Rozchod po 3,5 roku

2. aug 2021

Ach ženy, idem sa asi len vyžalovať, v sobotu sme sa rozišli s partnerom, boli sme spolu tri a pol roka, z toho rok sme spolu bývali, dnes si má prísť po veci a ja som úplne rozhodená aj keď iniciátorkou rozchodu som bola ja, dve noci som už poriadne nespala, možno dokopy tak 8 hodín, je mi až fyzicky zle z toho, netuším ako to prebehne. Nie je mi to vôbec jedno, ale sú veci, ktoré ja už nedokážem akceptovať, veľa sme spolu dosiahli (v jeho prospech) a mne to príde akoby som tri roky života spláchla do záchodu. Cítim sa ako také nič keď mu po tom všetkom nestojím za to, aby prestal robiť určité veci, ktoré ten vzťah ničia a radšej ma nechá ísť. Ja už neverím, že by sa niečo zmenilo, preto som sa rozhodla to ukončiť, ale aj tak ma to strašne mrzí a bolí. A veľmi som kvôli tomu na seba naštvaná, že ešte ja sa trápim.

somtunovaa
2. aug 2021

Staré, otrepané ale pravdivé - čas všetko vylieči, musíš vydržať. A ten čas si môžeš spríjemniť športom, výletom, kavičkou s kamoškami a podobne. Hlavne sa prekonaj a ži.

kkovacovak
2. aug 2021

Ak si mala na to vážne dôvody a jednalo sa o niečo v čom nechcel dlhodobo povoliť aj v tvoj prospech tak si asi urobila dobre. Jasné že sa budeš trápiť aj keď si sama iniciátorka keďže ste určite prežili aj pekné chvíľky a mali ste sa radi. Je to síce klišé ale čas všetko vyrieši. Nechaj ho v kľude si zobrať svoje veci a rozlúčte sa. Hlavne nič moc nerozoberajte lebo ste plný emócií a ešte by to nedopadlo dobre. Nie je jediný chlap na svete aj keď to tak teraz môžeš vnímať. Postav sa na nohy a uži si čas sama pre seba. Uvidíš ze ti to veeeľmi prospeje.

birika
2. aug 2021

hore hlavu, zvladnes 🙂 ak sa nezmenil, uz sa nezmeni, niet na co cakat...a yacni zit 🙂

autor
2. aug 2021

Cítim sa využitá momentálne, najhoršie je, že nás spája niečo, čo sa nedá zahodiť, dieťa to nie je, pre mňa by bolo ďaleko lepšie keby sa za ním dnes zabuchli dvere a žiadny kontakt už, len sa bojím, že sa budem musieť s ním zapodievať ešte pár rokov.

lucka_ke
2. aug 2021

ak ti ten vzťah viac bral ako dával tak to bolo správne rozhodnutie, určite ťa to bolí, ale ber to tak, že si práve vystúpila z vlaku a prestupuješ na iný, ktorý ťa zavezie inam, stretneš v ňom nových ľudí a dostaneš sa na iné miesta... vyplač sa, vykrič niekde v lese, dostaň to zo seba von a bude lepšie, každý deň bude o trošku lepšie až to úplne prebolí

autor
2. aug 2021

@lucka_ke hej viac mi to vzalo, vždy to bolo len o ňom, riešili sme jeho veci, moje neboli akosi podstatné. Lebo preňho sú žiaľ podstatnejšie peniaze a jeho koníčky, ako ľudia, ktorých má. Tak som sa rozhodla, že už nebudem. Okrem iného si myslím, že je patologický klamár, bolo toho strašne moc. Poviem to takto, ja keď som ho stretla, obrazne povedané som ho zdvihla zo zeme, nemal peniaze, nemal nič okrem dlhov, ak aj nejaké boli vždy ich prehajdákal s kamarátmi po krčmách. Ja som zo začiatku nevedela ako on žije, my keď sme sa spoznali tak mi hovoril, že má firmu, darí sa mu. Opak bol pravdou, možno neuveríš, ale on bol vo svojich 25 rokov totálne finančne negramotný a nezodpovedný, tým si narobil dlhy za 11.000 €, všetko to zvládol s mojou pomocou a podporou, dovolím si tvrdiť, že ak by ma nestretol, stále by bol dolu, on sám to tvrdí keď má svetlú chvíľu, že keby ma nestretol, bol by už prepitý alkoholik. Mne bol milší keď bol bez peňazí, úprimne poviem, lebo ja som našťastie sebestačná, nepotrebujem chlapa k tomu, aby som prežila, teraz si založil s.r.o., peniaze vždy sú a on je veľký pán konateľ, tak mám pocit, že mu to veľmi stúplo do hlavy, žiadna pokora v ňom už nie je. A zdá sa mi, že mu začal chýbať ten voľný flákačský život, ktorý mal predo mnou. No k rozchodu ma nakoplo ďalšie klamstvo, na ktoré som prišla a tak ma to sklamalo, že zasa a povedala som si, že to bolo naposledy. Ja som pri ňom stratila svoj vnútorný pokoj, nebol spoľahlivý, nestál si za slovom, nebol oporou. Stačilo, že ja som bola oporou preňho, veď on bol ten dôležitý. Ja viem, že som blbá, ale stále som nedokázala uveriť, že by ma mohol vymeniť za kamarátov a tie materiálne veci. Zbalila som ho už viackrát, vždy ma ukecal, ale už stačilo.

