Ahojte, neviem čo robiť, v kom je chyba…s mužom 27 ja 25 máme dcérku 5m samozrejme sme vzatí ale dieťa sme ešte neplánovali no stalo sa. Po pôrode sa všetko zmenilo síce len o kúsok ale zmenilo. Teraz…ja nonstop s dieťaťom ale keď poviem nonstop tak 24/7. On hobby bicykel, beh, futbal..samozrejme pomáha mi s dcérkou ale mám pocit že malo, dávam mu priestor na svoje záľuby nechcem aby bol v klietke ale niekedy už mám pocit že to preháňa že trávi viac času preč ako s nami. Mňa to frustruje dcérku milujem nadovšetko ale chcela by som aj ja niekde vypadnúť. Keď neviem kde. Všetky kamošky do večera v robote a keď už môžu tak po večeroch a to musím byt doma lebo dcérka je kojená bezodná nezaspi a v noci sa budí každú chvíľku. Čiže môj spoločensky život pozostáva z toho že vidím len svoju a jeho rodinu. navyše po pôrode nemám chuť na sex, ale že vôbec. Neviem či je to vyčerpanosťou alebo hormónmi z kojenia. Viem ue je to základ vzťahu ale neviem sa nejako premôcť, aj keď všade hovoria že žena sa musí obetovať ale ja to neviem proste musím mať na to chuť a hlavne energiu ktorá mi chyba. Dosť často sa poslednú dobu škriepime a ja nevladzem, vždy mu poviem o čo ide že čo ma trápi ale on že on musí športovať lebo priberie (ma tendenciu byt tučný pokiaľ nešportuje do toho chodí občas na sutaze čiže trénuje). Pred dieťaťom viedol len takýto športový život a ja som bola rada, no teraz mám pocit že mi to vadí. Minule som len tak bola pri ňom a zrazu prázdno, úplne mi príde akoby sme sa odcudzili, dvaja milujúci ktorí predtým vychádzali mali spoločne hobby, trávili svoj čas spolu, nehádali sa…zrazu ako dvaja cudzí…už mi ani nedáva pusu vždy keď príde, stále len mobil mobil mobil v robote je do 6 večera čiže s nami nie ke cez deň iba večer a ráno…chcem to zachrániť ale neviem ako, mam pocit akoby už všetko zo mňa voči nemu odišlo lebo mam pocít že sa snaží malo a mňa to ubíja…neviem chcem počuť aj nestranne osoby ďakujem
Si vyčerpaná ja ťa úplne chápem..začiatky sú také
a všetko okolo toho ..Možnožee by stačilo keby si išla aj ty len občas teda von a bolo by to lepšie ..
Chlapi to nevedia tak cítiť ako my
Existuju aj vikendy...popros mamku/svokru/sestru na par hodin postrazit malu ( aj ked kojis vie si mliecko dopredu odsat a pripravit) a chodte spolu niekde..potrebujete cas spolu mimo domu, babatka...a cez tyzden nech ti pomoze..tu jednoducho si uz musite sadnut a porozpravat sa o tom...inak sa nepohnete 🙂
Ahoj ako keby som cital o sebe 😅 uplne ti rozumiem…mne pomohlo ze som sa s manzelom dost razne o tom porozpravala…ak chces kludne napis ss 🙂
A čo ti bráni ísť si večer zabehať?
Športujte spolu aj s malou. Keď som mala dieťa v tom veku, ešte plne dojčené, bolo to najľahšie, jedlo a pitný režim vždy so sebou 🙂. Dala som malú do nosiča, vzala psa a do večera nás nebolo.
Príchod babatka zamava takmer s každým vzťahom. Ja som sa tiež vtedy cítila nepochopena a aj muž sa cítil nepochopený. To je to co tvrdím v každej téme- nikdy nebudem súhlasiť, že otec ma rovnaké práva ako matka a že je rovnocenný rodič. Nikdy! Muži skratka nemajú ten pud ako žena. Im to proste samym nedôjde kým dieta nema aspoň 3r a môžu ho vziať na bicykel so sebou.......
Mne nešlo o t9, ísť večer s kamoškou do mesta, ani som nepotrebovala aby mi dieta niekto na hodinu vzal. Ja som proste chcela môjho muža doma a chcela som, aby sme fungovali ako rodina.
Musíš ho proste zamestnať. Z hobby nech pekne uberie. Povedz, že dieťa chce doma radšej pribrateho ocka, ako žiadneho. Toto je tak chaba vyhovorka.... musí... ved nech športuje ale nie 8dni v týždni!
Teraz budem sekera, ale 2x v týždni a dosť. Zvyšok nech je s vani. Kúpte kočík s brzdou a behať môžte ísť spolu. Objednaj nejaký hotel na víkend a choďte na výlet. Keď je on neschopný plánovať a riešiť, urob to ty. Vybav zariad, objednaj, vymysli vám program.
A nie je to kojenim, je to muzom. Ako ani ja by som nemala chuť na sex na chlapa, ktorý má v tom všetkom nechal samu.
Dieťa všetko zmení . Chce to čas a dávku tolerancie z oboch strán.
Dieta bude vzdy v prvom rade matkine... A chlapom to vyhovuje...
Ale ked si to otocis, ze tomu na druhej strane je uplne jedno, ze ty si unavena, ze ty mas dieta, ktore je aj jeho, ze aj jeho zivot by sa mal zmenit, ze aj on by mal so svojich konickov popustit, pretoze ty nemozes mat zatial ziadne... ale on sa tvari, ze nic, a plne mu to vyhovuje...
Ale netrap sa... V 90%rodin je to tak.
Maloktora zena je taka, ze svoje dieta da do ruk chlapovi, nech si s nim robi co chce.
Pretoze ich lutujeme, ze to chudacikovia budu mat tazke... Ty by si mala, mu dieta dat nakojene, a krasne ist vecer si zabrhat, prejst sa tak.povedat,ze ty strasne potrebujes cerstvy vzduch, presne to co tvrdi on.
On uberie zo sportu nejaky ten trening, ty si v ten den vyberies "volno" od domacnosti a dietata. Jednoducho on sa postara, ty si pojdes robit svoju psychohygienu