Ako zvládnuť komunikáciu po zlom rozchode? S exom sme sa rozisli a teraz sa správa ako male decko. Nedá sa s nim v nicom dohodnut, vo vsetkom robi problemy, správa sa ako totálny chudak. Nedá sa s nim normalne komunikovať aj napriek tomu že som ho o to PROSILA kvôli synovi ktorého mame spolu, aby sme spolu vychádzali normalne. No on je raz egoisticky debil, ktorý to nechápe, že syn to vníma. Neviem ako si predstavuje naše fungovanie keď sa chce stale len hadat. Ako ste vy riešili takú situáciu? Alebo čo mi poradite? Syn ma 6 rokov
Za mňa určite byť nad vecou. Riešiť len to nevyhnutné a v žiadnom prípade do toho ťahať syna a prípadne ho obmedzovať alebo ovplyvňovať. Držím palce. Pokiaľ to nevyhnuté, by som našla právnika a dohodla presne pravidla aj čo sa týka synčeka. Mrzí ma vzniknutá situácia, lebo detičky to veľmi vnímajú :(
my sme sa vôbec nestretávali... pre syna si bol asi 2-3 krát a potom sa odmlčal na dlhé roky. Syn je už dávno dospelý muž. S otcom v kontakte nie je. Ex platil jedine výživné - nič navyše - myslím darčeky pre dieťa na narodeniny, Vianoce.....
Ak sa aj náhodou stretneme - nepoznáme sa.
@deti95060810 mozno to znie hnusne ale bola by som rada keby bol toto aj nás prípad lenze on nedá pokoj pretože maleho ma rad. Čo som za aby sa s nim stretával ale bude to veľmi tazke. Plus od septembra bude chciet striedavú starostlivost čo podľa mna vobec nebude dobre keďže maly akurat nastupi do skoly … och už teraz sa netesim co ma s nim ešte len caka
Ja ťa ukľudnim možno. Keď som sa ja rozišla s dcerinym otcom, robil tiež všetko pre to, aby mi dal pocítiť, že som chudera, ktorá bez neho neprežije. Robil naprieky, potom sa aj 3 mesiace neozval a potom chodil každý víkend k nám, lebo má právo na dieťa. Vravela som, že žiadne sladkosti nech jej nenosí, lebo mala problémy, doniesol igelitku čokolád a keksikov. No des. Počas súdu vyťahoval fakt strašne veci a bol to jeden arogantný sebec, ktorého dcéra vôbec nezaujímala, len aby som ja trpela a ľutovala. Našťastie, sudca bol pricetny. Po súde sme sa mesiac nerozprávali vôbec. A teraz (rok po tom) sme si našli spôsob, ako komunikovať, vieme sa dohodnúť, hladame kompromisy a dokonca, ked som vo finančnej tiesni, viem, že nám pomôže. Myslím, že aj môj aj tvoj majú urazene ego, lebo dostali košom, ale držím palce, aby tak ako môjho, aj tvojho toto obdobie prešlo a aby prišiel k rozumu čo najskôr. ♥️
Nič si z toho nerob, urazene chlapské ego potrebuje čas aby mu prestalo hrabat. Niekto menej, niekto viac, ale každý sa raz ukludni. Môjmu ex to trvalo asi 10 rokov, ale teraz je už v pohode, dokonca sa občas aj usmeje.
Fuuu, dost blba situacia. Ex sa asi nezmeni, snazila by som sa s nim komunikovat len v nepritnomnosti syna, aby on nic take nezazival. Ak si chodi po neho, tak nech mu ho odovzda mama/otec/kamaratka ...to iste, ked ho dovezie. A vsetko dolezite riesit pisomne cez mail. Strucne, jasne, zrozumitelne, len gro veci.