Rozdiely medzi vnúčatami

22. aug 2024

Ahojte, možno si poviete že riešim blbosti ale dosť ma to bolí ako matku, mám dcéru z prvého manželstva ktoré nevyšlo jej otec sa zamiloval do inej. Ale cez to všetko ho moji rodičia majú radi, a malú úplne zbožňujú to je ich miláčik, ja som si po roku a pól našla tiez partnera začali sme spolu bývať po 2 rokoch sa zobrali a čakáme bábätko. Lenže tu je kameň úrazu moji rodičia ho nemajú radi, nakoľko oni čakali že sa môj ex ku mne a malej vráti, a stále majú na môjho terajšieho manžela nejaké výhrady nič sa im nepáči. Stará sa o nás, aj o malú snaží sa ako môže ale oni ho odpísali, ja som sa snažila snimi komunikovať on sa snažil pozval ich na obedy na výlety na ich sviatky im chodil gratulovať. Ale ním sa aj tak nepáči a nezmenili názor, stále si niečo hľadajú vraj ani tak pekný neni ako môj bývalý a takéto hovadiny, bývame ďaleko od nich našťastie sa nestretávame on tam nechodí povedal že to môže kašlať aby sa prosil a snažil a oni nič. Ja tam idem občas lebo naozaj moc času nemam, aj to len sa snimi pohádam lebo nenechám na neho nadávať stále, už som im x krát povedala že ho nemusia milovať ale akceptovať kvôli mne a keď to nevedia tak tam už definitívne prestanem chodiť s malou. Ale teraz k veci čo začala moja mama robiť, začala stále malej kupovať nejaké vecicky a blbosti aj keď dobre vie že mala ma nekonečno a že teraz kupujeme malému aj výbavu všetko. Ja som od nich nič nikdy nechcela keď kúpili niečo malej bola to ich vôľa a aj tak ma polku tych veci u nich, ale aj tie ich reči oni majú len malú nich nezaujíma nikto iný, a normálne ako naschval keď vedia že by mohli malemu niečo kúpiť tak radšej malej aby dali manželovi pocítiť že oni majú len malú. Akože toto už presahuje všetky hranice, vynadala som jej že keď mieni robiť rozdiele medzi vlastnými vnúčatami tak nebude tam ani malá chodiť a stačilo, nemusí kupovať nič všetko mame ale keď už kúpi jednému tak aj druhému a práve teraz naschval doteraz nič nekupovala. Ešte keď mi to poslala že nakúpila malej mi napísala pre našu malú, akože sila neverím ani že takýto dokážu byť.

alickapusinka
22. aug 2024

Nestretavala by som sa s nimi vôbec pokiaľ by nepochopili všetko čo by kúpili dcére a synovi nie by som im poslala nazad.Ako to nie je ich vnúča tvoji rodiča to maju v hlave pomylene.SI ich dcéra je to od teba s tvojho brucha tak je to tvoje dieťa ich druhe vnúča.No ja by som to nedovolila a na čas sa s ními nekontaktovala.A k tvojmu druhemu
manželovi a to čo robia že ho neprijali však nech je to ich problém nei tvoj.Nebude sa predsa vncovať tam kde ho nechcú má pravdu. Veľmi falošna predstava že tvoj bývali bol krajši lepši a neviem čo ako mohol byť lepši ak ťa opustil pre druhu ženu.Hnus že sa nehanbia ešte ti to vyhadzovať na oči.Ja by som sa s ními nestretavala nema to vyznam.Pokiaľ by nezmenili názor.Ja by som muža branila ak by som bola v takej situáci ako TY.Toto je tvoj život môžeš naložiť zo svojím životom ako chceš TY a nie ako chcu ONI. A že TI budu diktovať dospelej žene že čo máš robiť no to ja by som si nedala za klobúk.A mame všetko poriadne vykríčala ked sú zadubený tak tak nebudu vidieť ani vnučku.

januska12323
22. aug 2024

Obratom jej to vráť nazad. Ale keď to tak blbo poviem si ešte len tehotná môžu si časom nájsť cestu k druhému keď už bude na svete. Neodpisuj ich úplne len obmedz návštevy na pár ročne.

mikitilik29
22. aug 2024

Ja nechápem ako môžu tvoji rodičia mat radi tvojho ex po tom co ti ublizil🤦‍♀️ môj muž by ho z koze zodral keby nejaký chlap ublížil jeho dcére. Zvláštne.🤷 Každopádne dobre si im povedala... A keď to nechce mama akceptovať tak by som tam nechodila. Tiež by som netrpela ze uprednostňuje jedno dieťa pred druhým.

rorino
22. aug 2024

Prepáč,ale im riadne prepína.Pre nich je viac chlapi,ktorý odišiel hd rodiny pre inú,ako chlap,ktorý sa postará o celú rodinu.Ma pravdu,keď nechce k ním chodiť A tvojim rodičom asi treba povedať,že neuvidia ani vnučku,keď idú robiť rozdiely.Tyvsi ich dcéra,máš dve deti a ak to nechcú akceptovať,nebudeš sa im prispôsobovať

eeerickal1
22. aug 2024

a nie je to prehnane ze si nebudu vidiet vnucku ? ako mame len jeden zivot, dnes sme tu zajtra nemusime a potom si budeme vycitat, tak zas takto by som to nehrotila. zazili sme si nieco podobne kedy sme odlucili deti od svokry, prerusili kontakt a ona do dvoch mesiacov zomrela.. myslim si ze vsetko ma svoje riesenie ako aj toto.

jasminet
22. aug 2024

pri vsetkej ucte, ale co by mali nakupovat zatial nenarodenemu dietatu? ved jasne, ze kupia dcere, ktora z toho nieco ma a vidia, ze sa z toho tesi. druhe dieta este nie je na svete, vybavicku snad mas, tak to dieta aktualne nic nepotrebuje.

autor
22. aug 2024

@jasminet trošku vám unikla pointa, moja mala už keď bola v bruchu jej mama kupovala bodýčka kúpili jej do postieľky hniezdo a podobne. Akože tu nejde o to že nekúpia nič malému tu ide o to že vyslovene naschval kupujú malej len aby dali najavo že nekúpia malému nič lebo ho mám s manželom.

h2
22. aug 2024

😲 Ale veď druhé vnúča sa ešte ani nenarodilo!

autor
22. aug 2024

@h2 a už ho odpisujú že budu mať len malú, to je čo ?

h2
22. aug 2024

To ešte vôbec nemusí byť tak, keď sa malý narodí.
Ale ináč, áno, sú divní v tom, že milujú muža, ktorý ti ublížil a nemajú radi tohto, s ktorým si šťastná. Ale aj keby to bolo naopak, deti s tým nemajú mať nič spoločné! (Myslím to tak, že ak by nemali radi tvojho bývalého, lebo ti ublížil, na tvoju dcérku by sa to nemalo vzťahovať.)

biba_18
22. aug 2024

zatiaľ to nechaj tak - a budeš to riešiť keď sa malé narodí ...

bmolko
22. aug 2024

ked niečo zase zbytočne kupi dcere, tak napis, ze dakujes a ze si to posunula do detskeho alebo azyloveho domu....

jazula
22. aug 2024

Fúha….spýtala by som sa mamy, či si kvôli tomu, že od vás bývalý odišiel kvôli druhej, prestala byť jej dcérou. Lebo každé tvoje dieťa je jej krv bez ohľadu na to, či si ho urobíš hoci aj s neznámym na diskotéke…
No hrozné, takto buzerovať dcéru kvôli v podstate cudziemu človeku (myslím ex).

dankabg
23. aug 2024

Pozri sa, ono moze trvať roky, pokiaľ sú tvoji rodičia konzervatívni, kým sa s tým vyrovnajú a ak ťa tvoj partner ľúbi, tak pochopí, že všetko má svoj čas a pokiaľ su tvoji rodičia rozumni, jedného dňa si uvedomia, ktorý muž si ťa ozaj váži a ľúbi ta. Nezatracuj ich a nerob buď alebo. Áno teraz sa hneváš, berieš to ako nespravodlivosť, ale všetko sa môže zmeniť už po narodení synčeka. Ak tvoji rodičia teraz nemajú zdravý úsudok máj ho aspoň ty.

lauricka
24. aug 2024

Ty si jej dcéra a teda čo je dôležité, že si to tvoje deti, jej pokrvné vnúčatá vlastné, bez ohľadu na otca úplne rovnaké. Nemalo by jej až tak záležať kto je otec, však to je cudzí, ale matka, jej dcéra. Je divná. Komunikuje s ňou dobre, netreba si to nechať páčiť.

ateh
24. aug 2024

Mala som to podobne. Moja mama neakceptovala rozvod. Na moju druhu svadbu ani neprisla. Mojho druheho manzela neznasala. Ked sa nam narodilo dieta zacala to vnimat inak a postupne si zvykla na tu myslienku, trvalo to 6rokov ale uz je v pohode. Tvoji rodicia musia pochopit ze chybu neurobil Tvoj terajsi manzel, ale ten ktory odisiel - ten ktory Ti ublizil a napriek tomu ho maju radi, co je trochu trapne od nich.