Mame spolu 2 deti. Uz nezvladam jeho matku, ktorej mam neustale ustupovat, pricom ona sa mi smeje do tvare, krici po mne, uraza ma. Moj SNUBENEC sa ma nezastane, jedine co sa spyta je to, co ma proti mne. Vsetko to pocuva a vyzaduje odo mna, aby som ja mala respekt a uctu, ktoru voci mne ale buduca svokra nema. Uz to nezvladam. Urazky su neopodstatnene. Chcem ist od neho, zrusit planovanu svadbu, predat dom a po rokoch sa slobodnejsie nadychnut. Uz nevladzem robit rohozku.
Ak by ste mali podobny problem, rozisli by ste sa alebo by ste isli napr sama niekde hladat pomoc? Nejakeho psychologa, nech sa s nimi naucim komunikovat? Som slusna, ale chcem mat svoje hranice... bohuzial sa to asi nikdy nevyriesi, preto moje "svagrine" ani nevedia normalne rozpravat ale po mame len kricia, inak sa zrejme neda. S priatelom mame inak normalny zivot, ale citim extremne sklamanie z toho, ze ma mamu na prvom mieste a nie nas ako rodinu a mna ako buducu manzelku
Byvas so svokrou? Resp teda snubencovou mamou?
Je nutne aby ste prichadzali do kontaktu?
Ak spolu nebyvate, deti k nej nech brava muz sam, nemusis s nou komunikovat a bude pokoj. Ak spolu byvate, ist do svojho.
Totiz AK je ona vas jediny problem (resp vyvolava hadky a tieto Tvoje negativne pocity) mozno by to pomohlo situacii skor, nez sa rodina rozpadne a rozdelite sa.
A prečo s ním máš 2 deti? ... pre mužov, je jedno či slobodných či ženatých bude mama vždy na prvom mieste ... prídeš mi kus submisívna ... svokra po Tebe kričí? Uráža Ťa? ... prečo sa voči tomu neohradíš?
@colsami
Nebyvame s nou, byvame dost daleko, ale chodime casto kvoli tomu, aby deti poznali babku. Nechcela som im ju brat. Kazdopadne ona je kamen urazu a pociatok vacsiny nasich problemov. Napriklad som povedala, ze tam nebudeme chodit ked je ku mne taka neprijemna, priatel povedal, ze on pojde, ja mozem zostat doma. Alebo nastanu rozne situacie, za mnou nikdy nepride. Jeho mama sa urazi za hocico a on za nou hned dobehne a hned sa ide udobrit. Toto su veci, ktore mi vadia, lebo keby taky nebol ok, ale k mame taky vie byt a ku mne nie?
ona sa mi smeje do tvare, krici po mne, uraza ma.
Napis priklad nejakej situacie. Ci to robi len tak bezdovodne? Ako casto sa vidate? Da sa to obmedzit?
A v com jej ustupujes? V akych situaciach sa ocitáte, ked ona ma navrch? Byvate sami so snubencom?
@dzulli1980
Nuz, mala som dojem, ze pupocnu snuru im uz odstrihli a kedze dostavam krestanske prednasky, mali by vediet, ake poradie by mal mat spravny krestan. Mamicka v tomto pripade nie je ani v TOP3. Aktualne som to uz nevydrzala a povedala som jej slusne, ze takto sa so mnou nebude rozpravat, ze po mne nekricia rodicia a ani ona nebude. Povedala som jej slusne, ze ma problem s komunikaciou a ked ma nieco na mna, nech to slusne povie, nie do oci nic a poza chrvat ohovara a zistime, ze je nieco zle. Akonahle som ju konfrontovala s tym, hned sa urazila, zacala sa skerit, revat, kricat, nezvladala svoje emocie a uz isla ako pila do mna
@autorka: a preco toho snubenca nenechas ist sameho s detmi ku starkym? Mnohe zeny tak funguju co som pocula pribehy, ked sa s rodicmi partnera nevedia "vystat" a dokazu sa takto dohodnut na fungovani, vsetci su spokojnejsi. Cize opakujem, ak toto je naozaj jediny vas problem, da sa riesit predtym nez si rozbijete rodinu.
V prvom rade by som nikdy nemala deti s chlapcom ktorý si ma nezastane.
