S otcom nemám dobrý vzťah. Sú peniaze dôležitejšie ako starostlivosť?

17. mar 2024

S otcom nemám dobrý vzťah. Vyslovene sa až nenávidíme. Bije ma, nadáva mi, má rôzne poznámky na to aká som pi. neschopná, tlsté prasa, ku.a podobne. Ak je doma, tak sa mu vyhýbam, celý svoj život som s ním neprehovorila nič (max odlož toto, sprav hento). Mama sa ma nikdy nezastála, lebo ho treba rešpektovať keďže on nosí domov peniaze. Mama nepracuje, ona sa stará o domácnosť.
Hneď ako budem môcť sa odsťahujem ale naozaj sú peniaze až tak mocné? Naozaj sa môže takto správať len preto lebo on zarába?

mabenn
17. mar 2024

tu nejde o peniaze, ale o neschopnost tvojej mamy sa o seba a teba postarat

gemerka17
17. mar 2024

Nikto sa tak nemá správať voči druhému cloveku. Je smutné, že vyrastas v takom prostredi. Ako náhle budeš môcť, treba sa osamostatniť a odstrihnut od nich. Tvoja mama je neschopná a žije s tyranom. Do práce môže chodiť aj ona a mala by ťa pred ním chrániť. Očividne toho nie je schopná. Správanie a nečinnosti obidvoch rodičov im budeš dlho vyčítať. Mysli na seba a zariad si život po svojom. Pokiaľ si však ešte pod ich strechou nemáš veľkú moc to zmeniť.

autor
17. mar 2024

@mabenn ona pracovala, otec jej kázal ostať doma. Nepáčilo sa mu, že keď mama pracovala od 7 do 19 a on bol doma o 18, tak nemal navarené, upratané, nečakala ho káva a podobne.

autor
17. mar 2024

Áno problém je, že mama ho veľmi ľúbi a bojí sa, že ak mu protirečí, opustí ju.

mabenn
17. mar 2024

so vztahom tvojich rodicov neurobis nic...plan odstahovat sa mi pride pre teba najlepsie vychodisko, dovtedy vydrzat...kolko mas rokov?

autor
17. mar 2024

@mabenn 16

mabenn
17. mar 2024

bola som na tom podobne, trochu ine okolnosti...osamostatnila som sa hned ako som mohla (cca 21r), este pocas studia na VS som sa zamestnala, vlastne byvanie, ine mesto, ....mam svaty pokoj a vlastnu rodinu..casom som vazby s rodicmi uplne pretala...drzim ti palce

tanyan
17. mar 2024

Toto nie je láska, tvoja mama ho neľúbi, ona sa len bojí opustenia a neuvedomuje si , že viac stráca ako dostáva a ešte aj ubližuje vlastnému dieťaťu.
Otec sa tak nespráva kvôli tomu, že nosí peniaze, ale preto, lebo ma po svojom boku otroka a slúžku. Nedovoľ, aby niekto v budúcnosti takto zneužíval teba.
Žiaľ, aktuálne sama proti tomu nič nespravíš. Môžeš len minimalizovať vznik kritických situácií (neprovokovať) a šetriť si vlastné psychické zdravie pre lepšiu budúcnosť.

januska12323
17. mar 2024

Vôbec nejde o peniaze, tvoj otec je len jednoducho zlý človek.

viestta
17. mar 2024

Vztah a fungovanie rodicovskej domacnosti nezmenis. Ale zober si z toho poucenie, ze zena ma byt rovnocennym partnerom vo vztahu, ma mat svoju sebeuctu, hrdost a byt natolko sebstacna aby nebola za hocijakeho chlapa odkazana, naviazana zo strachu, ze bez neho je nic, nenechala sa nim ovladat ani hrubou silou ani peniazmi. Drzim ti palce aby si sa vo svojom zivote vymanila z tohto rodicovskeho vzoru.

cimage
17. mar 2024

V tomto veru vela nezmozes, ale tvoja mama ma na tom rovnaky podiel ako otec, kedze o tom vie a nezastane sa ta. Jedine sa mu vyhybaj co najviac. Napr byt na internate a cez vikendy brigada, alebo pomoc v utulku, atd. Aspon ja by som sa nechcela zdrziavat v dome ked je tam.

mabenn
17. mar 2024

@viestta ja si myslim, ze ona uz tieto veci vnima, kedze s otcom nema dobry vztah...uz to musi len prezit, kym odijde..mne tieto veci dotukli asi v 10tich rokoch a prve na com som pracovala v zivote, bola moja hmotna nezavislost

reanda
17. mar 2024

peniaze maju len taku moc, aku im pripises.. neskoc na to, ze teraz musis byt samostatna mat svoje peniaze, lebo inak budes na niekom zavisla a to bude zle - presne tym im tu moc pripises.. vo vztahu tvojich rodicov nejde o peniaze a financnu zavislost, ved pises, ze mama pracovala, len otec jej 'zakazal' .. tam ide o ine veci, peniaze v tom nehraju podstatnu rolu.. vo vztahu musi byt laska, respekt, ucta, sloboda - inak to nefunguje dobre.. s peniazmi, ci bez

purple_wolf
17. mar 2024

nemas rodinu ku ktorej by si sa vedela odstahovat??

dadis
17. mar 2024

Bije ta, nadava ti? Prepac, ale tvoji rodicia su hrozni ☹️. Co robia tvoji rodicia je trestne. Vola sa to trestny cin tyrania blizkej a zverenej osoby. Porozpravaj sa najprv vklude s mamou. Ze ak nezabrani otcovi sa takto k tebe spravat, budes to riesit. Mas sa komu zdoverit - babka, krstna, ucitelka, mama kamaratky?

bluka2
17. mar 2024

Volaj nejakú z tých liniek, bit ta nemôže

jana005
17. mar 2024

Mám 16 ročnú dcéru a neviem si predstaviť, žeby sme sa k nej tak hrozne správali.
Je mi to ľúto.
Nemôžeš sa zdôveriť babke? A ísť k nej bývať?
Lebo vydržať tam ďalšie roky bude pre teba hrozné utrpenie.
Ozaj dúfam, že ti starí rodičia pomôžu

lenicka999
18. mar 2024

Tyran a manipulátor. Volaj na niektorú z liniek a poraď sa čo by sa dali robiť.

mantilka
18. mar 2024

Vygoogli si "linka pomoci pre týrané deti " a poraď sa. Neostávaj v tejto situácii. Držím palce a objímam ťa ♥️

fido69
18. mar 2024

Už je to tu zase? 🤔
11.februára 2024 Erika273 Môj otec je psycho