V poslednom case sa v mojom okoli strasne vela parov rozviedlo/rozvadza. Je mi z toho smutno, ale ked sme sa bavili o dovodoch, v kazdom pare to bolo podobne, postupne odcudzenie.
Zeny tak sa zamyslite, ze ked date deti vecer spat, uvedomte si, ze mate aj manzela, ktory na vas caka niekde v obyvacke a chce tiez troska z vasho casu. Ja viem, ze sme vecer unavene, deti a domacnost da zabrat, ale nezabudajme na tych nasich muzov. (Jasne ze hovorim o funkcnom manzelstve, kde je este laska a porozumenie).
Nenechajte lasku pomaly chladnut, lebo potom je velmi tazke hladat co je uz stratene.
Necakajte, kym manzel zacne nejake tie manzelske hratky, skocte po nom hocikedy aj vy a same od seba.
Prekvapte ho peknou sms, kym je v praci.
Proste nenechajte ten vztah len tak ist zotrvacnostou.
Je mi luto tych rozvedenych parov z mojho okolia a keby to boli aspon nejake vazne dovody. Ale mohli to zachranit, len sa prestali snazit.
Tak vas chcem len povzbudit, ze manzel ma byt na prvom mieste. (Nemyslim to tak, ze o deti sa teraz nebudete starat). Len sa zamyslite nad tym, kedy ste naposledy povedali manzelovi lubim ta, pohladili ho. Detom to vravime denne a hladime ich denne.
Majte pekny zvysok nedele a neberte v zlom toto moje zamyslenie 🙂
@autorka presne si to napísala, prestali sa snažiť. Obaja a nie iba jeden. Obaja v páre majú právo pochybiť, pozabudnúť sa. Život nebeží len v jednej rovine. Príde obdobie, kedy sa žena tak ponorí do svojej bubliny, že muž ostáva na druhej koľaji a funguje to aj naopak. V tej chvíli ale príde milujúci partner a povie, čo mu chýba a obaja sa to následne snažia napraviť.
Ja si zas naopak myslím, že po tom čo žena uspí deti, muž ju môže čakať pri spoločnom jedle alebo filme, žiaľ podľa toho čo dnes vidíš, muž je za mobilom a čaká kým sa žena hneď po deťoch bude starať aj o neho. Možno by mohol starostlivosť o ňu preukázať aj on. Má to byť vzájomné a tak to je vo fungujúcich vzťahoch. Dnes tu niekto napísal, že ženy často strácajú tú prirodzenú ženskosť po tom, čo príde materstvo a veci s tým spojené. Je na páre túto záležitosť znovu objavovať a prinášať ňou vášeň do vzťahu. Viazne komunikácia a následne príde odcudzenie, prestanú si chýbať a žena nakoniec zistí, že sa nestará o 2 ale 3 deti. A musí, pre udržanie manželstva.
Samozrejme sa nebavíme o vzťahoch, kde jednému niečo chýba a aj napriek komunikácií a poskytnutiu pomoci partnerovi sa tá druhá osoba nesnaží zlepšiť a znovu nabehnúť do rovnováhy. Tam po dlhšej dobe ľudia nevidia iné východisko ako rozvod a je to pochopiteľné.
Po tomto tvojom vyleve sa za Panom budem kazdy vecer plazit a uctievat ho ako Boha😂🙈a dufat, ze budem jeho bohynou💪
Podľa toho, čo čítam na koníku, príde veľa žien večer za mužom, aby s ním trávili čas, alebo mali sex. A zbytočne, lebo muž je na mobile a na sex je príliš unavený.
@h2 fakt? Ja zasa v rodine/ u znamych si vsimam, ze muz sa snazi - zaraba, pomaha doma, travi cas s detmi a pride mi, ze zena je iba vecne nespokojna a odmieta ho a chodi spavat s detmi radsej. Tak aspon v mojom okoli takto, jasne, ze ak sa ani ten druhy nesnazi, nema zmysel to co som napisala.
Ale ak sa teda muz snazi, ze zabezpecuje rodinu po financnej stranke, je pomocnikom v domacnosti a manzelom a nie dalsim dietatom, o ktore sa treba starat, tak si zasluzi ten manzelkin cas.
