Rozchod po 20 spoločných rokoch

26. nov 2024

Ako sa zmierit s tym, ze vam ublizil a zradil vas najblizsi clovek (manzel)? Mate skusenost? Boli sme spolu od strednej, mali sme pekny vztah, ale narocnejsie obdobie a on si nasiel milenku. Ako sa vyrovnat s tym pocitom zrady a smutku? Boli ma to za mna aj kvoli nasim detom...vsetko, co sme budovali sa rozbilo. Co okrem casu vie pomoct, aby som nezatrpkla?

mimusina
26. nov 2024

joj to ma veľmi mrzí ťažko radiť....ale asi naozaj stará známa fráza - všetko chce čas a všetko sa vždy pre niečo deje - možno nájdeš niekoho lepšieho čo bude za to stáť....i keď Ťa chápem že teraz je to posledné asi na čo myslíš....ako staré máte deti? my sme spolu 18r a tiež prežívame ťažké obdobie......stále čosi....

lonely66
26. nov 2024

ak ťa smiem poprosiť, napíš to aj do tejto témy:
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/on-ma-39-a-ja-25/?page=2#post-88466354

lebo v nej si všetky myslia, že im sa to asi nestane. obzvlášť s rovesníkom +/-

marianarem
26. nov 2024

Kamoske sa toto stalo po 30 rokoch, boli spolu od jej 13. Mali dve uz dospele deti. Bol to sok pre nu aj pre cele okolie, nikomu sa nechcelo verit. Znasala to zle, objavili sa u nej aj vacsie zdravotne problemy, dlho bola PN. Snazila sa dost venovat sebe v tom case, riesit si veci z minulosti, menit rozne negativne nastavenia v sebe, aj na terapiu chodila. No a zrazu sa v jej zivote objavil novy muz a malo to velmi rychly spad. O nejake 2 mesiace uz spolu byvali, o 2 roky bola svadba, postavili dom a maju sa super uz dost dlho. Byvaly sa nakoniec aj chcel vratit, ale uz nebolo kam.

betulinka1
26. nov 2024

Cize mas kolko rokov? 36-37?

lucia0211
26. nov 2024

Usmej sa a chod ďalej !!!!Zacni si užívať že konečne nebudeš musieť niekomu prať, varit, žehliť !!!Ale keď pôjdeš z prace domov, nebudeš sa musieť ponáhľať že musíš ešte toto všetko stihnúť, lebo ,, manžel , ,, ale konečne budeš mať čas na seba, zájsť na kozmetiku, do knižnice, zacvičiť si … užívaj si, začni cestovať a ten tvoj bývalý ešte len bude ústa otvárať a ver že ešte za tebou zaplače !!!!

kristinapetronela
Včera o 07:05

Osud ... Zabudnúť lebo sa zblaznis ... Bol to blb a nie dobrý muž

romiada
Včera o 08:03

Nechaj všetkemu zdravú postupnosť ,tak ako tejto situacii prináleží: to znamená precítiť hnev, bolesť, smútok, bezradnosť. Je to 2.najstresovejšia situacia po smrti blizkeho človeka. Nerieš veci unáhlene. Dávaj pozor na deti. Budu si tiež prechadzať možno celou škálou pocitov. Ber to tak, že sa možno Vaš vzťah vyčerpal, dali ste si s mužom čo ste si mali dať. Keď zavrieš jedny dvere, druhé sa otvoria. Ja by som sa k tomu postavila ako Ti piše lucia0211.

bystrozraky
Včera o 15:56

Musím súhlasiť s používateľkou "romiada", len ešte k tomu dodám: Daj si pozor, aby si nebola smutná z toho, že si smutná. Neviem presne, v ktorej citovej fáze odlúčenia si - ale prídu v tomto poradí: Popretie, Hnev, Vyjednávanie, Depresia, Akceptovanie (niektore su dlhsie, niektore super kratke). Pravdepodobne si vo štvrtej fáze. Proste buď pokojne smutná, je to normálne. Obyčajní ľudia sú na stupnici od 1 po Adele každý deň tak 8 až 9 🙂 Pokojne buď aj najsmutnejšia na svete, ak si to praješ. A buď opäť šťastná, keď si na to pripravená byť šťastná. Inak určite, ak by bola vôľa, tak sa to dá vždy ešte zvrátiť, hlavne kvôli deťom... je na to veľa spôsobov ;)

autor
Včera o 19:04

@mimusina skolkari...velmi ma to boli aj kvoli nim💔

autor
Včera o 19:06

@betulinka1 ano, do 40

autor
Včera o 19:07

@lucia0211 Je to dobry plan a budem sa snazit...len ostat s malymi detmi sama...mam pocit, ze som viac vycerpana ako ziarim.

