Ahojte kočky... Tento krát musím anonyme verím že to pochopíte ... S manželom sme sa zhodli že už viac nechceme tvoriť pár proste si absolútne a dlhodobo nerozumieme máme malé dieťa ktoré obaja milujeme a práve kvôli nemu má presviedča aby sme zatiaľ ostali žiť spolu .. ani jeden nemáme nikoho iného len proste nechceme jeden druhého ... Baby prosím o radu, čo robiť ostať zatiaľ alebo odísť ?
Záleží na tom ako spolu vychádzate. Ak zvládnete vychádzať ako spolubývajúci, nebudete sa pre to hádať, ale žiť si svoj život každý sám, len v jednom byte kým si niekoho iného nenájdete, tak pre dieťa to myslím bude lepšie než keby malo vidieť rozdeleniu domácnosť. Ak sa ale hadate, tak bude lepšie keď pôjdete od seba.
Ako veľké je dieťa?zostala by som ..odísť pri malom dietati je veľká zodpovednost, ak si ochotná a schopná Vás uživiť tak odíď.Podla mňa to u Vás k rozvodu nepovedie a máte len krízu😉čo to znamená nechceme jeden druhého?
Ja si myslím, že pokiaľ by ste neostali aspoň do 16 veku života dieťata to nemá zmysel. A pre mňa, čím skôr tým lepšie
Ozaj si obaja myslíte,že dieťa nebude vnímať atmosféru nelásky,ľahostajnosti ,nezáujmu.,že sa pretvarujete kvôli nemu..? bábetko už nie je predpokladám....Byť na tvojom mieste,tak sa max. snažím znova si rozumieť alebo ideme od seba.Skôr či neskôr si jeden z vás nájde niekoho iného,potom to bude lepšie riešiť? Deti nie sú hlúpe,vidia a cítia.taký vzor rodiny,kde sa rodičia obchádzajú a ignorujú mu asi nechcete dať.
Ja by som odišla. Ak teraz aj viete fungovať ako spolubývajúci, je len otázka času kedy to postupi ďalej že si začnete liezť na nervy, vadiť rôzne veci a ešte sa môžete rozísť v zlom s hadkami a nenávisťou, takto mate možnosť sa tomu vyhnúť... Takisto by podľa mňa dieťa nemalo vidieť, že sa k sebe rodičia správajú ako spolubývajúci, dieťa vníma všetko, muž to síce myslí dobre, ale v konečnom dôsledku to dobré pre dieťa nieje.
ostali žiť spolu? nechcete jeden druhého, lebo už vyprchala zamilovanosť? alebo prečo zrazu ten zlom? ako by ste fungovali? každý za svoje peniaze alebo by sa o teba a malého staral finančne? kto by varil? pral? upratoval? kto ostane s malým na marodke, keď ochorie? akože 1. fungovalo by to maximálne dovtedy, keby si niekto z vás nenašiel niekoho iného. 2. neviem, čo vám na tom druhom vadí, ale pochybujem, že sa to vytratí len preto, že už nebudete tvoriť sexuálny pár. v ostatnom ostanete ako "manželia"?
nemyslím, že by vám to mohlo fungovať
Skusit to v spolocnej domacnosti... ak v tom nemas jasno, par tyzdnov az mesiacov postaci, aby sa vyjasnilo.
Tetaz poviem len cisto svoj nazor ak chcete ostat spolu len kvoli dietatu nie je to dobra volba ... mozte ho milovat obaja nadovsetko ale pre vas to bude trapenie ver mi.. ale ak k sebe nieco citite tak skuste dat tomu sancu skuste dat dietatko na vikend babicke alebo komu sa da pribuznemu stravte ho len vy dvaja ak ani to nepomoze asi len odist od seba
Ak v tom mate uz obaja uplne jasno, urcite odist. Nielen koli sebe ale aj koli dietatu. Dieta okamzite pochopi ze medzi vami nie je nieco v poriadku. Bude to pre neho absolutne spatny vzor toho ako sa k sebe rodicia maju spravat. Aj keby ste boli k sebe mili a priatelsky, nie je to ono. Vy sa musite lubit a to dieta to musi na vas vidiet.
Podla toho, ze to manzel navrhol, by som typovala, ze on este v tom jasno nema a nechce aby si odisla.
Poznám pár, ktorý takto žil, kým si nenašli druhých partnerov. Takže pokiaľ si rozumiete ako spolubyvajuci, len vám chýba láska, ktorú chcete hľadať inde, mohlo by to fungovať.
Kočky ďakujem za vaše reakcie ... Neviem čo robiť absolútne ... Som hotová s nervami ... Trvalo to dlhšie absolútne sme si nerozumeli nezdieľali spálňu no nejako sa to zamotalo chceli sme to ukončiť no otehotnela Som tak sme sa rozhodli skúsiť to znova presťahovali sme sa a snažili úplne odznova chvíľu to fungovalo teraz má drobec len 10mesiacov ... Mohla by som odísť k mamine lenže je to cca 40 km a chodiť každý deň aby sa videli neviem.... Napriek mu robiť nechcem malý je jeho život ... Zatiaľ sme to ukončili v dobrom a sme stále tu ale ja neviem čo robiť som bezradná hádať sa nehadame aj si pozrieme telku spolu večer napríklad ale neviem proste nemáme si čo povedať poriadne
moc tomu nechápem po rozvode ostať spolu bývať... švagriná sa rozviedla s mm a bývajú spolu.... každý vo svojej izbe. Deti majú.
