Akoze nic proti,ale kazdu chvilu tu citam aj vnimam okolo,ze po dlhych sice aj kratkych casoch sa ludia rozvadzaju alebo rozchadzaju..to isto sa tak zmenili ludia??? Okolo mna su ludia vacsinou,co mali svadbu v 18tich ,decka vyrastene a bud sa nudia medzi sebou a uz si nemaju co povedat a idu radsej od seba..hmmm ... alebo chlap je idiot...to chapem,ked je zena tyrana...ale preto.ze napr.chlap nepomaha s deckami a s domacnostou,tak uz rozchod ???? klop.klop.,dufam,ze nebudem nikdy riesit rozvod ....
@alenamihal podla man ludia “zleniveli” a nechce sa im riesit problemi vo vztahu…
A ano ak sa chlap odmieta starat o svoje deti a domacnost tak je to dost velky problem ktory treba riesit…osobne by som nesla cestou rozvodu…ale nedivim sa ze sa zeny kvoli tomu rozvadzaju 🤷🏻♀️
Čiže ak ťa chlap nemlati, tak všetko ostatné je v pohode? Vieš vo vzťahu prídu zlé fázy, ktoré sa nakopia a medzi partnermi to upadne. Odcudzia sa, už sa viac nezhodnú, alebo ešte také sa stáva, že jeden z partnerov po rokoch ukáže svoju pravú tvár. Dokonca sa ľudia aj menia. Ďalšia vec je, že v každodennom živote sa nedá tolerovať veci, ktoré ti vyslovene prekážajú. Ty potom ideš každý deň sama proti sebe vlastne. Takže radšej sa rozviesť
, ako sa každý deň hádať a žiť s človekom, ktorý ti jednoducho prestal vyhovovať. Nie len domáci teror je na rozchod a je to normálne, ak si zdravá. Lebo ľudia, ktorí ostávajú vo vzťahu aj skrz to že niesu v ňom spokojní niesu zdraví.
@alenamihal na riesenie problemov treba dvoch.pokial jeden nema zaujem,zije si svoj zivot a ten druhy trpi a ma na pleciach toho vela,a nepomaha ani rozhovor,krik,plac,myslis ze je v poriadku zotrvavat v takomto vztahu?
@alenamihal Treba riesit svoje problemy a nepozerat do cudzich hrncov..
@alenamihal no a? ak to nefunguje, tak načo v tom vzťahu zotrvávať? Kedysi to tak bolo - rozviesť sa bola hanba na celú dedinu a prekliatie na tri pokolenia. Tak ľudia žili v nefunkčných vzťahoch, alkohol, bitky, nevery, klamstvá, chlad... akurát nebol internet, tak sa o tom nevedelo.
Samozrejme treba na vzťahu pracovať, budovať ho a pestovať, ale ak to nejde tak nevidím zmysel v živote vedľa niekoho, s kým sa nemám ani o čom baviť.
Napr. že chlap nepomáha v domácnosti a s deckami?? No.. Ak by chlap nemal záujem na tom nič zmeniť (alebo ak by na to nebol vážny dôvod - zdravotné problémy, extrémne náročná práca, atď), tak by to pre mňa dôvod na rozchod/rozvod bol. A nech si myslí kto chce čo chce, ale mne by to evokovalo totálny nezáujem o moju osobu. Že ja makám okolo spoločnej domácnosti a okolo spoločných detí (áno, spoločnej a spoločných.. takže už len ten výraz "ne/pomáha žene" mi príde scestný) a muž vyvalený pred telkou a prizerá sa na to ako ja padám únavou na hubu. Čo ja viem. Tváriť sa, že kým ma chlap nemláti, nechlasce každý deň a pod. tak nie je dôvod na rozchod/rozvod 🤷♀️ Nemyslím.. (aj keď súhlasím, že na vzťahu treba pracovať a nie sa rozchádzať za každú kravinu)
Nikdy nehovor nikdy.Poznam mnohe pary ktore vznikli z velkej lasky a vyzerali roky harmonicky a bum, rozchody a rozvody ficia aj tam.Nikomu nevidime do domacnosti ani do vztahu, vzdy len ten povrch.