Ahojte, som uplne zmatena. S priatelom sme spolu 3 mesiace, pozname sa uz 5 rokov. Mame sa velmi radi, je nam spolu dobre. Navrhol mi, nech sa k nemu nastahujem. A ja som uplne zmatena, lebo mam ho rada, chcem byt s nim, ale sme uplne odlisni. Ja som aktivna, chodim na vylety, turistiku, cestujem, on len okolo domu. On je konzervativny, ja opak, skoro vo vsetkom sme odlisni, nemame spolocne zaujmy. Neviem si predstavit travit vikendy doma, v kuchyni, pri telke. Tiez som si predstavovala, ze muz je taky akcny, silny, viac zaraba ako ja, ale tu to tak nie je. Je medzi nami zvlastne puto, ale cisto pragmaticky, ma to vobec vyznam? Dokaze taky vztah fungovat?
"Neviem si predstavit travit vikendy doma, v kuchyni, pri telke."
Asi nema. Ak mas taketo pochybnosti po 3mes vztahu, a to ste ani spolu nezacali byvat, asi by som isla dalej. O tom je cas spoznavania sa a chodenia. Dalsi krok musis chciet a tesit sa nan. A nie ist do toho s takouto skepsou.
Bud nájdete kompromis alebo hľadaj ďalej.
Akoze moze to mat význam, prečo nie. Treba najst komprimisy, raz on s tebou na turistike a raz ty doma s nim pri telke.
Ako ste sa vôbec dali dokopy, keď ste takýto rozdielni? Ako so spolu trávite čas? Čo vás spája? Iba sex? teda okrem toho zvláštneho puta, ktoré je teda zjavne málo .... za mňa máš byť v tom najkrajšom a najružovejšom období momentálne, lietať od lásky a nie spochybňovať a teda pre mňa by toto bolo znamením, že to zmysel nemá... zamilovanosť trochu opadne, vaše povahy sa prejavia ešte viac a zostane ti proste človek, ktorý ťa zjavne moc nepriťahuje, podľa toho ako ho opisuješ.... keby to bolo inak, potom by malo zmysel rozmýšľať nad kompromisom, ale tu toho zjavne nefunguje viac ako len rozličné záľuby
Ako ste vekovo? Možno to bude aj tým …. 🙂
Treba mu to povedať . Treba o tom otvorene diskutovať . Možno sa zmení a zistí že aj jeho baví turistika napr...a možno nie.
Hlavne si ušetríte kopu času
Načo si sa a ním dala dokopy keď vieš aký je? A keď ti to tak prekáža ?!?
Ja to vidím na rozchod.
Nemusíte byť partneri,kľudne sa môžte vrátiť ku kamaratstvu
Čo vás vlastne dalo dokopy?
Je vám spolu dobre a Tebe sa zdá, že nebudete vedieť spolu fungovať? Tak načo ste sa dali dokopy? Poznáte sa 5 rokov, tak ste vedeli do čoho idete. Ak 3 mesiace robíte kompromisy a viete spolu dobre fungovať, tak sa to dá aj ďalej. Len treba chcieť a obaja na tom musíte pracovať.
Na toto je dobré spoznávanie sa, randenie a spoločné bývanie. Nikde nie je napísané, že každý chlapec ktorým začneš randiť, musí byť na celý život a musí byť tvoj manzel. Vyskúšali ste, zistili ste.... vráťte sa asi ku kamarátstvu. Toto sú tak rozdielne povahy, nemyslím si, že tu bude nejaký dobrý kompromis. Teraz ste ešte najzamilovanejší, keď prehliadate chyby toho druhého. O pár rokov ti to začne neskutočne vadiť.
nie, casom sa ten rozdiel bude prehlbovat a ty budes hladat aj tak inde.
Tak mu s mužom sme tiež úplne odlišní vo všetkom a fungujeme úplne v pohode. Tiež nemáme spoločne koníčky, on behá na motorke, mňa to absolutne nebaví, ja rada čítam, idem vonku s kamoškami, nevidím v tom problém. Len tam treba veľa lásky a veľa tolerancie z oboch strán.
Podľa mňa keď si po troch mesiacoch, kedy by si mala byť ešte zaláskovaná, ružové okuliare, uvedomuješ, že ste rozdielni tak to nemá zmysel. Áno, môžeš hľadať kompromisy, stráviť s ním rok, dva. Ale mne z tvojho opisu príde, že ste totálne iní ľudia a nejde len o tie výlety. Toto by sa skôr či neskôr rozpadlo.
Môžu spolu dvaja odlišní ľudia vychádzať, ale mali by mať aspoň podobne názory, hodnoty, mali by si rozumieť. Podľa mňa keď ste sa zasekli po troch mesiacoch tak už to bude len horsie
určite nemá, sú to len silné sympatie, ale láska z toho nebude...
@lavender94 tak áno, ale poznajú sa 5 rokov, čiže tam už nie je to prvotné poblaznenie také, ako keď stretneš niekoho úplne neznámeho
Z dlhodobého hľadiska nie...vlastná skúsenosť
možno by som mohla rozhodne povedať že to nebude fungovať- ale v podstate poznám pár ľudí ktorým to funguje. jeden príklad za všetky - ona je úplne spoločensky žijúca, extrovert, rada chodí po výletoch, má milion kamošiek - a on domased, okolo domu robí, záhrada, sliepky - a sú spolu už možno aj 40 rokov - on ju dokonca vozí na tie jej akcie, kamošky vyváža keď idú s ňou, ale doma sú jak dva holubky, ona mu navarí, napečie lebo on sa predsa staral o záhradu, vybaví všetko čo on potrebuje, sú vďační sebe navzájom…
ale musím povedať že on neodmieta úplne akcie a výlety s ňou- len ona ich potrebuje omnoho omnoho viac…
Mate pravdu, asi som to potrebovala takto pocut. Mame obaja po 30tke. Doteraz sa to dalo, robit si program aj po samom, ale v otazke je to stahovanie, preto mi to vrta v hlave. Pozname sa dlhsie,vieme,akisme, ale spolocny volny cas sa nas nikdy netykal. Je uplne odlisny odo mna, skoro vo vsetkom. Hodnoty mame rovnake, ale styl zivota uplne opak. Mam ho rada, ale netusim, ci by to mohlo fungovat. Ale asi nie.
No a keď ste spolu, tak čo ste robili? Akože okrem sexu nič? Lebo veď aj my sme odlišní, ale vieme sa prispôsobiť jeden druhému.
nie, nema to vyznam