Rozpad manželstva

15. sep 2022

Už dlhšie mame trosku ťažšie manželstvo, deti, materská stavba domu, práca, odcudtujeme sa, sme si toho vedomí ale manželka tvrdí že to zvládneme. Mame v okolo dobrých susedov a partiu, avšak už dlhšie mam podozrenie ze sa deje aj niečo ine. V poslednej dobe ma za heslovany mobil, ale keď ho mal raz syn pozrel som do správ a tam mala so susedom sem tam dáku konverzáciu ale pomedzi to aj vymazané správy a to ma zaskočilo. Co si o tom myslite?

Sme spolu dlho, mame 2 malé deti, veľmi ju milujem., starám sa o rodinu, pomáham v domácnosti ale toto beriem ako zradu.
Čo si o tom myslite?

ivka225
15. sep 2022

Nic nepodnikaj, cakaj a pozoruj situaciu. Ak sa rozhodla, nezabranis jej. Ak ide o omyl, zbytocne by si vyvolaval problemy.

autor
15. sep 2022

@ivka225 je to ťažké keď viem ze sa niečo deje, žiť s tým má ubija

dzulli1980
15. sep 2022

V každom partnerstve sú aj horšie časy ... na vzťahu treba pracovať ... nič v zlom, no keby mala nejaký románik, nemyslím si, žeby dávala mobil synovi, keď vie, že si pri ňom ... kus naivné, nie? ... čo berieš ako zradu? Čo Ťa ubíja? Si chlap, neplač, neľutuj sa, rieš veci, porozprávaj sa s ňou ... ja nemám rada takýchto "plačkov" ... sa jej opýtaj na rovinu.

danyelia
15. sep 2022

Ahoj, veď sa s ňou normálne kľudne porozprávaj, povedz jej, čo Ťa trápi, vysvetli jej Tvoje obavy, zdôrazni, že Ti na nej a vzťahu záleží, uisti ju, že ak máte nejaký problém, budeš sa snažiť o to, aby ste ho spolu vyriešili, popros ju o úprimnosť, aby si vedel na čom ste a ako ďalej...

autor
15. sep 2022

@danyelia toto sme už absolvovali veľa krát, zakaždým je odpoveď nechaj tomu cas. Ale viem ze ak to nebudeme riešiť neodnesiemw si to len my ale aj deti

danyelia
15. sep 2022

No ak by som ja vedela o niečom konkrétnom, na čo môj partner ,,potrebuje niečomu nechať čas,, - napr. má momentálne veľa práce, je práve chorý, má problémy s rodinou, tak by som počkala...ale takéto neurčité naťahovanie a neriešenie by ma ubíjalo tiež a možno by som mu dala ultimátum, dokedy by ste to mali vyriešiť. Alebo jej napíš úprimný list/email/správu, kde jej všetko, čo Ťa trápi napíšeš, popros o vysvetlenie, daj otázky, ktoré Ťa trápia, nechaj jej pár dní na rozmýšľanie, s tým, že si dohodnete termín na rozhovor - bez detí, na káve/obede/večeri/prechádzke a tam si všetko poviete, dohodnete sa ako ďalej...

autor
15. sep 2022

@danyelia skúšal som písať aj email ešte v začiatkoch ale doteraz naň nemám odpoved. Mame malé deti a vypadnúť je tazko, aj rozhovor večer keď ich uspime po 22:00 je nerealny, ale zajtra večer to už asi musíme absolvovať. Pretože ma to fakt zničí a možno ešte je šanca niečo zachrániť aj keď ak sa už deje teraz takéto tak neviem ci to ma zmysel.

zuzina1988
15. sep 2022

pokiaľ chcu obaja, všetko sa dá riešiť.
neviem čo sa presne u Vs deje, ale poznam niekolko parov ktore prezili neveru, a posunulo ich to dalej, a su spolu. a mozno u vas ani nejde o neveru. treba sem tam dať deti strážiť niekomu, a pekne ísť na rande, trošku súkromia mať. Vztah vyzaduje pracu. Radsej nech robota počka, ale nájsť si čas jeden na druhého.

