Sklamanie v bývalom partnerovi a v kamarátke

martinkaxyz
16. feb 2022

Dobrý deň..Chcem počuť vás názor...V novembri 2020 sme sa s priateľom rozišli po päť a pol ročnom vzťahu. Dôvodov bolo viac, ja som ale stále dúfala, že sa niečo zmení a dá sa to dokopy, ale nedalo...Nevedela som to dlho vstrebať a trápilo ma to. Čo sa však ale stalo, že moja veľmi blízka kamarátka, ktorá bola zároveň moja butlava vŕba a ktorej som sa so všetkým zverovala má podkopla ešte viac. Dala sa dokopy s týmto mojím bývalým priateľom, o ktorom všetko odo mňa vedela, veľmi dobre vedela, že má ten rozchod veľmi trápi a tak ako mi ona ublížila, to sa nedá ani opísať...Asi 2 a pol mesiaca mi klamala, že ona s ním nič nemá....Že jej nie je hanba, takto má klamat a sklamať...Dali sa dokopy asi mesiac- dva po našom rozchode...Tak veľmi ako títo dvaja ľudia mi nik neublížili...akoby to nestačilo, sme ešte aj v rovnakej práci a ona úplne bez hanby...Povedzte mi čo je toto za osobu...A ešte ďalší gól, je už asi v šiestom mesiaci tehotenstva...a ja stále nemám toto všetko spracované, je mi lepsie, ale stále to veľmi bolí...Čo vy nato? Ako to prehrýzť a ísť ďalej? Dúfam, že takých ľudí už nestretnem...

zooeynka
16. feb 2022

Dlab na to....ale dotycna "kamaratka"by uz moja kamaratka veru nebola....

gazpalm
16. feb 2022

@martinkaxyz tak rozisli ste sa ,takze s kym si on zacne je snad na nom , ci keby sa daju dokopy rok po vasom rozchode ,alebo 10 by mozno stacilo , ja by som to neriesila

pivonka6
16. feb 2022

Poznám podobný prípad, tí dvaja tiež už majú deti a zobrali sa. Tá sklamaná má priateľa, ale deti nemajú. Čas všetko vylieči, len už ťažko budeš niekomu dôverovať. Drž sa🍀

mariejenka
16. feb 2022

Tak toto zabolí...od rozchodu ubehol uz skoro rok a pol, jeho by som neriešila a ju uz vôbec, ale sklamania by som bola riadne,a spalila mosty za nimi. Ona o chvíľu nastúpi na materskú a zijde z očí,aj mysle. Nekaz si zvyšok zivota negatívnymi emóciami.

betulinka1
16. feb 2022

@martinkaxyz no a co. Ved ste sa rozisli. Priala by som im vsetko dobre a vobec to neriesila. Ved tebe ten partner nevyhovoval , mozno jej bude.

annashirley
16. feb 2022

Tak ved ste sa rozisli...neprebrala ti ho...mne sa stalo podobne, tiez moja dobra kamaratka sa dala dokopy s mojim byvalym, ale teda ja som na tom nic zle nevidela, ved sme uz neboli spolu. Ja som jej ho dopriala😃 ...kamoska nic zle nespravila...

zooeynka
16. feb 2022

@betulinka1 ha ha take kydy pises, uz ta vidim keby si bola po nestastnom rozchode kde dufas ze sa opat date dokopy a namiesto toho by exko zbalil tvoju dobru kamosku a zamiesili dieta, no uz ta vidim ako by si im priala vsetko dobre ;) Mozno casom....ak vobec

janetinka27
16. feb 2022

@martinkaxyz nenarobis nic. vas vztah sa rozpadol a im to moze fungovat. vyzera to ako drzost, ale mozno si naozaj nasli k sebe cestu. investovat do nefunkcneho vztahu nema vyznam, ale zasa ani branit dvom byt spolu, ak sa maju radi a nemaju zavazky nemozes. stava sa to asi castejsie ako si myslime, lebo ti dvaja vlastne boli nepriamo spolu cez teba.

martinkaxyz
autor
16. feb 2022

@annashirley ale veď tu ide o sklamanie, a o chrbtovú kosť, že tak blízky človek dokáže tak podkopnut nohy, aj keď vie, že to tomu druhému ublíži...veď sme boli blízke, dokonca sme tri roky spolu bývali a pomáhala som jej....ja neviem, ale mne toto normálne nepríde...či to už v dnešnom svete žiadna morálka a chrbtova kosť nejestvuje?

