Rozvod najbližších kamarátov

14. okt 2024

Ahojte,boli ste uz v situacii,ked sa vam rozvadzali najblizsi priatelia?(Ona je moja naj kamoska,on je mojho muza naj kamos.)Ako ste to ustali s tymi priatelstvami?Dokazali ste udrzat oba vztahy,aj s kamosom aj s kamoskou,alebo jeden vztah odisiel do stratena?Vobec neviem komu podrzat stranku a ako to cele ponat..
Ona si nasla druheho,nikto to nevedel,ani mne sa nepriznala.Hnevam sa na nu,neveru som nikdy nepochopila..Vnutorne sa priklanam na jeho stranu.Ale ju poznam ovela dlhsie 🤷🏻‍♀️ Vobec neviem ako sa k nim obom teraz chovat..

moonlight1210
14. okt 2024

Zavisi to od tych dvoch.

Vy mozete len pevne stat za svojim nazorom, ze oboch stale beriete ako svojich kamaratov. Akurat sa trebars postarate, aby ste ich spolocne niekam nepozvali, atd.

Ak sa ale jeden z nich rozhodne (ci obaja), ze ak sa bavite aj s tym druhym, tak je to zrada loajality a koniec, tak s tym nic neurobite.

petamich
14. okt 2024

Z mojej skusenosti jeden odisiel do stratena 🥴

autor
14. okt 2024

@petamich Hmm,to ma bude mrziet ak sa to stane..

martinkatinka
14. okt 2024

Tak ja by som tej kamoske dala najavo svoj nazor. Myslim, ze by sme sa potom dost odcudzili...

petamich
14. okt 2024

Uprimne mna by to v tejto konkretnej situacii nemrzelo 🙂 ale ja mam velmi cierno-biely nazor na neveru

autor
14. okt 2024

@petamich vo mne sa to hrozne bije,velmi ju za tu neveru odsudzujem,no zaroven je to osoba ktoru poznam naozaj od malinkeho mala..
Nase zivoty a ich zivoty su navzajom popretkavane,dovolenky,vylety,grilovacky,zdielali sme spolu nase radosti i starosti,strazili si navzajom deti..Ich deti mam rada ako svoje vlastne..Proste obaja tvorili pevnu sucast mojho aj manzelovho zivota a teraz sme obaja v prdeli z toho ako fungovat dalej 🤷🏻‍♀️

subartic
14. okt 2024

a keby sa rozviedli bez nevery , ako by ste fungovali? lepšie ?

biba_18
14. okt 2024

@petamich čo ty vieš čo bolo za tou neverou ... do kuchyne im dvom nevidíš ...

biba_18
14. okt 2024

chápem čo myslíš - tým zničením svojho vzťahu ničia aj váš život ako ste ho žili doteraz ... ale ja by som sama so sebou najprv riešila - prečo sa mi naj kamoška nezdôverila že má v manželstve problém a rieši ho neverou? úprimne - ak by mi moja naj kamoška povedala, že neveru odsudzuje bez ohľadu na okolnosti, tiež by som ju asi nebrala ako naj kamošku a o svojich problémoch by som jej nehovorila, lebo ju vlastne nezaujímajú ...

sissy27
14. okt 2024

Ty sa nemas co priklanat na jednu alebo druhu stranu - ty si len kamaratka, nie sudca, ani ich dieta, ktore sa ma rozhodnut, ci chce zit s mamou alebo otcom. Ty si kamoska jedneho aj druheho. Logicky sa nebude teraz stretavat v jednej partii (aj ked casom sa mozno tie vztahy medzi nimi dvoma utrasu a bude aj to), ale mozes travit cas s kazdym z nich. Raz pojdete grilovat s nim, inokedy zas na kavu s nou… Tak ako sa stretavas s inymi ludmi, ktorych oni dvaja ani nepoznaju. Vsetko sa da ked sa chce.
Dolezite je neprenasat informacie medzi nimi dvoma, vypocuj si aj ju, aj jeho, ale nesud a nerob rozhodcu. A tiez aj im vysvetlit, ze ich rozvodom sa vase kamaratstvo nekonci, nech ani oni neziadaju, aby ste sa prestali bavit s nou / s nim a neurazali sa, ak budete travit cas s tym druhym.

