Ahojte žienky, veľmi pekne ďakujem každej z Vás, ktorá si to prečíta do konca. Bývam 7 rokov v zahraničí s mojim manželom a dvomi deťmi. Bála som sa ísť do druhého dieťatka, keďže tu nemám žiadnu pomoc a vlastne nikoho okrem môjho manžela. Jeho rodina v skratke nemá záujem. Kamarátov máme spoločných, ale to nie je ono nie je to rodina, veľmi mi chyba moja rodina na Slovensku, ktorá je veľmi veľká a stále sa stretávame. Išla som bývať za ním do zahraničia ešte keď vzťahy s jeho rodinou boli fajn a vídali sme sa, nečakala som, že nebudem mať ani kde s kočíkom a deťmi ísť keď sa narodia. Moja rodina sa ide potrhať kvôli nám a veľmi nám sem do Talianska chodia pomáhať. S deťmi majú krásny vzťah a moja už 5 ročná dcérka, ktorá všetko vníma ako dva a pol ročná sama od seba povedala, že by chcela bývať na Slovensku. Bez toho, že by nás počula predtým o niečom takom hovoriť. Odvtedy sa toho drží a vieme, že by to veľmi chcela. Chodíme k našim dvakrát do roka a týždeň pred odletom škrípe zubami , v noci zle spí a musíme ju presviedčať aby vôbec vošla do lietadla. Má veľmi pekný vzťah s mojou mamou a milión zažitkov ( poviem príklad každé narodeniny jej spravia krásnu oslavu kde je tak 40 ľudí a to všetko je naša rodina bratranci sesternice atď ). Tu proste nič len mama otec nikto iný občas moja svokra príde aj tá začala chodiť až v jej troch rokoch. A teraz k veci. Raz môj manžel sám od seba povedal že rozmýšľa o domčeku na Slovensku pri našich. Bola som prekvapená a veľmi šťastná ani by ma nenapadlo že by do toho šiel preto ma ani nenapadlo niečo také sa ho opýtať. Veľmi chcel aj druhé bábätko , tak s tým že vlastne on mi sľúbil Slovensko narodil sa nám druhý syn. Bola to ako naša dohoda inak som druhé dieťatko nechcela tak skoro určite nie. A teraz k veci. Teraz už keď sa domček kreslí začína cúvať, tvrdí že si neurobil deti pre mojich rodičov, čo ja nechápem. Deti sú naše a ja nemienim ich dať mojim rodičom oni už svoje deti vychovali. Ďalej že nevie či bude môcť byť celú zimu na Slovensku kvôli firme ( pracujeme len v lete a to by som aj ja s deťmi chodila do Talianska). Viem že sa to dá pracovne inak by nikdy ani slovo o Slovensku nevyslovil. Proste sa začína vyhovárať s tým, že tvrdí, že postavíme a uvidíme či tam bude často. Mne to ale nepríde od neho pekné, lebo vie ako ťažko a smutno mi tu je a dva roky sme sa rozhodovali či do toho ísť a rozhodli sme sa , že áno. Ja som ani netlačila na pílu veľakrát som mu hovorila nech mi to povie keď si bude stopercentne istý a povedal mi to že si je a ideme do toho. Boli by sme vlastne 5 mesiacov na Slovensku aj s mužom a potom 7 by bol on v Taliansku s tým, že my by sme tam boli s ním dva a pol mesiaca v lete tym pádom by sme sa nevideli 3 mesiace pred letom, ale určite by priletel on alebo my za ním a dva po lete. Sme aj zvyknutý byť tak dlho od seba keďže chodím k našim na 3 mesiace v lete a on s tým súhlasí, dopraje nám to a len čaka kedy pôjdeme už konečne keďže tu má veľa práce býva pred sezónou aj veľmi nervózny a nosí to aj domov čo sa mi nepáči. Teraz sme sa začali dosť hádať ja sa cítim sklamaná, oklamaná. Myslela som si že to chceme obaja nemal ma tak na to nabažiť, keď z toho cúva. Tvrdí že som ako mamin cecok. Máme krásny vzťah, ale určite cecok nie som, som veľmi samostatná a išli by sme bývať do nášho domu nie k mame. Tieto reči má odkedy cúva. Neviem čo teraz robiť. Cítim sa tu nenaplnená, zdeptaná viem že by nám bolo na Slovensku lepšie a deťom tiež rozhodne. Rozmyslam aj tak či mám ísť bez neho. Áno viem mala som rozmýšľat predtým ako som si tu založila rodinu, ale nečakala som že on tu svoju mať nebude a budem stále sama doma zavretá čakať naňho doma s deťmi s tým že ešte s akou náladou príde domov kvôli práce. Chcela by som len vidieť názor aj niekoho iného na toto. Milujeme sa, ale veľakrát sa cítim aj nepochopená, necítim z jeho strany ani veľkú oporu. Akoby sa to všetko začalo kaziť. Mám byť nešťastná a držať rodinu pokope a zmieriť sa s tým, že budeme bývať tu alebo mám ísť aj bez neho tam kde bude lepšie mne a našim deťom? Túto otázku si stále kladiem posledné dni. Nepáči sa mi, že sa už hádame aj pred deťmi. Nejak sa nevieme chytiť rovnakého povrazu.
