Caute. Hladam pomoc, mozno podporu.
Som s manzelom v rozvodom konani. Byvame spolu. Zatual. Musime. Nemam kam ist. Mame malinku dceru.
Niekoho noveho som spoznala. A tu zacalo cele peklo.
Manzel sa zmieril s rozvodom, ale noveho priatela nie a nie prijat.
Idem von, zamkne mi dvere, nepusti ma dnu, vyvolava mi, vypisuje sms, ako mi vsetko zrata doma, dostala som facku. Odpocuval ma v aute cez telefon, kupil si na mna nejake nahravacie zariadenie, ktore som si nasla v kabelke.
Vsetku pravdu tak ako sa stala popiera a otaca proti mne. A este sa aj smeje, ze mne nikto neuveri. Stale zo seba robi chudacika. Pritom rozvod som podala ja. Pretoze mi neustale klamal, fyzicky napadol, boli tam aj vypisovacky s inymi ako by ich chcel, fotky chcel atd atd, na to mi odpovedal, ze to je jeho zavislost.
Vari mu, ked si s nim pisem, volam. Vytrhama mi telefon z ruky, a tak dalej. Neustale vyhrazky, ako sa neviem starat o dceru, po veceroch od nej ochadzam von, mimochodom, chodi von aj on. Ako mi zoberie dceru. Vyhadzuje ma z bytu, vyhadzuje mi veci zo skrin....
Ako sa viem proti tomuto branit?
Kto robi vacsiu chybu, ja, ze som spoznala niekoho alebo on ako mi robi stale zlee...uz som zufala. Nespim, nejedavam. On sk zije z 2500€vyplaty. Mne musi stacit rodicak.
Kúp diktafón. Umiestni na nejaké miesto. Ja som mala pod kuchynskou linkou. Akože , ak by prišli vyhrážky zabitím...môžeš použiť. Inak veľa sa urobiť nedá. Nepomôže ti nikto. Ak by ťa udrel, hocijako-smer lekár. Potrebuješ potvrdenie. Ak ti vypisuje, viesť konverzaciu "inteligentnym" sposobom, aby si mala dôkaz, že napr. obmedzuje slobodu. Navstiv psyloga, najlepšie ktorý je aj znalec, budeš potrebovať potom doložiť posudok. Sú to malé krocky, ale v konečnom dôsledku môžu pomôcť. Je tam aj obmedzenie financií, ktoré spadajú do bsm, takže aj týmto smerom podložiť. Toto všetko v prípade ak by si sa rozhodla podať trestné oznámenie
Ak to je takto vážne, podala by som na neho trestné oznámenie, len samozrejme musíš mať dôkazy. Inak čo najskôr sa treba postaviť na vlastné nohy, aby ste už nemuseli bývať pod jednou strechou
Mas malinku dceru a chodis po veceroch prec? .. neviem ja by som takto nedokazala.. veru ako pisu baby, daj si dokopy najprv svoj vztah s ex a potom zacinat nieco nove.. kazda minca ma dve strany
Máš malinkú dcéru a po večeroch odchádzaš von - za milencom ?🤔
@ivca88 presne toto ma irituje...su v rozvodovom konani, teda este ani nie rozvedeny, to znamena, ze mu necha vecer dieta a ide von s milencom. Je to silne cez ciaru. Nie je to samozrejme v poriadku ani vtedy, ked ide von s niekym on... Ale matka (aspon ja to tak vnimam) je to este horsie mat takto stanovene priority.
Nebola si to ty, co tu pred par dnami riesila, ci ma narok na bytovu nahradu po rozvode? Mozno len zhoda nahod... Kazdopadne suhlasim s dievcatami a tiez mi pride cudne, ze nechas doma malinku dcerku a ides si von s frajerom, zvlast ked byvas stale s manzelom (kedze nie ste rozvedeni, je to stale tvoj manzel). Pories si najprv rozvod, nove byvanie s dcerou, aby ste mali aj z coho vyzit, lebo asi sa budes spoliehat len na rodicak a vyzivne od manzela a potom ries noveho chlapa. Budes to mat omnoho jednoduchsie a aj sama budes spokojnejsia.
