Sklamanie verzus totálne vyhorenie vo vzťahu

michi29
18. okt 2023

Žienky, zas píšem, ale potrebujem to dostať zo seba von...
Som mamou 2 detí a aj manželkou, lenže necítim sa nijak ináč ako upratovačka, kuchárka, proste človek, ktorý všetko pre všetkých spraví a pre ňu nikto nič.
Už skôr som písala, že muž so mnou veľmi nespáva...
Vraj mi ide len o "mojkanie" a on je unavený z práce.
Už som mu aj povedala, že každý večer rýchlo zaspí, len aby nič nebolo..
Po dlhšom čase sme mali sex, a povedal mi, že mám na mesiac pokoj ...
Zas nič, potom jeden večer(asi sa potreboval vyprázdniť), tak bol sex, ale len kým bolo jemu fajn, ja som bohužiaľ nestihla, alebo neprišiel rad na mňa 🤔
Na Instagrame má samé fitnessky, takže ideál krásy má tam, kde trávi veľa času...
Človek sa nechce "vyťahovať", ale starám sa o seba po každej stránke, ale nikdy nepochváli.. okolie povie waau, ako vyzeráš po dvoch pôrodoch vo forme atď, ale z jeho úst nič, prídem od kaderníčky, ani ako keby som nikde nebola mám pocit...
Mám kamošky, ktoré idú s bundou posiatou lupinami, bez make-upu, proste nestarajú sa o seba, a tu človek robí, snaží sa, a mam pocit, že on to nerieši.
Neraz mi povedal, že nevie dať city najavo, že to je jeho slabá stránka, ale aj s tým som sa akosi naučila žiť, ale občas žena potrebuje byť pochvalená a cítiť, že je milovaná, ale to u nás výnimočne, vraj mám "bažiť" z toho, čo pre nás robí..
Doma je full servis, raňajky obed v práci, teplá večera doma, každý deň niečo iné, aby sa nikomu nezunovalo, o deti postarané, domácnosť vyluxovaná, o každého je postarané, len o moju maličkosť nie, plus čo sa týka nákupov a veci do domácnosti, všetko financujem ja, keď náhodou spraví nákup , nikdy to nieje viac ako 30€..
O debatke ani chýru, pretože hneď tak, že som nervózna, a aj keď som, tak len z neho, život máme pred sebou, zle sa nemáme, a moja mami ani povedala, že má pocit, akoby sme žili spolu viac ako 15 rokov, proste berie ma ako samozrejmosť, ktorá všetko nachystá, postará sa tip top o deti, operie, nachystá raňajky, desiatu do práce atď atď, a na mňa už čas nezostáva...
A ešte keď niečo chcem, tak mám spať 🙄
Človek, aby si začal "pomáhať" sám, lebo ináč žije v celibáte.
Mám pocit, že čím viac pre rodinu robím, tým viac som braná ako samozrejmosť...
Neviem či skúsiť niečo viac vyzývavé, ale zas nechcem sa zhodiť, že budem ako tá posledná, ktorá si niečo pýta...

sona272
18. okt 2023

A čo tak keby si trochu polavila ? Trošku ísť aj von s kamarátkami, alebo si povedať nič nerobím, dnes oddychujem ?
A mužovi povedať na rovinu, že tebe sa sex žiada, buď sa schopí alebo sprosto povedané budeš hľadať inde ako on na instagrame. Možno sa to nezdá, ale aj sex vie hýbať vzťahom

reanda
18. okt 2023

tazko radit.. tam je chyba v tvojom pristupe.. pre kazdeho spravis prve posledne a myslis, ze sa ti to potom vrati.. ale vidis, ze to nefunguje.. musis sa postarat o seba sama, sama si dat, co potrebujes, dovolit si to.. ale nie tak, ze teraz sama sa budes mojkat 🙂, ale v tom zmysle, ze napr. nebudes s muzom, pre ktoreho je problem prejavovat city, ked pre teba je to dolezite.. keby si sa mala rada a bola by si pre seba dolezita, tak by si na zivot s takym clovek nikdy nepristala, nezmierila by si sa s tym, nestacilo by ti to, nenaucila by si sa s tym zit.. to je ta chyba.. ze prijmes v zivote nieco, co ti nevyhovuje.. ze si nejdes za tym, ako to potrebujes.. a ked to pre seba neurobis sama, nemozes cakat, ze ti to druhi budu davat.. vsetko to, co si napisala, ze ti vo vztahu vadi, v nom ale mas a zijes s tym, nic s tym nerobis.. dovolis, aby to tak bolo.. takze si to robis vlastne sama.. a tam je aj riesenie tvojho problemu.. musis si to sama prestat robit.. nemozes pristupovat na nieco, co ti vadi.. musis si trvat na svojom, ze to chces mat tak, ako to ty citis, ty potrebujes.. ale zaroven druheho k nicomu nemozes donucovat.. takze tam je to riziko, ze ak to druha strana nebude chciet prijat, tak sa to rozide.. ina funkcna cesta ale nie je..

deti95060810
18. okt 2023

načo teplá večera keď má obed v práci... nech sa naje aj chleba..
obskakuješ okolo neho ako keby bol princ - je dospelý, nech sa postará..

