Rozpad manželstva

28. dec 2024

Ahojte,
prosim o odpoved dievcata, ktore si presli rozchodom- rozvodom.
Mam 37r a s manzelom sme spolu 11r, manzelmi 8r., mame dve deti 8r. a 2r. Nase manzelstvo bolo ako na hojdacke, raz pekne chvile, potom hadky, zvacsa kvoli ,,drobnostiam ,, alebo manzelovej mame, s ktorou ma manzel mimoriadne dobry vztah.
Vyvrcholenie celeho nastalo zaciatkom decembra, ked zahlasil, ze on chce byt konecne stastny, tak odchadza. Po novom roku si chce zobrat vsetky veci a definitivne sa odstahovat. Telefonovala som aj so svokrou (ktora ma od zaciatku nepriala) a ta mi povedala, ze im svita svetielko nadeje po 10r. ( svetielko, ze opusta zenu a deti).
Ja som sa s nim snazila o tom rozpravat, uvedomila som si aj svoje chyby , no on povedal, ze uz so mnou byt nechce, jedine s detmi, za ktorymi chodit bude. Ze si chce najst niekoho, kto ho urobim stastnym, lebo ja som to za tie roky nedokazala. A ze keby som sa aj zmenila, nebolo by to tak, ako by on chcel a on sa menit nebude.
Je mi tak velmi tazko na dusi :((
Alo ste zvladli rozpad manzelstva a rozvod? Ako ste dokazali byt nad vecou? Hoci mam dve dcerky, bojim sa samoty :(

glorikarebeka
28. dec 2024

Fuha tak svokra to zabila
Myslím si,že tu už nieje čo zachraňovať, nechaj ho nech ide....dávaj mu deti a ty sa zameraj na seba, určite aj teba niečo, niekto čaká a budeš šťastná aj ty...

bluka2
28. dec 2024

Možno si aj ty nájdeš niekoho, s kým to bude viac klapať…

zmrzlinka2021
28. dec 2024

Bude ti chýbať manžel alebo sa len bojíš samoty?

autor
28. dec 2024

Bude mi chybat aj manzel, ked bolo pekne obdobie, tak skutocne bolo pekne, ..a bojim sa aj samoty, ako pisete dievcata, ze si mozno aj ja niekoho najdem,..mne to pride take nerealne, 37r a dve deti,..to skor on ma realne sance a to ma bude boliet este viac :((

subartic
28. dec 2024

najlepšie čo môžeš urobiť je pustiť to . Nechať to tak a pozornosť obrátiť na seba a deti , vaše potreby a tvoje sny. Nie si povinná robiť nikoho šťastným , štastie si buduje každý sám so sebou .

h2
28. dec 2024

Stavila by som sa, že toto: "Ze si chce najst niekoho, kto ho urobim stastnym" už nastalo a že už si nejakú našiel. Je mi to ľúto. Drž sa, určite aj ty ešte nájdeš svoje šťastie.

glorikarebeka
28. dec 2024

37rokov nieje veľa, neboj sa....

zmrzlinka2021
28. dec 2024

@subartic o tom šťastí veľká pravda. Nie sme zodpovedné za nikoho šťastie.

kat_
28. dec 2024

este by som mu capla maslu na celo a poslala ho s radostou maminke

svetlo nadeje svitlo tebe, ze odisiel, netrap sa, bude to fajn

yoxinka
28. dec 2024

Nikto nikoho nemôže urobiť šťastným. Šťastie vychádza z nášho vnútra. Tvoj muž je chudák za ktorým nemusíš banovať. Nech si ide a nech sú aj s jeho mamičkou spokojní. Tebe príde do cesty lepšie!

mercy13
28. dec 2024

Ahoj, pred 2 mesiacmi mi toto iste povedal moj manzel... Ze ma nelubi, a hlada si niekoho, kto ho urobí stastnym... So mnou uz dlho nie je stastny, nedam mu to, co by potreboval.... Tak bola som mimo aj ja.... 14rokov spolu, z toho 8 manzelia, 2 deti... Ja 33 on 36...
Najprv som sa ho snazila presviedcat, ale videla som, ze to nema zmysel, potom som zistila, ze niekoho ma... Aj ja som sa bala samoty... Ale, teraz je mi bez neho lepsie, a ked sa tak pozriem spat na nas vztah, sa cudujem, ze som s nim vobec bola... Je narcista, a poslednu dobu som mala aj fyzicke aj psychicke tazkosti... Vzchopila som sa, idem dalej, a budem silnejsia, ako kedykolvek predtym... A cuduj sa svete, ako je to napisane vo velkej knihe, po 2 mesiacoch prisiel na to, ze to pokaslal...tak, smola, je mi bez neho lepsie 🙂 a uz by som nemenila... A ten, kto musi prist, pride.. 🙂