@anjelicek26 vieš, a ešte píše že ju aj pár krat fyzicky napadol. Má agresívne správanie a ona mu nechá maličké dieťa na starostlivosť a ide za milencom.. oči pučím 😳
Ja by som mu asi ani psa nenechala.. Boh vie či aj nepije keď to dieťa stráži
Keď ťa má milenec tak rád, že k nemu chodíš po večeroch, tak prečo tam rovno nostanes ?
Prečo vás neprijme k sebe aj s dieťaťom.
Moc ta asi neľúbi, ak ťa nechá otlkat mužom ... 🤷
Si si istá, že to s tebou/vami myslí vážne?
teraz ked s nim byvas nerob napätie, co to robite tej vasej dcerke? ked byvas s nim a vies ze je takyto, tak ja by som nerobila veci ktore ho drazdia. asi by som sa vzdala priatela kym si nezabezpecim svoje byvanie. ak budujes vztahy na tom, ze ti niekto poskytne ubytovanie, tak podnecuje to nenavist, ak si lepsia k niekomu inemu. Vecer mu sprav kavu, navar vecer a kludne sa rozved ak chces, a po prestahovani ries nove vztahy
Ani som to celé nečítala išla by som na políciu a udala ho ,nemá ťa čo fackat či odpočúvať ,alebo obmedzovať na slobode. A normálne keď ťa vyhodí a zamkne dvere volaj 158 . Pokiaľ máš trvalý pobyt toto si nemôže dovoliť . Volaj volaj volaj ja by som toto robila . Hanba bokom je to jeho hanba
To že krachol váš vzťah je jeho chyba,ty si mala cupiet a byť nešťastná ? Dobre si spravila a bojuj
Preco by ti mal stacit rodicak? Ved nech ti amant da peniaze, snad si nemysli ze ta bude prasit zadarmo !
@peter2404 Však ani amant 1 ju nezivi. Ale zabudol si na vyživovaciu povinnosť voči manželke a dieťatu.
Volaj políciu ti ho usmernia pár krát a dá pokoj
@kristina2015 Pokial tomu rozumiem spravne pani sa vecer zoberie a necha pana manzela sa starat o dieta, teda byvaju spolu v domacnosti a aby si nezabudla - vyzivovaciu povinnost maju obaja rodicia..
autorka temy pise doslova ze ONA zije z rodicaku. opakujem, treba amantovi povedat nech sa stara a plati jej...
len aby potom nebol tejto romantickej laske konec, vsakano :D
Z celého srdca ti prajem až si šťastná s tým druhým obaja ,mulo nech sa fotí a vypisuje však po súde a výživnom mu ostanú dajake tie peniaze navyše . Môže pokračovať vo svojom koníčku . Napr si kúpiť lepší fotoaparát 🤦
@peter2404 no a čo aj keby krachol, pravda je taká že ho nemiluje ,dala na rozvod a obmedzovať ju na slobode ,či ju bit ,alebo vyhadzovať z bytu je už v rámci zákona
takže ak som to dobre pochopila muž ti robi doma peklo lebo si si po rozvode našla milenca? ty miesto toho aby si sa starala o male dieťa behaš za chlapom aby ta vyprašil a serieš na svoje dieťa lebo nedokazeš udržať nohy pokope. Nooo fuuu silna kava ani sa mu nečudujem takže budem hnusna ale ano môžeš si za to sama. muž nerobi to čo si písala veci pre nič za nič. kto vie ako to v skutočnosti bolo a či si toho milenca nemala skôr ako on. Takže si myslím,že je chovanie tvojho byvaleho normálne ked ma doma pobehlicu ktorý beha za chlapom miesto toho aby sa starala o dieťa. Však počkaj sa Ti to vypomsti
Vrsis jednu chybu za chybou ...
