Dobry den. Ide o to že sme sa pred 3 mesiacmi odstahovali od mojich rodicov... Mam priatela a snim skoro 1 a pol rocnu dceru. Ako sme sa prestahovali s priatelom je to na nevydrzanie zacal vela pit a berie aj niekedy drogy. Vobec neviem co mam robit. Ak pojdem naspat k rodicom tam ma dcerka vobec nepocuva ani si ma nevsimne. Tu ma aspon pocuva a chodima von na ihriska a tak. Platime najom 350 na malu dostavam 405 eur. Potrebovala by som taku radu ze vlastne chcem aby on kdisiel odtialto ale potom neviem ako vyjdem ztych 405 eur ked len najom je 350. Poradte mi prosim.
@sheila121 ale potom co som uplne na dne stohoto vsetkeho neviem co bude a ako vsetko zvladnem uplne som zle na tom uz... Nechapte ma zle nechcem sa lutovat len som uz fakt bez radna...
zostať s fetakom? Ani keby mal vtáka zo zlata. Ber nohy na plecia, decko pod pazuchu a utekaj domov k mame
Daj si sudom zveriť dieťaťa do starostlivosti a určit výživné
Presne,vráť sa k rodičom s začni ak sa dá, čo najskôr pracovať.
joj celé zle žena moja...toto nie je partner do života...
radšej choď k mame, alebo hľadaj lacnejší nájom...
@kristina9927 ty si ochotna nechat vyrastat dieta v jednej domacnosti s alkoholikom a narkomanom, len preto, ze ta tam poslucha? Kde mas, prosim ta, rozum? Vrat sa domov, poziadaj ziadost ourcenie vyzivneho a zverenie dietata do opatery.
(aj ked pochybujem, ze taky exemplar vobec niekedy nejake vyzivne zaplati)
@kristina9927 treba sa s rodicmi porozpravat, vysveltit situaciu v akej si a poprosit ich o to aby respektovali tvoju vychovu. Lebo ty ked povies dcere A a oni B, tak jedine komu ublizuju je ich vnucka. Ze ked sa im daco nepozdava, tak to prediskutujete vecer, ale nech nepodkopavaju tvoju vychovu pred malou. Ale na milion % by som isla domov k rodicom, ale s fetakom by som nebola!
Vrat sa k rodicom a potom zacni hladat robotu, jasle a osamostatni sa. Na fetaka sa neviaz. Mas dieta, ale s debilom … ale prave preto musis byt ty zodpovednejsia a pouzivat rozum
k rodicom ... zacat so sebou daco robit -najst si pracu etc .. s dietatom mozes predsa aj u mamy chodit von na ihrisko hrat sa etc ...nastavit si pravidla s rodicmi ale tak aby si im nadalej bola vdacna,ze mate kde zlozit hlavu,ale zaroven si bola aj mamou .. a cim skor sa postavit an vlastne a najst si garzonku a odist ..
@kristina9927 určite ukončiť tento vzťah, aspoň kvôli dcére.
Och TY chceš žiť s feťakom. TY vieš čo môže urobiť človek ktorý je nadrogovaný. Môže TI tak ubližiť že budeš mať trvale následky. A toto ma vidieť vaša dcéra. Chod k rodičom bez neho nech si ide kde chce. Stiahne ťa psychický na samé dno .Už len kvôli dcérke to ukonči.
@kristina9927 naspat k rodicom.
@kristina9927 aký veľký byt máte? Výkopni chlapa a najdi si spolubývajúcu.
On ti prispieva na dcérku, na nájom, pracuje ? Aký veľký byt prenajímate, ako je členený ?
Nemusíš sa hneď vrátiť k rodicom, ale hneď si podaj návrh na súd vo veci zverenie maloletého dieťaťa tebe, určenie výživného na dieťa, príspevok na teba ako osobu starajúcu sa o dieťa. Podaj to ako neodkladne opatrenie, to súd rozhodne do par dní.
Potom ho vyhod z bytu a podľa priestoru si radšej zober spolubyvajucu, ak sa to dá ošetriť s majiteľom bytu. Záleží čo máš v zmluve a na koho meno je.