Aj moja svokra mala pár pokusov ale môj muž je uzemnil, po dvoch rokoch už ani len necekla
Tak zrus s ňou kontakt a je, prečo nemôže s deťmi chodiť k nej ich otec a jej syn.Ja by som ju úplne ignorovala,teda pardon ku mne by si to nedovolila,akú požičaj takú vráť
@majka99999
Napriklad posledna situacia - na nasu svadbu pozvala susedov, ktorych ani nepozname a ked som jej slusne povedala, ze som pocula, ze budeme mat nejakych hosti navyse, zacala sa skerit do ksichtu ze NOA? Snad sa na nebude pytat koho si moze vziat... /svadbu si platime my, organizujem ju ja, ona je len host/. Neslo o to, ci sa tam 2 ludia navyze zmestia, islo o to, ze ona to nepovedala a mesiac do svadby si vypytala iba pozvanku, nemaju ani objednane jedlo, sedenie, nemam pre nich darceky pre hosti - islo iba o to, ze to trebalo slusne oznamit, pripadne vysvetlit a spytat sa, nezakazala som jej to ani teraz, len som jej povedala, ze to trebalo skor povedat, lebo ani moja rodina si nevola susedov, dokonca nevolam ani vlastnu blizku rodinu, niet kapacita. A islo to dalej a dalej, narazala na to, ze som na rodicaku, ze on nas zivi (zijeme sami dalej, nemame ziadnu pomoc, na vsetko sme dvaja), vyznelo to akoby som bola posledna chudobna a hlupa chudera, pricom je to cisty opak, nie sme odkazani na nich a na nu, co vo fabrike zaraba minimalnu mzdu a bola samozivititelkou odkedy ju poznam. Nie som ani zanedbana, neschopna, mam dobru pracu aj odbor. A dalsia vec je to, ze ja by som nikdy nenechala, aby na mojho partnera hocikto takto krical a urazal ho, ide mi primarne o to sklamanie z neho, ze toto dopusti
Pre môjho muža bola jeho mama bohyňa ... ja som to aj chápala, bolo ich 5 detí, otec ožran, týral ich fyzicky, psychicky ... ona ma nikdy za nevestu neprijala, ani neviem prečo, hoc som sa na rovinu opýtala, nedostala som odpoveď ... ani o vnučku sa nezaujímala ... raz som s ňou mala priamu konfrontáciu, na rovinu som sa jej opýtala, či ju netrápi, že 14 mesiacov vnučku nevidela, povedala NIE, bol pri tom aj môj muž - nezastal sa ani mňa, ani svojej matky, no strašne bol vtedy nesvoj, bojoval sám so sebou atď. ... viac sme k nej na návštevu ani ja ani dcéra nešli, chodil len muž ... urob si s ňou poriadok, nenechaj sa ponižovať, porodila si JEJ SYNOVI dve deti, zaslúžiš si úctu a rešpekt.
@colsami Nepovedala som, ze ich tam nepustim. Povedala som, ze mi vadi, ked mi to partner oznami s usmevom a pohrdavo akoze mam ist do certa a ze ho nezaujimam. Inak nemam potrebu tam chodit, i tak sa nevie slusne spravat k navsteve
Prepáč, ale keď začnem čítať "máme deti, snúbenec" kontrolka svieti. Toto všetko ste mali mať poriešené pred deťmi. Prvý krok je dobre spoznať partnera, druhý krok je spoznať jeho vzťahy s jeho rodinou a až potom sa môžem viazať a uvažovať o deťoch.
Teraz musíš byť silná, povedať, čo tolerovať už nie si ochotná, ty tam nechodievaj, ak máš s nimi zlé vzťahy. Jemu kontakt nezakazuj, ale neexistuje, aby to zasahovalo do vášho vzťahu.
Môžem sa spýtať, k čomu teraz taka svadba?
môj švagor sa rozišiel s priateľkou tesne pred svadbou kvôli svokre,furt do neho hučala...len oni nemali deti....7rokov boli spolu...
