Ahojte pred nedavnom som pisala ze mam 10 rocne manzelstvo 2 krasne dcery celky dom ale manzelstvo z mojej strany nejako nefunkcne, aby som ozrejmila nasi rodicia boli kamarati dlho sa nenavstevovali az po rozchode s byvalim ma nalakali aby sme isli na navstevu tam sme sa dali s mužom doreci a dali dokopy za nejaku chvilu somsa k nim nastahovala lebo som robila v Ba a kedze nasi sa poznali nejkao sme to neriesili po roku sme rozpravali ze by sme mozno sli stavat dom nechcela som bývať u svokrovcoch a svokra hned na druhy den prisla ze teda svadba a uz vybavila salu, manzel mal male dieta s predchádzajúcou priatelkou takze som sa om hodila do kramu, nestihla som sa ani ovzriet a bola svadba vybavena mali sme hafky uz pred svadbou len som bola hlupa ze co povedia ludia ak sa svadba zruší. Zacali stavat miz stale na stavbe s kamaratmi do pol noci do rana pi vikendoch s kamaratmi alebo v dielni, ja dom a u svokry alebo som jej pomáhala piect do vecera. A takto to pokračovalo az do otehotnela, prva reakcia ze som si to dobrr vymyslela on bude makat na dome a ja doma sedieť na riti pritom som aj na materskej stale makala u svokry, bolo velakrat co som chcela odist alr stale dom si oovedala ze ssak dostaviame bide lepsie a ono nebolo stale kamatati ja sama doma neskor uz s dvoma detmi a zrazzrazuzrazu som spoznala jeho
@nikusm a este teraz ako sme zacali mat problemy sa svokra prejavila chodila mi za mojim chrbtom proti mne pre deti do skoly a skolky a ucila sa so starsou a poohovarala ma ze som neschopna sa statat o deti ze mam ist na skrateny prac uvazok lebo ze ona sa mi musi starat o deti, cize vztahy snou su uplne na bode mrazu a manzel tiez nema rad mojoch rodičov nerad k nim chodí a pod aj ked pridu k nam travi cas v garazi
No ono stojí ti zato ostať v nefunkčnom 10 ročnom manželstve, keď muza nemiluješ. Nie asi či? Nemusíš hneď ísť k inému, ale nad rozvodom by som uvažovala.
A otazka?
Áno v tomto prípade sa už nestane žiadny zázrak.
Ty už si rozhodnutá daaavno 🙂žijeme len raz a nik z nás nevie dokedy...preto treba využiť každú možnú šťastnú chvíľku v živote...
Mne sa zdá, že sa snažíš z celej tejto situácie, do ktorej si sa dostala, vyviniť. Ale nie je to tak, že z ničoho nič si sa ocitla vo vzťahu, pri oltári, v dome s dvoma deťmi. Boli to všetko tvoje rozhodnutia, ktoré ťa dostali tam, kde si. A takisto je to tvoje rozhodnutie, čo teraz spravíš. Podľa toho, čo píšeš, si sa už rozhodla.
Mne je trošku ľúto tvojho muža. On sa nezmenil, to ty. Roky sa pretvaruješ a teraz pomaly skladáš masku. On sa aj snaží napraviť pokazené, ale tebe je nepríjemný aj jeho dotyk.
Zostávať s mužom, pri ktorom si nešťastná a nespája vás nič (okrem detí), nie je cesta. Obzvlášť, ak už máš náhradu. Tak sa k tomu postav zodpovedne, priznaj si svoj podiel viny a urobte to tak, aby deti netrpeli.
@nikusm ak ti naozaj zalezi na detoch, snazila by som si k muzovi najst znova cestu, ale to musis sama chciet, nie to robit nasilu a potom nejaku parovu terapiu. Mozno sa to da zmenit, ale bude ta to stat energiu. Otazka znie, ci to si ochotna podstupit…
Ja som rozvedena a mozem ti povedat, ze druhykrat by som to svojim detom neurobila a to mame s ex nadstandardne vztahy. A dobre vychadzame a aj tak vidim, ako tie deti trpia.