gaborka28
28. dec 2024

Asi sa ti to nezdá, ale ak je manzelova rodina takto nastavena a manzel vlastne tiez, deje sa ti najlepšie, čo môže. Si mlada, máš život pred sebou. Prechádzam tym, my ale nie sme rozvedeni, len spolu nežijeme. A sú dni lepsie a horšie. Čo bolo najtazsie, bolo ukočírovať manželove “sťahujem sa” - lebo chodil, ako mu pasovalo, kedy chcel, raz sa zastavil po praci, raz zas pol nedele tu bol a potom styri dni nie, lebo nemal čas. Pre mna to bolo psychicky asi najtazsie a začínal mi neskutočne vadiť. Takze som to upratala, aj keď sa mu to nepáčilo. Ja ti poradím urobiť si poriadok ako prvé v tomto, aby si si nedávala stále nádeje, že možno nieco ešte zmeníš. Možno keď sa budes viac snažiť, bude šťastný. Absolútne nie! Mysli na seba a deti, nám pomohlo veľa času tráviť aktivne, chodila som s deťmi na malé výlety po okoli, veľa sme sa rozprávali o celej situacii s tym, že som na manzela nekydala. Pre mna to bolo veľmi ťažké, pretože ja som ho lubila. Ale čas to zahojil a uvedomila som si, že mi je bez neho ako partnera lepsie. Drzim ti palcw

dankabg
28. dec 2024

Autorka, nie si povinná nikoho robit šťastným, za svoje šťastie si je zodpovedný každý sám. Zjavne manžela stále ľúbiš a z toho, ako sa rozhodol takto odísť, vyplýva že ho buď nahuckala svokra, alebo už má za teba náhradu.
Ľahko sa môže stať, že si to rozmyslí a bude sa chcieť vrátiť, keď zistí, že dotyčné( či už matka alebo frajerka) ho tiež šťastným urobiť nedokážu.
Teraz sa trápiš, si nešťastná, ale máš dve deti, ktoré ťa potrebujú. Venuj čas im, finančné sa zabezpec, nech muž poctivo platí a stará sa o vaše spoločné deti. Ty sa z toho postupne dostaneš a bohvie, možno časom príde partner, ktorý ťa ocení. Veľmi ti to prajem, tak ako aj ostatným osamelým ženám/matkám.

h2
28. dec 2024

@mercy13 Po 2 mesiacoch? To ho milenka skoro vykopla! 😃

enmery
28. dec 2024

Ja len v skratke. Manžel čaká, že ho niekto iný urobí šťastným. Je dosť mimo. Za svoje šťastie si je zodpovedný každý sám. Ak to nedokáže sám, neexistuje na svete iná sila, ktorá ho šťastným urobí. Fungujúci vzťah je len zrkadlom nás samých a bonus ku šťastiu. A ten dodatok, že on sa meniť nebude😄Čaká ho tvrdý pád na papuľu. A pomýlenú mamičku zbytočne komentovať.

rozculena
28. dec 2024

@h2 asi nemal full servis

mercy13
28. dec 2024

@h2 hej, skoro 😁

nikaeli
28. dec 2024

Zvládneš to. Chce to čas, iná rada niet. Povedal ti škaredé slová, to muži pred odchodom robia. U nás som to bola ja, kto to ukončil. On ešte prosíkal, sľuboval hory doly, že urobí všetko čo chcem, nájde si prácu a bude mi opäť verný... Tri týždne pred pojednávaním som náhle skončila na operačnom stole na gynde a on pre mňa ani neprišiel. Ba čo viac, po návrate domov mi povedal, že mi želá, aby som nikdy viac nemala deti a do kalendára mi v deň mojich narodenín nakreslil čierny kríž (ja mám vo zvyku kresliť oslávencom kvetinku, aby aj deti vedeli, že má niekto sviatok). Ja som sa po rokoch vydala (v 41) a mám druhé dieťa. On sa oženil a o dieťa sa márne snažia. Naviac ten kríž v kalendári som nespomenula náhodou - o rok v ten deň zomrela jeho babka 🙁 všetka zloba, ktorú mi vysielal, sa mu vrátila 🤷🏻‍♀️ a svokra? tá na mňa na súde vykrikovala, že som ku..a. Pritom ani len netušila, ako sa správal jej syn, že to nie ja som bola tou, čo zničila naše manželstvo. Nevie to dodnes, no ja nemám potrebu prskať jed ako ona. Zvládneš to, poplač si, vykrič sa, daj zo seba emócie. Hlavne sa neboj. Si silná 🤍 držím ti prsty!

autor
28. dec 2024

Dakujem vam dievcata za podporu a vase nazory a skusenosti. Tiez si myslim, ze uz niekoho ma, aj som sa ho na to pytala, ale tvrdil , ze nie. No chodi domov neskoro, co nikdy predtym nerobil, ze sa stretava s ludmi, pritom predtym mal len kolegov z prace. Velmi ma to boli, do toho este vycitky mojej mamy, ze keby som bola milsia k svokre, jemu…:((

mercy13
28. dec 2024

Autorka, aj moj tvrdil, ze nikoho nema... Zatlkaju a zatlkaju, kym sa da... Ked robi veci inak, ako predtym, tam bude nieco... A inac, muzi vo vacsine pripadov opustaju manzelky kvoli milenkam, len zriedkavo kvoli tomu, ze nieco doma nesedi..

