S manzelom sme spolu 10 rokov mame krasne 2 dcery a on jendu nemanzelsku dceru z prveho vztahu, zili sme si doteraz spokojne na vonok. Mame krasny velky dom na ktorom manzel pracoval sam je velmi sikovny a vie vela veci ale... Uz mesiac pred svadbou sme mali problem ci svadba vobec ma byt nakoniec bola lebo mi bolo trapne rusit svadbu ked o nej vsetci uz vedeli. Nemali sme nikdy vztah taky ze by muz potreboval so mnou travit cas vzdy bolo prednejsie nieco ine kamarati a podobne. Aj na rozne oslavy chodil sam a ja som bola doma u svokrovcov ci sme nemali este deti alebo mali aj ked staval dom a po veceroch na nom travil cas s kamaratmi a ja som mu vyvolavala aby prisiel aspon na chvilu nez mala zaspi. Nie nebol cas. Nakobiec sme sa prestahovali. Prislo mi to vtedy take raz uz som si ho vzala tak to tak nejak bude kto by ma chcel s detmi. Prisla druha dcerka lebo ja som jedinacik a nikdy som nechcela len jedno. Chvilku na novom dome sa staral asi mesiac ako som prisla z porodnice. A potom znova kamarati. Nikdy sme nikde neboli na ziadnej dovolenke a s detmi ked som chcela na vylet tak sme sa museli pohadat a aj tak to bol nervozny a rychle domov. Teraz som spoznala muza do ktreho som sa hned zamilovala chce byt s nami so mnou a mojimi detmi viem ze by sa o nas stral ma vztah k detom a milujem ho. Muz o tom nevie len vie ze mam myslienky na rozvod a strasne slubuje ako sa zmeni a bude travit cas ale ja uz mu neverim. Kolkonkrat som ho prosila pod s nami dovnutra pod sa chvilku pohrať s detmi. Teraz sa zmenil ale podla mna to zasse bude len na chvolku any nalakal deti apotom si zase pojde za svojimi zaujmami. Co mam robit.? Verit? A kaslat na noveho muza? Len kvoli detom alebo... Ja uz neviem
neverim, ze sa manzel zmeni, ale tiez si myslim, ze noveho muza riesis bez zrelej uvahy.."viem, ze by sa o nas staral" nestaci pokial sa jedna o dve male deti, zamilovanost pominie a potom co?
Nezostala by som s nim...ale ani by som nsla do vzťahu s iným počas manželstva. Už nie. Zo skúseností píšem.
@nikusm nemyslím si, že sa manžel zmení, ale určite by som sa nerozvádzala kvôli inému chlapovi, ktorého ani poriadne nepoznáš, len ti niečo nasľuboval. Rozveď sa len v prípade, že si pripravená byť s deťmi sama, máš svoju strechu nad hlavou, vieš si vyriešiť financie na život. Ak sa potom k tebe niekto pridá na spoločný život je to super, ale nie sa zavesiť niekomu na krk.
@nikusm aby si nešla z blata do kaluže... To čo ti teraz chyba vidíš u druhého, ale ten druhý mu v iných veciach môže siahať po členky... Ja by som nemenila, zrušila kontakt s niekým novým. Vedela si si aký je keď si si ho brala, trošku ma toto zaráža že každá tretia žena tu píše ako sa má asi muž pod vášne zmeniť.
@nikusm rozveď sa , aby si konečne pochopila že žiaden muž nebude tvoje deti milovať tak ako ich otec. A aby si pochopila že deti žiadneho muža nebudu ľubiť ako tvojho muža.....Rozveď.....nepochopím síce mužov čo si začnú so zadanými ženami ( aj keď je to asi ľahké povedať pár viet a sklamaná žena vidí anjela zoslaného z neba ) ale myslím že vzťah kde " ľubiš " iného význam nemá.....o pár rokov keď deti budú zvedavé priprav si veľmi dobrú obhajobu.....
@modry1985 no to je krásne , žiaden muž nebude tvoje deti milovať ako ich otec, tak už teraz chápem prečo toľko mužov miluje svoje deti natoľko že na nich neplatí ani minimálne výživné a ani o ne nezakopne ako je rok dlhý.
1000 náhradných otcov je lepších ako takýchto 1000 mužských nepodarkov s láskou na rozdávanie .
@nikusm rozhoduj sa podľa seba , bez ohľadu na manžela a bez ohľadu na nového muža , to čo bude pre teba a tvoje deti najlepšie. Tvoj manžel sa nezmení , nie je to vhodný rodinný typ , chvíľu príde k zlepšeniu a potom to bude po starom . Ak sa chceš rozviesť , povedz mu to priamo , povedz prečo . Na rozvod musíš dozrieť, vtedy vieš že s tebou už nič nepohne .
@21oktober laska k deťom = platenie vyživného = super merítko , potom sa ani nečudujem že u takých žien že je prvý manžel druhý a tretí ak sú hodnoty také....Sama si manžela vybrala - nevybrali jej ho rodičia ani vodca kmeňa. Teraz už len 1.vydržať a znášať následky alebo 2.odísť a znášať následky. Ale ak si myslí že vykupiteľ nejaký existuje veľmi rýchlo ju realita prefacká ako prefackala iných.....Ak chce rozvod musí stáť sama na vlastných nohách...nik ju na tie nohy nepostaví....
Neupinaj sa hneď na druhého muža. Najskôr keď vidíš že ťa manželstvo nikde neposuva, ba až brzdí začni žiť sama. A až potom keď príde niekto kto nebude len pre teba útek zo zlej reality,tak až potom si začni vzťah. Klin sa klinom nevybíja. Vravím ti to z vlastnej skúsenosti. Ten môj anjel spásy mi po roku oznámil,že mu vadí že môj syn nie je jeho🤦 a taký to bol úžasný chlap🤣. No našťastie som ho spoznala počas rozvodu takže vzťah s ex manželom som mala uzavretý a čakala som len na papiere zo súdu. Bola som synovi otcom aj mamou a ten pravý prišiel. Je to naozaj vyvážený vzťah bez žiadnych hladkácich slov na obhajobu prečo byť s ním.
Uz dávno som rozmyslala obtom ze odídem a mala som to urobiť vtedy, tetaz je strasne mily a snazi sa aj s detmi a jak mna strasne miluje a nechce stratit, ale ako dlho zase ma prescedci namoza nachvilu deti a potom to bude to iste este aj svokra stve deti proti mne a tobi zo mna neschopnu kravu nez ja pridem z prace rychlo ich tam strci aby si spravila ulohy so starsou lebo ja neviem alebo ma kontroluje ako si snou robim ulohy a ci dobre 🤦♀️ ja poviem ze k nej pijdu az upracu a budu ulohy avarim cele doobedie a ona dojde pred obedom a zoberie ich prec, nechcela som zakazovat im k nej chodit ale takto uplne podkopava moju autoritu hlavne u starsej je dost vzdorovita a paci sa jej u babky lebo pozeraju stale rozpravky a laduje ich sladkym, akoteraz z pohladu cudzieho cloveka ktory nevidi do vnutra nemam dovod na odchod, aj doteraz si vsetci myslely aky sme idealny par
@nikusm žena by mala byť vo vzťahu spokojná. Nemala by mať strach z budúcnosti s mužom s ktorým žije. A čo sa týka tvojej svokri tam by mal zakročit tvoj muž. Keď chcela deti tak mala mať viac svojich a nie tebe podkopávať nohy. Ty si tá za ktorou by mala ísť dcéra. Čo bude keď bude vadsia.
A nesla by som k novemu muzovi, urcite nie 🤦♀️isla by soms detmi k rodičom, a skusila dat starsiu troska do poriadku a vychovať ju po svojom aby mala uctu k druhym ludom, a ci som vedela aky je ked som si ho brala? Ani moc n8e brali sme aa presne po roku znamosti a aj to so svokrinou iniciatívou
@nikusm
A prečo sa ti svokra stara do výchovy? Veď ona si už svoje vychovala. A čo tvoj muž na jej spravanie, povie jej niečo na to?