40 km nieje absolútne ďaleko, práveže aj dobudúcna, keď budete každý žiť svoj život, je to podľa mňa akurát vzdialenosť-vy dvaja sa nebudete na každom rohu stretávať akoby ste bývali o ulicu ďalej a pritom ste blízko koli dieťaťu.. zatiaľ ste ok, ale aj to je len obdobie, lepšie to nebude, ale horšie určite áno. Kým je dieťa malé je to ovela ľahšie a aj lepšie pre dieťa, bude s tým vyrastať a brat to automaticky, kdežto ked bude viac rokov bude prežívať Váš rozchod... Vy dlho nevydržíte takto žiť a čakať nnato,kym niekto niekoho stretne a príde s novinkou že "niekoho mám, odchádzam" ten druhy to zle zoberie a dobre vzťahy sú minulosťou... A nebuď naivná že takto budete fungovať ale 15rokov, lebo nebudete.. Takže môžeš byť rada, že má dieťa len 10mes. Rozchod už ľahší, ako teraz kym je syn maličký, nebude..
Trošku nerozumiem...v čom si dlhodobo nerozumiete? Aké neprekonateľné alebo nenapraviteľne problémy máte?
Cim skor odides, tym lepsie. Idealna varianta je prenajat si byt v blizkosti expartnera. Ked s malym bude chciet byt, moze, ved ked spolu dobre vychadzate, nebude pre vas problem nastavit si pravidla. Ale nezdielat jednu strechu. Dieta v tomto veku este nerozumie a otca tak velmi nepotrebuje..casom ho ale zacne vnimat intenzivnejsie a ak si najdete po case novych partnerov, bude sa pytat, preco zrazu ocko odchadza, ked tu doteraz mohol byt. Mate prave sancu rozist sa v dobrom, aby to malemu neublizilo a zostal zachovany aj hlboky vztah s otcom. Nedavno som citala studiu, ze pokial rozchod rodicov prebehne pokojnou formou do cca 2 roku dietata, este ho to nepoznaci. Skus premyslat nad tym, ako by ti bolo, keby zrazu z nicoho nic tvoj otec odisiel. Dieta este nevnima partnersky vztah, ste pre neho len opatrovatelia a tazko sa vam to bude neskor vysvetlovat, ze existuje aj ina rovina vztahu. Drzim palce aby ste to bezbolestne zvladli
Odišla som keď dcéra mala 3roky, zit v spoločnej domácnosti s mužom ktorý ma nemiluje, na to treba veľkú odvahu
Myslim, ze niekedy je lepsie ist svojou cestou aj preto, aby sme dietatu neutvorili predstavu, ze takto ma vyzerat partnersky vztah. Nemusi byt medzi rodicmi ani antipatia, ale dieta si odnesie tento vzor spravania, ze vzajomna lahostajnost partnerov/rodicov je normalna. A tento vzorec moze do buducna preniest i do svojich vztahov...
Keď sa nehádate, tak by som kvôli dieťaťu ostala. Dieťa potrebuje oboch rodičov.
Vy ste dospelí a vzťah sa nerodí sám od seba. Treba na ňom pracovať. Nemáte sa o čom porozprávať? Vyjdite si vonku, hľadajte cesty, nie prekážky. Ak vo vzťahu nie je odpor, nenávisť - tak sa treba snažiť. Láska nevzniká sama od seba. Vzniká iba sexuálna príťažlivosť (a tú asi k sebe máte, keď ste spolu dokázali splodiť dieťa 🙂 ).
Si žena, si matka, momentálne asi nepracuješ - skús teda zapracovať na vašom vzťahu (ten sa stavia na maličkostiach, možno aj takých ako s úsmevom pripravené raňajky, pritúlenie sa...).
Podla mna dieta bude spokojnejsie v dvoch milujucich vztahoxh (lebo casom si obaja partnerov najdete) ako v jednom nefunkcnom.
takze nie, ze ste sa spolocne rozhodli ze to ukoncite. On chce aby si ostala, a ty chces odist. Mne to tak pride, z toho co si napisala. Po narodeni dietata sa podla mna chce rozviest valna vacsina parov. A je to cisto z unavy, frustracie, vycerpania, zodpovednosti o male dieta. Ziadnemu vztahu neprospieva extremna fyzicka namaha, vycerpanie, deficit spanku, pocit, ze treba vsetko platit a zostat spolu dalsich 20 rokov lebo mate dieta a k nemu zodpovednost. Zijes nejaky zivot mimo vztahu? Mas kamaratky? Mas zabavu? Mas v okoli niekoho za kym chodis? Ked pises ze ste sa prestahovali. Nie je to tak, ze manzel s ktorym nemas uplne vrely vztah je tvoja jedina zabava? A tvoj manzel ma nejake spolocneske vyzitie?
Ja som otehotnela veľmi podobne ako ty, v rozchodovom období sa nám postastilo dieťa. Tak sme sa dali dokopy a vydržalo to s utrpením nás obidvoch kým mala dcéra rok, potom sme to úplne vzdali
Podľa mna ovela lepšie sa rozísť kým si to dieťa nepamätá a nevníma, lebo také 3 ročne by sa už vypitovalo co sa deje a 5 - 6 ročne by to už nieslo ťažko a ešte niekoľko rokov by sa vás snažilo dat znova dokopy a riešilo prečo nieste spolu. Toto moju absolútne nikdy nenapadlo, proste vyrástla v tom ze tatino a mamina bývajú každý inde.
Ma 11 a s otcom aj celou jeho rodinou ma veľmi pekný vzťah, odmalička k nemu často chodi.
Bývame blízko seba, 10 km, hlavne koli malej.
Ale tiež som po rozchode šla na chvíľu k rodičom čo bolo o kus ďalej. S malým dieťatkom bez príjmu moc na výber nemáš, ale to je len dočasný stav. Vždy sa môžeš prisťahovať blizsie
A máš kde ísť? Ak ku rodičom tak odíď. Veď už budete len spolubyvajuci.