Rozvod rodičov

30. máj 2023

Potrebujem asi povzbudiť. Moji rodičia sa príliš rozhádali, a obávam sa, že to bude koniec. Otec urobil vec, ktorú by som neodpustila ani ja. Na jednej strane chápem, ich vec. Na druhej chce sa mi kričať. Ako ste si na to zvykli tie čo ste to prežili. Som dospela, pracujem. Čo robiť?

liljana
30. máj 2023

Nic. Radsej nech su stastni osve, nez sa hadat a trapit spolu. Ty ked budes v nefunkcnom vztahu, zostanes v nom iba preto, aby sa tvoja dospela dcera citila lepsie?
Zostanu tvojim rodicmi aj po rozvode. A co bolo medzi nimi, nechaj na nich.

vanilkovazmrzka
30. máj 2023

Este ani nevies, ako to medzi nimi dopadne 🙂 ved nechaj, nech to riesia oni spolu medzi sebou, tym teraz mozes byt nieco ako mediator a podpora.

cocolino234
30. máj 2023

@autorka si dospelá. Vždy by si sa mala postaviť na stranu pravdy a dobra. V tomto prípade je dobrom pre vašich rozvod (aj keď to samozrejme ešte ani nevieš). Ja som toto nezažila, takže nemôžem súdiť. Ale všimla som si, že deti rozvádzajúcich sa rodičov nejak príliš sebecky hľadia na seba, im sa chce kričat, ony o niečo prichádzajú a podobne. Tieto pocity sú v detstve samozrejme normálne a detičky to zle znášajú. Ale ty ako dospelá by si si mala uvedomiť, že v prvom rade oni prichádzajú o obrovskú časť života. Oni spolu boli xy rokov a zrazu sa to má zmeniť. Oni sú tí primárne zranení. Takže čo máš robiť? podporiť, stáť pri nich a neriešiť pozadie rozvodu. Buď silná, ty rozvodom neprichádzaš o nič.

autor
30. máj 2023

Ono najhoršie, že ma isto budú nútiť vybrať si stranu. Ten nátlak ma zničí, už z tej predstavy mi je zle. Nehnuteľnosť sa predá, lebo ani jeden nemá ako vyplatiť druhého a ja môžem ísť akurát do podnájmu a splácať niekomu inému hypotéku, čo som odmietala, lebo rodinný dom je veľký a súrodencov nemám. Skvelé vyhliadky ozaj. A áno, som sebecká skôr než mi to niekto napíše

januska12323
30. máj 2023

Myslíš len na to najhoršie. Prečo by mali hneď dom predávať? Máš prácu, zdravie, rodičov v ťažkej situácii ale teba trápi dom.. Nevyberaj si stranu, maximálne vypočuj.

kitycat
30. máj 2023

Si dospela. Ber to ako dospela 🤟

unicornlady
30. máj 2023

Ak by sa aj rozviedli, to predsa neznamená, že predajú dom. Veď asi to berú tak, že dom zostane tebe, ak si jediné dieťa.

listy456
30. máj 2023

bodaj by aj deti bez rodicov mohli byt takto sebecke 😊😊 som dufala ze ta ich rozvod trapi a ne to ze ti skonci mamahotel😂😂 no hnus.... ty si odmietala😂 no mozes aj dalej ale ty sa nerozvadzas

colsami
30. máj 2023

Mrzi ma hroziaci rozvod rodicov.

