Sebaláska - ako byť šťastný

alex20081
20. júl 2023

Ahojte. Stav "nešťastia", hľadania samého seba, potreba lásky, ktorej sa nedostáva, pocit, že je človek nešťastný a stále mu niečo chýba. Kto zažil? Ako z toho von? Terapia, kniha (aká?? Odporučte prosím.), ako so sebou pracovať? Som nešťastná, roky a to som ešte dosť mladá. Mám pocit, že celý život robím a žijem to, čo nechcem. Zažila som aj veľa zlého. O tom, ale nechcem hovoriť. Jedna žena mi raz, ale povedala, že šťastnou ma neurobia ľudia a situácie, ale len ja sama, a to tým, že sa prijmem taká aká som a budem sa mať rada, čo nemám. Áno chcem byť šťastná, chcem sa urobiť šťastnou, nájsť samú seba, uvedomiť si, čo je pre mňa dobré a ísť si za tým aj napriek tomu, že možno pôjdem po svojej ceste navzdory názoru okolia. Ako nato? Kde začať? Čo robiť? Nejaké reálne skúsenosti komu sa toto podarilo?

lsimo
20. júl 2023

Začala som čítať knihy, len jedna vec je čítať a iná je prax, nakoniec aj tak som musela vyhľadať psychologičku, ktorá mi pomohla s tým pracovať. Poskytla mi iný pohľad na veci.

dizzy1822
20. júl 2023

Sú ľudia ktorí su nešťastní. Majú depresie. Vedia co robia zle ale aj tak robia tie iste chyby za chybou. Vedia ze sa musia zmeniť ale vraj to nedokážu. Alebo skôr nechcú. Citia že nezapadaju do spoločnosti a ľudia ich odstrkuju. Davaju si otázku prečo vlastne su na tomto svete a majú rôzne myšlienky. Zlé myšlienky. Tieto pocity si vytvaraju ľudia sami lebo stále premýšľajú. Veľa premýšľajú a majú veľa zlých a negatívnych myšlienok. Nevedia sa prijať. Hľadajú chybu na druhom. Veľa závidia druhým ľuďom. Robia ľuďom zle škodia im a neuvedomuju si to. Alebo si to aj uvedomuju ale majú to proste v sebe a robia to pre svoje uspokojenie. Poznám také pripady ktoré ich opisuju podľa vášho opisu. Vždy im poviem aby sa zobudzali s poďakovaním že žiju ze sú zdraví vedia chodiť vedia sa najesť a majú strechu nad hlavou. Sú ľudia na tom o dosť horšie. Kym niekto nema na chleba druhý má všetko a stále sa ľutuje. Aka ľútosť. Ked viem kde robim chybu snažím sa to zmeniť. Ked viem prečo ma ľudia nemajú radi snazim sa zmeniť aby ma ti ľudia začali mať radi. Najskor sa musite prijať taka aka ste . Zmente to co viete že robíte zlé. Stante sa lepším človekom. Poznám ľudí v depresiach ktorí mi škodili a snazili sa postvat rodinu proti mne. Spravili niečo zlé a všetko to hodili na mňa. Neskôr sa priznali ze všetko robili preto lebo mi závideli. Mam deti mám manžela mám všetko co si zaumienim. Ale to podstatné čo nemám nevedia a nevidia a to je zdravie ktoré si nekúpim. Som mladá a tak zle zdravie. Ale všetko to dobre a to najlepšie čo môžem mať je moja rodina. Keby som sebecký egoista a ublizujem ľuďom mam zle myslienky a negatívny postoj k veciam dnes nemam to čo mám. Všetko si vytvarame sami a svoj zivot si budujeme hlavne tým akí sme. Človek ked chce byt šťastný a chce aby ho ľudia mali radi musí sa zmeniť musí začať od seba. Skončiť s depresiami a všetko obrátiť na pozitívne myšlienky. Pomáhať ľuďom usmievať sa. Viete koľko veľa spraví váš usmev? Ako dokáže zlepšiť niekomu deň? Chodiť na výlety chodiť do prirody. Meditovať. Ľudia sa sťažujú ako su v depresiach a nešťastní a majú zle myšlienky. Ale ti ľudia sú zavretí doma medzi 4 stenami a len sa utápajú nikam nechodia. Najväčšiu liek je priroda a čerstvý vzduch. Veľa ľudí si do dospelosti prenáša všetko zle z detstva. A buď si povieme stačilo a staneme sa lepším človekom alebo sa budeme utápať celý život. Poznám ľudí ktorým nepomohla ani psychologička ani psychiater lebo maju v sebe blok. Robia tie isté chyby potom plaču kde spravili chybu keď sa im povie čo majú zmeniť povedia máš pravdu a o týždeň spravia opäť tú istú chybu. Taktiež každý sme si strojcom svojho šťastia keď máte zlú prácu vymente ju. Ste nešťastná vo veciach zmeňte ich. Ked nieco nechcete nerobte to robte to co robiť chcete. Nie sa sťažovať ale konať. Poznam ľudí ktorí robia iba na pár hodin denne a sťažujú sa aki sú narobeni a unavení a stale sa sťažujú ako by to bol jediný nevyriesitelny problém. Zmente všetko v comynie ste šťastná a robte veci ktore vás šťastnou budú robiť. 🙂

camelie12
20. júl 2023

Skuste si pozriet videa od Dovychovat (cesky psycholog Milan Studnicka a jeho zena koucka Oli Sipkova Studnickova, oni sa tomu venuju).

