Ahojte,
ani neviem co ocakavam ci rady, povzbudenie, nadej alebo sa potrebujem vyrozpravat. Priatel sa so mnou rozisiel po 8 rokoch vztahu. Povedal mi, ze nevie ci ma este miluje, ze mozno potrebuje cas aby to zistil a ze MOZNO sa ku mne este vrati. Ze si potrebuje sam vyjasnit co chce. Uprimne dost ma to polozilo, cely tyzden som poriadne nespala, nejedla proste nic akoby som ani nebola. Co mam robit ? Mate niekto podobne skusenosti ? Vratili ste sa ku sebe ? :(
znamena ze ta nelubi, nestoji o teba, teraz si uz prenho len zalozny plan typu lepsie ako nic.. tieto pocity ta za cas prejdu, opras kolena a chod dalej.. za rohom ich stretnes X dalsich co o teba stoja a budu ta na rukach nosit.. a nie nevratili sme sa k sebe.. ak uz raz rozchod ci pauza tak kazdemu vzdy dojde po case ze je to tak najlepsie a kazdy ide svojou cestou... naozaj maj hrdost, hlavu hore , ani by som len nedala najavo pred nim ze mi to je luto
@victoriafreya vsetko čudo trva tri dni. Viem ze to bolí, no raz sa z toho smutku dostanes a uvidis ze chlap ktory ta MOZNO lubi nestoji o tvoj cas. Akoze velkomozny sa bude rozhodovat a ty ho mas potom privitat naspat s ohnostrojom a sampanskym?
hádam nebudeš na neho čakať... Ja osobne nemám dobré skúsenosti s návratom...po veľmi krátkom čase som prišla nato že druhú šancu je zbytočne dávať... už by som to viac neurobila.
@victoriafreya Taky vztah uz nemoze pokracovat. Vyplac to, vybi si nervy, vybehaj to a potom sa postav a silnejsia pokracuj dalej v zivote bez neho.
Velmi ma to mrzi, ze sa ti to stalo po tolkych rokoch, ale vacsinou po tak dlhom vztahu pride novy vztah a do dvoch rokov svadba. A az vtedy si uvedomis, ze ten predtym sa neda porovnat s tym novym. Zrazu s tym novym vsetko klapne, ako ma. Nechaj tomu cas, je to prirodzene. Ale potom vstam a hrdo kracaj dalej. A na byvaleho sa vykasli. Takto to nefunguje, ze on sa rozhoduje, co dalejm..vztah je o dvoch ludoch.
@victoriafreya uprimne.Tito dnesni mladi ludia mi pridu doslova vadni.To uz fakt si nikto nevazi to co ma doma? To potrebuju vecne nejake vzruso alebo o co komu ide? Ved je jasne ,ze to nebude ako na zaciatku ale stale je to o dvoch.Cely zivot sa treba snazit aby ten vztah mal tu iskru v sebe a aby neochladol.
Cele je to robene uz z nudy mam pocit..do zadku aj s takymi ludmi😒
@victoriafreya a rozchod prisiel z cista jasna? Nemali ste ziadne problemy?
@victoriafreya 2x nevstup do tej istej rieky 👌👌👌
vy ste ake super, vazne 🙂 ja si toto vsetko co mi pisete v hlave naozaj uvedomujem, ze nemozem mat falosnu nadej ze sa mozno uvedomi, alebo ze ani sposob rozchodu a tie slova neboli najvhodnejsie. Lenze srdce tak strasne boli a nie a nie prestat. Jasne, motyle som nemala ani ja uz v bruchu, lenze mozem uprimne povedat ze ho naozaj milujem. A viem ze je vela inych chlapov, lenze mam strach ci to este s niekym bude take ako s nim, momentalne si neviem ani prefstavit niekoho ineho pri sebe a horsie je, ze ani nechcem . Ale ako citam po vasich slovach, tak zjavne ani len nadej na vratenie sa nie je. Ale lepsie tvrda pravda, nez si nieco namyslat.