@modry1985 láska k deťom je aj ich výživa , nežijú zo vzduchu . Ak som si tie deti urobil a teda nikto mi pištoľ pri hlave nedržal tak sa mám povinnosť o nich starať a to aj finančne. Ty žiješ zo vzduchu? Láska k deťom je aj to že odtrhnem od vlastnej huby a dám tým deťom , tak ako to robí xy samoživiteliek čo na takýto mužský nepodarok natrafili
A nie , za chyby alebo nesprávny výber manžela/manželky nemáš dostať doživotný trest. Manželstvo nie je žalár .
@nikusm možno si nešťastná v manželstve, ale niektoré veci mi prídu naivné.Odist k rodičom a dať staršiu na poriadok, aby mala úctu k druhým ľuďom?Tam sa Ti do výchovy budú starať tvoji rodičia.Aby sa nestalo, že sa rozvedies a u Vašich zostaneš navždy.Nemozes vedieť čo sa vykľuje z druhého muža ako prijme "cudzie" deti, možno bude chcieť aj svoje, teraz si zaľúbená vidíš len to pozitívne.Deti Ti môžu voči nemu vzdorovať...mne prídeš ako taká obeť svokra zorganizovala svadbu, muž Ta tiež obalamutil svokra sa Ti teraz stará do výchovy a kde si ty a tvoje slovo?
Už si niekedy vypenila?Či každý si môže robiť s tebou čo chce?
Ja nie som za to, aby boli ľudia v nefunkcnom vzťahu, ale 10 r všetko fungovalo a neriešila si jeho malý záujem o rodinu a teraz pri novom mužovi vidíš riešenie
Ja by som bola opatrná kvôli deťom, kvôli peniazom...
@modry1985 práca mi dáva jasnú a čistú myseľ to je rozdiel medzi tebou a mnou , nie som osobne zaujatá . A áno s takýmito rodičovskými mrzákmi ktorí neplatia ani to minimálne výživné mám skúsenosti, takí nemali dostať ani tu výsadu byť rodičmi . Takže mi tu nepíš o takej hlúposti akože nikto nebude tak ľúbiť svoje deti ako ich vlastný otec, pretože si tak ďaleko od pravdy ako to len môže byť, dennodenná prax ma o tom len presvedčuje. A nie, ja rozvedená nie som.
@modry1985 kazde dieta si zasluzi rodicov. Nie kazdy rodic si zasluzi dieta (aj ked si ho splodi).
@nikusm Nerozumiem, co u vas svokra tak casto robi, ak byvate uz vo svojom.
Vyuzi teda situaciu, ze muz ma zaujem bojovat o rodinu a urci si pravidla, ze sa venujete, starate a vychovu urcujete vy ako rodicia. Obmedzit svokrine navstevy, aj branie deti.
Hned uvidis, nakolko platia muzove sluby, ked bude treba prekopat priority a denny program, aby ste boli obaja viac angazovani pri detoch.
Minimalne pre neho to bude znamenat prestavbu osobnosti, sebazapretie a pracu na sebe. Kedze bol zvyknuty si chodit a robit po svojom a rodinou sa prilis nezdrzovat. Najskor ho to nebavi a po chvili vzdy uz nudi.
Takze toto bude velka skuska pre neho a ty rychlo uvidis, nakolko maju jeho sluby zmysel a skutocne chce nieco zmenit, a nakolko je to len vysledok toho, ze sa iba zlakol hrozby.
@luccija ano mas pravdu bola som naivna bola som po rozchode s byvalym a v podstate to bolo vsetko tak na rychlo hlavne aj kvili urcite tomu ze sa potreboval "zbavit byvalej priatelky s dietatom" bola som ako taká nahrada a zaplata aby mz nrchodila do života a o prve dieta nejavy vobec ziadny zaujem a pritom jento v tej istej dedine, len niektore veci clovekz docvaknu az s odstupom casu
Ja by som mu dala šancu, ale normálne na drzovku ultimátum, urcit si pravidlá jasne a konkrétne. Napr. budeš tráviť s deťmi každý deň 2 hodiny (nie iba prítomnosťou, ale aktívne), 2x mesačne ma vezmeš na rande, rozdeliť si prácu doma (napr. Praca okolo domu, udržiavať auto a nákupy - aj toto konkretizovať) atd. A povedať ak to nebude dodržiavať tak odchadzaš. A nezabudni sa opýtať čo on očakáva od teba, pretože to je tiež dôležité.