Ahojte, chcem sa spytat na vás názor. Stretavame sa s priatelom cez vikendy, bud on ide ku mne alebo ja k nemu. Bývame od seba cca 150km. Naposledy som ho volala k sebe minuly vikend, no povedal, že nemoze prist lebo mal pracu, zvykne pracovat niekedy aj vikendy keď sa mu toho nahromadí. Brala som to v pohode, veď keby sa mu dalo stretli by sme sa. Lenže blizi sa další vikend a zatial ta tema, že kto ku komu ide nepadla a povedala som si, že keďže naposledy mi povedal, že sa nestretneme kvôli praci, mal by teraz on vyvinúť nejakú snahu o stretnutie a navrhnut to aj sam pre zmenu. Stretávame sa asi len mesiac, je to cerstve.
Je to čerstvé ako píšeš. No ja som mala tiež vzťah na diaľku a každý víkend sa striedal... no neskutočne únavné. Boli sme spolu asi tak 2 roky a to sa aj čudujem, že nám to tak vydržalo. Ale za mňa už po tejto skúsenosti už nie vzťah takto na diaľku. My sme mali problém nájsť lokalitu na spoločné bývanie. Chcel ma odtrhnúť od rodiny... najlepšie v blízkosti tvojho okolia. Nechcem ťa odrádzať, nechaj na neho nech má iniciatívu, či má záujem. Nech si ťa dobíja a chce stráviť čas.
Dobre robíš, nenúť sa, a čakaj či má záujem. A o týždeň by som odmietla ja, že mám iný program. Možno ako malé deti, ale treba aj takú skúšku.
Kludne by som sa spýtala ako to vidí tento víkend, či má nejaké plány alebo sa vidíte, hlavne ak sa potrebuješ zariadiť, naplánovať čo a ako… už vo vzťahu som nikdy neriešila kto má napísať/spýtať sa prvý, tiež sme mali zo začiatku náročné obdobie obaja, nemohli sme sa vidieť toľko, koľko sme chceli, ale nerobili sme okolo toho žiadne rituály a cáviky…
Netlač na neho. Nech on prvý sa ozve že ma záujem o víkendové stretko. Ak nie obzeraj sa radšej po niekom inom. Pretože vzťah na diaľku nemôže fungovať.
Ked ste spolu mesiac a iba cez vikendy, znamena to, ze ste sa vseho vsudy 3x stretli, ci ako? 😅
Presne z takýchto nezrelych a neuprimnych vztahov vznikajú manželstva, kedy furt dakto na niečo čaká a vznikaju z toho zbytocne nedorozumenia. Chceš byť s ním? Tak to povedz. Pre takú blbosť, že on ešte nenavrhol, kde budete tráviť čas, budeš sedieť doma, rozmýšľať a sa zduvat. Ako chceš.potom neskor vykomunikovat skutočne problémy?
Stretavate sa mesiac cize 4 x ste boli spolu tak? My fungujeme takto uz druhy rok a normalne ak nejde tema opytam sa... Ale na zaciatku by som asi pockala. A cez tyzden nemozete lebo deti, robota ci preco az 150km?
Mala som pocit, ze randite takto uz aspon pol roka, teda z toho podania to tak dakt vyznelo a on to je mesiac.. cize realne ste sa videli kolkokrat?
A pisete si kazdy den ci ken vo stvrtky, ze ako to bude?
Tak ak ta vidi raz za tyzden a to ma este aj pracu pocas vikendu, tak extremny zaujem asi nema
Vidim to tak, ze ak by chcel, ten cas si zariadit vie
Pockaj ci daco navrhne na tento vikend a ak nie - tak niet o com. Zamilovany chlap ci chlap co ma zaujem aj pesi prejde 150 km. Ale praca cez vikend potom sa sa dlhsie nevidite...no chabe dost....
Ak si bola predtym v jeho byte, tak nevidim dovod tam neist aj ked musi do prace. Nebude tam predsa cely cas. Proste on odpali rano do roboty, ty si pospis, volaco ukuchtis, zrelaxujes vo vani a ked sa vrati, budes tam. A mozete sa venovat jeden druhemu. Ked sa chce, vsetko sa da.
A suhlasim s nazorom - ked nieco chcem, tak to poviem a necakam, ci sa vyjadri druha strana. Co ak aj on caka, ze sa ty vyjadris. Mozno sa hanbi, mozno sa boji, ze ho naoplatku odmietnes teraz ty. Komunikujte.
@katarinaba pre vacsinu bab je pociatocna predstava, ze by mala ukazat aj nieco viac ako len poziadavky (t.j. ako si napisala, ze by aj sama niecim prekvapila) ako horor, brania sa tomu, ale popritom na konika pisu presny opak. Ono ked niekde nie je problem, treba ho predsa vytvorit ...
... ale na druhu stranu ked uz teraz im zlyhava komunikacia, ako to bude postupom casu?
@katarinaba Ti by ju musel najprv zavolat ako zakladny predpoklad....
@mircalla trosku mysli. To prve bolo k tomu, ze povedal, ze ma pracu a nemozu sa stretnut. Poviem, nevadi, ja ta pockam u teba, navarim ti.