Ale predstava, ze ako si sa predstavila ze si dospela osoba a byvas vo velkom dome bez surodencov ktory sa bude musiet kvoli tomu predat a budes sa musiet postavit na vlastne nohy ako dalsie tisice mladych dospelych ludi.. Hrozne nieco.

riyadh
30. máj 2023

Jaaj mlada sa boji ze si Bude musiet zbalit kufriky a zacat spravat ako dospela, a ja ze ta trapi pripadny rozvod a rodicia. A ano Krasne ho sebca z teba vyxhovali, aspon stym suhlasim😊

toskanka
30. máj 2023

Nádych. Výdych. Strašne predbiehaš udalosti, možno to rodičia nakoniec ustoja. Si dospelá a nemusíš sa nechať manipulovať jedným z rodičov na jeho stranu ani robiť medzi nimi sudcu. Podľa vlastného uváženia sa môžeš prikloniť na jednu alebo druhú stranu, vyriešiť si to však musia oni medzi sebou. Ak by došlo k najhoršiemu a nehnuteľnosť by sa musela predať, musíš to akceptovať. Nemôžeš od rodičov chcieť, aby zostali žiť pod jednou strechou, ak sa rozhodnú pre rozvod. Vek na to máš, tak sa správaj ako dospelá.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mira0611
30. máj 2023

Ano, budu ta nutit vybrat si. Aj mne to robili rodicia , ale bola som dieta.
Ty si dospela a musis im povedat, ze ty ich mas oboch rada a milujes svoju matku aj otca, spolu s ich chybami. A to co je medzi nimi dvoma, do toho ta nic a preto, nechces, si vybrat! Takto narovinu, ziadne tutumutu!

panelacikova
30. máj 2023

si dospelá a pracuješ. tak sa postaraj sama o seba... tým sa oslobodíš aj od rozhodnutia vybrať si len jedného z nich. budeš komunikovať s nimi tak často a tak dlho, ako ty uznáš za vhodné a nik ti do toho nebude pindať (myslím tým jedna alebo druhá strana). ja sa čudujem dnešným "deťom", že im vyhovuje byť dospelými, pracovať, ale využívať výhody mama hotela.

ness222
30. máj 2023

Ahoj, tiez som to prezila pred cca dvoma rokmi. Hoci som tiez dospela a vydata, neuveritelne ma to zasiahlo. Strasne to bolelo, mala som pocit akoby niekto zomrel. Mozem ti ale zarucit, ze to casom preboli, zvyknes si na to, aj na celu situaciu. Moji rodicia tiez predavaju spolocnu nehnutelnost pretoze sa nemaju ako vyplatit, a tiez som si nevedela predstavit ze pridem o tento “domov” kde som vyrastala a kde som mala tolko peknych zazitkov a vzdy som sa tam tesila. Ale naozaj to vsetko casom preboli a casom sa na to budes pozerat tak, ze nakoniec je obom je lepsie po samom. Drzim palce ☘️

marca12
30. máj 2023

Postav sa k tomu ako dospely clovek a ak pride k rozvodu,tak im vysvetli,ze pre teba su obaja rodicia a nebudes si vyberat a budes nestranna. S tym domom chapem,ze si nastvana. Ale v prvom rade mysli na rodicov. Ty si mlada,vies sa o seba postarat. Im sa uz tazsie bude zvykat na novom mieste.

mk22
31. máj 2023

Aké nútiť vybrať si stranu?
Co máš 10r ze si ta kúpia hračkou?
Píšeš, že si dospelá, tak sa tak budeš správať, máš ich rada oboch.. Na tom sa nič nezmení.
A je to ich problém, otec urobil niečo, čo by si neodpustila aj ty, tak nechaj msmu nech sa rozhodne sama.
Možno sa to utrasie, možno nie.
A nehnuteľnosť? Nuž to patrí k rozvodu, ale predbiehas.. Nerieš predaj, keďže sama nevieš, či sa vbc rozvedu.

