Rozpadnuté manželstvo

17. dec 2024

Ahojte, poprosím radu, skúsenosti. S manželom sme spolu 17 rokov, z toho 10 rokov manželia. Máme 2 deti - 15 a 6 rokov. Naše manželstvo je dlhodobo rozpadnuté. Od manžela poznám len nadávky, klamstvá, urážky, ponižovanie, už aj fyzické násilie a myslím, že aj neveru, no nikdy sa nepriznal. Chcela som sa rozviesť, no on nechce. Žije si svoj život, pravidelne spáva vraj pracovne mimo domu a všetko je v podstate na mne. Najhoršie je,že nechcem odísť lebo úplne poštval deti proti mne. Vraj som zlá matka, ktorá sa zameriava na prácu, nemajú sa so mnou rozprávať, sú drzé, nadávajú mi, nemám sa ich chytať, smejú sa mi do očí. Kupuje si ich darčekmi, výletmi. Keby odídem poštve ich ešte viac, že som ich opustila. Čo mám robiť? Už nevládzem.

personality
17. dec 2024

Odid, ved nemáš čo stratiť.

taktotedanie
17. dec 2024

Ze on nechce je nepodstatne
Rozhoduje sud nie tvoj manzel, on suhlasit ani nemusi , uprimne by som sa s nim o tom ani nebavila a podala papiere cim skor kym sa situacia nebude stupnovat k horsiemu
Ohladom situacie s detmi to je mi velmi luto, skus sa s nimi vela rozpravat o situacii v ktorej sa nachadzas

h2
17. dec 2024

Prečo by si mala odísť bez detí? Odíď aj s deťmi.

kavasmliekom
17. dec 2024

A takto sú traja na jednu, tak aspoň budeš sama. A deti časom pochopia. 16r už nerozkazes, ani neprinutis, 6r budeš chýbať, bude chvíľu trucovať, ale potom pochopí, že mamu potrebuje. Ak naozaj nie si zla.

subartic
17. dec 2024

ja by som odišla aj bez detí . Zároveň by som sa s nimi stýkala a robila všetko preto aby som s nimi bola čo najviac , takto aj tak keď si si nimi , vlastne s nimi nie si . Nech si fešák užije výchovu , hneď prestane spávať mimo domu .

apolka77
17. dec 2024

Tie deti sú obidvaja chlapci?
To aj to 6 ročne sa k Tebe takto chová? To si fakt neviem predstaviť.
Preco keď píšeš že manžel je často mimo domu, pracovné cesty tak si ich nevieš na svoju "stranu" prilákať ? Ťažko sa verí že keď si na ne sama sa k tebe takto chovajú.

biba_18
17. dec 2024

@subartic nie vždy to platí. švagrina pri rozvode nechala dieťa mužovi bo sa jej vyhrážal čím všetkým - a po rozvode strčil dieťa na výchovu sestre, jeho život sa nijak nezmenil…

oriesocek
17. dec 2024

Za mňa ja by som podala hneď o rozvod. Nemáš nad čím rozmýšľať. A deti nech sa rozhodnú, hlavne ten starší… ak mysli, že darček je všetko… Daj pozor, aby si doma nemala troch tyranov, že deti budú presne opakovať, čo ich otec a ty budeš robiť všetkým poskoka…

subartic
17. dec 2024

@biba_18 možno , ale dnes je doba taká že si každý hľadí svoje . Ale osobne si myslím že on by ani nemal záujem tie deti vychovávať. A tak ak má sestru , nech si užije 15 ročnú pubertiačku a dieta v prvom ročníku .

biba_18
17. dec 2024

@subartic ale na druhej strane poznám niekoľko - konkrétne 5, čo vychovávajú deti sami, nemajú ani striedavku, jeden z nich má dokonca 3 deti, a bývalé nie sú žiadne socky, normálne bežné ženy…

deedol
17. dec 2024

cim dlhsie budete spolu, tym viac sa ti budu deti vzdalovat a kopirovat jeho spravanie. uz teraz je neskoro, ale radsej neskoro ako nikdy.

majlo1234
17. dec 2024

Neviem, ci by som bola schopna nechat decka nasilnikovi a odist. Na tvojom mieste by som si chystala podu na odchod -nahradne byvanie, financie na par mesiacov, a nasledne podala ziadost o rozvod a starostlivost o deti. Pripadne teda 16rocneho sa vies dajme tomu opytat, ale 6 rocne decko by som brala so sebou

ahhola
17. dec 2024

Vzdy bolo jeho cielom mat vedla seba zenu mentalnu trosku a moralne pokrivene deti...? To musel byt v jadre uchyl, len si na to prisla az po rokoch. Co na to jeho rodina? 🤔

autor
17. dec 2024

@ahhola
Hlboko veriaca rodina. Nikdy mu nič nepovedali, vždy všetko otočili proti mne lebo oni k nemu vzhliadajú ako k pánu bohovi, prvorodený synáčik. Vzdy sa vyspovedal a dobre bolo

subartic
17. dec 2024

@biba_18 vravím nech to skúsi aj tu p. manžel čo je výchova detí .

