Single ladies, ako trávite čas po práci?

28. júl 2024

Ahojte slobodné a bezdetné žienky,

rada by som sa Vás spýtala na to, ako zvyknete tráviť svoj voľný čas po práci a počas víkendov.
Ja sa zvyknem chodiť prechádzať, čítam, alebo upratujem. Cítim sa však nenaplneno. Mám pred 30tkou a mám pocit akoby mi život uniká medzi prstami. Kamarátky a známi, majú svoje životy. Ja nie som zasa typ pre všetko. Nebavia ma bary, mesto vo všeobecnosti. Teraz žijem v BA. Na kurzy sa tiež necítim, aspoň nie tie jazykové. Mnohokrát mám pocit, že ma nič nebaví, nenapĺňa, nemám radosť. Myslíte, že by pomohlo organizovať si deň? Nejaká disciplína? Čo pomáha Vám? Ďakujem.

qrstxyz
28. júl 2024

Skús organizáciu dňa, môže to pomôcť. Ja sa učím jazyky, čítam si, športujem, chodím aj na jazykové kurzy. Možno povyraziť si medzi ľudí by pomohlo. Mňa to vždy inšpiruje, hlavne keď stretnem niekoho zaujímavého.

juliet86
28. júl 2024

dobrovolnictvo? tvojbuddy? growni?. single kamoska to vyriesila kupou psa

princkrason
28. júl 2024

tu su aj nejake single ladies? 😇🙂

svetlonos
28. júl 2024

@princkrason
ty nedáš pokoja ze 😂 ?

domini404
28. júl 2024

Oživila som všetky koníčky z detstva, to je základ. A potom pridala nejaké nové 😀 cítim sa ako utrhnutá z reťaze, konečne si môžem robiť čo chcem, bez výčitiek od bývalého. Nechce sa mi nič? Nerobím nič. Chcem ísť na túru? Idem bez výčitiek na 7 hodín do lesa 😀 ale musela som si zvyknúť robiť veci aj sama.

tramtada31
28. júl 2024

Aj keď nie som bezdetna, ani single, možno viem poradit, mne pomohlo venovat sa dobrovolnictvu a tým najst svoj zmysel zivota a spoznala som pritom aj kopec novych ludi. Nasla by som si na tvojom mieste takúto aktivitu a do toho nejaký kurz (okrem jazykového sú napriklad aj tanečné,..)

maminkadeticiek
28. júl 2024

Slobodni ludia okolo mna maju extremne nabity zivot.Ved ako inak si udrzat zdravu mysel,ked sa domov k nikomu nevracaju.Vacsina z nich chodi domov len spavat.Maju vela priatelov,s ktorymi udrziavaju aktivny kontakt,maju vlastne konicky,treningy,rozvoj,vzdelavanie.Neupinaju sa na veci,majetky,uzivaju,cestuju,dovolenkuju,festivaluju.Skratka stale nieco,co prinesie pocit naplnenia.Mna by z toho asi piclo,ale chapem,ze co ine by robili,aby nemali v zivote pocit marnosti.

princkrason
28. júl 2024

@domini404 chodis sama na turu ,vravis? a kde? kamarat sa pyta 😉🙂

11bodka11
28. júl 2024

Ja ti poviem pravdu. Bez muza a deti by moj zivot nemal zmysel. Aj keby mam milion konickov.

jenny224
28. júl 2024

@maminkadeticiek čiže žena bez detí a muža má márny život? 😀

maminkadeticiek
28. júl 2024

@jenny224 Kamosky,zname,co vo veku 33-40 plus nemaju muza a deti a neziju takto aktivne ako som to popisala maju neraz beznadejne myslienky a vyjadrenia z ktorych citit, ze po tom zufalo tuzia,ze je ich zivot bez tohto nenaplneni.Kamosky, ktore ziju tak aktivne ako som popisala a su bez staleho partnera a deti aktivne partnera hladaju a udrziavaju sa vo fyzickej a zdravotnej kondicii,aby boli schopne mat dieta ak to pride.Cize ja neviem ake je to byt 30+ bez deti a partnera,ale zo zien ktore su v takejto situacii okolo mna citim, ze nie su naplnene,takto si svoj zivot uplne nepredstavuju,ze sa zabavaju aby si vyplnili cas kym im pride do cesty ten pravy s ktorym budu moct mat aj deti.

domini404
28. júl 2024

@princkrason odkaz kamarátovi, že parťáka nehľadám 😀
@maminkadeticiek no, napísala si presný opak, čo robím 😂 nemám vôbec extrémne nabitý život, žijem ho pomaly, s vecami si dávam načas, pretože aj zajtra je deň 😀 som šťastná, že sa k nikomu nevraciam, doma mám svoj pokoj, svoje ticho. Upínam sa na svoj byt, pretože je môj, môžem si v ňom robiť čo len chcem, nafarbiť si steny na akú farbu chcem, kúpiť si nábytok aký chcem. Hádzať do jedného vreca všetkých single ľudí je akoby som hodila do jedného vreca všetky mamičky. Nie je to tak správne.

