Sestra - nesestra

11. júl 2024

Ahojte, ide o moju "sestru" preto v úvodzovkách lebo ma sňou spája iba biológia. Je to ten typ človeka ktorý všade bol všetko videl.. robí mi celý život napriek vždy som bola iba tá sprostá mladšia sestra nič viac. Keď potrebovala bola som jej dobra aj môj muž. Poslednou dobou sme sa mali lepšie ako oni. Potom sa nám s manželom stali nešťastne náhody podpísalo sa to na našom vzťahu hadali sme sa a ja v dobrej viere som si myslela že mi chce sestra pomôcť som sa jej zdoverila. Všetko použila proti mne. Rodičia sa postavili na jej stranu, v telefóne mi skaredo nadala do jebnut** a po telefonáte mi napísala sms že ju strašne mrzí že nebudeme nikdy ako kamarátky ako iné sestry a ďalšie lutostive hluposti. Načo som jej ja napísala pravdu a nehrala som sa nanic tak ako v telefonáte predtým. Hneď utekala k rodičom a ukázala im to aká som nanu že ona mi pekne napísala ako ju to bolí apodobne sračky. Len to že to predchádzalo telefonátu predtým nepovedala. Rodičia uverili jej. Kde je tam robí škandál a kde pracovala tak vsade jej len blížili. V každej práci rozbila kolektív. Veľa ľudí dalo kôli nej výpoved. Všade majú úvery dlhy. Predávajú dom a s mojimi rodičmi chcú vybabrať s pozemkami. Chcú polovicu akože kúpiť za 70 000 tisíc hodnota pozemkov je minimálne 200 000 tisíc. V živote na to mať nebudú. Moji rodičia stým súhlasili bratovi chcú dať dom a jej polovicu pozemkov a oni si chcú kúpiť hotový dom a "zbytok" nechať mne. Ja som samozrejme odmietla povedala som im nech ten "zbytok" pre mňa predaju cudziemu že budem rada keď si splatia hypo a budú žiť pekný a dôstojný život lebo sa naozja veľmi musia obracať

autor
11. júl 2024

Načo mi mama povedala že ju to nezaujíma a ten strmý kopec napíšu na moje 3 deti. Nechcem to dá sa proti tomu namietať ? Odmietnuť dar aj keď ide o vnúčatá?

mojemenonikto
11. júl 2024

Dar môžeš odmietnuť. Ak sa bude podpisovať darovacia zmluva, tak to budeš aj tak podpisovať ty ako právny zástupca. Okrem toho si ten pozemok predsa môžeš zobrať a ak to má nejakú cenu, tak to môžeš predať ty a výťažok dať rodičom, keď teda chceš. Môžeš im to vložiť priamo do banky ako mimoriadnu splátku hypotéky. Len nezabudni, že nejakú dobu musíš s predajom počkať aby si neplatila daň z príjmu. Neviem ako dlho je to pri pozemkoch.

foxanda
11. júl 2024

Síce ti neviem poradiť, ale podobnú vychcanú sestru mám aj ja. Ak chceš, môžeme si napísať.

alickapusinka
11. júl 2024

pripajám sa aj ja mám 3 takých.

cacianka
11. júl 2024

za maloleté deti podpisuješ darovaciu zmluvu ty, kľudne môžeš odmietnuť, že to nie je v dobrom záujme pre deti. keď sa nechajú obabrať druhou dcérou , vysvetliť im možeš, poradiť aby si to rozmysleli môžeš, aj povedať že dcéra ich chce obabrať, ale rozumu a rozvahu im ani lievikom nenaleješ

nikdenikto
11. júl 2024

Aj ja by som odmietla. Vysvetlila by som rodičom, že keď vás nerozdelia rovným dielom, nech sa radšej nestrapňujú a nedávajú ti omrvinky (obrazne povedané samozrejme, niekto ani ten kopec nedostane). Ak sa budú oháňať že to spravodlivé je a podobne, nech dajú predmetné 3 nehnuteľnosti (dom a 2 časti pozemkov) ohodnotiť znalcovi.

nelka93
12. júl 2024

@nikdenikto oni si ale môžu s majetkom robiť čo chcú. Keď ho chcú prepísať na dve z troch detí, tak môžu hoci je to nefer.

drobcek100
12. júl 2024

@cacianka Ako zákonného zástupcu neplnoletých detí sa musí stanoviť súd.Nerob unáhlené rozhodnutie
Pozri Občiansky zákonník
Aby si mohla v právnych veciach za deti neplnoleté, musí to schváliť súd.

autor
28. júl 2024

Tak Vám idem povedať, ako to celé skončilo. Rodičia si ju vybrali mňa a brata úplne odstrihli. Sú ako začarovaný. Najnovšie už obviňujú aj moje deti.. tak sme sa s manželom rozhodli, že sa odstrihneme úplne. Bolí to, trápi ma to, ale to ako sa k veciam stávajú, ako rozprávajú a zo všetkého v živote obviňujú mňa, tak už ma to nebaví... Žijem od nich 30km, ich druhá dcéra 5km, je tam každý deň varená, pečená... Je čas ovplyvňovať...