Ja si myslím,že si zbytočne slušná
@dzulli1980
Mne sa snubenec do oci vysmial, ze ci ja chcem respekt a uctu od nej? Hahaha. Ze ja nemam uctu voci nej. Cim? Ze jej polozim otazku, SLUSNE, ktora sa jej nepaci a ktora sa jej dotkne? Ked chce nieco riesit, caka napriklad aj 2 dni a potom to povie jemu poza chrbat, ja sa to dozviem uplne odveci. Pritom som tam! Pozeram sa na nu, moze to povedat ale je po💩 a akonahle je vystavena danej situacii, nevie co ma robit. Ja chapem, ze zdochynajuci kon najviac kope, ale respektujem jej naval emocii do isteho momentu. Akonahle prejde k osobnym utokom, prekroci hranicu mojho respektu. Ja som jej nic neurobila. Nikdy som na nu nekricala, nikdy som jej nevynadala. Ale ona je ten typ, ze sa vie len urazat, rozrevat a vrieskat. Uz nemam sil chodit pi spickach. Nikdy som nebola splachovaci typ. Chcem to preto riesit zmierlivo, ale priatel utoci na mna, ze to vobec nemusim riesit atd. Preco??? Aby sa neurazila? Mam si fakt nechat urobit a povedat hocico len aby dobre bolo??
@abbey1 pozname sa vyse 15r, 10r sme spolu
@abbey1
Vztahy s rodinou som nemala sancu spoznavat, nakolko ma nepozvali ani na navstevu 😃 prvykrat v 5m tehotenstva. Uz sme spolu inak dlhsie aj zili. Ale ony su extra krestanky, nepacilo sa im nase chodenie, zitie ani deti. Preto sme ani svadbu neriesili, nam ju netrebalo a ked som planovane otehotnela, uz ma k sebe pozvali - co uz 😂
O to horšie, že si tak dlho a dobrovoľne, následne s deťmi vo vzťahu, ktory nefunguje. A podľa toho, čo ďalej píšeš, nie je problém jeho mama, ale on.
@abbey1
Ano, to riesim. Ze si uvedomujem chyby jeho mamy. Ok. Ale jeho postavenie sa k problemu je hrozne! Ja som ta druha, ta, ktora ma ustupit, vsetko si nechat. On je jej milovany syn a dokonca mi ho opisala, akoby ani kricat nevie (a kedysi davno som aj facku dostala, to len pre priklad, ze u nas doma vrieska vacsinou on). Som na vine, ze vyzadujem respekt, i ked som o generaciu mladsia? Som za to, ze respekt a ucta nie su ohranicene vekom, ja si ju vazim ako mamu mojho snubenca, ale urazky nebudem pocuvat len aby bolo dobre.
Prosím ťa zrus tu svadbu,lebo teba bije a týra muž a ty riešiš svokru
No po tomto, čo si napísala, naozaj nerozumiem, prečo máš s takýmto človekom dve deti a dúfaš, že si Ťa raz možno zoberie ... na ňu sa vykašľať, je to pre Teba v podstate cudzí človek, no Tvoj skoro manžel za to absolútne nestojí.
Ešte raz. Úplne z hlavy vypustí svokru a zruš svadbu. Rieš správanie partnera a vzťah medzi vami 2.
@minenkak
Neriesim primarne svokru. Riesim svojho nastavajuceho, viem, ze tam je ta chyba. A uz ma nebije, boli ti roky spat, ja len pisem pre priklad, ze jeho mamicka ma dojem, ze ked je k nej stale mily, beha za nou ako psik, ze je to tak aj u nas
A to sa nehanbíš napísať,že ťa bil pred rokmi ,teraz ziape po tebe a ty s ním chceš ďalej žiť.Ako prečo,jeden jediný dôvod
Ja si myslím, že svokra nie je až taký problém. Ale chovanie tvojho muža. Lebo ak by sa ťa zastal a svokru uzemnil, pripadne s ňou na čas prerušil kontakt, nech si uvedomí ako sa správa, tak by to možno pochopila. Ale on zjavne nemá rešpekt k tebe. Svokra mi inak príde z tvojho popisu ako manipulatívna narcistka a tie majú svoje deti riadne v hrsti. Mne sa to možno z mojej pozície ľahko hovorí, keďže nie som na tvojom mieste, ale ako nestranná a nezaujatá osoba mám na to taký názor, že urobíš svojim odchodom lepšie. Pre seba a pre tvoje deti.
@lenuska9999
Vidim to uplne rovnako. Seba sa pytam iba to, ci je mozne to nejako prezit, kedze sme dost daleko, alebo radsej rozbit aj nasu rodinu a nechat deti bez otca 😖 bojim sa toho, ze ak raz zostane sama v dome? Co prideme k nej lebo sa bude stazovat? Alebo co ak raz prideme spat blizsie k nej a toto budem zazivat neustale? Vysvetlovala som mu problem dlho, nepochopil, nemam sily.
Zatial podla precitaneho mam chut zrusit svadbu. Skoda penazi.
Nápis mi ss