Rozchod verzus ešte šanca

21. apr 2022

Sme manzelia 12rokov...v jeseni si manzel zalozil na pokeci ucet a vypisoval babam ...dala som mu na vyber ...vraj som mala vela povinnosti a on sa citil zanedbany..nepochopila som to do dnes vzdy som si nasla cas na neho aj sme sa skoro kazdy den milovali ...v decembri som bola chora a zlyhala antika...bum dieta na ceste ...netvaril sa nadsene potom sa zmieril no potratila som...ani nie mesiaci povedal,ze uz nechce ziadne dieta....pritom vie ze tuzim po 3 detoch ....dve uz mame no nechcem uz velky vekovi rozdiel ...zacali hadky a tie my otvorili oci ....on nechce prist o klud a pohodlie ( deti,upratovanie,varenie,domacnost vsetko stiham a este sa venujem aj detom a jemu) on urobi co chce podla nalady a unavi

autor
21. apr 2022

Ja mu to nevycitam natolko pracuje....vznika ju hadky typu toto robis zle,tvoja rodina a ine veci ....neviem ako medzi recou my napadlo,ze budem profesionálny rodic a on suhlasil ( uz ma uplne odradil od seba)ja budem mat 3 deti a jemu dam pokoj ...no po chvilke prisiel on potrebuje klud od deti,svoje pohodlie vraj ho odsuniem uplne bokom a nebudem mat chut na sex a ine reci ...teraz sa my otvorili oci, ze to cele je zle a neviem ci to ma zmysel ...ako rodic je super no musi mat naladu a chut ...neviem co dalej rozpravat sa s nim neda lebo vsetko otoci tak ze vsetko robi zle a ja som proti nemu ...uz nemam silu to riesit

pielka
21. apr 2022

Aby bolo dobre, tak to musia chcieť vo vzťahu obaja. Nejde to tak, že jeden to bude chcieť dať na poriadok aby dobre bolo a druhý to bude mať na saláme. Bude si furt len to svoje. Nad poradňou ste nepremýšľali?

autor
21. apr 2022

@pielka nie ja uz zacinam rezignovat a viac sa upieram na deti ....

jaskolka
21. apr 2022

Nezakladala si tu už jednu tému? Lebo veľmi podobné to je.

autor
21. apr 2022

@jaskolka nie akurat teraz ...aspon nie som jedina 😃😃😃co sa podla muza nevie vpratat do koze a nevie co od dobroty

jaskolka
21. apr 2022

@0silvia0 hej, presne túto. Lebo veľa veci mi bolo podobných (12 ročne manželstvo, potrat, dve deti už majú, muž sa najprv netešil, potom áno, ale už potom nechcel ďalšie dieťa, ona chce strašne 3 deti, a upina sa na ne)
Autorka, skus si teda pozrieť to, možno tam nájdeš rady pre seba

h2
21. apr 2022

Chce sa mi grcať z takýchto chlapov. Sú chlapi, ktorí si nevážia a "nevidia", koľko má žena doma povinností. Podľa toho, čo ti povedal, si to ten tvoj uvedomoval ("vraj som mala veľa povinností a on sa cítil zanedbaný") a namiesto toho, aby ti pomohol a odbremenil ťa, sa "cíti zanedbávaný" a to mu dáva právo ísť si hľadať babu na pokec? Nudí sa doma, lebo nič nemusí, skáčeš mu okolo riti a podľa toho sa k tebe aj správa. Ako k podradnej slúžke.

melanta
21. apr 2022

On urobí čo chce a podľa nálady. Ty stíhaš deti, domácnosť, varenie. A to je presne ten problém. Si slúžka, nie partnerka. A v takýchto prípadoch to žiaľ prichádza dosť často, že chlap si ženu neváži a nemá záujem rozširovať rodinu ani riešiť nič viac.

autor
21. apr 2022

@0silvia0 kocky sklamem vas no nie ....ja mam zatial prvy a dufam aj posledny potrat 😥

melanta
21. apr 2022

@h2 vieš čo, na grc je aj mne. Ale na druhej strane, väčšinou sú tieto problémy vo vzťahoch, kde žena od začiatku prijala rolu slúžky. A to je chyba tej ženy, nie muža. Keby od začiatku mali nastavené, že sú rovnocenní, vo všetkom, tak veľa vzťahov by sa vyhlo týmto problémom, ktoré má autorka. A ešte aj ďalšie dieťa by s ním chcela. To nie je v poriadku.

autor
21. apr 2022

@h2 presne to tak citim on sa neboji o mna ale o svoje pohodlie aby sa nestratilo .....preto nechce dalsie alebo to uz nemysli vazne.....len tym trpim ja ...som sebec ale mne roky neubúdaju ale pribudaju a tym sa sen vzdaluje

autor
21. apr 2022

@melanta dopraje my vsetko no ja by som som radsej ako darceky a ine veci chcela dieta .....ja tu nebudem vecne no susodenci sa vzdy podrzia spolu

zuzpap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mpg
21. apr 2022

Možno to povedal preto, že videl, že je tam problém a väčšina rodín má jedno alebo dve deti a sú spokojní, tak nechce riskovať. Aj ja si myslím, že radšej mať dve deti a funkčné manželstvo, ako sa pokúšať o ďalšie a možno budú všetky bez otca (keď má sklony k vyhľadávaniu a môže sa podariť nájsť vhodnú partnerku) a pri malom dieťati by mohol mať pocit, že jemu sa manželka venuje málo.

