kvôli ktorej sa tam sťahovali dávno krachla. Ľudia od tade utekajú. Mužovi súrodenci na všetko kašlú, neunúvali sa prísť navštíviť chorú svokru, dôjsť na pohreb či prispieť na pohrebné náklady. Všetko sme platili my s mužom. Bolo obdobie keď sme mali kvôli nim zablokovaný účet v banke,kam mi chodila materská a nemohla som kúpiť ani základné veci deťom, musela som si požičiavať na jedlo. Roky sme nemohli zabezpečiť vlastne bývanie.
K tomu festivalu, čo vám tak vadí, trvá 4 dní, je každý rok v meste kde dcéra študuje, keďže je to ďaleko a mala vopred kúpený lístok na všetky 4 dní bola dohodnutá že prespí u kamarátky. Svokor došiel a ona sa akurát chystala na bus. Vám sa ešte nestalo že k vám prišiel niekto nepozvane na návštevu akurát vtedy keď ste sa niekam ponáhlali preč?
A venoval sa mu každý aj deti aj ja dokonca tu bola moja mama aj sused. Dokonalé gazdinky dôjdu o piatej z roboty a možno vedia naraz variť aj robiť animátorku dedovi ktorý sedí a frfle od rána do večera na terase vyfajčí 2-3 krabičky pofiderných smradľavých cigariet a popri tom si spravila ešte aj druhú robotu. Žial nie som dokonalá gazdinka .

katkami123
16. aug 2023

Len toto je potom dosť veľký rozdiel oproti tomu, čo si písala na začiatku.

autor
16. aug 2023

@katkami123 čo konkrétne?

katkami123
16. aug 2023

Tak myslím, že toto celé úplne mení situáciu, povodne som ho mala za milujúceho dedka, ktorému zakazovala žena styk s vnúčatami, inak sa im venoval a mal ich rád. Teraz to len vyzerá na egoistov, ktorí Vam narobili kopu problémov :
“ Keď sa ten dom kupoval muž šiel za ručiteľa svojim rodičom, oni mali v tej dedine prácu preto sa tam chceli sťahovať. Rok na to ako sme s mužom začali spolu bývať zrazu prestali platiť svokrovci hypo. Dlhé roky platil hypo za nich muž, aj keď sa vždy dušovali , že mu dom darujú nikdy sa tak nestalo. Po smrti svokry zdedil muž 1500 euro dlžoby a štvrtinu domu v rómskej dedine o tri okresy ďalej, kde sa dom nedá predať ani za 5-6tis. Tá firma kvôli ktorej sa tam sťahovali dávno krachla. Ľudia od tade utekajú. Mužovi súrodenci na všetko kašlú, neunúvali sa prísť navštíviť chorú svokru, dôjsť na pohreb či prispieť na pohrebné náklady. Všetko sme platili my s mužom. Bolo obdobie keď sme mali kvôli nim zablokovaný účet v banke,kam mi chodila materská a nemohla som kúpiť ani základné veci deťom, musela som si požičiavať na jedlo. Roky sme nemohli zabezpečiť vlastne bývanie.”