princkrason
28. júl 2024

@maminkadeticiek nech sami ozvu a ja ich naplnim - zivotom 😎

jenny224
28. júl 2024

@maminkadeticiek mám 30+, ale život takto neberiem, preto ma to zaujalo 🙂 ono to určite závisí aj od nastavenia, chápem, čo píšeš, ale nie je to univerzálne tvrdenie.

maminkadeticiek
28. júl 2024

@domini404 Prajem ti,aby ti ten pokoj a vyrovnanost vydrzali v takejto harmonii po cele obdobie,kym najdes toho praveho.

princkrason
28. júl 2024

@maminkadeticiek neche partaka, ona je uz naplnena-zivotom

matapo
28. júl 2024

...ja si samoty vždy vychutnávam, čím som staršia, tým mi viac vyhovuje byť sama. Robiť veci podľa seba a len pre seba. Milujem svoj domov, baví ma každé ráno sa tam prebudiť a mať svoje rituály, rada maľujem, rada si idem zaplávať, rada idem na bicykel, prejsť sa, na nákupy,...rada robím veci sama. Možno je to aj preto že mám tri deti a vďaka nim som sama malokedy, mám aj veľkú rodinu, priateľoov s ktorými sa často stretávam, ale už mi spoločnosť nepríde to čo potrebujem. Keď už som sama neviem sa toho pocitu nabažiť.

maminkadeticiek
28. júl 2024

@domini404
@jenny224 Ja si myslim,ze ziadna z nezadanych dam 30+ si nikdy nepovie "zijem prazdny,marny zivot,nie som stastna".Lebo ego,lebo dostojnost,lebo snaha byt stastna,neviem.Ale kazda si uvedomuje,ze by chcela najst lasku,mat vlastnu rodinu,deti,"k niekomu patrit".Ze presne to je to co by chcela raz mat,ze tak by bola stastnejsia,naplnenejsia mat sa ku komu domov vracat.Nepatrim k tejto skupine,mozem sa mylit,jasne,beriem,ale myslim si s tymi skusenostami ktore z okolia mam,ze to tak je.

maminkadeticiek
28. júl 2024

@matapo To znie naozaj pekne.Tak vyzreto.Ale presne to je asi tym,ze mas deti,oni su tvoja rodina a nie mala,mas sa ku komu vracat.

11bodka11
28. júl 2024

@maminkadeticiek ja mam znamu. Ma 37,je sama. A z nej toto priam srší co pises. Navonok sa strasne tvari ako ona nikoho nepotrebuje, ake su deti otravne... Smeje sa zo svojich sestier ze zas chodia s bruchom. Ale kazdy vie ze tiez po tom tuzi len sa to takto snazi zakryt. Kamaratov nema ziadnych, len kolegyne v robote. Byva sama vo Viedni.

princkrason
28. júl 2024

@maminkadeticiek toto iste plati aj pre troska tlstych ludi , co obezitu hlasia ako daco fajn ,cool a zdrave sebavedomie + velke ego a neviem co , pricom urcite by chceli mat svoje telo trocha chudsie

princkrason
28. júl 2024

@11bodka1kamarat sa pyta ci je aspon pekna? 😇 ta kocka z viedne

11bodka11
28. júl 2024

@matapo lebo v podvedomi vies ze mas rodinu. Aj ja som stastna ked muz zoberie deti a som sama doma. Neviem co skor od radosti 😀 Ale viem ze ich mam, ze sa vratia domov. Ze nie som sama.

11bodka11
28. júl 2024

@princkrason taka normalna, trochu pri sebe. Ale povahovo velmi zvlastna.

princkrason
28. júl 2024

@11bodka11 nieje v dakej sekte?

jovka
28. júl 2024

Ja som chodila cvicit pravidelne, som mala fyzicku a kostru jak nikdy:D ale to ta tiez musi baviť.

domini404
28. júl 2024

@maminkadeticiek taktiež záleží aj od životných skúseností a od toho, čím si žena prešla v minulosti. Napr. Môj prípad bol nesamostatný chlap, ktorý vo mne videl matku, musela som sa vždy o všetko starať, všetko plánovať, všetko zariadiť. Najviac ma vedela vytočiť otázka, keď som sa po celom dni vrátila domov a on sa ma spýtal, že čo je na večeru, pretože on na to počas dňa nemyslel, takže sme nemali ani nič nakúpené 😀 Ďakujem, neprosím. Mojim cieľom nie sú svadba a deti (mám panický strach z pôrodu), a zatiaľ som narazila vždy len na takého, ktorý by si ma rovno chcel zobrať a zakladať so mnou rodinu. Je to únavné stále to niekomu vysvetľovať. Možno sa nájde niekde "ten pravý pre mňa", ale pripravujem sa aj na to, že nie 🙂

earlgrey
28. júl 2024

@princkrason Uvedomuješ si, že si trápny s tým tvojím "KAMARÁT SA PÝTA" ? je to v každej téme 🤣🤣🤣 ak na toto ulovíš nejakú ženu, tak ti zatlieskam.

princkrason
28. júl 2024

@earlgrey a coze si taka nabrusena? nerob mi tu scenky

earlgrey
28. júl 2024

@princkrason 🤣🤣🤣 ja vôbec nie som nabrúsená, ale 44 ročný chlap ak zbalí ženu na "kamarát sa pýta", tak zjem záchodovú kefu 🤣