Uzavri najskor toto a neprovokuj ex zacatim dalsieho vztahu, ked este byvas s nim a u neho
- nic nemas, nemas kam ist, nemas z coho zit, stale spominas, ze ex zaraba 2500 eur. Mame lutovat, alebo zavidiet, ze si si zobrala dobre zarabajuceho, nevysiel vztah a teraz utekas prec ...?
Napadnik musi pockat. Dories rozvod, buchni dvermi, ak nemas narok na byt, kde byvate, odstahuj sa bud k rodicom, kamoske, do podnajmu, vyries vyzivne na dieta, vyries, kde bude dieta, kym budes v praci, najdi si pracu (idealne tiez za 2500 eur), alebo sa modli, aby ta zivil novy napadnik. A snad tu nebudes pisat, ze uz mas dve male deti, nemas kam ist, druhy ex zaraba 4000 eur a ze uz mas dalsieho napadnika, co pre zmenu zaraba 5000 eur ... a saga pokracuje.
Vy asi neviete čítať hľadá pomoc a podporu. Bola nešťastná dlhodobo vo vzťahu a zhodou okolnosti prišiel niekto kto ju má rád a asi jej dal dostatok odvahy odist.🤦
@kristina2015
no ved ked jej dal odvahu nech jej da aj prachy a byvanie a bude po probleme, nie ?
@peter2404 To dieťa je jeho ? Prečo by mal? Nechápem prečo???? Hanba by ma fackala
@kristina2015 Najst si idiota, byvat s nim aj po skonceni vztahu, provokovat ho a ist vecer za milencom si vyzaduje odvahu, pripadne nedostatok rozumu ... a chut znasat dosledky.
@kristina2015
o akom dietati rozpravas ? ved dieta moze nechat otcovi, aj tak sa o neho zjavne stara pri zaletoch matky. ma byvanie, slusny plat, o dieta sa zjavne postarat vie tak kde je problem ?
@peter2404 Takže u teba je žena ktorá si sem tam vyjde večer zlou matkou? Muž môže x krát opúšťať domácnosť ale žena na svoj oddych právo nemá ? Ja som svoje dieťa čo je pravda ani jeden jediný krát na večer neopustila ,ale chápem autorku. A taktiež si nedovolím tvrdiť že je zlou matkou!
@peter2404 Kde je problém ukoncit RD nastúpiť do práce ,nájsť podnájom ,zbaviť sa prípadného tyrana a dostať výživné ?ha? Ja ho dokonalého nevidím ani z daleka
aby to pri rozvode neotočil oproti tebe, že chodíš po nociach za milencom, zatiaľ čo on sedí doma s dieťaťom....aspoň do rozvodu by som si dávala pozor
@kristina2015 No nikto z tych dvoch nie je dokonaly. Tu plati, aky isiel, taku nasiel ... Obaja nahanaju este pocas manzelstva inych ... Mozno iba maju radi talianske manzelstvo (nevera, vasen, facky, odpocuvanie, zamykanie bytu,..) a skonci to nakoniec happy endom a druhym dietatom.
@kristina2015
ja som niekde napisal ze je zla matka ? nech je aka chce, kazdy si spravi svoj nazor..
nikde nie je napisane, ze o dieta sa ma starat matka a nie otec, obaja rodicia su si rovni a otec sa viditelne starat vie a v tomto momente ma neporovnatelne lepsie podmienky
Ak mate malicke dieta, fakt uz potrebujes priatela a novy vztah? Najprv si usporiadaj terajsi zivot - odstahuj sa je uplne zakladny prvy krok. Rodina ta nevyhodi. Ruzove to nebude, ale nevyhodi. Poziadaj vyzivne na manzelku, vyzivne na dieta + rodicak. Potom uvidis, kam to s priatelom pojde, ale miesat vztahy (este nevystahovana a zijes u ex), neni dobre na psychiku ani jednej strany. To, ze je ex idiot je druha vec. Ale proste rozvodom sa konci spolocna cesta tak to treba aj fakt seknut.