Pociťujete/vidíte rozdiel medzi ľúbiť a milovať niekoho? Aký? Alebo to sú pre vás synonymá?
Su to pre mna synonyma. Milovat nepouzivam.
Ja milujem čokoládu. Rodinu ľúbim.
milujem visnovu studentsku pecat a spanok, v kontexte ludi a zvierat to my (ani s manzelom, ani v rodine) nepouzivame 🙂 mne osobne to pride ako z americkej telenovely ale samozrejme kazdy to ma inak
@thereisabear ja to zas poznam presne opacne ze lubit mozes viac veci napriklad cokoladu, kolac ale milovat len niekoho/nieco. To len btw
Pre mna su to synonyma, mozno mílovat je pre mna viac ako lubit, ale dako to neriesim, ja milujem muza, psa, cokoladu zivot a lubi sa mi ruzova 😀 napr tak je to u mna
Je to pre mna rozdiel.
Milovať je viac ako ľúbiť. Tak to vnímam ja.
Sú to pre mňa synonymá.
ľúbim svojich rodičov, svojho syna a milovať by som povedala na partnera alebo manžela
Ľúbiť možno len ľudí, nie veci, znie to srandovne, keby som povedala, že ľúbim čokoládu 🙂. Ale v súvislosti s prejavom lásky k ľuďom ma pre mňa väčšiu hĺbku slovo MILOVAŤ.
@grof_monte_christo to bude mozno aj krajovo/narecovo rozlisene, lebo niekde sa na jedlo vyhradne hovori ci to lubis alebo nie. Napriklad, musim varit dvojmo,.lebo muz nelubi halusky a deti nelubia zemiakove placky.
Tam by milovat znelo cudne.
@babulkomale Ano, máš pravdu, aj tu sa dá použiť slovo ľúbiť v súvislosti s jedlom. Keď poviem, ľúbim sladké, mám na mysli, že mám rada sladke, ale keď poviem, že milujem sladké, tak je to vyšší level. Aspoň ja to tak vnímam.
Ľúbiť je slovenské slovo, milovať je české...robia z toho rozdiel tí, ktorým to tak vyhovuje. To je čiste môj názor. Jedno aj druhé slovo je úplne rovnocenné, ani jedno z nich nie je viac, či menej.
Ja to mám tak dako podelené...dcérke vravím ľúbim ťa, partnerovi výlučne len milujem ťa....lebo sa aj milujeme...reálne 🤔😃 no ani jedno neprevyšuje to druhé. Obe majú rovnakú silu
ľúbiť je krásne a čisté...
milovať... je také preafektované