Rozpad vzťahu po narodení dieťaťa

gorana1
7. nov 2022

Ahojte,potrebovala rady od skúsenejších 🙂 boli sme s priateľom spolu 4 roky,rozhodli sme sa kúpiť si spolu dom a vytvoriť si rodinu. Za toto obdobie bolo všetko v poriadku,ozaj som si myslela že sme si pre seba súdení a že je on "ten pravý".Otehotnela som po mesiaci od toho ako sme sa začali snažiť.
Z bábätka sme sa veľmi tešili,lenže ako sa malý narodil,začala som na ňom veľmi lipnut, dovolím si povedať že som trpela určitou formou popôrodnej depresie aj keď to nemám lekársky potvrdene. O tomto probléme som nikomu nepovedala,až teraz môjmu priateľovi keď je už pravdepodobne neskoro... Rok a pol som priatela doslova ignorovala,žiadne prejavy lásky , komunikácia na bode mrazu. Ja som však mala problem ,ktorý som dosť ťažko znasala. Teraz to chce ukončiť vraj veľmi dlho trpel a už ma ani neľúbiJa ho milujem,malý tiež,neviem si predstaviť že budeme bez neho..prosím poraďte,dá sa to ešte zachrániť?

majah212
7. nov 2022

ak mu zalezi na tebe a synovi, tak vyskusajte partnersku poradnu. vyzera to tak, ze toto vy dvaja nevyriesite a odborny pristup a snaha na oboch stranach by mohola fungovat. drzim palce

jjanulienka
7. nov 2022

Zavolaj niekoho k malému a choďte sami niekam spolu. O vztah sa treba starať a nikdy nie je neskoro len musí chcieť aj on😉 držím palce

neillys
7. nov 2022

@gorana1 nechapem prečo si to tajila a si ho odmietala

dzulli1980
7. nov 2022

Osobne si myslím, že ten vzťah už nezachrániš ... keď si mala problém, niečo ako "popôrodnú depresiu", ako píšeš, vtedy si to mala riešiť, mala si o tom partnerovi povedať ... rok a pol je dlho, muži fungujú inak ako ženy, možno stretol niekoho iného ... ja som žena, no keby sa rok a pol takto ku mne partner správal, nemala by som záujem dávať to opäť dokopy ... a keby mi po roku a pol povedal partner, že mal taký a taký problém, a to bol dôvod, prečo sa tak správal, brala by som to už len ako manipuláciu ... vzťah je od dôvere, o tolerancii, o tom podržať toho druhého, keď to potrebuje ... Ty si mlčala, partnera si ignorovala ... prepáč za úprimnosť, no za mňa to happyendom neskončí.
@gorana1

liljana
8. nov 2022

Kebyze sa teraz nechce rozist, asi by si sa spravala k nemu tak aj dalej? Naco je vam obom taky (ne)vztah? Ak nie ke clovek vyslovene psychicky chory, tak by mal s ludmi, s ktorymi zije, normalne komunikovat a spravat sa k nim milo.

ivangeline
8. nov 2022

Musia chciet obaja. Ak sa chce este snazit,tak sa bude snazit. Cas len pre teba. Cas len pre vas. Poradna.

danica2711
8. nov 2022

ideš na to z úplne opačného konca. Najprv si mala riešiť svoj problém, neurobila si to. Rok a pol na priateľa kašleš (lebo máš neriešený a zatajený problém!) a čuduješ sa, že toho má dosť? A ty si teraz nevieš predstaviť, že budeš bez neho?! Žiadny človek nevydrží rok a pol ignorácie, bez prejavov lásky a komunikácie, zjavne aj bez sexu. Myslím, že teraz je už neskoro zrazu chcieť zachraňovať vzťah, hlavne keď ti on povedal, že ťa už neľúbi (čo sa mu ani nečudujem). Keď je raz láska preč, tak je preč, naspäť ju neprivolá ani partnerská poradňa... V ďalšom vzťahu rob veci v správnom poradí

h2
8. nov 2022

Nechcem tu hneď katastrofické scenáre písať, ale keď ti povedal, že to chce ukončiť a že ťa už nemiluje, tak by som povedala, že má inú. Ľudia majú rôzne vzťahové problémy a neriešia to hneď takto radikálne, aspoň nie, keď majú malé dieťa a spoločný dom. Ak chce odísť, bude tam veľmi konkrétna príčina - iná žena.