kvetinka75
18. okt 2023

okamžite skonči s full servisom, hoď mu na krk deti a ty hajde niekde sa zabaviť. Veď on zbystrí pozornosť, keď doma poľavíš a budeš preč. Neoper mu ,neožehli, keď sa bude sťažovať, ruky, má.
Nemôže niekoho mať?

pralinka25
18. okt 2023

nechces aby ta brali ako sluzku tak sa ako sluzka nechovaj. (bez urazky, nemyslim to zle) ale dievca ty fakt ides na hranu a naco. nikto to nikdy neoceni. nehovorim ze sa mas na vsetko vykaslat ale zmen to. takto to dlho nevydrzis. setri sily a presmeruj ich inam. na seba. nehovorim ze mas byt sebec ale zacni dbat aj o svoje vnutro nie len zovnajsok. staras sa o seba ale nie pre seba ale pre toho chlapa ktory ta ma na haku.
rovno by som sa ho spytala ci je impotent alebo ma milenku. nenechaj so sebou zametat. bud sama pre seba kralovnou a nie sluzkou.

michi29
autor
18. okt 2023

@kvetinka75 nemyslím si, že by niekoho mal, pretože z práce prichádza domov a ozaj je doma, len neviem pochopiť a prijať tú jeho ľahostajnosť alebo ani neviem ako to nazvať, ako sú dni, keď príde aspoň sa má dotkne len tak keď niečo robím, ale viac je takých, že proste som tam a som samozrejmosť...

stanulienkat
18. okt 2023

Smutné čítanie, ale naozaj sa treba zariadiť, ako píšu dievčatá vyššie -nerobiť full servis a už vôbec nerozumiem, prečo väčšinu domácnosti financujes ty. Treba mu dať nákupný zoznam, čo treba kúpiť a vyhodiť ho do obchodu. Ako staré máte deti? Treba sa o ne ešte veľmi starať, alebo sú samostatnejšie? Prestan vyvárať večere, majú teplé obedy v práci a v škole a je čas začať sa venovať sebe. Máš plán "B", alebo chceš takto žit ďalší 40 rokov?

vroni
18. okt 2023

@michi29, no pozri, všimla si si dnes, ze fungoval vysávač, sporák ci chladnička? Asi nie. Fungujú ako majú, to si predsa vôbec netreba všímať, ze? Teba evidentne vidí muž v podobne pozícii. Si tam, fungujes, všetko beží ako ma, co si na tebe treba všímať? Je to smutné ale veľmi bežné a časté. Radu mam len jednu - "pokaz" sa. Nie tak, ze budete žiť hladní a v špine, ale zaukoluj pána tvorstva, aby si uvedomil, ze sa svet (a ani jeho žena) netoci len okolo neho. Proste, v pondelok musíš zostať s deťmi, lebo idem k lekárovi, v utorok s dievčatami na kávu, v stredu idem cvičiť... (niečo z toho, nie všetko naraz). A občas nebude navarene a možno občas vôbec nebudete doma (vybehnete ku kamarátke ci na výlet) a občas budeš ležať s vyloženými nohami, lebo si si naordinovala lenivý deň.... Nebuď domáci spotrebič. A ukazuj a presadzuj aj svoje potreby.

michi29
autor
18. okt 2023

@vroni ďakujem za tak krásne a múdre rozpísanie, človek občas potrebuje takéto niečo počuť/prečítať, aby sa nakopol🙏 ďakujem

pralinka25
18. okt 2023

@michi29 inak len tak pre uplnost co ten tvoj chlap vlastne robi. ty zabezpecujes full servis, financujes vacsinu domacnosti, ani len manzelske "povinnosti" si neplni k comu presne ho mas doma? na ozdobu? preco toto vlastne znasas?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jania023
18. okt 2023

@michi29 necitala som to cele iba po tu cast ze sa spravil a ty nic. No ak by mne toto urobil muz tak tak si mize honit nejblysie 6 mesiace debil
To kde videl ze ja a nikto iny?🧐

barbora01
18. okt 2023

@michi29 raz som tu na koniku citala, ze su len dva typy zien - princezny a ťažné kobyly. Ty si kobyla, ale muži chcú princezny, sprav zo seba princeznú a z neho koňa

michi29
autor
19. okt 2023

Spravila som si dnes radosť a zašla som ku kaderníčke, deťúrence u mojej mamky boli...a on trdlo domov príde a poznamenal, že "niekto má vlasy urobené" (tak som si v duchu pomyslela, ach aspoň, že to si všimol...a hneď nato si neodpustil a poznamenal, že "spokojná si"? Tak reku hneď som si svoje pomyslela 🤔

vroni
19. okt 2023

@michi29, nemysli si, povedz. Bez Ironie, úprimne, ano, som spokojná. Ani som sa v zrkadle nespoznala, aká som pekná. A nabuduce daj strážiť ratolesti tatovi, nie mame.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pralinka25
20. okt 2023

@barbora01 to s tou princeznou a konom je dobre. 👍

pralinka25
20. okt 2023

@michi29 ten tvoj sa s kazdym dalsim prispevkom javi ako vacsi a vacsi idiot. na toto nebudu stacit en nove vlasy. prekopat a prehodnotit vsetko. cim skor to urobis tym lepsie pre vsetkych

michi29
autor
20. okt 2023

@pralinka25 ľahké to nieje no ...

pralinka25
20. okt 2023

@michi29 verim. vsak som na neho nasrana aj za teba