autor
15. sep 2022

@zuzina1988 ďakujem, myslím si ze nejde o neveru aj sused je ženatý ma 2 deti, že sú to skôr také jej pokusy. O večeri rande presvoadcam už dlho že ak nebudeme pracovať na vzťahu ze to zle. Dopadne, ale je to len jednostranne, mam taky pocit

danyelia
15. sep 2022

...tak potom asi jedine ,,postrašiť,, rozvodom 😬 ak nebude chcieť nič riešiť. Možno v tej chvíli si zrazu čas aj chuť na ten rozhovor nájde. Asi si až príliš dobrý človek a ona to istým spôsobom zneužíva (naťahuje čas, nerieši, nekomunikuje, nesnaží sa, neberie vážne váš problém...) lebo takýto stav jej jednoducho vyhovuje.

zuzina1988
15. sep 2022

NEvypisovať tu, ale zariadiť straženie pre deti, a ísť na rande, a pohovoriť si....to je zbytočné sa sťažovať o tom. treba niečo robiť pre to zlepšenie. ak bude snaha stále a vždy len z vašej strany, tak potom neviem.
ale zas pozor, pre niekoho je znakom lásky dávanie darčekov, pre niekoho fyzické veci, dotyky,sex, pre niekoho dlhé rozhovory, treba si naozaj ujasniť čo Vám chýba , čo jej chýba. a to chce úprimný rozhovor.

andreatytler
16. sep 2022

Tvoja zena by mala dat na tvoje slova a tvoju ziadost riesit problem v manzelstve zobrat vazne, lebo ty vas vztah zacinas povazovat za problem. Hovoris je o tom ze mas pocit ze sa odcudzujete a potrebujes to riesit. Nie je to pre teba uspokojiva situacia a ona by mala tvoje zelanie respektovat, ale zda sa ze nama zaujem.
Zablokovany mobil je blbost a nemal by existovat v manzelstve. Sukromie by sa malo respektovat ale zaroven by mala byt vzdy pritomna ochota zdielat vsetko svoje konanie. Cize manzel nepojde manzelke kutat do mobili, ale ked si ten svoj niekde zalozi, tak mu manzelka bez okolkov povie zavolaj si z mojo. Ja by som je povedala presne to co si napisal sem a poziadala o pristup na mobil, koli tomu ze mas podozrenie.

eva8
16. sep 2022

Žena na materskej s malými deťmi je v jednom kruhu jednotvsrnosti. Tá tvoja asi potrebuje zmenu. Prekvap ju nech pocíti, že je žena. Poznáš ju, možno ju poteší kvietok len tak., Možno čokoláda, možno cez víkend zavolat rodičov k deťom a ist von za tým, čo ste mali radi a spolu robili kedysi. Vtedy vypusti obavy z hlavy, nerozprávaj sa s ňou o Tom, užívajte si. Aj pre teba to bude fajn. Uvidíš, čo sa zmení.
Mala som kamaráta, ktorý mi nasilu posielal, čo som nechcela. Tiež som mazala. Uz nie je kamarát, len známy. Susedov nemozte vymeniť. V noci sa pekne pomilujte, aj keď ste unavení. Číny, nie slová. Pri nejakom okamihu spomen minulosť - pamätáš, ako sme sa na dieťatko tešili a teraz sa tešíme, že konečne zaspalo
.. a podobne.
A keď sa nič nezmení, vylej jej srdiečko, hoci v posteli vedla nej po uspati deti.
Chápem ťa, je hrozne žiť s obavami, že prichádzas o milovanú osobu. Ale daj pozor, aby si ju svojou žiarlivosťou neodohnal. Je zvláštne, väčšinou ženy sa chcú rozprávať, rozoberať, a u vás je to naopak. A možno tým, že máš dať tomu čas, ťa upokojuje, že neboj, netráp sa, všetko je ok 👍

miriam11
16. sep 2022

Na rovinu sa jej opýtaj

autor
16. sep 2022

@eva8 toto všetko robím ale bez výsledku, už som jej to napísal priznal sa a zobrala to zase útokom na mňa ze ju len obviňujem a hľadám chyby, už fakt neviem co si o tom mysliet.