autor
Včera o 19:09

@romiada A ako pomoct detom zvladnut to?

lonely66
Včera o 19:23

ja tomu celkom nerozumiem. vy ste boli spolu 20 rokov, ale máte len škôlkarov?

lienkaam16
Včera o 19:31

@lonely66 aj my sa s manželom poznáme 20 rokov z toho 10 rokov manželia a máme 4r slečnu.
Neviem si predstaviť ostať s nimi sama, ale zas ženy sú silné a dokážu aj nemožné...v nevere by som ani ja nedokázala žiť... ak jednorazovo, skratovo... mno neviem ci by som vedela odpustiť.
Držím silno 🤞.

betulinka1
Včera o 19:37

Uplne v pohode to zvladnes a este ti ostava aj priestor na tvoj novy vztah. Sklamanie je silne ale zase je lepsie zistit, ze je debilko v tvojom veku ako neskor. Hlavne mu nezabudni balit deti pravidelne na vikendy a aj ked su chore 😉😉😉 nech nema milenka len vyhody ale vidi, ze to su aj povinnosti, ak si zacne so ženatým muzom s detmi.

autor
Včera o 19:45
mimusina
Včera o 20:00

zvládneš viac ako si myslíš......i keď teraz sa Ti to zdá možno nepredstaviteľné-tiež máme doma škôlkarku - takže viem o čom to je...ale uvidíš zvládneš to - máš tie najväčšie poklady aké Ti život mohol dať - deti❤ oni Ťa budú vždy držať nad vodou - kvôli nim sa nesmieš vzdať - oni Ťa potrebujú keď už sa na nich "otecko roka" vykašlal a dal prednosť inej.........úbohý chlap......čo by iné ženy-páry za to dali aby mali aspoň jedno dieťa a on má dve a neváži si to - je mi ho ľúto.....ak chceš kľudne napíš ss...posielam silné objatie😘

lecoe
Včera o 20:13

Mne pomohol až psychiater, musela som to riešiť atd, je to masaker. Áno, čas pomôže, hlavne treba nechať hlavu "rozptyľovať". A kto ti povie, že teraz budeš mať čas na seba a svoje hobby, tak to je omyl. Pri deťoch? Najmä, keď si na ne sama, bez pomoci. Som rada, že som deň prežila, a konečne som v posteli. A kto radí, že nechať deti otcovi na víkendy, aj keď sú choré, tiež to nie je také easy. Keď sa ti začnú dožadovať, že chcú ostať doma, vyhodíš ich? Vieš, koľko plánov som musela zrušiť. Už ani nič neplánujem. Nejak to ide, dúfam, že bude lepšie, ale veľký optimista nie som.

romiada
Včera o 20:21

Kludne oslov školskeho psychologa. Upozorni triednu učitelku (medzi 4 očami) žečim si budete prechadzat ak dojde k rozvodu. Pomoze Ti podchytit včas ak by sa s detmi niečo dialo (zmena spravania). Dovol im všetky emocie. Neočierňuj ale ich otca. To čo sa stalo je medzi Vami. Nezatajuj svoje emocie pred deťmi. Buď autenticka s vedomim že všetko patri k životu - aj tie negativne emocie. Neboj zvladneš to. Už teraz to citiť z Tvojich reakcii. Držim palce.

lonely66
Včera o 20:53

tak niekde sa musela stať chyba. lebo to vyzerá tak, že kým neboli deti, bolo všetko v poriadku a on nepotreboval zasunúť inde... autorka, máš pocit, že absolútne z ničoho nič si našiel frajerku? Alebo ste mali dlhodobo problémy a vyvrcholilo to týmto?