vanilkovazmrzka
14. okt 2024

Na nejaky cas tie vztahy asi ochladnu, ale myslim ze ked sa to medzi nimi urovna a budu obaja so situaciou vyrovnani, tak az to boli dobre kamaratstva, cestu si k sebe znova najdete

petamich
14. okt 2024

@biba_18 to je pravda ale predpokladam, ze ak by mali nejaky problem vo vztahu a autorka oboch dobre pozna a su si blizki, tak by o tom vedela, sama pise, ze sa na nu hneva a ze ju to zaskocilo, takze ak by to bolo takto, tak mna by to naozaj nemrzelo ak by aj vztahy s kamaratkou ochladli 🤷‍♀️ pre mna ak mas akykolvek problem vo vztahu treba ho riesit alebo sa rozist a potom si ist vrznut inde a preto som napisala, co som napisala (ibaze by tam boli nejake specificke okolnosti, kazdopadne vravim, ja mam velmi cierno-biely nazor na neveru ale ano detail nepoznam, mas pravdu)

deti95060810
14. okt 2024

podobný prípad...len neveru mal muž.
kamarátka sa odsťahovala s dieťaťom o 300 km ďálej, a muž sa so svojou "kámoškou" oženil a mali spolu 2 deti...
kamarátka sa odmlčala....

pralinka86
14. okt 2024

O probléme nemuseli vediet, ved autorka ani nevedela, ze je tam novy vztah . A pri takom intenzivnom stretavani sa, to muselo byt aj asi celkom tazke utajit, nic nedat na sebe vidiet
Je to ich rozhodnutie, tak isto ako to bola aj jej volba ist touto cestou. Vsetci robime rozne rozhodnutia, ktore sa casom ukážu ako správne/nespravne.. cosi tam urcite medzi nimi bolo, nevera nevzniká len tak, ze rano sa zobudim
Su to vasi kamarati, takze asi stat pri nich, mozno oni sami budu chciet väčší priestor, spracovat to u seba, medzi nimi, dalej sa rozhodnúť.. netreba sudit, ani oni nemozu ziadat prerušiť kontakt s druhym, nebolo by to fer. Vzdy sa da najst nejaka dohoda. Nedat sa stiahnut na jednu stranu, len kvoli tomu druhemu. Oni stratili partnera, nie vy. Mozno sami odidu, mozno nie. Nechajte im cas a priestor, otvorene dvere.

zmrzlinka2021
14. okt 2024

Osobne by som na tvojom mieste s nou ukoncila akykolvek vztah, bola by maximálne pre mna "známa".
Nechcela by som pokračovať vo vzťahu s niekym, kto má taký charakter.

zmrzlinka2021
14. okt 2024

@biba_18
Máš pocit, ze k nevere jej niekto drzal pistol pri hlave?
Ja sa riadim tym, ze kazda zodpovedame jedine za seba, za svoje reakcie, za to čo spravíme. A rovnako ako sa ona rozhodla podviest manzela, mozno rozbit rodinu, autorka tejto temy sa moze rozhodnut taktiez.

matkahelka
14. okt 2024

Kedze mam voci nevere nulovu toleranciu, ako sa poznam, o taku kamaratku by som viac nestala a nejako postupne by som ten nas priatelsky vztah dala do stratena.
Odpoved na otazku- ako rodina sme to zazili a kedze sme sa ako rodiny dali dokopy cez deti, dcery spolu sportuju, stretavaju sa, tak po rozvode sme zostali priatelia s matkou, kedze deti zostali s matkou. V takom pripade sa myslim neda zostat v priatelskom vztahu s oboma.

pralinka86
14. okt 2024

Kazdy z nas je nejaky. Nie sme v skolke, ze nebudem sa s tebou kamaratit, lebo mas rysave vlasy, lebo sa nevies delit, lebo mi zavidis moju suknu, lebo si si nasla ineho partnera. Takto sa to sice nerobi, ale ani ja nie som dokonala, ze?
Tolko moj nazor ..

ndrag
14. okt 2024

Zrejme ti k tej nevere chyba dost velky kus informacii. Vies co bolo za tym? Ako spolu zili? Ja som bola v podobnej situacii, aj ked nie naj kamoska, ale osoba, ktoru mam rada a doteraz sa stretavame obcas. Vybehnite na kavu, vypocuj si ju, neodsudzuj. Nie si predsa moralna policia aby si teraz vynasala sudy a zavrhla kamaractvo kvoli niecomu, do coho ta nic nieje.

zmrzlinka2021
14. okt 2024

@pralinka86 rysave vlasy, ci sukna je hadam rozdiel ako rozbit rodinu neverou, nie?

sense
14. okt 2024

Nepriklanala by som sa na žiadnu stránku, keďže do kuchyne a spálne som im nevidela. A sama časom uvidíš ako sa vzťahy vyvrbia
A hlavne by som nepritakavala ani jednému a ani pred jedným na druhého nekydala.

