S mužom sa stále hádame a nezvládam to. Hľadám si kamarátky/kamarátov na písanie

lenkalea7
16. dec 2024

Hľadám niekoho s podobným problémom. Som na MD. S mužom sa neustále hádame už to psychicky nezvladam. Nemám nikoho s kým sa môžem porozprávať. Môj muž mi vyčíta že kvôli mne musí chodiť neskoro spať,lebo sa s ním chcem rozprávať alebo aspoň nejaký kontakt s niekým mať. Už ma to nebaví niesom šťastná...som človek nie stroj. Mám pocit akoby matkám na istý čas zastal život a nemali na nič nárok...neviem dokedy vydržím byť v tomto vzťahu veľmi ma ubíjaju aj rodinné medziľudské vzťahy s rodinami s mužovej strany. Hľadám možno nejakú osobu s ktorou sa môžeme aj stretnúť možno skamarátiť deti, spoločné kočíkovanie.

miaaa123
16. dec 2024

@lenkalea7 akoby si písala o mne 🫣

janickacrazy
16. dec 2024

@lenkalea7 možno by pomohlo, keby si napisala odkiaľ si

lenkalea7
autor
16. dec 2024

@janickacrazy okolie Vráble, Levice

janickacrazy
16. dec 2024

@lenkalea7 to mám ďaleko, škoda

hipuska
16. dec 2024

No, ale kvoli comu sa hadate? Dovod? Akoze, podla mna, ziaden muz nechce pocut, ked pride z prace ufrflanu, stazujucu sa manzelku. Ved si najdi cas pre seba. Ja som aspon 3x do tyzdna bola s inymi mamickami. Tam sa vykecaj do sytosti. On predsa za to nemoze, ze si nevies najst vyzitie pre seba. Urcite su rozne centra, skupiny, kruzky ktore mozes s dietatom navstevovat. Aspon raz za mesiac si vypadni do kina, cukrarne. Kludne aj sama. Zacni chodit cvicit...

lenkalea7
autor
16. dec 2024

@hipuska vieš čo presne toto idem skúšať...len som zvedavá na reakciu môjho muža...

klotildabazarik
16. dec 2024

@lenkalea7 na jeho reakciu sa mozes vysrat s prepacenim, aj ked si matka musis si najst cas na seba on ako pomaha s detmu okrem tohi ze "prinesie", peniaze?vo vasom meste/dedibe niesu mamicky s detmi? S ktorymi sa mozes stratavat?

mikadooo
16. dec 2024

@lenkalea7 vezmi dieťa/deti a choďte sem: https://www.mcmedulienka.sk/. Prípadne si tam zavolaj, či sa nedá ísť len do herničky s deťmi, u nás v ba sa dalo, to bolo najlepšie, lebo my matere sme kecali a deti sa hrali. Samozrejme, nie hneď pri prvom stretnutí, ale po čase sme nadviazali priateľstvá, atď. Skús tam napísať a zistiť ako fungujú, prípadne sa prihlás na kurz s deťmi a tam sa spriateliť s maminami s podobne starými drobcami. Mne to veľmi pomohlo na materskej dovolenke... A máš to 2v1 - aj dieťa má zábavu, aj si s dieťaťom a zároveň si medzi dospelými ženami s podobnými radosťami a starosťami... Držím palce.

sashka22
16. dec 2024

@lenkalea7 keby máš fyzicky kamošku, nepotrebovala by si tak muzovu spoločnosť na vykecavanie. Ta Medulienka je fajn tip, voľakedy som tam tiež chodila s dieťaťom ale už som sa odsťahovala, žiaľ, dosť ďaleko. Držím Ti palce!

