Rozchod po narodení dieťaťa

biology
26. aug 2024

Ahojte, je tu niekto, kto sa rozišiel / rozviedol po narodení vaších detí? Mám 11 mesačného syna a som mesiac po rozchode. Cítim trocha úzkosti a stále váham či som urobila dobre, že som od partnera odišla.

oliolijanka
26. aug 2024

Ak si sa s nim rozisla, lebo ti na ranajky nenosil kazde rano cerstvo upecene kroasanty, urobila si zle.
Ak si odisla, lebo pil, bil ta/vas, gambloval, klamal, podvadzal ta... urobila si dobre.

drago12587
26. aug 2024

@biology popôrodná kríza a rozburene hormony.. najviac rozvodov je prave po narodeni dietata.. ak ta nebil alebo nespaval s druhymi, tak si si dodrbala život ked si počuvala tvoje hormony a nie hlavu :D ..

katarinaba
26. aug 2024

Syn mal rok aj volaco, ked sme sa rozviedli. My sme uz mali problemy pred tym, ako sme ho vobec pocali. Ale tak ja som chcela este jedno dieta, chcela som mat vsetky s jednym muzom a hlavne som bola schopna deti obriadit aj bez muza. Bola som pripravena.
Aj ty sa k tomu takto postav, je dovod a urcite velmi dobry, preco si partnera opustila. Si silna zena, bude to tazke, ale zvladnes to. Nic nie je lepsie ako spokojna, kludna a vyrovnana mamina. Zvladnes to.

biology
autor
26. aug 2024

@oliolijanka
@drago12587
Travil vela casu v praci ked prisiel z prace bud spal alebo sedel za pocitacom. Ked som chcela aby mi pomohol v domacnosti pripadne s malym tak spustil krik. Hadky na denno-dennej baze. Strasne ma to vycerpavalo. Ja som odisla kvoli malemu aby nemusel vyrastat v prostredi kde vidi otca hrat online hry a pocut len krik.

biology
autor
26. aug 2024

@katarinaba dakujem za povzbudenie.

biology
autor
26. aug 2024

@drago12587 nemala som poporodnu depresiu praveze.

zuzanita1609
26. aug 2024

Ešte bývajú rozchody po neúspešnom počatí,či po potrate. A tie si myslím,že nie sú o nič lepšie (v úvodzovkách). Ja som sa chcela rozísť po potrate,ale je tak skvelý chlap,že ma nepustil...

earlgrey
26. aug 2024

Ja. Ale u nás to bola nevera z jeho strany. Trvalo dlho, kým som sa s tým zmierila, lebo predsa 11 ročný vzťah, ale po niekoľkých rokoch môžem s rukou na srdci povedať, že som lepšie rozhodnutie spraviť nemohla 🙂

marca12
26. aug 2024

@biology dobre si urobila,nelutuj

lentilka209
26. aug 2024

@biology no ak sa s ním bude stretávať alebo súd určí striedavu starostlivosť, tak aj tak sa na to bude pozerat.

kacenka255
26. aug 2024

Ja tiez v podstate skoro hned po porode maly nemal ani 2 mesiace. Rozvedeny sme boli ked mal 7 m. Starsi v tom case 6 rokov. Tiez nelutujem lepsie sa mi stat v zivote nemohlo. A rozisli sme sa kvoli nevere

lentilka209
26. aug 2024

@lentilka209 ženy si myslia ako dobre si urobila ale je rodič a má rovnaké právo na dieťa aj na výchovu 🫤 a neustále pohazdovanie si dieťaťa nerobí dobre a to dieťa myslím si že nebude šťastné.

lenkakravcova
26. aug 2024

@biology čiže si sa rozišla s ním, lebo ti nepomáhal.
Momentálne si na dieťa rovnako sama, len ešte budeš mať časom finančné problémy

"Gratulujem" k podlahnutiu mediálnej propagácii toxickej feminizacie (4 generácie), ktorá sa snaží o rozbitie rodín tým, že mužom okrem práce kladie za zodpovednosť výchovu detí (ktorá je jedinou prácou žien v domácnosti) - teraz budeš mať na krku obe roly: aj výchovu dieťaťa aj financie a milión starosti na ktoré budeš sama.

Sheila Croninová (feministka 4 generácie) vyhlásila: „Manželstvo je pre ženy otroctvo a preto musíme útočiť na túto inštitúciu.“ Ďalšie „líderky“ v tejto oblasti šíria myšlienky, že "deti treba vychovávať v komunitách namiesto tradičných rodín, alebo že treba ženy nabádať, aby opúšťali svojich manželov."

