Sklamanie

20. nov 2022

Zdravím, snáď mi niekto poradí skúsim nejak opisat co sa deje. Ospravedlňujem sa že to je dlhé. Stala sa mi situácia čo neviem ako riešiť som introvert vacsinu času som doma a venujem sa svojim koníčkom.
Som este na škole, som mladá. Mala som svojho prveho priateľa prvá väčšia láska. Zaujímal sa o mna po celu dobu videla som že mu na mne záleží. Teraz sme sa spolu mesiac nevideli. Mala som toho viacej v škole aj doma. Po mesiaci sme sa boli najesť a vecer sme aj spolu niečo mali. Mali sme niečo viacej spolu po prvý raz. Nebol to zrovna najlepsi večer. Mám pocit ako keby som ho v tomto sklamala.
Ráno bolo ešte všetko v poriadku.

Ešte bude super dodať ze pred ním som nikoho poriadne nemala chyba aj chýbalo mi sebavedomie, som chudšia a prídem si divná. Introvert som nemam kamaratku ani kamarátov nechodím von venujem sa škole aby som ju dokončila a zároveň doma to je o ničom lebo od malička rodičia na mna nemajú čas. Vo voľnom čase čítam. Nosim okuliare. Nefajčim nepijem. Viem že v mojom veku sa správajú všetci úplne inak. Som jedna z tých o ktorú opačne pohlavie nevenujú pozornosť. Mozno kvolo tomu nemam sebavedomie. Viem ze by to tak nemalo byt ale je mi dôležité teraz povedať o tom aby ste mi poradili. Všetky dievčatá mi prídu krajšie ako ja do tvare. Takze uz asi viete ako som na tom.
S ním som si začala dosť tak divne, ale je dôležité že som sa s ním cítila prvýkrát v živote skvele to som ešte nezažila a cítila som konečne že som pre niekoho dobrá s celým mojim ja - proste taká aká som.
Bola som šťastná že je človek čo sa mi páči a citim ku nemu niečo a on to citi tak isto ku mne. Po cely vztah bolo všetko dobré. Este ale musím povedať a priznám že on je taky že ma kamarátov a kamarátky a píše si s nimi chodieval von s nimi. Mne to nevadilo lebo som videla na nom ze som na jeho prvom mieste naozaj sa mi venoval.
Asi v lete som na neho začala byt v tomto ina a začala som sa za to urážať ze sa baví aj s inými. Vybuchla som dosť často aj mi povedal ze to prehanam. Z ničoho nič mi začalo vadiť že v mojom veku sa obliekajú všetci polonaho a ja sa obliekam ako keby staromódne. Pýtala som sa ho na to a povedal že jemu sa páči môj styl obliekania. Jemu sa ževraj páči že som chudá. Začala som sa zaujimat o kamarátky ze ako sa oni obliekajú čo nosia ci sa mu to paci. Povedala som mi že sa mu určite páči kamaratka. Začala som sa ho pytat debiliny. Aj keď sme si písali aj keď sme si volali aj keď sme boli vonku. Nikdy predtým som to nerobila asi ho to muselo hnevať. Povedal že som žiarlivá.

Potom sme sa mesiac nevideli, ubehla doba po tom čo som opisovala hore a my sa spolu skoro nerozpravame. Odvtedy čo sme boli po mesiaci cely deň spolu vonku spolu jest a večer boli v posteli.

Volala som mu pýtala sa ze čo sa deje a on ze nič. Chcela som sa s ním stretnúť ale on nechce. Keď som sa ho pýtala na koniec vzťahu povedal že ho ukončiť nechce. Ale ja citim ako keby zrazu bolo vsetko inak a ja neviem prečo. Trápi ma to. Je to kvôli tomu večeru? Kvôli tomu že som vybuchovala kvôli kamarátkam ? Keď vravel ze mu to vadí a že to prehanam ? Nechcem aby ste mi radili že to chce čas lebo čas už od toho večera prešiel a nič sa neudialo je to rovnako.

Zrazu ako keby nemal o mna záujem. Odtiahol sa odo mna. On mi povedal že mu na mne záleží ale ja už to tak necítim. Viem že keby nechce so mnou byt vo vzťahu tak by mi to povedal. Keby si zacal s niekym iným tiež by mi to povedal. Neviem čo robit ja mám teraz skúšky a neviem sa ani sústrediť na školu. On sa tvári ako keby všetko bolo ako predtým ale mne príde že už sa mi nevenuje. Nie je to ako predtým.Možno si to iba namyslam a je všetko rovnako ale mne to tak nepríde.

eva64
20. nov 2022

Ahoj. Citam, ze si vsetko pekne uvedomujes, ze si samotarka, nespolocenska, na dnesnu dobu trosku cudacka. Prisiel ti do cesty clovek, s ktorym si sa mohla niekam posunut, dostat sa s nim spolocnosti, spoznavat svet. Podla toho, co si napisala, sa mu ani necudujem. Sama si zvlastna a este k tomu ho zacnes vo vztahu, ak sa tomu da tak povedat, kritizovat a obmedzovat. Zamysli sa nad sebou a zacni s tym nieco robit. Ja som uz babicka a ked sa obzriem spat, lutujem, ze som bola vzdy dobre vychovana, slusna, nefajcila, nepila, nechodila som na opijasske akcie so spoluziakmi. Uzivaj si zivot, nesed doma, uvolni sa a ZI👍 Nekontroluj kazdy svoj krok, obcas sliapnes vedla, nic, co urobis belutuj, len ZI. Vela stastia

