Ahojte, chcem sa spytat tych zien, ktore zazili rozvod a zostali s dietatom...
Ako ste to zvladali? Co pomaha? Prejde to niekedy? Je taky zivot tazky?
Dakujem
Nie je to ťažké ak si to nadstavîš v hlave a zorganizuješ. Neviem ako staré máš dieťa, podmienky, prípadne pomoc. Pre niečo ten rozvod bol takže si na to v ťažkých chvíľach spomeň. Život ti rozhodne nekončí.
@elizabet173 dieta ma 1,5r. Mam mamu, aj pripadne pani na strazenie, ale aj tak robim teraz z domu. Manzel je uplny opak mna. Ja energicka, viem sa nadchnut, chcem riesit hned a vaetko...on ma na vaetko cas, nic ho nezaujima, praveze je zniceny zo zivota, aky vedie. A mna boki to, ze si neuvesomuje, co ma. Rodinu, zdrave dieta, pracu, atd..k vsetkemu ho musim nutit, lakat, prihovarat sa...a uz nemam asi sil..myslela som, zw ked sa nam narodi dieta, tak sa to zmeni. A zrejme, ked ho netesi takyto zivit, tak asi nie je na spravnom mieste ..
No keď sa vieš po finančnej stránke zabezpečiť sama aký problém ..problém je keď nemáš bývanie nevieš sa zabezpečít si nútená po finančnej stránke žiť s mužom pri ktorom trpis/,nie si šťastná....ale je tu základné veci ako financie bývanie máš tak ja by som si uzivala život.... koľko fešákov je na svete....máš voľnú ruku 😊
@elizabet173 ano
@elizabet173 hej, v poslednej dobe len zakladam temy...lebo neviem riesenie. Ci ma vyznam, ze sme spolu. Ze ho do vsetkeho musim nutir, pripominat. Neviem .ja som uplne ina ako on ale nemam nikoho ineho, to vobec neriesim...len mi u neho chyba viac muzskosti...iniciativy bavili sme sa vela x o tom...neviem prave, ci sa zivot zlepsi..teraz ma zaxinajuci depresiu, takze je to este horsie
To si pred svadbou nevedela,že je menej akčný? existujú psychologovia,psychiatri,ak má teraz problém treba ho riešiť ,pomôcť mu a nie sa rozchádzať
@elizabet173 ze ked mi nieco nevyhovuje, mam sa rozviest...
@misickaa4 ja si uvedomujem, ze to musi byt pre teba velmi tazke...ale som ucitelka a z praxe viem, aky dopad ma rozvod rodicov na psychiku dietata...ja si myslim, ze je to jedna z najhorsich veci, ktore sa mu mozu stat.. Ja by som to este skusila..
@misickaa4 v poslednej dobe tu naozaj zeny-matky absolútne nemyslia na svoje deti. Strasne sebecky postoj. Prepac, ale pripadá mi to tak, ze sa vo vztahu nudíš. Mas prilis kľudný zivot. Ved mate male dieta, potrebuje mamu aj otca. Teraz musis myslieť aj na dieta, na to, ze hlavne ty by si mu mala zabezpečiť rodinu... a nie ho o ňu obrať. Chápem, ak sa manželia rozvedu, lebo si nerozumejú. Pokiaľ nemaju deti! Ked uz su v rodine deti , preboha tak kvoli nim urobim vsetko!!!
O chvíľu bude dieta z úplnej rodiny asi rarita 😒
Ved je korona, blbé obdobie, male dieta , mate menej času na seba,... netreba sa hneď rozvádzať ale aj prekonať nejakú tu krizu.
tolko zien je vo vztahu a pritom su na tom horsie ako slobodne matky ... ak nemas problem s financiami mas byvanie a rodinu co ta podrzi nemas sa coho bat .. nieje to ruzova zahrada to isto nie a na kazdu z nas dolahne po veceroch samota .. ale neje to ani peklo co sa neda prezit ... slobodne matky nemaju cas byt slabe .. hold treba zabrat a zabojovat .. a mozno ani dlho sama nebudes .. co ty ies kedy zas niekoho stretnes
málo akčný....zvláštny dôvod na rozvod...😉
@maximilie praveze sa velmi zamyslam, co bude najlepsie pre maleho...xi otec, u ktoreho bude mat divny vzor, lebo chlapa nebavia ziadne muzske prace poriadne, nezaraba extra vela, ze zabezpeci xelu rodinu, je lenivy a nevie si po sebe upratat ani spinave trenky a tymto svojim konanom mna stale udrzuje v nervoch.. tak ci bude toto lepsie pre maleho , pozerat sa na hadky, kde sa otec nestito spinavo nadat svojej zene, utekat prec, zamykat sa a vyhrazat sa, ze mi jednu na*ebe, alebo zivot bez neho , ale kde mozno budem kludnejsia..
@ladybug138 ono sa to nehovori lahko. Najma, ked si uvedomujem, ze mozem za go aj ja, ze ho proste nenecham na pokoji. Ale aj tak, som jeho zena...
@misickaa4 ani slobodna matka ktorá si časom bude hľadať nových partnerov a nádejných oteckov nie je skvelý vzor
Chlapi sú väčšinou leniví, a hlavne takí, akých si ich vychovame
To ze veľa nezarobi, tak toto ma poriadne zarazilo. Za to sa ma syn hanbiť za otca? Ze nezarobi veľa?
Ok ja už sa ďalej nebudem vyjadrovať k tejto téme. Moj názor si asi vieš domyslieť.
Všeobecne ma mrzí koľko rodin sa rozpadá a koľko detských dusi trpi kvoli egoistickym rodicom
@maximilie ja som mu nikdy nevycitala, zs zarobi malo alebo co. To len hovorim, ze v com bude mat v nom chlapec vzor. Peniaze-nie, muzke prace/opravy-nie, ze ho nieco nauci-nie, spravanie sa k zene-nie,
Ja som si ho takto nevychovala. To jeho mama. Ja sa snazim prevychovat uz 14 rokov, bezuspesne
Áno, je to tažké v dnešných časoch ostať sama s dieťaťom, hlavne po finančnej stránke ale na druhej strane keď to už nejde vo vzťahu, je lepšie život bez psychického stresu. Určite nájdeš podporu v blízkych, ja som mala v mojej mame, bez nej by som to nedokázala.