Podľa mňa si urobila dosť veľkú chybu.

som_realistka
26. aug 2024

@lenkakravcova z finančných problémov sa dá vyjsť, ale ak sa muž nepodiela vôbec na domácich prácach, tobôž ak majú doma novorodenca, tak časom by mala na krku dve deti, a frustrácia by iba rastla. Ci ak pôjde dieťa do jasli alebo škôlky, tak otec sa zázračné zmení a začne sa podieľať na výchove a prácach v domácnosti? Nepíše že by žili v rodinnom dome, takže asi narobeny z mužských prác nebude.

domka222
26. aug 2024

@lenkakravcova tvoj názor je strašne divný. Áno, radšej nech je sama,ako sa denne pozerať na niekoho,kto drží v ruke viac PC myš, ako svoje dieťa. Či má s ním zostať len kvoli tomu,aby jej dal peniaze? A on prespí a prehrá vyrastanie svojich detí. Takto sa bude spoliehať len a len sama na seba.

drago12587
26. aug 2024

@biology že vela pracuje ? To je dnes akože mínus ano ? :D ak chlap pracuje.. že ma nejaky koniček ? Aj ked su to hry ? .. rovnaky koniček ma miliarda chlapov.. takmer každy kolega si sem tam zahra a to ma väčšina od 30-50 rokov.. lepšie ako behat po baroch a kupovat pipkam drinky si myslim.. nič nerobi, je doma, nemina peniaze, maš nad nim dohlad.. hra aby sa zrelaxoval po tažkej praci.. su to všetko maličkosti.. jedine čo , mal sa viac starat o domacnost a dieta, to sa dalo aj docielit spravnou komunikacou.. ( hadkou určite nie) .. to určite niesu dovody na rozvod
. Nevera, bitka to ano.. ale vela pracovat a mat koniček? .. že ti malo pomahal ešte je argument na važnejšiu debatu alebo vztahovu terapiu.. ked prišiel z prace a zapol pc, akym sposobom si s nim komunikovala ? " Zlato vedel by si mi prosim ta pomoct s tym a tym ? Nestiham" .. alebo " Preboha ! Si nenormalny , že sa o nic nestaras a ked prideš z prace tak si zapneš ten zasrany pc a hraš tie svoje hry ako decko ?! ... Každou vetou docieliš niečo ine.. druha možnost zaručene skonči hadkou, ina možnost neni.. automaticky sa mu zapol obranny mechanizmus..ale to je už jedno :D .. vela štastia s detmi, hlavne im neukazuj noveho " ocka" každy mesiac, lebo cudzi chlap sa o tvoje deti bude starat pravdepodobne ovela menej. Pri tomto si mala aspon istotu, že pracuje ( aj ked to bol paradoxne dovod na rozchod) .. druhy už nemusi a namiesto hier doma, bude mat zaujimavejši koniček, napr hadzat love na tanečnice v bare :D .. ale to už zistiš sama, čo si najdeš.

bolarazjedna
26. aug 2024

@lenkakravcova no prepáč.... Prísť z roboty a venovať sa len a len sebe, keď máš rodinu, k tomu ešte malé dieťa, to nie je v poriadku. To som si mohla dovoliť aj ja ako žena, keď som bola single. Kebyže muž je na materskej a prídem domov z práce ja, neviem si predstaviť, že by som sa zavrela do izby a nechajte mi pokoj. Ano, dobre by mi padlo, kebyže mi dá niekto večeru a môžeš chvíľu si oddýchnuť, ale potom by som určite chcela tráviť čas s dieťaťom a manželom, s ktorými som cely deň nebola. Už to je veľká pomoc žene, keď ten chlap sa pohrá s dieťaťom a ona zatiaľ môže dobehnúť v domácnosti, čo pri dieťati celý deň nestihla. Toto by som očakávala aj od muža. Ak chcel mať život taký, že po práci si sadne za počítač a všetci mi nechajte pokoj, nemal si založiť rodinu.

zafir01
26. aug 2024

@biology fuu . No neviem . Toto je málo informácií.

Chlap možno makal 300 hodín mesačne ( podľa autorky,keďže bol veľa v práci ) .a poskytoval zrejme rodine určitý štandard. Keď prišiel do ov po 12 hodinách v práci a možno hodine za volantom domov, si sadol a zahral hru ,alebo on únavy zaspal .
Kým manželka na materskej ,ktorá bola celý deň doma ( možno v byte ) . Chcela od neho pomôcť .
Rypala do neho ,aby niečo urobil ,kým si on ošetroval prasknuté pľuzgiere na rukách zo stavby a padal na gauč únavou . Takže podráždený prešli z diskusie do kricania

Tak nejako som si situáciu predstavila ja .
Nechcem si zastávať žiadnu stranu .som žena na materskej s tretím dieťaťom v rodinnom doma s veľkou záhradou a kopcom práce ,vždy popri rodicaku som mala nejakú prácu na čiastočny úväzok alebo brigádu .muž na pár dní v týždni v zahraničí .
No keď chvíľku skúšal robiť na stavbe ,čakala som ho doma s večerou a masírovala mu boľavý chrbát . Keď on potom oddýchnutý mi na druhý deň cez víkend urobil raňajky kým som spala,šiel mi pomôcť s pradlom,alebo sme spolu iné veci robili .