eva8
16. sep 2022

Tak to nechaj tak, kašli na svoje obavy, možno sa nič nedej a tými recami len mýtus hladinu. Daj si aj ty pauzu, choď jeden večer von s kamarátmi, dopredu jej to oznam, nech sa vie zariadiť. Cez víkend miesto robenia na dome, choďte všetci von.
P.S. Nerobil si všetko mnou navrhnuté, lebo v predchádzajúcich odpovediach si napísal, že deti sú malé, tak ich samé s niekým nenechávajte. Podľana rodičom, svokrovcom sa dá verit. A keď už ste sami, užívajte si bez výčitiek, pytania sa. Nechaj to, keď ju to znervózňuje. Myslíš, že ťa má čas podvádzať pri deťoch? Ja som teda nemala. Kedy?

eva8
16. sep 2022

Ty si v kolektíve, budeš medzi ľudí, keď si v práci. Ona nie. Tak sa rozpráva aspoň cez internet. Možno so susedom niečo vážne riešili, nie intímne veci, nevieš. Priamo si sa jej na tie správy pravdepodobne nespýtal, tak fantázia pracuje. A telefón si zablokovať mohla z praktických dôvodov, keď už deti majú naň dosah. Ty máš telefón odblokovaní?

kiki234
16. sep 2022

S muzom sme nikdy nemali zaheslovane telefony a urcite to nieje v poriadku. Ak si niekto potrebuje davat heslo jedina vyhovorka u mna prejde ze koli detom aby nieco neviviedli. Ak partner nevie heslo manzelka nieco skryva.. Samozrejme plati zo aj naopak. Mne sa stalo to iste, zaheslovala som si telefon ked som raz zbadala ako ho ma skoro 2 rocna v ruke. Kedze muza mam vacsinu casu v zahranici a prisiel domov, ostal nenilo prekvapeny ze ho mam zaheslovany. Sama som ho poprosila aby mi vzal zo stola telefon a kukol mi email. A zrazu zaheslovany. Vysvetlila som mu dovod, ukazala mu heslo a este som dodala ze nemam co skryvat nech si vsetko kukne ak cgcr. Samozrejme povedal ze mi veri. A takto by to malo fungovat. Vo vztahu nrmaju byt tajomstva ani ziadne vymazane konverzacie. Pokial je nieco vymazane tak logicky ta osoba necgce aby to niekto videl. S takou osobou by som urcite nebola

llucciaa
16. sep 2022

@kiki234 nie zakaždým to takto musí byť, sú ľudia ktorí potrebujú mať nejaké to svoje súkromie akoby pod kontrolou a aby niekto nemal šancu im naň siahať, mala som takého priateľa.

beata_ra
16. sep 2022

Este by som nerobila ziadne unahlene zavery, aj ked teda neviem si predstavit, ze by sme napriklad my doma mali mat takto medzi sebou pozabezpecovane veci a telefony

autor
16. sep 2022

@llucciaa doteraz sme nič také nemali až tento rok to ide dole vodou a deje sa aj takéto. Dôvera bola mňa ani nič nenapadlo pred tým, ale tie signály teraz sú jednoznacne

kiki234
16. sep 2022

@llucciaa a ako ste sa s takym partnerom citili? Ak niekto potrebuje sukromie a chce si zit zivot v tajnosti mal by ostat sam. Autor pise ze telefon zablokovala az teraz, do teraz ho nemala zablokovany.