Rozvod na dnešnú dobu

4. jún 2023

Ahojte kludne pistr vlastne skúsenosti výlevy ale hlavne odpovede od kompetentných zdrojov. Teda právnikov ci advokátov. Dkaujem

Plánujem rozvod v štýle ostať spolu v byte s detmi. Každý má vlastný účet a podobne. Byt je manželov. Som na rodiča ku takže nemám kam ísť.

Je taky rozvod možný ? Rozdiel nás súd s tým ze ostaneme bývať spolu ?

Ďakujem moc.
A ps. Ako to tam napísať? Dakujem

pribinak
4. jún 2023

Áno, súd vás rozvedie sj keď zostanete spolu bývať

viestta
4. jún 2023

Súd absolútne nebude riešiť kde budete bývať. Ako sa dohodnete, tak po rozvode bude

panonia
4. jún 2023

Súd sa pýta aj na bývanie a bývať oddeleny už počas rozvodu je výhoda.

pribinak
4. jún 2023

@viestta keďže sú tam maloleté deti, súd musí mat zodpovedanu otázku ako to bude s bývaním
Ale môžu dať do návrhu, že zostávajú na pôvodnej adrese, čiže otázka bývania sa pre deti nemení.

viestta
4. jún 2023

@pribinak ale to, ze budu byvat na jednej adrese nie je dovod aby ich nerozviedli, tak som to myslela

dadis
4. jún 2023

Ano, sud vas rozvedie bez problemov. Ak je byt jeho - po rozvode, ak sa rozhodne, budes musiet odist. Peniaze na tvojich uctoch su z polovice jeho, peniaze na jeho uctoch su z polovice tvoje. Po rozvode to bude uz tak, ako pises. Ak pocas manzelstva splacal svoj uver/hypoteku - mas narok na polovicu zo zsplatenej sumy za trvania manzelstva. Ked sa nechces odstahovat, aky vyznam ma vobec ten rozvod?

janickacrazy
4. jún 2023

No moc by som sa na tvojom mieste s tým rozvodom neponáhľala, lebo ak je byt len manžela, tak pokiaľ ste manželia nemôže ťa s deťmi vyhodiť z bytu. Akonáhle sa rozvediete, tak mu može kludne "prepnúť" a vyhodí ťa na ulicu. Kam pojdeš potom?

sissy27
4. jún 2023

Rozviest vas rozvedu ale aky ma vyznam zostavat s nim v jeho byte? On ti da vyzivne, ty mu zaplatis podnajom (v komercnej cene), on si privedie domov frajerku, kamosov, alebo sa neukaze aj tyzden, upratovat budes stale aj po nom…

autor
4. jún 2023

@janickacrazy nemôže. To je zas na súd

aduskatt
4. jún 2023

Teba môže vyhodiť, deti nie....

draik
4. jún 2023

Na ten súd by som sa nespoliehal, ak je byt jeho. Dá sa bývanie znepríjemniť tak, že odídete rada. Prípadne Vám to ešte osolí trestným oznámením. Buď sa dohodnite alebo sa zabezpečte vopred.

kassandra25
5. jún 2023

To nema nejaky vyznam sa rozviest a chciet zostat byvat ako doteraz. Co akoze? Väcsi vyznam ma ist byvat prec a nerozviest sa. Lebo uz byvate prec. Byvat akoze rozvedena v jednom byte sa budes pozerat na muza a frajerku 2 m od seba. Lebo si rozvedena a v jeho byte. Tvoje pravomoci sa scvrknú a nevieme, ako s nimi naloží.

terina25
5. jún 2023

Ak tam ostanes byvat,tak rozvod nema ziaden zmysel. A manzel ta vyhodit moze,ak je byt jeho. Odhlasi ti trvaly pobyt a vyhodi na ulicu. Ci ako si to predstavujes?ze budes v jeho byte byvat do kedy?

autor
6. jún 2023

....