Ďakujem za Váš názor žienky a krásny večer Vám prajem
Stoj pri manzelovi a zacni tam kde zijes fungovat. Pracujes? Mas konicky? Kamaratky?
A ak sa citis nepochopena v niektorych veciach, tak diskutujte o tom,rozpravajte sa o tom , co vas trapi. Travte spolocne cas, chodievajte do prirody, k moru, vy 4 ste rodina a to najlepsie co mozete dat vlastnym detom, je plnohodnotnu rodinu, kde je laska a porozumenie.
V prvom rade by ti mala byt tvoja rodina, potom mamina, rodicia...
Ja mam presne tu istu situaciu , mam 2 deti v Nemecku, nemame nikoho. Ale rodina Ma byt spolu. Ja som Si nasla pracu ktora Ma naplna a tam aj kamaratky, aj susedov, Len to vyzaduje cas a usilie
už by som na Sk nešla... Deti si zvykli v Tal., je to ich rodná krajina, už by som ich na Sk neťahala...
A riešili ste vôbec že vaše deti budú školopovinné ? To sa nedá chodiť do školy tam aj tam.
Teraz sú malé, je to iné, ale o dva roky bude mať dcéra 7 a jednoducho potrebuje stabilný domov.
Ty píšeš, že chodíš na tri mesiace na SR bez manžela..
Fuuu... Môj muž by nikdy tak dlho nebol bez deti a bezomna. Dovolím si tvrdiť, že by mi to nikdy neodpustil, keby to takto robím. Sú to jeho deti rovnako ako moje.
Takze keby si zoberieš situáciu opačne - že on by vzal deti napríklad do Nemecka na tri mesiace k jeho rodičom a ty máš byť zatiaľ úplne sama u vás doma, tak to proste nie je fér.
Takže bohužiaľ trošku súhlasím s tvojim mužom.
Vy dvaja a vaše deti máte byt na prvom mieste. Vy ste rodina.
Ak ti tak veľmi chyba rodina, tak skúste tú možnosť že sa tvoji rodičia na dôchodok presťahujú do Talianska 🤷
Inak už neviem no..
Ak to takto pôjde ďalej, tak ta muž ozaj nechá a ty dosiahnec čo si chcela. Budeš s rodičmi ako slobodná mamička
mne sa zas tvoj plan pozdava. Ak pre vas investicia do domu nie az taka dramaticka o to viac. a co keby ste nekupili ale prenajali. nebude to az taky zavazok. na skusku
Nejdem posudzovať, kde je lepšie žiť, ale na tvojom mieste by som bola tiež veľmi sklamaná. Keď raz povedal, že si je úplne istý, už si za tým mal stáť, alebo seriózne predebatovať, aké pochybnosti ho chytili a hľadať riešenie. To sa takto nerobí, že nakecám a potom skutek utek. Fu, nás by v takejto situácii bolo riadne dusno a manžel by veru cítil, že je zle.
Mne to je divne ze sa Niekto necha “ ukecat “ na dieta s takym uplatkom ze ked bude druhe tak sa prestahujete na svk ., teraz sa citis sklamana oklamana. Druhe dieta mas no necakala si ze nebudes mat po ruke celu familiu na pomoc . Mas pocit zeby ti to teraz mal kompenzovat. Ale podla tvojho opisu veci ty by si sa tahala k rodicom aj Keby ste mali len jedno dieta . Ved ty nemusis len sediet doma a cakat na muza . Mozes chodit von mat kamosky urobit si tam zivot .. to ze tvoja mala chce zit na Svk nic neznamena. Moja ked mala rok a pol chcela zit v mexiku po dovci tam ked mala 3chcela zit na floride ked 4 chcela zit na Svk inokedy chcela zit c Toronto v hoteli.. tiez mi je divne tie 3m v pohode bez seba. Deti bez otca. Ja som chodila s malou na Svk na 5t ked letis cez ocean tak sa neoplati na menej ako mesiac .. ale z talianska by sa dalo v pohode viac krat za rok na kratsie.. Svk je super pre deti na prazdniny ale zit tam je uz ina vec. Tvoje deti su “doma “ v taliansku Mne to pride ze chces co je najlepsie pre teba. Lebo tebe chyba socialny zivot nemas skym kocikovat. Ty tam Proste mimo domacnosti nemas vybudovany ziadny zivot tak ta to tam nebavi. Muz vas zivy Tak Asi vie preco chce ostat tam. Ty si dosla za nim zit tam .. Takze aj on sa moze citit vselijak sklamany. Teraz utekat k rodicom presadit si svoje to rovno mozes u nich ostat ako single mama .
Urcite by mi bolo stastie mojich deti prednejsie ale skus si z manzelom najprv pokojne pohovorit a skus kompromis ze keby sa mu na slovensku nepacilo tak sa vrstite do talianska no ale keby si sa odstahovala len z detmi tak by ste mu zacali chybat a prisiel by zavami aj to by moho byt