autor
17. dec 2024

@h2
Deti preč nepôjdu, omotal si ich okolo prsta, že to je ich domov a prečo by odchádzali. Že mám odísť ja, keď sa mi nepáči

reanda
17. dec 2024

17 rokov si s muzom, ktory pre teba nema ine ako urazky a ponizovanie a ani s vlastnymi detmi si si za tie roky nedokazala vytvorit vztah? nema on aj trochu pravdu, ze si zamerana na pracu? lebo ako inak si vysvetlit, co si cele tie roky robila, ked si to nechala zajst do takehoto stavu?

subartic
17. dec 2024

tak odíď . To je najlepšie riešenie v tejto situácii. Predtým sa porozprávaj s deťmi , povedz im že chceš aby odišli s tebou . Keď nie , tak nech sa teda stará otec.

autor
17. dec 2024

@apolka77
Keď je muž preč, je to v poriadku. Akonáhle príde domov, otočia sa o 360 stupňov a správajú sa otrasne. Ešte aj to čo mi povedia, keď nebol doma, tvrdia pred ním, že nepovedali

subartic
17. dec 2024

@reanda ešte si zrejme nezažila narcistu a manipulátora , ak robíš čo robíš , vždy zo všetkého vyjdeš ako debil .

reanda
17. dec 2024

@subartic zazila.. vztah s detmi mi pokazit nedokazal.. deti nie su blbe, vedia velmi dobre vycitit, kto je skutocny debil.. len s nimi treba jednat uprimne a venovat im pozornost

autor
17. dec 2024

@ahhola
Nie som žiadna chudera. Dokonca máme rovnaké pozície v práci (každý v svojej). Len je rozdiel, že ja si zariadim tak, aby som bola doma každý deň (prespavam mimo domu výnimočne) a môj muž pravidelne. Som sebestačná, o rodinu a dom sa starám. Ale vždy som pre neho nič nebola

autor
17. dec 2024

@reanda
Keby som zameraná na prácu, tak mi je toto všetko jedno a som už dávno preč. Karierista je môj manžel, vždy musel byť viac ako ja

subartic
17. dec 2024

@reanda možno neskôr , ale pokiaľ sú malé dajú sa ľahko manipulovať a kupovať.

reanda
17. dec 2024

a co robis pre to, aby si detom vysvetlila, ako je to s ich otcom? rozpravas sa s nimi o tom? hovoris im, ako sa citis, bavis sa s nimi o tom, ako to vnimaju ony? vedia o tom, ze sa chces rozviest? aky maju k tomu postoj?

reanda
17. dec 2024

@subartic za mna to pravda nie je

janickacrazy
17. dec 2024

Veď sa normálne rozved, deti zober so sebou, teda aspoň to mladšie určite pôjde s tebou si myslím. A hlavne odíď, keď on nebude doma. Starší nech sa rozhodne, či chce ísť s tebou. A čím dlhšie to budeš odkladať, tým horšie. Mala si už dávno odísť. Máš dobrú prácu, tak problém s peniazmi mať nebudeš.

ysseba
17. dec 2024

Najlepsie co mozes pre deti (aj seba) urobit je, ze podas ziadost o rozvod. Inak z nich vychovas rovnakych hajzlov ako je tvoj pan manzel. Myslis, ze s nim realne dlho vydrzia? A on s nimi? Ked prespava “pracovne” mimo domu, ako si to chce zariadiť? Ani sa nenazdas a 6 rocny bude utekat za mamou a 15 rocny tiez velmi skoro pride k rozumu. A navyse- o ich umiestneni rozhodne sud a nie on. A byt je jeho spred manzelstva, ked s takou istotou hlása, ze ty mozes odist? 🤔

ahhola
17. dec 2024

23.30...to netvrdim. Ked ides rok po roku dozadu, nevies najst ten moment, kedy sa od teba odpojil, odmiloval? To ja by som ho spehovala pri prvom podozreni, kde ti chodi zakasat. Tam nosi dobru naladu, peniaze a tebe pokazi decka a lredvadza im chrapunstvo.

rozculena
17. dec 2024

..."Ale vždy som pre neho nič nebola"... 17 rokov si pre neho nič?
a prečo si si s ním urobila dieťa,vydala sa za neho a urobila ďalšie dieťa??