lulana79
16. feb 2022

nebola som sice uplne v rovnakej situacii, ale tiez moj jeden vztah skoncil tak, ze to ukoncil vtedajsi priatel, s ktorym som tiez pracovala na jednom mieste a novu znamost mal tiez z tej istej firmy... No ja som z firmy po asi pol roku odisla - mne to strasne zle robilo ho vidiet a uz nebyt s nim a vlastne ich vidiet spolu, lebo podobne ako ty, som ten rozchod znasala tazko a stale som tak nejak vnutorne citila, ze to nemohlo skoncit... ono ani neskoncilo... my sme sa po case dali zas dokopy, mame dve deti a sme manzelia... ale pred tymi 14imi rokmi som samozrejme nevedela, ako to cele medzi nami skonci...
Urcite treba zmenit prostredie, ak stale pracujete spolu... asi iba to, z vlastnej skusenosti, ti viem poradit

annashirley
16. feb 2022

@martinkaxyz chapem sklamanie, iste ze to nie je od nich pekne, ale k comu ti je dobre sa tym zozierat ? Nechaj to tak, zivot ide dalej a teba caka cosi lepsie😊 ja som sa na nich nehnevala, mrzelo ma to, nebudem tvrdit ze nie, ale proste sme sa rozisli, tak som to brala ze to tak malo byt...a ja som potom stretla svojho manzela a lepsie sa mi stat nemohlo😊..teraz to boli, ale s odstupom casu to budes vidiet inak, drzim palce a hlavu hore !

luccija
16. feb 2022

@martinkaxyz a prečo to riešiš po tak dlhom čase, keď je ešte aj tehotná?láske nerozkazes možno spolu mali niečo ešte dávno predtým nemôžeš vedieť...ublížila Ti, ale to sa stáva každý má určite v živote jedného človeka, ktorý ho podrazil.Neziv staré krivdy, ale pozeraj dopredu

lulana79
16. feb 2022

@martinkaxyz a nie, nie je to normalne, co spravila "kamaratka"... ja som tak nejak nastavena, ze priatel, aj ked je to uz byvaly priatel mojej kamaratky je pre mna TABU - ked mam kamosku, ktoru 5rokov stretavam s jednym muzom, tak ten muz patri k nej a ja ho vobec nevnimam ako nejaky "objekt mojho zaujmu"... jednoducho som tak nejak nastavena... presne o tej chrbtovej kosti to je - no ale vidis podla odpovedi, ze nie kazdy ju asi ma

banderaska29
16. feb 2022

odpusti a kráčaj za svojím štastím. kým riešiš minulosť, tak ti prítomnosť pláva do ricky...načo to riešiš ? popraj im len to najlepšie (úprimne a od srdca) a zameraj svoj mozog, myšlienky na pritomnosť a budúcnosť. uvidíš, všetko sa začne meniť k lepšiemu ♥

macekovam
16. feb 2022

zmen pracu

martinkaxyz
autor
16. feb 2022

@lulana79 presne tak, máš úplnú pravdu ..nie každý má chrbtovú kosť..mne by bolo zo seba zle...a určite by som odpadky po nikom nezbierala....áno, láska je láska, ale rozhodnutie s kým pôjdeme do vzťahu je v konečnom dôsledku stále na nás ..a preto mám hlavne na ňu strašne ťažké srdce ..

mariejenka
16. feb 2022

Sa zahrám na Monka...ona s tebou tri roky bývalá, čiže tvojho expriateľa poznala,a aj od teba vedela aky je...aj on poznal ju,isto mali možno sa aj inak spoznat a možno sa do seba zamilovali, no a rozchod inicioval on, dali si aj tebe pauzu dva mesiace,ona potom este ďalšie dva-tri mesiace zatlkala,ze s nim nič nemá...tak v tomto svetle,je to podraz jak hovado,ale je to len moja dedukcia,fabulacia... platí co som napisala uz skor. Posun sa z živote ďalej, držím palce.