1sally12
20. nov 2022

Akokeby som čítala o sebe a o svojom vzťahu. Len s tým rozdielom, že on trávil viac času s "kamoškami" ako so mnou..a ked som videla čo sú tie baby zač - samé fotky a videá na insta,duck face, krátke sukne atd..tiež mi to začalo vadiť s akou spoločnosťou trávi čas. Podľa mňa je super ze si aj možno uvedomuješ aká si, ale zas sa nútiť do niečoho len aby si "zapadla" a nebola out? Zostaň aká si a keď to on nechce akceptovať daj mu zbohom sama.
@eva64 podľa jej popisu nemám pocit, že sa chce meniť štýlom "neseď doma, bav sa" skôr mi príde že jej to vyhovuje.

apolka77
20. nov 2022

Tak príčin môže byť veľa prečo sa zrazu odtiahol
- vadí mu tvoja žiarlivosť
- možno on nebol sám so sebou spokojný v posteli a hanbí sa teraz, nekomunikuje, možno sám nevie čo si myslieť a je zo seba sklamaný. Má obavu o tom rozprávať.
- ale je možné že je rozčarovaný aj z teba.

Je to ťažké ale skús zapracovať na svojom sebavedomí. Nevin sa za všetko . To že doteraz mal záujem znamená že si mu bola sympatická a niečo sa mu na tebe páčilo. Možno aj to že si iná ako ostatné. Lenže pohnojila si to nedôverou k nemu a neustálym sledovaním a otázkami a porovnávaním sa. Nerob to do budúcnosti lebo si takto pokazis veľa vzťahov.
To že si samotarka je nevýhoda že neprichádzas do konfliktných situácii a keď príde banálna vec položí ťa to psychicky...uz len preto otuzit svoje EGO svoje JA , je dobré stretávať sa a rovesníkmi a nebyť zatvorená v izbe iba s myšlienkami lebo tie sú zradné a nevypovedaju pravdu.

janinah
20. nov 2022

Nikdy sa nemen kvôli nejakému chlapovi,ak niečo chceš zmeniť,tak kvôli sebe,ale nie nasilu.Ostan aká si,nemusi byť každá vychechtana extrovertka s polonahym štýlom obliekania.Ten pravý muž si ťa raz nájde.Popracuj na svojej žiarlivosti,ono sa to skôr vola zrelosť a k tomu musí každý dospieť sám.Zivot nie je len o škole, ale je teraz prvoradá,ak to chceš niekam dotiahnuť.Tiez som nebechala po diskotékach,ale mala som kopu kamarátov a chodili sme na turistiku.Najdi si niečo,čo ťa bude baviť a budeš s rovesníkmi.

januska12323
20. nov 2022

Má/mal ťa rád takú aká si bola predtým ako si mu začala všetko vykrikovať. Daj mu chvíľu pokoj nech si v sebe uprace či chce byť ešte stále frajer alebo ostanete kamaráti.

lalenka33
20. nov 2022

Začni pracovať na svojom sebavedomí. Prestaň sa porovnávať s inými. Venuj sa viac sebe. Pozri sa do zdrkadla a objektívne zhodnoť či si spokojná so svojím účesom, keď nie, tak ho zmeň. To isté sprav ao svojím líčením, oblečením. Ale pozeraj nato, čo sa páči tebe a nie iným. Každý máme iný vkus. V prvom rade musíš byť spokojná ty sama so sebou.
A popracuj na tej výbušnosti a žiarlivosti. To, že si ty introvert bez kamarátov neznamená, že aj tvoj partner sa ním stane a prestane sa s nimi stretávať, písať a volať...Podľa mňa u Vás nieje problém v tej noci, ale v tvojich nezmyselných výstupoch. Toto keby mi frajer robil, tak utekám kade ľahšie...

barborachors
20. nov 2022

nikdy ziadnemu chlapovi nehovor vnucujuce myslienky a statementy o druhych zenach a podobne, sama sa tym degradujes a devalvujes svoju hodnotu.
To nie je o ziarlivosti, ale o komplexoch, ktore zo seba mas, lebo nie si vyrovnana este so svojou povahou introverta. Ale to nevadi. Casom prides na to, ze ta ludia ocenia taku ako si a nebudes sa uz tak porovnavat. A aj vela veci sa otoci, uvidis. Skamarat sa so sebou a prijmi sa. Nesnaz sa byt ina a casom najdes aj ty v sebe nieco, co bude pre teba ale aj pre inych hodnotne a nezamenitelne... Len to musis objavit.

malacibulka
21. nov 2022

Ak aj jemu denne reklamujes aka si divna a nemozna, tak je to to co eventualne uvidi. Nespravaj sa ako toxicka pijavica a ludia budu s tebou radi. Bola som si chvilu ista ze toto pise 14 rocny clovek, lebo z toho citim totalnu emocionalnu nezrelost. Do toho budes musiet ssi dorast a dovtedy velmi necakaj ze budes mat zdrave vztahy. Pouc sa z toho, nauc sa zdravo komunikovat svoje hranice a prestan s takymi chujovinami ako "tebe sa urcite paci moja kamaratka". Predstav si ze by na tebe visel niekto taky neisty co ho treba stale utesovat. Velmi rychlo by sa ti zhnusil.

tykat
23. nov 2022

Kedy si sa s nim videla naposledy? Mam pocit ze vy spolu uz nie ste tak ani nie je co ukončiť.

zun
28. nov 2022

Možno len tebe príde že sa správa inak…