Tento vzťah určite nemá budúcnosť a pre nikoho nienje dobre v ňom zotrvávať...len toľko asi k tomu ..čin skôr pôjdete od seba ,tým lepšie pre všetkých
@evita_g nemyslim si ze sa pretvarujem snazila som sa po odbrom vysvetlit ze mi chyba mne aj detom nech aspon v nedeľu nerobi a nech stravi cas s nami ale nic nepomahalo ani k detom nema vzath ako ma ich rad len sa im nevie venovat aspin trocha vzdy ked snimi mal byt strcil ich svokre a ja som bola potom zla nebola som 10 rokov nikde a vez deti nikdy hadali sme sa aj po dobrom som skusala a pootm uz som rezignovala uz sme si isli kazdy svoje ja sama na deti a vnutro domu a on svoju garaz kamaratov a dom
@nikusm viacero báb tu písalo, že to nemá význam, choďte od seba... ja to vidím tak, že buď chceš vzťah zachrániť alebo nechceš. ak chceš, treba si to vykomunikovať, nerýpať sa v tom, čo bolo, spraviť hrubú čiaru a poučení ísť ďalej. zdá sa, že tvoj muž sa spamätal, snaží sa nájsť k tebe cestu. jasné, ja do vášho vzťahu nevidím, hovorím len na základe toho mála, čo som si prečítala.
Ja len k tomu.ze ste nikde neboli.Prides mi ako jeho tretie decko.Vsak nájdem dovolenku.vikend pobyt a pod.poviem mu o tom a ideme...ak nepôjde.tak ber deti a choď.on sa nabudúce pridá.Svokru si si načo tak pustila k telu.ze sa s deťmi ona učí? Zariad si to inak.ty si matka.A toto manželstvo sa ešte dá zachrániť.ale ty už nechceš.Ak sa rozvedies.tak nie kvôli ďalšiemu chlapovi.Toto si vybav sama v sebe.
@nikusm problém je, že žijete u svokrovcov. Druhá vec, že ľúbili ste sa, keď ste sa brali?... nevadí, že to bolo rýchlo, ale píšeš len o tom, že vaši sa poznali, hneď ste sa dali dokopy, svadbu hneď vybavili svokrovci, že si riešila čo na to ľudia, zrazu máš dve deti...nie je ideálne najmä kvôli deťom sa rozvádzať a potom mala by si kam ísť? Či ostala by si u svokrovcov? A oni by sa k tebe správali ako? Skús si vyriešiť vzťah s mužom...veď radi sa máte, ak máte tie dve deti a ak máte len problém, že dlho stavia dom a svokra ti je za zadkom, to nie je na rozvod. Do nového si sa zapozerala, lebo po dlhom čase s aktuálnym si mala inú predstavu, nik nevie ako by to bolo s tým novým...asi buď opatrná a uvidíš ako sa veci vyvŕbia...
@nikusm samozrejme je to na tebe, ale pokiaľ to 10 rokov nefunguje, tak zázrak by som nečakala. Manžel sa snaží len preto, že mu horí pod zadkom. Ak s ním zostaneš, za chvíľu sa všetko vráti do starých koľají. Volila by som rozvod.
Takto ďalej žiť podľa mňa nechceš a teda treba sa posunúť ďalej, myslím, že radšej teraz ako po ďalších 10 rokoch, to by bolo zase pre teba ťažšie. Hlavné je aby si začala konečne robiť rozhodnutia aby si ty bola šťastná.
@nikusm a zrazu som spoznala jeho trva to rok nepodvadzam svojho muža ale nemilujem ho, on je mily ma rad moje deti spravil by pre mna prve posledné viem ze nemusi nam to vydržať ze zivot nie je idealny ale co mam robit teraz led muz vidi ze nie som taka ako pred tym ze sa mu nepodlizujem a pod vidi ze je zle ale zmeni sa? Na ako dlho 10 rokov co sme spolu sme nikde neboli ani vylet ani dovolebka ani s detmi nemal zaujem, a teraz zrazu to ide? Len jabuz neviem ci chcem nie je minprijemne ked sa ma dotyka toboz nie sex s nim ale zase nie sme spolu rok je mi to luto ze by som vzala dezom otca aj ke ddoteraz moc nevedel ze ma dezo starala som sa sama