sovica
31. máj 2023

@autorka, z prvého príspevku som mala pocit, že Ťa naozaj trápi prípadný rozvod rodičov. Z druhého mám však pocit, že Ťa trápi len to, kde budeš bývať, že sa budeš musieť odsťahovať z mamahotela, zabezpečiť si vlastné bývanie a prísť o určitý šandard a časť svojich peňazí. Zrejme doma do spoločnej kasy neprispievaš, ako o jedináčika je o Teba postarané a Ty to berieš ako samozrejmosť.
Ale späť k Tvojej otázke. Si dospelá, tak sa aj k prípadnému rozvodu rodičov postav ako dospelá dcéra a pomôž ho obom stranám prekonať. Je lepšie, ak budú šťastní bez seba, ako nešťastní spolu, len aby si Ty bola spokojná. Viem, nie je to nič príjemné ani pre dospelé deti, keď sa rodičia rozvádzajú. Ale treba to akceptovať. Je to ich život. Ak otec spravil veci, ktoré aj Ty považuješ za neodpustiteľné, tak by som sa postavila na stranu mamy. S otcom by som kontakt neprerušila, ale určite by som chcela od neho vysvetlenie, aby som vzniknutú situáciu vedela spracovať a naďalej s ním mohla udržovať kontakt. Neviem o čo sa jedná. Nevera?

autor
31. máj 2023

Ale to nie je vyslovene strach že prídem o svoje pohodlie. Predstavte si, že do domácnosti prispievam jednou tretinou celkových nákladov a pomimo urobím nákup hocikedy, zaplatim dovolenku. Ide len o to, že až taký dobrý ten príjem nemám, a prosím nepíšte že zmeň prácu, lebo to je rada za milión. Snažím sa niečo iné nájsť, žiaľ práca nerastie ná stromoch na ulici. Chce to čas. Plus treba zrátať aj náklady nielen príjem. Sama hypo nedostanem a skrátka splácať hypo inej osobe mi vždy prišli vyhodené peniaze. Keď to niekomu nevadí, chápem. Aj to, že nemá inú možnosť. Mám rada svojich rodičov. Oboch. To čo sa medzi nimi udialo je ich vec, lenže to naruší aj môj život. Mám dvoch psov, mačku. Nie som ochotná sa ich vzdať. Verím, že tieto argumenty prídu absurdné, ale hoci som dospelá, mne to naozaj prevráti celý život naruby. A hlavne mi nepíšte, že je to iba pes. Tak len osobne dúfam, že sa uzmieria.

toskanka
31. máj 2023

Tiež mám 2 psov a mačku 🙂. A je možné, že v horizonte niekoľkých rokov budem musieť riešiť podobnú situáciu, aj keď dôvody su iné. Dnes už nikto nič negarantuje 🙂 Zober to tak, ze k predaju nehnuteľnosti by nedošlo zo dňa na deň a budeš mať dosť času niečo vymyslieť. Toto teraz nerieš, snaž sa dať do kľudu a doma ešte viac nehrot už aj tak zložitú situáciu.

rebrambora
31. máj 2023

Bud rada.
Nasi mali dlhe roky krizu a modlila som sa, aby sa rozisli, lebo to bolo peklo.
Sice spolu ostali, ale stale to nieje lepsie.

elaela23
2. jún 2023

Este stale mozes byvat s jednym z rodicov a tomu druhemu kupite mensi byt a ano, aj hypoteka, by ta neminula,no urcite mensia ako ked kupis daco velke.Nemas deti asi zatial ziadny uver,takze mas sancu dostat hypo.zalozis nehnutelnost.

mandzula
3. jún 2023

Vari si pocitala s tym, ze budes do konca zivota zit v rodicovskom dome? To hadam nie, si dospely clovek, ktory ma zit samostatne a teraz mas idealnu prilezitost nejako to vyriesit - presne tak isto, ako mnohi pred tebou, a ver tomu, ze malokto z nas mal take stastie, ze mal okamzite bezstarostny zivot. Nie si ochotna vzdat sa zvierat, chapem, aj ja mam psa, tak si najdi zdielane byvanie s niekym, kto ma zvierata, mozete si tak vzajomne pomoct. A ze nemas na hypoteku a inemu platit nechces - budes musiet proste z niecoho upustit a pripustit aj fakt, ze urcity cas budes v podnajme, na ulici snad neostanes.