mikadooo
16. dec 2024

@lenkalea7 možno aj vo vrabloch čosi nájdeš, skús dať do googlu rodinné centrum Vráble alebo materské centrum Vráble, ak sú to Vráble bližšie. A "nekašli" na manžela a jeho potreby, to nie. Dohodnite nejaký čas, ja neviem koľko minút, aby ťa počúval, zas nie je dobré sa nerozprávať, ale zas možno má po celom dni toho dosť, tak dohodnite nejaký kompromis, určite sa rozprávajte, ale v rozumnej miere mu zhrň deň, dohodnite sa, koľko času má uši zapnuté a kedy už nevníma... A zvyšok si nechaj na kamošky, verím, že si nájdeš v tomto mc, len nečakaj hneď od prvej návštevy neviem čo, ja som tam nakoniec aj dobrovoľníčila a ostala som tam vyše 5 rokov či koľko a doteraz mám odtiaľ 6 dobrých kamarátok, čo sa stretávame a je to na nezaplatenie, aj keď som sa tam namakala. Ale teraz to stojí za to, že mám komu zavolať a ísť s kým na pivo, kávu 👍. A takisto aj ostatné baby odtiaľ, keď sa stretneme, viem, že si vytvorili svoje "partie" a stretávajú sa, aj keď sme už dávno v robotách 😁.

zmrzlinka2021
16. dec 2024

@lenkalea7

Nemozes na svojho muza tlacit a ocakavat ze ta spravi stastnou. Ak nepracujes, a nemas nejake zaujmy, neagazujes sa vo verejnych veciach, aktivitach, tak si primarne vyhoreny clovek.

Hadky tvoju situaciu vobec nevyriesia. Hadky len cloveku beru energiu, cas a toto vsetko sa da vyuzit uplne inak, napr. pre povzbudenie manzela, nehu.

davehl
16. dec 2024

dobre ze som nasiel dnes nahodou tento prispevok,,,,ja som manzel autorky.prispevok napisany v polopravdach a kto nepozna nas vztach si musi mysliet ze u nas doma je to katastrofa.snazim sa s manzelkou rozpravat kazdy den ale mame tri deti ktore sme chceli a o ktore sa spolocne starame a ked zaspim vecer o pol desiatej na druhy den je urazena ze este sa chcela o jedenastej rozpravat a nemala s kym,rano musim vstat ist do prace a z prace sa kazdy den tesim na manzelku a deti venujem im vsetok svoj cas pretoze ich lubim ale manzelka si najde kazdy den malicherny dovod aby sa urazila..potom to nazve hadku,,,snazim sa aby si vysla von ale sama nevyjde von a potom mi vycita ze nikde nebola.psichycky som uz aj ja vycerpany ze ked pridem domov naco sa urazi,,,,,,travime spolu vsetok cas a aj tak je vsetko zle...dobre ze som videl tento prispevok

sashka22
16. dec 2024

@davehl určite Ti zle nechcela ale zjavne hľadá spôsoby, ako Ti to s nou uľahčiť lebo si je vedomá, že si aj Ty vyčerpaný. Viem ako matke vedia liezť na nervy deti, to nie je ako porozprávať sa s dospelým človekom. Pri 3 deťoch to musí byť masaker. Chyba jej kamoška, tiež som prežívala také pocity.

barborachors
16. dec 2024

@lenkalea7 a co ti písanie pomôže? Ked si si urobila decko s deckom, ktore nechápe ze decko v noci reve? Mala si byt obozretnejšia pri výbere partnera a vediet ako sa chová v krízovej situácii. To ze ta ina matka akoze ukľudní lebo ona to ma tak iste, to ti pomôže?

lenkalea7
autor
16. dec 2024

@barborachors vôbec nie je problém že dieťa v noci reve a sme pred 40tkou dávno nie sme deti

karolinakr
16. dec 2024

piše, že ťa lubi a travi s tebou čas, od toho sa treba odpichnut, možno poĺavit v uražlivosti a neodohnať si muža
a inak treba mat aj temy na rozpravanie, ja čo tu pišem, neriešim absolutne so žiadnym znamym..zapajaj sa do diskusií alebo do debatneho kružku
to znamena, že daš von zo seba všetko a s mužom.budeš riešit iba niektore témy

kittykat22
16. dec 2024

@lenkalea7 kazda matka zatvorena sama s dietatom bez spolocnosti by bola skor ci neskor nestastna. Napis do fora tvojho mesta, na FB je urcite skupina levice, mamicky levice - nieco = popozeraj.

havefaith
20. dec 2024

@lenkalea7 ahoj, keď chces, napíš mi, možno toho máme viac spoločné a vedeli by sme sa navzájom pochopiť