janetinka27
16. feb 2022

@martinkaxyz aj ked ti rozumiem, chapem a tiez by som bola z toho nestastna, tak ti poviem, ze problem je v tvojom vnimani. clovek je slobodny, nepatri nikomu, ani tebe uz navzdy. tym ze vas vztah skoncil, nie ste spolu, on je uz slobodny (od teba a ty od neho). nenechala si na nom svoj podpis a ani ti nie je uz viac zaviazany. ty ho musis nechat ist, rozumiem, ze ta trapi, ze ty si ho mala rada a teraz s nim caka dieta ina. znie to asi hrozne, ale kebyze ty mas uz ineho, kebyze mas rodinu, si stastna, spokojna, priala by si to aj jemu a aj jej. ale tym, ze sa este trapis, tak to nedokazes prehryznut. ale cas to vsetko zahoji, ty si najdes niekoho ineho a nebude ta boliet, ze on je s niekym inym, s kymkolvek. tvoja kamaratka ti tiez nie je zaviazana, ved vztah dvoch ludi je vazna vec, ona sa nemoze kvoli tvojej bolesti a este nepretrhnutemu putu k byvalemu vzdat vlastneho stastia. ma od teba cakat pozehnanie, ked sa uz ty budes citit nad vecou? hovorim, ze ta chapem, ale aj tieto veci sa deju, tak im to dopraj a ty sa smeruj uz inam, aby si dokazala byt stastna.

diamond007
16. feb 2022

@martinkaxyz láska si nevyberá. Nie je to o chrbtovej kosti. Tiež poznám viac takýchto príbehov, ale práveže sa to dá čakať keďže tí dvaja sa asi riadne poznali.

falbala132
16. feb 2022

ani nevies ako ti rozumiem. ja som sa rozsila s byvalym partnerom preto, ze nechcel uz deti, (jedno uz mal z predosleho vztahu), 3 roky som myslela, ze zmeni nazor. nakoniec som to vzdala a rozisli sme sa. Po 2 tyzdnoch sa ozral a oplodnil nechtiac svoju kamaratku, uz sa aj zobrali. Ale vraj nie je stastny. strasne to vo mne vrelo, ale cas to vyliecil. tiez sme spolu pracovali, ale prave v tom case ked ju oplodnil zmenil nastastie pracu, zisiel aj z mysle. uvidis, aj tebe bude lepsie, ked pojde na matersku.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
acrobaleno
16. feb 2022

Aký podraz? Podraz by bol, keby ťa spolu podvádzali, keď si bola ešte vo vzťahu s priateľom. A teraz čo? Asi sa zamilovali do seba, tak čo mali robiť? Obaja boli slobodní, tak prečo nie. Chápem, že si nespracovala rozchod, ale svet sa netočí okolo teba. Teraz nemôžu byť spolu, lebo bola tvoja kamarátka a on priateľ? Čo im to chceš zakázať?
Na tvojom mieste by som popracovala na sebe a odosobnila sa od toho všetkého. Možno zmeniť prácu ak sa bude dať.

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
banderaska29
16. feb 2022

inak - moja kamoška chodila s chlapom, s ktorým som ja bola top kamoška ešte pred ich vzťahom. oni sa rozišli a my sme začali 😀 nebol to zámer, jednoducho sme si sadli ako ľudia a zistili sme, že nám je spolu dobre až sme sa do seba zamilovali . sme spolu dodnes. ona to chvíľu nevedela rozdýchat, ale my sme už opäť kamošky. sme sa objali a povedali si, že sa nebudeme hádať pre chlapa. to je život 🙂 možno aj oni si tak proste sadli, nemyslím si žeby Ti to urobila zámerne.

a zasa - môj bývalý začal s mojou kamoškou, ktorá bola ale aj jeho kamoška 😀 ale ja som to proste neriešila, skončilo to ? skončilo. a tiež sú spolu dodnes. a kamošíme sa všetci aj ja s ním aj ona somnou..

dskjhfdlkdjhl
16. feb 2022

@martinkaxyz Toto myslis vazne: "a určite by som odpadky po nikom nezbierala"? Ty si vzdy chodila len s clovekom, pre ktoreho si bola prva? Ja uz s takym "odpadkom" zijem takmer 30 rokov a neviem si vynachvalit (v podstate aj ja som pre neho len odpadok).
Rozisli ste sa, je uplne normalne, ze si nasiel druhu a proste laska je potvora, takze nie je nic strasne, ze je to zrovna Tvoja kamoska. To, ze Ti to tajili, to bolo isto len kvoli tomu, ze nevedeli ako Ti to maju povedat, lebo vedeli ze to tazko spracujes a nemylili sa. Od rozchodu si uz davno toto mala mat spracovane a mala zit v pritomnosti a nie v minulosti.