Druhe bolo k tomu, co ma robit teraz a ak by mal opat pracu, tak pripada do uvahy aj to prve. Jednoducho sa opyta na plany na vikend. A podla toho uvidi.
@katarinaba Mysli skor ty. Akoze mala som dost vztahov. Iniciativny ma byt chlap, minimalne preto, ze posledne to zrusil. Cize pointa, ktora ti unikla: ona sa nema pytat na plany, ale cakat, kym daco navrhne sam, ak nechce byt za vtierku, Inak to bude vyzerat, ze cela iniciativa je na nej, co v zaciatkoch asi nevyzera najlepsie...Opakujem - chlap, co ma zaujem sa aj cini....Takze by som pockala, co navrhne...nie ze sama som iniciativna, navarim ti, pridem...
@mircalla jasne, nech sa ti dari.
@katarinaba Keby mi inak dakto povedal, ze ma pracu, co je jasny signal, ze ma tam dany vikend nechce, tak nieco ako nevadi, ja tu pockam.....No neviem..Dost vterne
@mircalla to je tvoj pohlad na vec. Moj je taky, ze proste su okolnosti a okolnosti. Ja som tiez priatela odmietla vela krat kvoli praci a predstav si, bolo to kvoli praci.
Kazdopadne, ja som si napisala svoje. Ty suhlasit nemusis. Uz si mi to dala jasne najavo. Ja som ti popriala na rozlucku, tak mi uz, prosim, nevypisuj.
@mircalla myslim, ze tebou prezentovanym postojom dost chlapov si uz odradila, neber to v zlom. Chlap chce mat pocit, ze ta osoba k nemu naozaj nieco citi a nie, ze on ma byt stale iniciatorom programu, lebo ma byt chlap dobyvatel a zena ta, ktora sa nechava len dobyvat. Ano, platilo to v casoch, kedy zeny dokazali vybudovat skutocny domov, kedy vedeli deti vychovat, muza obriadit, atd..atd... Ale popravde aktualne uz sa prezentuje drviva vacsina zien a dievcat skor opacne - chce si uzivat, chce byt vo vztahu a zaroven mat volnost, nechce mat niekoho na krku o koho by sa malo starat ... a to je to, po com chlapi zrovna netuzia, ak chcu partnerku do vztahu.
Takze ja osobne tiez pokladam za velky plus, ak sama zena navrhne, ze mi pomoze a bude travit cas so mou aj ked ja budem hoci pracovat, lebo vidim, ze jej na mne zalezi. Kazda hodina spolocne travena je vyzivou vo vztahu.
Naco si ludia komplikuju zivot? Naco by mi bol vikendovy vztah? 150km od seba je dost. Vztahy na dialku nefunguju.
Ked to bolo cerstve, tak pricestoval vecer, len aby mi dal darcek (len tak, nemala som svatok) a dalsim vlakom siel naspat.
Na druhej strane ocenujem jeho pracovitost a zodpovednost. Ak sa to neukaze ako workoholizmus, tak je to cenne plus.
Kazdopadne bud rozumna. Mate akusi nepisanu dohodu, tak sa mu ozvi. Teraz nejde o to, kto z koho. Kto sa vtiera a podobne. Ides podla dohody a to je nieco ine.
@mircalla no...ale aspon by si vedela, na čom si.
A nemusela by si byť v situácii, ako je teraz autor.
-Nemôžem prísť, mám prácu.
- No škoda, tešila som sa na spoločný víkend...ale či ty na to, kebyže prídem ja? Kým budeš v práci, môžem nam niečo uvariť a večer budeme spolu
A podľa jeho ďalšej reakcie bude všetko jasné 😁
Kolko mate rokov? Ak malo, mohlo by to byt realne, ak uz dajme tomu po 40tke, velmi realne to asi nebude...
@egonsk Vies co, ked ma chlap ozaj chcel, aj keby ma videl na 5 minut by prisiel...casy sa menia. Ale samozrejme, ukaze sa. Stale si myslim, ze kedze posledny vikend padol, iniciativa by mala prist od neho....je to ine, ak sa poznaju uz dlhsie
O vztahu sa tu este neda hovorit, je to take otukavanie sa. To, co navrhujes je ok, ak uz sa poznaju daky cas.....Ale teda vyvijat iniciativu, ked je chlap pomerne vlazny, no nerobila by som to
Normalne sa ho opytaj co tento vikend, ci ma toho stale vela.. kazdy mame nejaku pracu, a obdobia kedy sa da a neda behat kade tade...
Keď sme s mužom randili mesiac, prišiel v týždni aj 2x - 300 km aby si so mnou dal obed alebo večeru, potom išiel tých 300 km naspäť, buď hneď alebo skoro ráno. Ak sa po mesiaci stretávate iba cez víkendy, aj to iba vtedy, ak ty vyvinieš aktivitu, tak zrejme sa stretávate iba vtedy, ak nič iné nemá. Vtedy mu postačuješ aj ty. Po mesačnom randení by mal byť chlap niekde úplne inde. Nájdi si niekoho, kto o teba bude mať záujem. Ten sa bude správať úplne inak.