Maju aj webinare o osobnom rozvoji (zadarmo, ale aj platene).
Su dostupne aj na Youtube alebo maju aj vlastnu stranku Dovychovat.cz

Oli teraz na pisala Knihu pro zeny. Posielam link.
https://www.preskoly.sk/p/748275-kniha-pro-zeny...

Mam ju doma a myslim, ze by vam mohla dost pomoct.
Aspon vykrocit na zaciatok cesty.

Je super, ze si uvedomujete, ze to chcete zmenit ❤ To je prvy dolezity krok 😍

Drzim vam palce! 😉

camelie12
20. júl 2023

Este mi napadla aj moznost chodenia na terapie k psychologovi/icke.

Ak taku moznost nemate, tak porozmyslajte nad zaplatenim clenstva na stranke psychologie.cz
Maju niektore clanky aj zadarmo, spristupnene pre vsetkych.

Aj to mam zaplatene uz treti rok po sebe.
A su to jedny z najlepsie investovanych penazi.

Financie investovane do osobneho rozvoja (ked je to zastresene kvalitnymi odbornikmi a odbornickami) je velka investicia a velmi dobra, ktora sa vam velakrat v zivote vrati 🙂

toskanka
20. júl 2023

Keby som bola nešťastná a mlada ako si ty, asi by som vyhľadala dobrého kouča namiesto psychologa. Vyskusaj kludne aj viacerych, lebo malokedy si kouč a klient hned sadnú. Musis mať vsak silnú motiváciu a vytrvalost, aby pociatocne nadsenie neopadlo a nevratila si sa do starych kolaji.

A co sa tyka realnych skuseností, bude nieco pravdy na tom, že clovek je spokojny, ked najde sameho seba, svoje miesto pod slnkom. Toto je však veľmi individuálny proces. Z tvojich slov citim smutok, ze nemas to, po com tuzis, ze su tam nejake prekazky, bloky, ktoré treba pochopit a odstrániť. Ak toto obdobie trva uz dlho, tak určite potrebuješ pomoc a nasmerovanie. Tak neváhaj a pusti sa do toho. Drzim palce ❤

athena27
20. júl 2023

@alex20081 raz som počula, že človek má v sebe dieru vo veľkosti Boha.. honba za šťastím je len spôsob ako zaplniť túto dieru, no ničím iným sa zaplniť nedá ako Bohom. A Boh je láska, nájdeš lásku v sebe a vsekto sa poskladá bude aj láska k sebe a k ostatným.. nemyslim náboženstvá, to nie je jediná cesta k láske. Mne zmenili život knihy od Anastázie Nových Sensei ze Šambaly a Allatra 🙂

alex20081
autor
22. júl 2023

@lsimo
Pomohla ti?

alex20081
autor
22. júl 2023

@dizzy1822 ďakujem v mnohom mate pravdu a v mnohých slovách som sa našla. Len keď človek sám nevie, čo chce, navyše keď ma strach, že urobí chybu, ak sa rozhodne život zmeniť je to veľmi ťažké.

alex20081
autor
22. júl 2023

@camelie12 ďakujem pekne urcite si to pozriem

alex20081
autor
22. júl 2023

@toskanka ďakujem ti veľmi pekne ze povzbudivé slova

alex20081
autor
22. júl 2023

@athena27 ďakujem že odporučenie urcite sa nato pozriem

camelie12
22. júl 2023

@alex20081, s radostou a drzim vam palce! 😉
Aspon tu knihu od Oli Studnickovej Sipkovej na zaciatok odporucam (ak financie nepustia na clenstvo v Klube dovychovanych rodicov).

No myslim, ze ste na dobrej ceste, lebo to chcete zmenit 🙏

barborachors
23. júl 2023

@alex20081 mne. Bola som ako ty. Sama a v depresívnych stavoch. Myslela som ze uz to nedam a dobacujem nejako do konca života. Potom nastal zlom. Tazka životná skuska. Trvalo to asi rok. Presla som si ocistcom a aj peklom. A potom to prislo, ked som zistila, ze som slobodná a mozem sa nadychnut. Prestala som mat komplexy. Prestala som riesit druhych ludi a hlavne to, čo si o mne druhi myslia. Dnes mam total na salame. Nic ma nerozhodi. Verim si a vo svojom okolí mam dobrych ludi, s ktorymi som rada a casto sme spolu. Vyčistili sa vzťahy v rodine a definitívne sa uzavreli dvere s toxickou minulostou. Vdaka tej zivotnej,skúške som nasla samu seba. Ze som sa musela postaviť na vlastne nohy, čeliť vaznym problemom. To ma zmenilo. Proste výzva ta zmení. Vykrocenie z komfortej zony ta zmeni. Pomahanie inym ta zmení. Nie kadejake zvasty a literatura. To ta nezmeni len ti nasadí teoriu. Život je najlepší ucitel.

dizzy1822
23. júl 2023

@alex20081 každý robíme chyby nemajte z nej strach sme ľudia. Ale snazte sa nerobit tie isté chyby stale dookola ale snazte sa z nich poučiť. 🙂 a mali by ste mat svoje priority a určiť si co chcete a co chcete dosiahnuť. Všetko je o vás a všetko je vo vašej hlave. Nikto vam nepomôže tak ako vy sama.