kristina284
16. feb 2022

@martinkaxyz no pre mňa by toto ok určite nebolo, kamarátky už by sme neboli a určite by som im nedokázala zo srdca priať. Ja to ako podraz vidím, veď na svete je toľko chlapov a kamoška si začne zrovna s tým, s ktorým si mala 5 ročný vzťah a ťažký rozchod, o ktorom všetko vedela.. okrem toho, keby teba nepoznala, možno by nespoznala ani jeho.. divné, pre mňa sú a vždy boli všetci ex mojich kamošiek tabu, proste už len z princípu nie 🤷‍♀️ určite by som ale ani nezúrila a nenechala si utekať vlastné šťastie zamýšľaním sa nad nimi .. snažila by som sa vymazať si ich zo života oboch, spracovať to v sebe a makať na svojom vlastnom šťastí tak, aby som sa vedela pozrieť bez výčitiek na samú seba. Držím palce 🍀

mirkasmile
16. feb 2022

No tiež ma pred 5rokmi zradila najlepšia kamarátka. No ona ma s tým bývalým reálne podvádzala :( to bolo jasné,že sa prestanem baviť aj s ňou aj s ním. Neveru neodpuštam, keby sa dajú dokopy po našom rozchode ok, je mi to jedno, ale toto bolo fakt úder pod pás.
Aktuálne som v pozícii tvojho bývalého. S ex priateľom (druhým) som sa rozišla, lebo ma tiež podviedol (pracovala som v zahranici, a nevedeli vydržať, ani jeden) klamal ma, psychicky ma terorizoval (toto hej nemusí byť tvoj prípad 😀), o 3 mesiace som sa dala dokopy s jeho kamarátom. Proste to prišlo, zaľúbili sme sa, poznali sme sa asi tak dlho, ako s mojim expriateľom. Vždy sme si dobre rozumeli, mali sme toho veľa spoločného. Môj ex bol aj na mňa aj na môj už teraz snúbenca nahnevaný, a údajne sme sa riešili už počas nášho vzťahu. Čo ale nebola pravda a jediný kto počas nášho vzťahu niečo riešil, bol on.
......pozri sa,nejdem tým zastávať ani tvojho bývalého, ani ju. No asi to tak malo byť. Nemali ste skončiť spolu, príde ti do života niekto, s kým sa budeš cítiť ešte lepšie, než s bývalým, kto ti dá toľko lásky a pozornosti, koľko si zaslúžiš. Samozrejme, nikto ti ani nekaze, aby ste boli opäť dobré kamarátky, ani nič podobné. Nechaj tomu čas, prenesies sa cez to. Skús ešte keď tak ísť na pokec so psychologičkou, pomôže 🙃 držím palce

gabrielkaa
16. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl ano, aj mne to "zarezonovalo" ze odpadky..... ked niekto s niekym chodi 5 rokov a potom, len na zaklade toho, ze si nezrozumeli a rozisli sa, tak je z toho cloveka zrazu odpad? fuha. Potom je tu vela odpadu...

kristina284
16. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl
@gabrielkaa
Myslím že autorka to nemyslela všeobecne, že každý kto už mal niekedy vzťah je pre nového partnera vlastne pozbieraný odpad, skôr v kontexte toho príbehu som to pochopila tak, že to bol jej ex a jej kamoška vedela o všetkých ich trápeniach, problémoch, jeho blbých vlastnostiach a pod... súhlasím že vyjadrenie odpadky je aj tak trochu prisilné, ale určite to nemyslela na všetkých.

syslik81
16. feb 2022

nic ti nepodkopla .. si zatrpknuta a neprajna .. keby bola ozaj tvoja tak super kamoska doprajes sa a pohnes sa dalej ... nieje kodex ze ex si nesmie zacat s niekym koho poznas .. hold laske sa neda rozkazat .. odpustis im a dokazes sa pohnut dalej.. nemusis sa s nou kamaradit .. ale dopriat druhym stastie .. a vrati sa ti to ...