Ale toto platí z oboch strán. Manžel nemusí na gauči čakať, kým si ho žena všimne, môže si ju všimnúť prvý 🙂 osobne si s nemyslím, že odcudzenie je skutočný dôvod rozvodu. Tým je ľahostajnosť a nezáujem to odcudzenie vyriešiť, minimálne z jednej strany. Píšem to preto, že aj my sme momentálne (snáď) na dobrej ceste z krízy, ktorú spôsobilo odcudzenie po narodení veľmi náročného dieťaťa. Samotné odcudzenie nie je nič extra dramatické, chce to len záujem, čas a snahu. Rozvod nasleduje vtedy, keď jeden (alebo obaja) stratili záujem na vzťahu pracovať.
Nic proti ale ako ty sakra mozes vediet co sa naozaj odohrava za zavretymi dverami domacnosti inych parov ? Poznam x muzov ktory posobia velmi kultivovane, milo, hovoria ako zene doma pomahaju, alebo naopak aj zena sa tvari ze je vsetko ok a pravda je daleko ina
Bola by si velmi prekvapena
Tiez by som mohla pisat, dokonca román o tom co je realita a co fikcia .
Kazdopadne snazit sa maju obaja a k tomu zaciatku, hej mysliet treba na partnera velmi, nielen na deti.
A nemal by si to uvedomit aj manzel? Ze ma doma manzelku,ktora cely den drie v praci,zabezpecuje rodine cely servis a ze by bolo vhodne sa podielat na chode domacnosti a venovat sa rodine tak,aby aj ta manzelka mala vecer chut s nim stravit cas? Pestovat vztah musia obaja,nielen manzelka.
Moja sestra sa drzi pravidla: Cim neskor sa vydam, tym neskor sa rozvediem.
Ma 44 a furt slobodna.
Ja ti k rozvodom poviem len toľkoto - kým s nimi nežiješ v jednej domácnosti, nevieš o ich vzťahu absolútne nič. Vidíš len to, čo ti chcú ukázať. Počuješ len to, čo ti povedia. Bolo by to veľmi jednoduché, keby príčinou rozvodov bol vždy len nezáujem ženy, ktorá má (podľa teba) všetko, čo k spokojnosti potrebuje.
@ivik4 mas pravdu ale odkial ty tu realitu poznas? Mas u nich kameru? Alebo je to tvoj muz, navonok iny a doma hovado?
robota...potom druha sichta-domacnost...robit gazdinu,opatrovatelku,kucharku,upratovacku,vychovavatelku atd atd-nestaci..popritom treba aj uzasne vyzerat....a aj tak nie je vyhrate-lebo onho treba bojovat a vytvarat mu harmonicke prostredie a hyckat si ho...sorry ako...fakt?!?....robila som ,co pises-a odkopol ma a uz si stihol najst aj druhu-a pocula som v telefone,ako ho komanduje,co ma ist nakupit-ja som to nikdy nerobila,ja som ho obsakakovala ako krala...takze si ma tymto vylevom len nasrala,sorry...vzdy je to o dvoch a hlavne-muz by si mal zenu vazit,ked sa ta stara /su aj take,ktore nie/....a to aj on by jej mal sprijemnovat den...zena dava do vztahu vzdy viac-a navyse ak si chlap zvykne ,ze ma zenu istu,tak ho to prestane bavit...viem ako si myslela prispevok,ale realita je casto ina..ze aj ked sa snazis-chlapa to bud nezaujima,alebo to neoceni...ale berie to ako samozrejmost...a aj tak zacne vymyslat...
No ja si paradoxne myslím že za rodinu a jej fungovanie je zodpovedný muž. Aj za jej nefungovanie. Ak vytvára žene vhodné a pokojné prostredie na to aby fungovala ako žena a nie ako chobotnica čo má všetko na starosti , za všetko zodpovedá a všetko rieši , tak sa mu tej náklonnosti a pozornosti a teda aj sexu dostáva priehrštím . Lenže veľké množstvo mužov má ten úžasný dar nevnímať problémy , neriešiť problémy , nechať ich vyhnívať a potom sa čudujú že žena od nich bočí , nechce s nimi mať sex, ona by aj sex mala ale nie s ním . Po určitom čase prestane s mužom riešiť čokoľvek a to je začiatok konca. A to je to odcudzenie. Pričom stačilo tu ženu vnímať ,riešiť problémy , zdieľať a aj s nou prehovoriť pár slov večer a nie ticho čumieť do telky na šport alebo do stupidného PC alebo čakať kedy na neho skočí .
Vies co ja sa ta takto spytam..povies nam kolko mas rokov a deti a prosim ta?
Ono to ma byt vzajomne🙂 a kedze su tu aj muzi, plati aj pre nich, ze nemaju zabudat na podobne veci. Vztah je o dvoch a nemoze to tahat len jedna strana