Pred par rokmi som si presla podobnou situaciou, rozchod po 8 rokoch, reci,ze uz ma nelubi, tak ako predtym, rozchod cez sms. Bola som ako bez duse. Teraz viem, ze to tak malo byt. Neskor som stretla uz teraz mojho manzela a mame krasnu dcerku. Vsetko sa deje z nejakeho dovodu. Hlavu hore, zvladnes to. 🙂
@kittykat22 ani nemozem povedat ze z cista jasna. Citila som uz asi mesiac dva ze nieco s nim nie je OK. Ked som sa ho spytala co sa deje, tak proste nikdy nic vsetko je fajn len on ma divne obdobie. Naozaj som sa to snazila riesit niekolkokrat s nulovym vysledkom. Stale premyslam, kde nastal ten zlom. Videla som, ze uz nechce so mnou travit moc casu, radsej siel s kamaratmi.
@bee822 a snazil sa ta potom este nejako kontaktovat ? alebo rozchod a konecna? viem ze je to individualne, ale kolko ti trvalo sa s tym vyrovnat ? neviem, potrebujem aspon nejaku nadej, ze ta bolest nebude uz navzdy a raz uz naozaj ku nemu nebudem citit nic, iba vdaku za prezite roky a za to, ze ma "pustil" za niekym lepsim
Toto je riziko tzv. Prechodenych vzťahov. Hlavu hore, je čas venovať sa sebe. Ono sa to vysklada, možno sa vráti, možno vstúpi do života iný muž. V každom prípade, toto sa reálne deje aj v manželstvach, kde sú deti, záväzky, rodina. Zrazu vyprchá nevsednost, príde stereotyp. A to je ten čas, kedy sa začína skutočná láska. Buď sa začne vedome budovať, alebo sa necha ísť vzťah samovoľne a zo zotrvačnosti. Nie je umenie sa vziať po 1...2 rokoch chodenia. Umenie je vziať sa po 10 rokoch chodenia... Daj mu trošku čas. Potrebuješ od neho gesto, že sa chce vrátiť. A nesmut. Teraz si aj prvom mieste ty, všetko sa poriesi. Neskôr keď sa obzries spätne, všetko pochopíš. Drž sa 🙂
@victoriafreya je to riadny podliak. Nema gule narovinu sa rozist,ale dal ti falosnu nadej,ze sa mozno vrati. Ja som takto cakala na exa pol roka. Tiez mi povedal,ze chce cas a ja mlada hlupa naivna zamilovana som cakala ako taka pizda. Az som mu jedneho dna napisala a on ma odrovnal,ze sa uz nevrati. Uz pri rozchode vedel,ze sa nevrati,len nemal odvahu ma ranit a spravit zo seba zleho. Je to krute,ale lepsie teraz ako keby ste boli manzelia,mali deti,ak teda este nemate. Musis ist dalej. Posmut,vyrev sa,ale snaz sa ist dalej a casom sa to zlepsi. Ja som bola na pokraji zrutenia normalne som si priala umriet,ta bolest bola nezvladatelna. Ale to aj preto,lebo som bola vtedy este slaba. Dnes by ma uz rozchod nepolozil az do takej miery. Casom pride nejaky zlom,kedy ti uz bude lepsie a nebudes ho uz chciet. U mna to bolo dlho mozno aj 2 roky alebo aj viac som nanho mala slabost. On mal chvile,ked mi vypisoval a namotaval ma a v tom case som ho akurat stretla s dalsou priatelkou a tvaril sa,ze ma nepozna. To mi dalo taku facku,ze od tej chvile je mi ten clovek uplne lahostajny a dakujem osudu,ze ma zbavil takeho cloveka
@victoriafreya teraz tomu urcite neveris,ale ta bolest sa casom naozaj zmierni fakt. Mne bolo po pol roku lepsie,zacala som zit. Verim,ze ty to zvladnes skor. Utapat sa v tom budes len dovtedy,kym si to dovolis. Musis byt silna. Ale cas je naozaj najlepsim liekom. A po case budes spominat uz bez slz a jedneho dna uplne odide bolest
@victoriafreya
Napadla ma este taka vec..ci ten tvoj chlapik neprechadza nejakou" muzskou" krizou, kedze muzi su z inej dimenzie doslova a prepnut im moze zo dna na den.Mozno by som to nechala momentalne este otvorene,neozyvala by som sa mu aj ked viem,ze by to muselo byt sakramensky tazke ale ak citis zeby tam mohla byt nejaka nadej tak preco to neskusit ..mozno sa typek spamata co narobil.Pokial v tom nehraje rolu niekto treti.
