Silná chémia

30. dec 2023

Caute, začnem tým, že som žena 25, mám už 6 rokov priateľa, dcérku, všetko je super. Ide o to, že mám dlhoročného kamaráta (pozname sa cca 10rokov) pri ktorom sa vždy necítim vo vlastnej koži. Extrémne ma priťahuje. Je medzi nami veľmi silná chémia, vždy nám to všetci vraveli. Nikdy sme spolu nič nemali a ani by som s ním byt nechcela. Sme veľmi rozdielne povahy. Ale niečo ma k nemu extrémne priťahuje. Vyhýbať sa mu nedá, keďže mame spoločných kamarátov a stretávame sa na každej oslave atd. Mimo to sa nestretávame. Čiže sa vidíme tak cca 5x do roka. Najbližie stretnutie mame mať po novom roku, kamarátkyne narodeniny a ja už teraz viem, ako sa nepríjemne budem cítiť voči môjmu priateľovi.

rebrambora
30. dec 2023

Tak ak ti to 6 rokov co mas priatela nevadilo, preco zrazu teraz?

autor
30. dec 2023

@rebrambora samozrejme mi to prekážalo.. Len som čakala, že sa to postupom času zmierni ale vymizne úplne. Tak teraz neviem či úplne prerušiť kontakt alebo sa to snažiť ignorovať a cítiť sa divne ako doteraz. Nechcem sa ale od všetkých oslav a spoločných chvíľ dištancovať

mariejenka
30. dec 2023

Vždy ked ho stretneš,si vizualizuj,preco s nim byt nechceš. Na tých oslavách vyhladava on tvoju spoločnosť?

autor
30. dec 2023

@mariejenka práveže sa snažíme obaja sebe viac menej vyhýbať.. Len ten pocit mi nie je moc príjemný, keď som tam s priateľom a priťahuje ma kamarát 🙈

mariejenka
30. dec 2023

Máš výčitky,to je prirodzené a aj sympatické, že sa cítiš voči priateľovi blbo. Pocitom nerozkazame, raz to prejde. Uzi si spoločnosť kamaratov v partii.

komplikovana
30. dec 2023

Treba si uvedomit, ze chemia sa nerovna laske. Ty si sa rozhodla lubit priatela a zdielat zivot s nim a nie s kamaratom.

autor
30. dec 2023

@komplikovana smaozrejme, priateľa lubim. Ani som nerozmyslala, že by som ho kvôli tomu opustila. Len sa kvôli tomu cítim zvláštne a vôbec mi to nie je príjemne.

eva8
1. jan 2024

Mozno to prejde, ked si kamarat najde vaznu znamost. Mozno by som sa dovtedy na tych stretnutiach nenapadne snazila byt vo fyzickom kontakte s priatelom, ako chytenie za ruku, pri sedeni dotyk nohami. A snazila sa sustredit na kamaratov. Chemii sa tazko odolava, ale mas silnu volu 🙂

marca12
1. jan 2024

Ja mam jedneho takeho od detstva. Sice sa casto nestretavame,ale ked ho vidim som uplne paralyzovana,nenormalne ma pritahuje. Ale nikdy som s nim nic nemala ani nebudem mat a ani nemam vycitky voci muzovi. Je to normalne,ze stretavame ludi,ktori nas pritahuju. Dolezite je to mat v hlave usporiadane a vediet odolat. Ja to mam nastastie jasne usporiadane a preto nemam ani vycitky,lebo viem,ze je to normalne a viem,ze dokazem odolat. A ze si ho obcas predstavim pri vasnivom sexe,no a? Sme len ludia,mame predstavy a to nie je trestne ani nevera. Nebudme na seba az take prisne.

jana_eyre_2
1. jan 2024

Poznám také situácie a riešim to úplným ignorom.. neviem to potlačiť tak sa tvárim že neexistuje a nebavím sa s ním, len pozdravim, povieme si niečo zdvorilostné.. časom to najsilnejšie prešlo a len keď je situácia že sa musíme stretnúť tak si to uvedomujem, inak ma už ani nenapadne..

autor
1. jan 2024

@marca12 ja tiež veľmi dobre viem, že to zvládnem, že s ním nič mat nebudem. Občas sa mi s ním sníva. Čiže nemáš vôbec výčitky ? Jasne, že to nie je nevera alebo niečo podobne ale ja mám aj tak výčitky, keď sme niekde všetci spolu a ja som úplne paralyzovaná v jeho blízkosti. Uplne mi staci, keď zacitim jeho parfem alebo sa na seba pozrieme a hneď sa celá vnútri chvejem.

autor
1. jan 2024

@eva8 mal známosť, vyzerala vážne, zial im to nevydržalo.

marca12
1. jan 2024

Nemám vycitky,ved nerobim nic zle. Telo si samo robi,co chce. V zivote by som muza nepodviedla. Na tolko si vazim samu seba