ravador
9. nov 2022

Ženy keď ženu ignoruje chlap rok a pol: "Neni to ten pravý, vykašli sa na neho, rozvod."
Ženy keď chlapa ignoruje žena rok a pol: "Vyskúšaj poradňu, musí aj on chcieť zabojovať za vzťah."

Nie. Vy ženy fakt nechápete, že činy majú následky. Zničila si si vzťah. Tvoj muž má plné právo od teba chcieť odísť a tak by aj mal urobiť. Vyhováranie sa na hormóny vám fakt ide najlepšie. Urobíte hocičo aby ste sa zbavili všetkej zodpovednosti.

sergejj
9. nov 2022

@ravador Ano to sme si viacerí muzi vsimli. A mas uplnu pravdu.

mikadooo
9. nov 2022

@ravador hmm. Nuž, trošku ste pozabudli na scenár "chcela som ísť s ním do manželskej poradne, ale on ani počuť". Kto vie, či toto partner navrhol svojej priateľke, keď sa vo vzťahu necítil komfortne.

ravador
9. nov 2022

@mikadooo Manželská poradňa je hlúposť, kde len ďalšia žena kričí na chlapa aby ignoroval svoje želania a potreby v prospech žien. Jasné, že o tom väčšina mužov nechce ani počuť.
Keď sa niekto vo vzťahu necíti dobre, diskutuje to so svojím partnerom, nie s nejakým náhodným človekom, ktorý "má na to papier".

kittykat22
9. nov 2022

@ravador manzelska poradna je hlupost? To su zase skvele rady. By ma zaujimalo ci mas zenu a deti a co vlastne na konikovi robis okrem blbych kecov.

kittykat22
9. nov 2022

@gorana1 tvoj muz je pekne tela. Rodina s dietatom je na cely zivot a nie, ze on ma pocit ze rok to nefunguje tak uz bali kufre. To by sme balili kufre asi vsetci. Nechapem, preco na teba vsetci utocia aka si zla a ako si sa mala ozvat. Tak nech to riesi aj manzel. Mal povedat, hladat pomoc, skusat. Ono po narodeni dietata je tazke obdobie - nielen u teba. Muzi jesitny zvyknuty ze okolo nich zena skace a zrazu niesu priorita cislo jedna tak uz bezia o dom dalej. By som mu na tvojom mieste povedala, ze kam sa asi hrabe - ze by bolo treba riesit vas vztah

ravador
9. nov 2022

@kittykat22 Zasa argument typu "Muži sa nevedia zmieriť s tým, že nie sú na prvom mieste." hlavne že keď si chlap vyjde von s kamarátmi dakam, tak tu všetky kričíte ako sa vám muži nevenujú.
Nie, rok a pol ignorovať partnera nie je normálne a som si na 100% istý, že on to riešil, ale autorka to tu len nespomenula aby bola za neviniatko. To tu tak väčšinou medzi vami ženami chodí.
Keby som bol ten chlap ja tak už rok spolu nie sme. A tak by sa mal zachovať každý muž čo má v sebe aspoň kúsok dôstojnosti.
A na koníku som preto, aby som sa smial na tom ako moderné ženy nemajú žiadnu páru o tom, ako funguje normálny vzťah. Namiesto toho aby ste riešili problémy so svojími partnermi si tu vypisujete medzi sebou aké ste perfektné a nezávislé.

cecilia29
9. nov 2022

Problemy sa maju riesit a nie od nich utekat. Ak je vo vztahu dieta tak o to viac treba bojovat