Vela ludi prechadza krizou a nakoniec sa da vsetko dokopy.
poznam 2 pary, rozisli sa po 7 rokoch,, nedali sa ani jeden uz dokopy
@victoriafreya kontaktovala som ho cca 5 krat ja, jedenkrat to bolo kvoli tomu, ze som mala problemy v praci - len ma sucho odbil, ze nema cas so mnou volat, ze ide z roboty. A ked mi kamosky povedali, ako ho videli, ze ide hrat futbal, zatial co ja som si doma isla oci vyplakat. Povedala som si, ze dost. Zacala som behavat, venovat sa sebe a opat sa stretavat s kamoskami. Nehovorim, ze som si niekedy nepoplakala vecer. Kedze som veriaca, isla som na spoved a tam mi knaz povedal, nech sa nebojim, co bude, lebo vsetko je tak, ako ma byt. Pre mna boli najhorsie cca 3 mesiace.
a preco by mu nemohla dat cas, nech si to svoje MOZNO rozmysli? preco? ma hned palit mosty, ked on si potrebuje v sebe mozno ujasnit city? nikto z nas predsa nevie, co za tym moze byt.
a ty, autorka, hlavu hore, daj mu cas 😉
Ake može sa vratit, prečo nie, mne chalan dal kopačky, potom prišiel s prosikom, že ho chalani nahuckali, aby častejšie chodili na futbal..len to nebolo po 8 rokoch ak ma nejaku babu vo vyhlade, už by som na navrat nečakala, ešte je záložný plán, že mu to s ňou nevyjde a bude to fiasko... to dopredu nevieme, čo ma za ušami, ty ho poznáš, že čo sa v ňom skrýva
@victoriafreya neuveris ale mam presne taku istu skusenost ! A dam ti jednu velku radu - posun sa dalej, vyplac sa, zamestnaj sa nejako ale necakaj na neho! Ja som takto zabila 5mesiacov cakania lebo mi to hlava stale nebrala ze preco sme sa po takom case rozisli… lebo mi tiez povedal ze nevie ci chce byt so mnou ze sa chce asi rozist a ja som sa len stale pytala preco preco preco, je v tom niekto iny prosim povedz mi to normalne potrebujem vediet na com som, potrebuje to moja hlava pochopit ved sme dospely ludia preboha,a nedal mi normalnu odpoved stale to nejak zaobaloval,ze ma ma najvic rad som super baba ale nemoze byt dalej so mnou, plakal pri mne ako male dieta ked sme boli posledne noci vedla seba v posteli kym sa odstahoval(byvali sme spolu)..hovorim si, chlapec je asi zmateny preco by toto robil ved zjavne ma ma fakt rad toto clovek ktory uz vobec nechce s clovekom byt nerobi tak som dufama ze sa vrati.. mal aj rusne obdobie v praci kde ho vsetko sralo tak si vravim ze fakt asi nervozny zo vsetkeho preplo mu a vrati sa ved vidim ako velmi ma ma rad.. vies akomto skoncilo ? Ja blba som 5mesiacov dokopy (z toho dva sme spolu este byvali pocas akoby rozchodu kym sme vyriesili byvanie) cakala v nadeji a snazila sa zachranit to kym som sa dozvedela, ze mlady pan uz ked sa so mnou rozchadzal riesil nejaku inu z roboty… takze to bol dovod nasho rozchodu.. a nedokazal mi to povedat par mesiacov aj ked uz sme spolu nebyvali aj ked uz mu to mohlo byt jedno stale to predomnou skryval (vraj mi nechcel ublizit este viac), a ja krava si doteraz bucham hlavu o stenu ze som sa vobec neposunula a stale zila tym vztahom taky dlhy cas…
drzim ti palce cas vsetko zahoji uvidis, kazdym dnom to bude len lepsie.. par mesiacov po tom ako som si toto uvedomila za sa mam posunut som stretla tersjsieho priatela, ktory je este “sibnutejsi” v dobrom ako ten predtym a to som si myslela ze tiez uz nikoho takeho nikdy nenajdem s kym si budem rozumiet… drz sa !!! 🙂))
@vitriolka Lebo ten vztah uz nikdy nebude, ako predtym, uz sa to pokazilo tym, ze on to ukoncil. Straca sa dovera. Clovek, ktory lubi nepotrebuje pauzu, ani porozmyslat ci vlastne lubi...Vztah je o dvoch ludoch a nie o jednom a druhy ma cakat a dufat, ze sa pre neho byvaly rozhodne naspat...ci mu je dost dobry...a este povedat, ze mozno sa k tebe vratim? Ved ju totalne ponizil a zhodil jej hodnotu...ze ona je nic a on rozhodne ci spolu dalej budu. Chore. By som zabuchla dvere za takym.
