Ahojte,chcem sa asi len vyrozprávať. Riešim momentálne takú menšiu krízu. Mam priateľa s ktorým mame pauzu pretože nevieme čo ďalej. Odišiel za prácou preč a chcel aby som šla s ním ale momentálne ja odísť nechcem. Sme spolu dosť krátko tak mi to príde všetko narýchlo. Mám pocit že som to pokazila tým že nechcem odísť a dokonca si vyčítam aj to že on nie je šťastný. Mám trocha ine predstavy o živote a budúcnosti. Stále si vravím že čo keď som prišla o toho pravého. Ako sa zbaviť výčitiek svedomia, že za to celé môžem ja? Čo by ste robili na mojom meste? Obaja se mladí. Ja mam 21 a on 22.
@kitycat ja momentálne nie. Od začiatku vedel že chce ísť preč len tomu nechavam čas
Nechaval*
A preco si nechcela odist s nim?
@0silvia0 pretože si momentálne musím poriešiť určite veci ja sama
no prijmi fakt, ze ten vztah nestal za nic.
a super, ze odisiel aj bez teba, lebo mat vztah s nezamestnanou, ktopra musi PORIESIT problemy nie je zase ziadna vyhra 🙂
Kedy si už prestanete pomenúvať nefungujúci vzťah 'pauza'? No tak ty máš iné predstavy, on si chcel splniť svoje ciele, žiadny kompromis tam nie je, tak čo teraz? Nechávaš tomu čas? Že sa vráti a všetko bude zase tak ako predtým? Dievča, si mladá, začni teda pracovať na tých svojich predstavách o živote a raz nájdeš niekoho, s kým si budete vyhovovať vo všetkých smeroch
@nyusika zdravotný stav ktorý sa zhoršuje je bohužiaľ problém
"pauza" vo vztahu podla mna nevesti nic dobre...osobne niesom za taketo pauzy...teda ja by som take nic nechcela bud spolu mame byt v dobrom aj zlom..alebo radsej vôbec..
ved OK, ja nemam vestecku gulu.
vyries si zdravie a potom ries vztah na dialku.
Závisí od toho kam šiel. Možno je tam aj lepšia zdravotná starostlivosť. Pouvazuj o tom ešte. Ale na druhej strane, ste ešte mladí, takých pravých vzťahov ešte bude....
a nie podla mna ty za to nemôzes, ani si nic nepokazila...vo vztahu môzu za vsetko obaja...mozno keby mu tak na tebe zalezalo a lubil ta, tak len tak neodide do zahranicia a nenecha ta tu..😉
Tak asi z jeho strany to veľká láska nebola, keď ťa nechal samu aj napriek tomu, že sa ti zhoršuje zdravotný stav....
Možno o mesiac je doma, alebo ty sa dáš do poriadku a pôjdeš za ním.Je ďaleko bude chodiť domov?
@dievcacitajucelist napadlo ma presne to iste👍
ak máš úplne iné predstavy o živote tak si ich splňaj. Ak sa prispôsobíš druhému, nebudeš spokojná a šťastná a časom ťa to dobehne. Si ešte príliš mladá na to, aby si robila takéto kompromisy
takto by som si poriesila svoje zdravotne problemy a potom ak to bude ok a nemala by som pracu, tak by som sla. nemas co ako stratit a mozno by ste tam boli stastni... komunikujete spolu v pohode?
@luccija šiel do nemecka, nevráti sa. Nechce tu žiť, povedal že nič ho tu nedrží ale zároveň nechce nechať svoju rodinu len tak.
Tak týmto pádom ten vzťah asi zhasol, aspoň ja by som to tak vnímala. Ty si potrebuješ riešiť svoje, on prácu, záleží ako ďalej sa dohodnete. Uvidíš keď budeš mať všetko ty okolo seba vyriešené, že ako sa budeš cítiť.