Ako hovorím .veľmi málo informácií

drago12587
26. aug 2024

@lenkakravcova velmi zdravy nazor.. čiste fakty, na ktore nie je argument..

lenkakravcova
26. aug 2024

@bolarazjedna
Máš pravdu, chlap má makať na rodinu aby ju zabezpečil a po práci má makať zase..
Lebo ona si nedokáže popri dieťati cez deň pospať alebo čo?
Ako nehovor mi prosím že dieťa je náročné. Mám tri a zázrakom popri Tom stíham aj ďalšie veci.
Ona proste urobila mega chybu a tu si bude niesť ďalšie roky svojho života so sebou.

derdia
26. aug 2024

@biology ak bol pre teba ako ďalšie dieťa tak áno. Takých treba prenechať iným. Ktoré im budú mamičkami.

biology
autor
26. aug 2024

Uvediem vas do obrazu. Pozname sa 3 roky. S pocitacom mal problemy uz pred dietatom ale nic hrozne. Vystupnovalo sa to pocas mojho tehotenstva. Vsetko som musela robit sama cez nakupy, domace prace, vybavovacky co podla mna pre tehotnu zenu s bruchom nie je bohvieco. Ked sa maly narodil situacia sa zhorsila. Ked nebol v praci celu noc presedel za pocitacom a nasledujuci den dokazal prespat poldna lebo bol unaveny. On robi na zmeny. Vsetko bolo na mne a vlastne som sa nedockala ani vdaky. O peniaze mi nejde. Mam vlastny byt a dobru pracu nie som financne zavisla.

biology
autor
26. aug 2024

Zavislost na pocitaci je podla mna rovnaka ako zavislost na alkohole ci inych latkach. Ked nemohol byt za pocitacom aspon 4 hodiny tak bol zly. Velakrat ma aj pourazal ked som sa mu snazila pomoct aby vyhladal odbornu pomoc.

lenkakravcova
26. aug 2024

@drago12587
Keď chces pozri si toto (je to o danej téme, je to v angličtine):

https://www.youtube.com/watch?v=85x0zVkss8Y
domka222
26. aug 2024

@drago12587 vy chlapi máte na to strašný názor. Keď je žena v robote,po nej sa stará o deti,domácnosť a relax má kde? Väčšina si len tak nespí a nehrá hry,lebo potrebuje relax. Je to normálne, že cez víkend na úkor spania cez deň nevezme ani deti von? A potom večer už nie je unavený a PC ,alebo telka frčí do noci. To žena môže byť fakt radšej sama,ako sa pozerať doma na "povaľača" a má doma nie len deti, ale aj vlastne dospelého pubertiaka,nie chlapa

lenkakravcova
26. aug 2024

@biology
Tak hral hry pár hodín, alebo bol závislý? Lebo to úplne mení celú situáciu.

Riešila si to s jeho rodinou?

zafir01
26. aug 2024

@biology " S pocitacom mal problemy uz pred dietatom ale nic hrozne. "
Buď bol problém ,alebo nebol ...
Ak už vtedy ti svietila kontrolka ,tak prečo si si s takým mužom zakladala rodinu ?
Ak s niekým chcem dieťa ,musím si byť istá ,že bude pre to dieťa najlepší otec na svete ,a ja sa pri ňom cítim bezpečne a pokojne bez akýchkoľvek pochybnosti .
Buď vyriešim aktuálny problém so závislosťou ( nová info ,ktorú si v úvode nespomenula ) a až potom zakladam rodinu ,alebo idem preč z krátkej cesty .
A teraz tie pochybnosti ,či si urobila správne prišli prečo ? Milujete sa ? Je otec ,akého si predstavuješ pre dieťa ? Či prečo ?

biology
autor
26. aug 2024

@lenkakravcova riesila ale nevedia mu pomoct. Najskor som googlila po internete kedy sa hovori o zavislosti. Nebola som si ista. Viem ze vela ludi hra hry. Len potom ked to zaslo uz do toho ze sedel tam celu noc potom spat bol zurivy tak som bola viac naklonena k tomu ze je zavisly. Chcela som len vediet- dostat nejaky iny nazor na to - ako napr vy zijete vo vztahu ako mate rozdelene ulohy v domacnosti. Ci vam vobec chlapi pomahaju aspon s niecim

biology
autor
26. aug 2024

@zafir01 zahral si pocitac par hodin mozno hral vtedy ked som nebola doma. Pred dietatom som mala vela pracovnych povinnosti. Nesvietila mi nejako extra kontrolka. Lubili sme sa. Tak ono vo vztahu nikdy nic asi nie je 100% dokonale.

lenkakravcova
26. aug 2024

@biology mne osobne manžel nepomáha s domácnosťou (v zmysle žeby upratovali alebo tak, ak nie som chorá). Proste toto je moja prvoradá zodpovednosť - postarať sa o deti a o domácnosť. Všetko ostatné zabezpečuje on (teda hlavne financie, hra sa s deťmi po práci, rozpráva a potom robí okolo domu vonku práce, ktoré ja nezvládam - stavebné). Každý má svoje povinnosti, a keď si ich splníme, tak máme voľno. Obaja. A môžeme sa venovať svojim hobby. Samozrejme s mierou (aby to neovplyvnilo naše plnenie povinnosti negatívne ).