autor
21. apr 2022

@zuzpap bohuzial kazda zena je ina a ma ine sny ciele...niekto zije pre kariéru alebo pre nieco ine..a vlastne 3dieta nahradza manzel 🙂🙂

autor
21. apr 2022

@mpg mam sa vzdat tuzby snu a lasky len aby bol on spokojny a hrat sa na stastnu zenu ..... Normalne mam pocit ze som zlyhala len ja ☹️

lija22
21. apr 2022

ako mozes furt mi - mne pisat s tvrdym kristusak dospela zena

zuzpap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
21. apr 2022

No ty sa pýtaš, že prečo sa ty musíš prispôsobiť jemu a mať iba 2 deti keď chceš 3. Ale otázka je aj tá, prečo on sa má prispôsobiť tebe a mať 3 deti, keď mu 2 stačia. Ak sa na to pozrieme len z tohto pohľadu, že nebudeme brať do úvahy iné faktory, tak rovnako má pravdu on ako ty. Zároveň píšeš, že sa venuje pokecu, že všetko robíš v domácnosti iba ty a.i. To ozaj ti rozum nepovie, že ani náhodou nie ste v situácii, do ktorej je zodpovedné priviesť ďalšie dieťa?

h2
21. apr 2022

@zuzpap Ale prečo má byť ona tá, čo ustúpi? Len preto, že veď 2 deti (čiže bežný slovenský štandard) už má? Ona sa má prispôsobiť a vzdať svojho sna, aby pánko bol spokojný a nedajbože neopustil rodinu?! Keby bol problém len v tom, či majú mať tretie, alebo nie, OK, je to vec dohody. Ale on ide baliť iné baby, lebo nevie, čo so sebou od dobroty a cíti sa zanedbávaný svojou uštvanou a vyčerpanou ženou?!

katkati
21. apr 2022

Chudáčik zanedbaný, ktorý mal skoro každý deň sex, aj tak mu to nestačilo. Asi chcel dvakrát na deň, keď si hľadal na pokeci a hlavne, aby každý druhý sex bol s cudzou, pre spestrenie života. Prečo chceš s takýmto charakterom tretie dieťa? Bolo by to samozrejme krásne, keď to tak cítiš, ale on nie je vhodný partner, keďže mu nestačí k spokojnosti to, čo má doma. Ženu a zdravé detí.

zuzpap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. apr 2022

@zuzpap pre zaujimavost to tretie som zacala viac chciet po tom co urobil dat tomu sancu a vyskusat si ho ci to mysli vazne ....povedala som mu ze tu temu uzatvárame no mne sa odcudzil a potom zase priblizil ked sa zacal starat chystat miesto na decku izbu ...no po potrate sa ta diera prehlbuje.... ...nevieme si najst kompromis on si ide svoje a ja uz nechcem ustupovat ....dieta nechcem z trucu ale z lasky k detom ...deti su moj zmysel zivot aby som vsetko zvladala

melanta
21. apr 2022

Preboha, chcela si tretie dieťa po tom, čo začal chodiť na pokec, aby si vám dala šancu a vyskúšala ho, či to myslí vážne? Žena neblázni. Trocha zodpovednosti. Dieťa sa neprivádza na svet preto, aby sme zachraňovali vzťah alebo skúšali partnera, či to s nami myslí vážne. Tu je podľa mňa každá rada márna. Chúdence deti.

h2
21. apr 2022

@zuzpap Veď ja netvrdím, že ho má do toho donútiť. Ale prečo má zase len ona byť tá, čo ustúpi? Ustupuje stále: nenúti ho doma nič robiť, odpustila mu pokecový úlet... Čím viac mu ustupuje, tým viac si on dovoľuje. Lebo veď žena mu ustúpi vo všetkom, tak prečo neposúvať hranice stále ďalej?
To je to, čo sa mi nepáči. Nejde o počet detí.

takacovama
21. apr 2022

Dieta ti do zivota pokoj neprinesie. Ako bezneho vam to moze fungovat fobre, no aj nemusi. No s dalsim dietatom sa vas vztah asi rozpadne, tu si musis len vybrat. No dieta nic nezlepi

zuzpap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
21. apr 2022

Pozri, úprimne ti poviem, že lepiť rpzpadavajuci vzťah dieťaťom je najhoršie, čo môžeš urobiť. Aj keď ho donútis,(vysadis antiku) je možné, že on sa zbali a pôjde preč. Veď sprosto povedané, "ja som tretie nechcel"
Dieťa má prísť do rodiny, kde ho milujú a chcú obaja. Alebo minimálne im to "neprekáža" a prijmu aj také akoby prekvapenie 🙂. Ani my sme neplánovali druhé dieťa tak skoro, ale v podstate sme si vraveli, že keď bude, tak bude, fajn, potešíme sa.
Ale podľa toho, čo píšeš, vy mate hlbokú krízu. Pochybujem, že dieťa by ju uzdravilo, skôr by ste sa len odcudzili.
Ja stále vravím, ja som si brala svojho manžela, nie naše deti. Teda nemôžem deti dat nad vzťah, lebo v tom okamihu sa vzťah rozpadne.
Nikdy to nie je chyba len jedného, keď je problém. Vždy zlyhávajú obe strany. Tu nastala chyba (ako v 99%)v komunikácii. Ty si upnuta na deti, on si vypisuje s inými.
Položte si otázku. Chcete spolu ďalej žiť? Ale skutočne žiť, nie prežívať a "len deti"? Ak áno, obaja musíte zabrať. Ak nie, nič nepomôže, ani 3 deti keby ste ešte mali.
Nikto vám vzťah nenapravi, len vy dvaja. Na pomoc môže prísť poradňa, psychológ, ale opraty mate v rukách vy.

zuzpap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz