Cochvila rodim, ledva zijem, doma skoro trojrocna dcera a kamarati, ktori sa dlhodobo neozvu zrazu maju potrebu sa pozyvat k nam na navstevu. To je nejaka nova moda napisat na messenger ci mozu prist na kavu, na navstevu? Tiez maju deti, preco nepozvu k sebe ak nas zrazu chcu vidiet. Fakt nevladzem, odchadzaju mi kolena, ruky nohy opuchnute, krize, oanva maju dost, ved si viete predstavit ako to je v posledne dni tehotenstva. No neskutocne sa mi chce niekoho momentalne hostit. Neviem to pochopit.
Nuž chcú si vyplniť čas a u cudzích je to bez roboty. Veď odpíš na správu, že sa vam to nehodí.
Tiez to nechapem, toto samopozyvanie.
Vzdy som zila v tom, ze navstevu pozyva hostitel, nie ze niekto navrhne, ze pride.
Veď na rovinu povedz NIE ... toto mi taká zbytočná diskusia príde, byť za peknú, chrumkavú a potom vypisovať na MK a sťažovať sa.
Tiež nemám rada také samopozývanie a ani tomu nerozumiem...ale zase nechápem ani Teba, ak je Ti nepríjemné priamo odmietnuť, stačí napísať, že v tom čase nebudeš doma, si chorá, práve sa chystáš na nákup, odchádzaš k rodičom na víkend, použi hocijakú výhovorku jednoducho...a máš po starostiach 💁♀️
@dzulli1980 uprimne, nemam v plane suhlasit so samopozvanim. Len ma udivuje, ze je to treti par, ktory sa k nam v priebehu poslednych dvoch tyzdnov sam pozval. Tak ja len ci to je nejaky novy trend. Viem, ze diskusia je zbytocna, no zaujima ma ci to maju takto aj ini, ze sa k nim stale niekto sam pozyva.
Sú prázdniny a pokiaľ majú deti chcú ich niekde zobrať. Aj to je jedna z možností
Žiadny trend, len sa im už všetkým zunovalo byť doma a na návšteve je to predsa zadarmo. Cez školský rok práca+ skolka+ učenie školákov+ krúžky a pod. to im čas rýchlo zbehne. Teraz škola nie je, krúžky tiež, učiť sa s deťmi netreba, tak prečo sa nepozvať niekam na návštevu, hm?!
@pinkgirl sranda no. Ono to su kamarati ktori maju malicke deticky, jedny 3mesacne, dalsi rocne a dalsi dvojrocne…len blbe mi je odmietnut ale zaroven ma stve ze stale chodia len k nam…. Pohostime vo velkom, vzdy vysedavaju hodiny, dokonca nemaju problem aj podriemat.. teda kedysi to tak bolo este pred detmi. A preto mam voci tomu uz nechut a toez by som si prisla posediet. U jednych z nich sme boli raz.. a to sa teda uracilu urobit jednu kavu a otvorit cipsy. Chapem ze im je u nas dobre, ale stoji to vela namahy a casu a popravde aj penazi. Viem, niekto si povie ze nemam za to ocakavat rovnake hostenie… ale pochopite to? To im nie je blbo?
Vieš čo, ja som v poslednej dobe taká trocha už nastvanounavena z ľudí, že ak má čosi nakrkne, rovno im úprimne vravím čo si myslím.. nejako sa mi tým uľaví a mám dojem že majú aj trocha rešpektu, lebo ľudom fakt chyba a myslia len na seba.. ak by som bola v tvojej koži, napísala by som im na ich samopozvanie presne toto čo si pisala: "Fakt nevladzem, odchadzaju mi kolena, ruky nohy opuchnute, krize, oanva maju dost, ved si viete predstavit ako to je v posledne dni tehotenstva. No neskutocne sa mi chce niekoho momentalne hostit."
@jana_eyre_2 presne ako pises. A keby aj napriek takejto odpovedi, niekomu nedocvaklo, tak by som uz otvorene isla s otazkou ci nepochopil, ze ku mne nepojde. Ja sa tiez uz nekaslem.
Pred mesiacom mi zavolala jedna kamoska s tym, ze urcite by prisla ale to by musela aj spat (to ma okamzite vytocilo) lebo toho mame vela co prebrat. Ja rovno ze nie.. proste nebudem do polnoci sediet pri vine. Ja chcem ist s manzelom spat v normlanom case a bez toho aby som musela niekoho obstaravat este na druhy den. A do toho vsetkeho este deti. Ani nahodou.
@jana_eyre_2 och boze aku chut mam presne toto urobit. Narovinu napisat co si myslim. Ani si nevies predstavit. Ale clovek je vdacny, ze aspon raz za cas sa s niekym stretne a toto by viedlo k uz uplnemu preruseniu akehokolvek kontaktu a nie su to zli ludia, mame sa radi, ale uz mam dost vecneho samopozyvania. Nie je to totiz prvykrat, co je asi jasne.. ale zas sa vo mne ozyva ta dobra dusa, ktora nechcd ublizit, urazit.. tak zas hladat len nejaku prijemnu formu a “vyhovorku”.
@solange7 wau 😁 tak toto je uz iny level.
Ved odnietni stylom "janka zajtra o 15 sa mi to nehodi nebudem doma, ale pizajtra mam cestu okolo teba tak sa mozem stavit na kus reci kym sa este da pred porodom...."
Pozvi sa ty k nim a mas to vybavene nechapem celkom dobre co riesis...
U inych toto iste moze fungovat tiez niekomu to moze celjon vyhovovat niekomu naopak uplne prekazat... Nepochopila som celkom pointu tohoto prieskumu sorry...
U nas je zas novy trend. Samopozyvanie povysili na vyssi level. A uz sa ani neozvu ze pridu ale rovno zaklopu na dvere a hned aj kukaju cez okno.
@kulumulu123 ja toto nedokazem. Ale uz to asi musim takto urobit. Boze ako mi bude trapne.. nic na tom nehladaj, prisla mi sprava o desiatej vecer, tak ma to vyhecovalo. Pali ma zaha, boli cele telo, nemozem spat, tak si vravim, napisem tu, snad tym nikomu neublizim a precitam si zopar roznych nazorov.
Autorka, ja ta uplne chapem. Ked som este byvala s rodicmi, tak ti boli totalne neasertivne, take tie prehnane dobracke typy, presne ako to popisujes sama o sebe - hlavne sa s nikym nepohnevat, neurazit, byt za dobre. Ono ale je dolezite si uvedomit, ze nie su len dve moznosti - prijat navstevu a byt nasrata a nespokojna, ze sa samopozyvaju a druha - neprijat a automaticky si ich pohnevat. Ak sa nad tym zamyslis, ak by si odpovedala ako ti tu bolo pisane, co je na tom na nahnevanie sa? Slusne odmietnes s odovodnenim, ze sa aktualne skrz pokrocile stadium tvojho tehotenstva necitis na ich navstevu. Slusni a normalnu ludia to pochopia. Ti blbi, sebecki a neohladuplni sa urazia - teraz otazka, chces si takych ludi drzat pri tele? Mysli aj na svoju pohodu a pohodu svojej rodiny a nauc sa jasne formulovat svoje pocity, to sa da aj slusne a bez urazenia protistrany (teda za predpokladu, ze su to normalni ludia).
@andrejkap123 @andrejkap123 a otvorite?
K nam minule mali prist svokrovci, od velkej noci nevideli vnucku, nemaju extra zaujem. Pozvali sme ich nech dorazia medzi 15:30-16:00. O 14:00 volali ze su pred bytovkou… a my mimo domu, kupovali sme prave nabytok, neplanovane, no tak rychlo nalozit do auta a utekat domov.. kym sme dorazili bolo 15:00. Oni urazeni, otocili sa na pate a sli prec. Ze nam je nakupovanie nabytku dolezitejsie nez su oni.
Oni sa zrazu proste rozhodli ze pridu skor a my sa mame zblaznit. Mozno preto mi uz vsetko takto lezie na nervy.
Otvorili sme samozrejme lebo pekne nas videli cez okno 🙈🤣. Ale nepozvali dnu. Ale zas poslednu dobu sa stalo uz 2x ze zaklopali a rovno vosli. A vtedy neviem co urobit. Tak proste prisli dnu….. ale nie je to dobre. Ja verim ze uz sa to nestane ak ano tak to budeme riesit dohovorom.
nečítam diskusiu, ale máte čudných kamarátov....
Preco by to malo viest k preruseniu kontaktu? Ja som sa ku koncu tehotenstva tiez uz necitila na navstevy a normalne som to ludom povedala. Nikto sa neurazil, nijako sa tym vztahy nenarusili, v kontakte sne stale. V sestonedeli som tiez odmietala, to som sa citila este menej. Brala som len navstevy, ktore mi nejako vedeli pomoct. Dokonca mi prislo blbe, ze som sa este ako slobodna a bezdetna sackovala v sestonedeli na navstevy inym, tak som sa este aj ospravedlnovala dodatocne 🙂
ja neviem, ja mam s kamoskami taky vztah, ze by som normalne napisala "ahoj, sorry, o par dni mam termin a uz to nedavam v tomto teple, hadam sa vidime po porode 🙂" a kazda by to pochopila. ale tak ja mam par fakt dobrych kamosiek, s ktorymi sme k sebe uprimne. neviem, ako to mas ty, ale neslo by to tak?
Tiez by som im normalne napisala, ze sa necitim dobre a chcem oddychovat.Ved to kazda,co uz tehotna bola, pochopi.A ak nie, jej problem.
a nebolo to myslené z ich strany akože aby si v pokročilom štádiu ty nemusela nikam chodiť? len tak trochu si neuvedomili ze tým pádom musíš všetko zabezpečiť..
Nie, nemám takých kamarátov, keby mám uvarím kávu a vybavené. Nebudem chystať neviem čo...
Netrap sa kludne to takto nejako napis dotycnej osobe do spravy a stavim sa s tebou ze 9/10 odmietne alebo budu mat prave nieco strasne dolezite ked budes chciet prist ty 🤷♀️
Aj my mame takych kamaratov, uz na rovinu poviem, ze nie, podme inam. Nemam zaujem neustale nieco chystat, upratovat, prezliekat periny (ano, mnohi nevedia kedy odist a rovno tu prespali). A kedze nas malokedy niekto pozve a my nie sme samopozyvaci, stretavame sa na neutralnej pode. Ale musim povedat, ze to neustale skusaju - najnovsie cez deti, ako strasne sa pytaju k nam. Je to neuveritelne drze, ja nechapem, ze im to nie je trapne. 😤
tak odpis v style som pred porodom nevladzem chystat ale radi by sme vas videli prideme my k vam
Mne nevadia samopozívacie návštevy u ľudí ktorý to vedia adekvátne vrátiť. Keď viem že vedia aj pozvať nie len chodiť nemám problém.
Ak sa jedná ale o ľudí ktorý len chodia a na oplátku nič neponúknu tak tam na rovinu poviem že sa stretneme v reštike/kaviarni a hotovo.
Stačí odpísať: nie,nehodí sa mi to.