lily14
2. aug 2021

Koľko máte rokov?

katkati
2. aug 2021

No veru, každá sa trápime, ktorá sa rozíde, nie preto, že chce, ale preto, že musí. Rozum srdce neoklame. Drž sa, bude lepšie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sadkoni
2. aug 2021

Vidíš, vieš prečo si to ukončila. Vieš, že to nebolo dobré, že ťa nestaval na prvé miesto, tak vôbec sa tým nemusíš trápiť. Skús si radšej nájsť nejaké hobby a tomu sa venovať, všetko to chce čas. Prejde to a nájdeš lepšieho ktorý sa bude o teba viac zaujímať 🙂

mabenn
2. aug 2021

podľa popisu, môžeš byť rada, že si sa ho zbavila, že máš takú sebaúctu, že nedovolíš aby niekto ako on ti uberal na kvalite života ďalšie roky života...príde ďalší, toto je len jedna krátka kapitola, možno ponaučenie

nairia
2. aug 2021

velmi podobnu skusenost som mala aj ja a poradim ti jedine - absolutne nepozeraj na to, ze stratene roky alebo co. lebo prave toto ta posunulo dalej ani nevies ako. ja som tiez bola na sracky po rozchode, pritom ja som uz dlhsie bola v stave, ze to nema buducnost, a potom aj ja sama som bola ta, ktora vyvijala iniciativu na znovuobnovenie vztahu (tupana sprosta).
ale trapila som sa aj ja, neboj sa, prejde to, tym, ze nemate niektore veci ukoncene, to bude narocnejsie, ale nepochybujem o tom, ze by si to nezvladla 🍀
je to cele cerstve, ale uvidis, ze po par mesiacoch sa nad tymto len budes smiat, ze si si vobec robila s takym trkvasom vrasky

alaguema
2. aug 2021

Zrejme máš pocit, že on ti je veľa dlžný a mal robiť veci tak, ako si to ty predstavovala, Že si ho nejakým spôsobom zachránila a tým získala nejaký nárok. Akoby na oplátku. Možno aj ten rozchod si iniciovala tak trochu demonštratívne, tajne dúfajúc, že sa zľakne a začne sekať dobrotu. O to väčšie sklamanie je, keď vidíš, že od teba odchádza možno vlastne aj celkom rád. Viac, neź čokoľvek iné, je toto celé asi o nesplnených očakávaniach z tvojej strany. Myslím, že akonáhle sa vysporidaš s tým, budeš v pohode. Klamár a ľahtikár nie je dobrý partner do života.

78787878
2. aug 2021

Joj, nic sa neboj... to chce len cas. O rok budes vysmiata, lebo uz pochopis, ze si lepsie urobit nemohla. Zbavila si sa nezodpovedneho a sebeckeho chlapa, s ktorym by Ta urcite ziadne stastie necakalo. Strateny cas to nebol. Urcite tam boli aj svetle chvilky a hlavne si sa naucila co viac nechces a ako to rozpoznas.

zuzkaa1991
2. aug 2021

Ja som skoro 7 rokov po rozchode ktoreho som fakt milovala a stale to boli aj ked nie sme v kontakte vôbec len obcas na fb foto vidim....
Aj ked mam svoju rodinu ale stale sa objavujú myšlienky na byvaleho

tykat
2. aug 2021

Bud rada ze to boli len tri roky a nemas s nim dieta. Cim skor ho odstrihni od svojich penazi (asi si s nim nejako previazana majetkovo).

autor
2. aug 2021

@tykat presne tak, sú tam peniaze a nie malé

autor
2. aug 2021

@zuzkaa1991 jaj, nestraš, dúfam, že to nebude môj prípad

autor
2. aug 2021

@alaguema no áno, predstavovala som si, že bude so mnou jednať čestne, pretože pre mňa je to prirodzené a nie chovať sa ako malý chlapec, kadejaké klamstvá vypúšťať, ja nikoho nenútim byť so mnou, ale stačilo by normálne povedať a nie kopec rečí, ako som ja to najlepšie čo jeho postretlo, ako veľmi ma miluje a skutky boli iné. Toto mi vadí a už to nemienim znášať a v nič nedúfam z jeho strany.

lily14
2. aug 2021

No čo prišiel pre v či dnes ? Ako to prebiehalo?

autor
2. aug 2021

@lily14 neprišiel, ani obraz, ani zvuk, neviem čo sa deje, kamoška si myslí, že to urobil naschvál, aby ma nechal vychladnúť a príde potom s prosíkom.

zuzkaa1991
3. aug 2021

Nestrasim len ja sa cez to meviem preniest ani po tolkych je to moje malé tajomstvo o ktorom vie velmi malo ludi

riderka1
3. aug 2021

viem, čo to je život s notorickým klamárom.. 😏 po 8r. hrubá čiara a mám svätý pokoj a hlavne konečne partnera, ktorý keď niečo povie, tak to splní...
Autorka, moc ti držím palce, aby si do toho nespadla zas... 🍀🍀🍀

lily14
3. aug 2021

Hmm a koľko máte rokov?

majoranka24
4. aug 2021

Len aby sa nechcel k tebe znovu vratit! Moze sa stat, ze sa znova spusti a znova bude potrebovat, aby si ho zachranila. Prosim, nerob to! Myslim, ze si inteligentna zena, nezapodievaj sa takymto klamarom.