Rozvod a deti

19. jún 2022

Ahojte, mám dve malé deti a chcem odísť od manžela, ako to zvládate samé maminy s deťmi? Chcela by som ostať v byte a platiť hypotéku ktorá vychádza 300€ + energie. Veľmi sa bojím či to sama zvládnem ale nedokážem žiť s alkoholikom. Mám strach ale psychicky to už nezvládam, musím to skončiť.

veronikaszabova
19. jún 2022

Mas prijem na to, aby bola hypo prepisana len na teba?

autor
19. jún 2022

@veronikaszabova momentálne nie, ale vrátim sa do práce, volala som so šéfom. Na hypotéke sme obaja. Vlastníme v podstate len polovicu bytu, polovicu bytu vlastní mamina našťastie, ona je aj ručiteľka.

kate211
19. jún 2022

Pokial ste hypoteku na polovicu bytu platili v manzelste, manzel bude mat tiez narok na nejaku cast.

dadis
19. jún 2022

@kate211 To nie je pravda. Ak mali polovicu bytu v bsm, tak bude musiet vyplatit manzelovi 1/4 z hodnoty bytu (minus zvysna cast hypoteky) a nie splatky

kate211
19. jún 2022

@dadis Aha, mas pravdu, zle som precitala. Myslela som, ze polovicu ma len autorka, nie bsm. Takze manzel ma narok na 1/4.

pribinak
19. jún 2022

Ešte pocitaj výživné pre deti.

dadis
19. jún 2022

Majetkove vyspotiadanie sa riesi az po rozvode. To nejaky cas trva, ty sa zatial zamestnas. Bude treba manzela z bytu vyplatit, to budes riesit pravdepodobne navysenim hypoteky. Tym, ze ma mama polovicu bytu, to mas jednoduchsie. Ak budu deti zverene tebe (mas dokazy o jeho alkoholizme) rataj s vyzivnym vo vysle cca 20% jeho cisteho prijmu. Dava ti teraz peniaze? Plati hypoteku? Byt? Ak nie, ziadaj vyzivne a zverenie deti uz predbeznym opatrenim. Ak stale plati, netreba to riesit, platit bude vyzivne po rozvode.

autor
19. jún 2022

@dadis peniaze mi zatiaľ dáva ale s výživným neviem ako to bude a toho sa bojím tiež. Na papieri má len 100€ mesačne, v reále zarobí okolo 1700, niekedy aj viac ale to nemám ako dokázať, teda ani neviem čím by som to dokázala keďže to dostáva na ruku.

autor
19. jún 2022

@dadis lebo mi hovorí že ak sa rozvediem nedostanem od neho ani euro.

pribinak
19. jún 2022

Ani sudca alebo sudkyňa nie sú padnuti na hlavu a je im jasne že zo 100 eur existovať nemôže
Môžu sa zariadiť tak, že robí napr čašníka, vymyslím si priemerný plat čašníka je 1000 eur tak mu dajú na každé dieťa po 100 eur, teda odrátajú jeho životne náklady

Veľmi veľa závisí od toho ako dobre si napíšeš návrh na výživné a vydokladujes náklady na deti
Bolo by fajn vedieť kde presne pracuje, aká pozícia, ako sa pohybujú mzdy v tej oblasti a mat aspoň nejaký výpis

dadis
19. jún 2022

Odkladaj vsetky bloky a vypisy niekde mimo domu. Najma platby za hypoteku, byt, potraviny, oblecenie, spisuj si do tabulky naklady. On bude musiet povedat, odkial boli penuaze na hypoteku, stravu, realne naklady, ak ma prijem 100eur. Neboj, sudcovia nie su padnuti na hlavu. Vydavky si presne eviduj, rozpisuj si uz, co vsetko detom platite, vyzivne na deti pokryva aj naklady na byvanie rozpoctom na clena domacnosti (okrem hypoteky), strava, drogeria, oblecenie, lieky, kruzky, zdravotna starostlivost, skolka a podobne. Cim budes mat presnejsiu evidenciu a sudca bude vidiet, ze ozaj realnu,tak tym ti da adekvatnehsie vyzivne..

dadis
19. jún 2022

A ak ti prestane davat peniaze pocas rozvodu, tak daj predbezne s poziadaj o vyzivne. Zatial kym plati, neries. A platit na deti musi, to nie je na jeho rozhodnuti..

mondolina
19. jún 2022

sprav prvý krok, podaj žiadosť o rozvod, rozveď sa, porieš výživné.
rob krok za krokom
tiež som sa rozvadzala s alkáčom, tá úľava stojí za to.
a čo sa týka výživného- kamoškin ex to tiež chcel zahrať na chudáka, ale veselo si pred rozvodom ešte kúpil motorku, kosačku atď.
platí 450 na dve deti.

gabrielka89
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
julish
19. jún 2022

Na tieto čierne príjmy už sú sudcovia a najmä sudkyne alergické, je to úplne Častá vec, že sa otcovia takto snažia platiť čo najmenej. Neboj sa toho, posudzujú životný štýl a náklady s tým spojené, nik neuverí, že zarába sto eur. Viem to od advokátok, s ktorými riešim rozvod

elizabet173
19. jún 2022

neboj sa, sudcovia nie sú padnutí na hlavu. Máš výhodu, že polovicu bytu vlastní tvoja mama, takže to nebude pre teba až také náročné. Zamestnaj sa čo najskôr, zvládneš to. Držím palce

cacianka
19. jún 2022

Buď silná a oslobod sa od neho.
Výživné- vieš aké má vzdelanie, profesiu a čo robí.
Tak si priprav na pojednávanie silné argumenty - aký plat je reálny na jeho profesiu, kľudne vytlac z rôznych portálov ponuky práce, priemerné platy nielen u vás ale aj v okolí, a súd na to bude prihliadať, teda zvyknú to aj oni dať do zdôvodnenia vyššieho výživného.
A dobre radia - všetky papiere si doma prelustruj, odloz mimo, prefot jeho dokumenty, aby si mala argumenty