doriiis
28. dec 2024

Teraz ti niečo poviem ale neuraz sa.Ak ti viacej ľudí vraví to isté a to,že tvoje správanie nie je práve najmilšie,tak na tom niečo bude a nie je to iba názor jedného zaujatého človeka.Skus sa nad tým zamyslieť a do budúcna natom popracovať.
Teraz muža nechaj ísť a zacni odznova

autor
28. dec 2024

@enmery praveze sa bojim, ze si najde slecnu, ktora mu bude vyhovovat, bude dobre vychadzat s jeho matkou, v posteli bude robit to, co on chce a potom sa mi s jeho matkou vysmeju do tvare, ze ja som bola na vine, cele tie roky :((

alickapusinka
28. dec 2024

Ked tvoja mama hovori že si k nemu mala byť milšia tak asi na tom niečo bude.Jasne že nesúhlasim s tým že ťa opustil hlavne spoločne 2 deti ale ak už TI to povedala tvoja mama tak asi na tom niečo bude.

doriiis
28. dec 2024

@alickapusinka ...súhlasím.Niekedy ti ,,zvonka" vidia veci oveľa lepšie ako ty sama.

autor
28. dec 2024

@alickapusinka nie, jej to je tiez len cele luto a chce len povedat, ze som mala robit viac.
Ale aj on sa ku mne nechoval pekne, velmi ma ponizoval, ze aj ked sa rozvedieme, ze si mozem ist niekoho hladat len do domova dochodcov , …

h2
28. dec 2024

@doriiis
@alickapusinka Ja si myslím, že mama jej to povedala až teraz, po tom, čo jej povedala, že manžel odchádza, lebo s ňou nie je šťastný.
Autorka, tvoj muž neodchádza, lebo s tebou nie je šťastný, ale preto, že si našiel inú babu. Prečo ináč by ti povedal, že by nepomohlo, ani keby si sa zmenila?

nikaeli
28. dec 2024

Ale choď. Urobila si všetko, čo bolo v tvojich silách. Nik nemá právo súdiť ťa, ani tvoja mama! Dala si mu dve krásne deti. To je viac ako pár hodín rozkoše s milenkou. Keď vidí šťastie iba v posteli, tak buď rada, že sa zbalil. Život je o niečom inom a nech si tľapkajú s mamičkou po pleci. Dokončím ti náš príbeh. Ja som pre moju svokru nebola dosť dobrá, lebo som nechodila do kostola. Som krstená rim.kat. Oni sú evanjelici. Na jej naliehanie (a pre pokoj v rodine) som sa podvolila a sobáš sme mali v evanj.kostole. Chodili sme k nim každú nedeľu na obed (lebo to tak chcela) a ex skákal ako pajác raz kosiť, raz nakúpiť, raz odviezť k doktorovi a mňa s bábom nechal kľudne doma. Náš vzťah riadila svokra až do okamihu, kým som nepovedala dosť. Odula sa na mňa a prerušila všetky kontakty (so mnou, s ním nie). Dnes má nevestu, ktorá ho prinútila prestúpiť na rim.kat. vieru a odstrihla ho od matky natoľko, že k nej príde sotva na narodeniny a na Vianoce. Viem to, pretože dcéra za ňou chodí a babka sa jej žaluje, aká je sama, že za ňou vôbec nechodí. Necháva ma pozdravovať a môjmu malému synovi posiela kinderka 😛 nikdy nevieš, ako sa čo v živote zvrtne. Možno bude žiť ako úplný chudák a príde na to, že šťastie mal pri tvojom boku....

mabenn
28. dec 2024

V tej rodine ta zjavne nechcu, preco sa tam pytas? Okrem toho manzelstvo ma byt stabilne, nie ako na hojdacke....najdi si aj ty niekoho ineho

alickapusinka
28. dec 2024

No aspoň nemáš čo ľutovať si mlada ešte si niekoho najdeš.Aj ja si myslím že ma nejaku ženu.A smútne je to že svokra súhlasi že jej syn nechava zdrave deti.Toto nepochopim že niekto opusti svoje deti nechápem.A ešte jeho matka mu to schvaľuje to asi bude taka ako aj ON.Normálna svokra neschvali aby syn odišiel od deti.Ale takých je veľa ako si TY že muž opusti ženua necha ju z detmi chudák je to u mňa. Len aby sa za čas neprišel prosiť aby si ho vzala nazad.

koniarova
28. dec 2024

Joooj.Trn už dávno niekoho má. Toto sú len také kecy. 😂😂