úplne mu rozumiem. Ja som teiž chcela ísť pred xx rokmi do zahraničia. Nešla som, kvôli priateľovi, teraz už manželovi. A niekedy aj ľutujem. Kopa snov nesplnených. Tí čo odišli aspoň si splnili svoje sny a skúsili to , čo chceli. A stále ma to štve. A to len preto, že on nechcel. On on on.
autorka..ja ked som zacinala s mojim priatelom on mal 21 ja 22, on tiez chcel ist pracovat prave do Nemecka kvoli dobremu zarobku atd..., ja nie lebo neviem jazyk...a celkovo ta krajina ma moc nelakala, chcela som ostat na SK..tak nakoniec prave kvoli mne tam nesiel a dohodli sme sa spolu ze budeme spolu zit v BA kde sme doteraz🙂 uz je tomu 6 rokov...takze vsetko je len o dohode a ci spolu chcete naozaj obaja byť
@kvetinka75 nikdy nieje neskoro,ci?
@lucia7933 povedala som mu, že na mna to je skoro, boli sme spolu len 5 mesiacov. Nechcel sa ani dohodnúť že ako by sa to dalo vyriešiť, jednoducho odišiel.
@lucia7933 nie , nie je, ale momentálne mám niečo iné ,,rozrobené,, a situácia sa v mnohom už zmenila. To, čo som už plánovala už sa nedá. Jednoducho vek nepustí. Určité ,,povolania,, sú iba pre študentov alebo mladších. A pred 50tkou už to nie je také ako v 20ke. To, čo som chcela, ten smer, už nie je možný. Dá sa ale trošku iný smer a iná krajina. Ale zatiaľ to nie je možné z rodinných a osobných dôvodov. Musím podokončovať, čo mám tu začaté .
autorka..to mi je luto :( my ked sme toto riesili ..to sme boli spolu len 1.mesiac tusim a sme sa dohodli ze ideme obaja hladat pracu v BA..(sme obaja zo stredneho SK) a priatel nasiel v BA taku super pracu, ze doteraz mi dakuje ze nesiel do zahranicia😂
@lucia7933 tak to je ten lepší prípad. Ja zase ľutujem že som nešla.
@kvetinka75 ono nie vzdy v zivote vsetko vychadza tak ako by sme chceli🙄...(mozno niekedy je to lepsie, a prideme na to az casom...)ale chapem ta..clovek uz ked ma svoj vek, deti..atd uz to urcite neni take lahke...ale nikdy nieje neskoro aspon skusit..jedna znama sa napr. v 50tke rozhodla dokoncit maturitu
to nie je pauza, to je koniec. Boli ste spolu krátko. Ber to ako koniec a zároveň cestu k niekomu novému.
Tak pre ne ho to nebola láska taka,že by si bola tá pravá. To sa stáva. Keď si nešla tak si nešla. On bol rozhodnutý,že chce začať v Nemecku nový život či s tebou,alebo bez teba. Nechcela si ísť,tak išiel. Ber to tak,že nebude kvôli 5 mesacnej známosti meniť svoje sny a plány
@lucia7933 netvrdím že je neskoro, ale zmenili sa podmienky a všeličo prišlo do života. Keď som mala 20 bola som bezdetná, bez záväzkov, rodičia mladí. TEraz mám určité záväzky, rozrobenú školu, deti - nechcem zachádzať do podrobností ale tiež sú tam nejaké zdr. problémy. Rodičia, svokra, zdravotné problémy. Nie vždy to ide že zbalím sa, všetko tu nechám a idem. Pokiaľ tu má človek záväzky je to ťažšie ako spraviť si maturitu. Ja si teiž teraz robím školu, tento rok končím, rôzne kurzy a aj plánujem si ešte niečo dorobiť, to sa dá, lebo ostatné veci zostanú bez zmeny. Ale ak by som odišla preč, ovplyvnilo by to dosť ľudí, ktorí sú na moju pomoc odkázaní a nemohla by som odísť s pocitom, že niekto potrebuje pomoc a ja som odišla. Viem, že by mali pomáhať aj iní, ale keď to tak nie je.....
Si zamestnana a on bol ci nebol? Do zahranicia chcel ist nez ste sa dali dokopy?