Hmmm neviem co vlastne on caka, ze sa teraz zoberie niekam prec a mozno ak sa teda vrati bude hned vsetko ok? A toto ti povie po 8 rokoch? No velmi rychlo by som ho poslala hajde prec. To nie je chlap pre teba
@victoriafreya niekedy je to tak, ze ked sa vztah dlho nikam neposuva, pride rutina a chlap potrebuje zmenu. povie, ze potrebuje cas, ide sa vyburit, zije si ako nezadany a robi si co chce. potom zisti, ze po case prichadza rutina do kazdeho vztahu, a tak ide tam, kde sa o neho najlepsie postaraju. ak ma pocit, ze byvala mu venovala viac pozornosti, tak sa k nej velkodusne vrati a necha sa z vdaky obskakovat. alebo si najde inu, do roka svadba aj dieta a zivot ide dalej.
skor by som sa po tych 8 rokoch zamyslela, preco ste vztah neposunuli dalej, asi tam bol nejaky zadrhel. najdi si niekoho ineho, s kym budes stastna a kto bude chciet s tebou naozaj zit, bude ta chciet spoznat nie iba ako frajerku, ale aj ako manzelku, matku vasich deti atd.
@victoriafreya a si si ista, ze ten cas ktory bol prec travil s kamaratmi? Nema novu znamost? Rozchodu by som urcite dala cas. V pondelok sa rozist a utorok s hrdostou hlasat, ze si v poriadku a on za zivotnu lasku nestal nie je mozne - a kto ti tvrdi, ako sa mas usmiat a ist dalej, nevie o com hovori. Je dobre si dat nejaky cas na rozmyslenie a smutok - pretoze to k tomu patri. Mozno do konca roka? Pockaj s cim pride ex, porozmyslaj co by si ty mohla robit dalej a hlavne co by si chcela. Je dobre nebyt sama ked si smutna. Mas nejake kamosky? Je dobre chodit aspon 1x do tyzdna na skupinovy sport a obratit tie myslienky niekam. Mas rodinu? Dobry vztah s mamou, sestrou kde by si sa mohla nejaky cas zostat a vyrozpravat sa ... ak sa situacia nevyjasni do konca roka, tak byt tebou si sadnem a pouvazujem co so zivotom dalej. Ak chces muza, dieta, cestovat, karieru, tak by som sa rozhodla ako sa k tomu dostanem a zacala s tym nieco robit. Nema zmysel sa potom uz otacat spat. Bude to prec. Ale nic nie je stratene, pretoze je tu este buducnost, ktora moze byt velmi fajn. Dobre je, ze to, ako bude vypadat mas vo svojich rukach. Nastastie zijeme na Slovensku a nie v Afganistane.
Veľmi ťa boli srdce, si sklamaná a nešťastná. Ale skús si predstaviť, že za ten čas, čo ty sa kvôli nemu takto trápiš, on si žije svoj život, netrápi sa ani trochu, lebo inak by neodišiel, užíva s i s kamarátmi alebo s frajerkou, ktorú už mal určite pred rozchodom. Tak si ešte pár dná poplač, vykecaj sa aj sto krát nejakej kamoške a skús rozmýšľať pozitívne o budúcnosti, pretože ver tomu, že ti môže byť v živote ešte oveľa lepšie ako s ním. S dobrým manželom a s kompletnou rodinou. A budeš sa diviť sama sebe, či ti stál za toľké trápenie takýto človek.
Fuha tak to ma mrzi, taketo nieco je aj smutne, neprijemne a vlastne asi vsetky pocity v jednom. Je ale zaujimave ako po takej dlhej dobe partner povie, ze nevie ci ta este miluje. To akoze co robil do teraz tych 8 rokov? Zistoval to a nepodarilo sa mu to? Neviem, ak potrebuje rozmyslat, ci sa k tebe mozno vrati alebo nie, uz by som mu nedala sancu. Pozri ako sa teraz citis.
Neviem keby niekto odo mna takto odisiel asi by som to ukoncila a nechcela by som aby sa vratil. Co ak to urobi viackrat?
Nie, nevrátila by som sa ... buď ma miluje alebo nie ... žiadne MOŽNO neexistuje. Maj hrdosť, váž si samu seba ... si jedinečná aj so svojimi chybami ... chlapov je dosť.
@victoriafreya