banalu
14. okt 2024

No, boli sme v podobnej situacii a ostali sme svajciarsko. Nedrzali sme stranu ani jednemu, lebo to bol ich konflikt (nevera). Kamoske sa moze krivdit, moze sa s tebou na tom hadat, tak isto aj kamos.
Moja kamoska ostala prekvapena, ze neriesim kamosa, ze sa nanho "nehnevam". Ale mne nic neurobil 🤷‍♀️ a ano zmenilo to moju mienku o nom, ale zas ake som mala pravo sa do toho miesat? To si museli oni dvaja vyhadat.
Jej rodina sa postavila na jej stranu, kadejake slova popadali... a nakoniec to ustali a ostali spolu... no si asi viete predstavit aky maju "super vztah" vsetci medzi sebou.
Moja rada je, dohodni sa s muzom ako to chcete riesit hlavne vy dvaja, potom sa podla toho zariad. Aby ste sa nakoniec nehadali kvoli nim 🤦‍♀️

pralinka86
14. okt 2024

@zmrzlinka2021 urcite ze ano. Ale nevera je ze dost velka vec, tam to nemohlo byt ruzove uz dlhsie a rodina (jeden z nich minimalne) bola rozbita uz pravdepodobne skor. To sa nerobi len tak zo srandy. To uz je len nasledok niecoho nefunkcneho. Mozno tam bol rozvod na spadnutie uz dlhsie, ktovie. Kde to funguje, nehlada sa treti

Podla mna sa aj tak asi ona stiahne najskôr, ale to uz je jedno.. lebo pride, ze ona vlastne uz je stiahnutá, urobila nejake rozhodnutia a riesi si to po svojom

paciko9
14. okt 2024

U nas ten isty scenar. Od sameho zaciatku ako sme sadozvedeli, ze sa idu rozvadzat. Sme ich upozornili na to,ze su to ich problemy, nie nase.A na podiv to funguje, a pochopili to obaja. Cize nemame problem stymto. Ked nas pozve jeden alebo druhy na kavu, tak ideme. A normalne sa bavime, ale o ich dotahovackach nepadne ani slovo

komplikovana
14. okt 2024

Ai by si bola skutocna kamoska, tak by si nesudila, ale snazila pochopit. Preco si nahnevana, ved teba nepodviedla. Ozvi sa jej ci chce pokecat. Ak nie, nechaj to na nu.

autor
14. okt 2024

Ano,problemy v tom manzelstve mali,o tom som vedela samozrejme,ze to neni medzi nimi ruzove..to ale nemam pravo rozoberat tu hlbsie.Na druhu stranu,riesit to neverou mi nepride spravne.Hnevam sa najviac preto,ze ked to zacalo vychadzat na svetlo,ze ma niekoho,tvrdila mi do oci ze to pravda nie je,teda mi vedome klamala.A to klamstvo ma stve.Aj ked si musim priznat sama pred sebou,ze keby mi to povedala,asi by si reagovala zle.Takze vedela preco mi to nehovori..Jemine tieto medziludske vztahy su tak komplikovane ze vobec neviem co je spravne a co nie

zmrzlinka2021
14. okt 2024

Autorka, takze zhrnmne si to, kamoska:
- rozbila si rodinu
- klamala aj tebe...

Nie, nevera a klamanie nie su spravne veci. Obklopuj sa v zivote ludmi, ktori maju charakter, maju obdobne hodnoty ako ty... iba tak aj ty budes v zivote rast a napredovat.

biba_18
14. okt 2024

@zmrzlinka2021 ďalšia čo hádže súdy a ani nie je ochotná sa s kamoškou porozprávať PREČO ... no tak asi práve preto ... ako vravím, stačilo by jeden náznak pri snahe to s kamoškou preberať - a už by som to s ňou nepreberala ... zjavne boli "kamošky" len v dobrom ...

sissy27
14. okt 2024

Ja napriklad chapem, preco ti to nepovedala - ad 1 poznala tvoj nazor na neveru, ad 2 cim viac ludi o tom vie, tym skor sa to prevali, ad 3 ta nechcela dostat do situacie, ze jej buduci exmanzel na teba bude skaredo pozerat, ze si o tom vedela a nic nepovedala, ad 4 sama s tym nebola vysporiadana tak naco do toho zatahovat dalsich…

muchotrafka298
14. okt 2024

Ja ti napisem svoju skusenost, mali sme s byvalym partnerom spolocnych kamaratov. Teda ja som si myslela, ze su spolocni. Boli len do momentu nasho rozchodu. Dovodom boli klamstva a opakovana nevera zo strany partnera. Mne neostal ziadny kamarat, lebo vsetci to vedeli a kryli ho. A ci ma to mrzelo?Ano na zaciatku, potom uz nie. Mam inych kamaratov, tychto nepotrebujem.