Rozchod, kde je malé dieťa

margaret24
29. dec 2020

rozchadzame sa ale lubime sa s priateľom a mame spolu dieta(2 roky necelé)... no ja odchádzam s malým na niaky čas od priateľa ... musím 😏 myslite že nemala by som to spraviť kvôli malému ?

ukulela
29. dec 2020

@margaret24 dôvod rozchodu, keď sa ľúbite???

amelia000
29. dec 2020

@margaret24 aky je to niaky cas?

jajka71
29. dec 2020

To čo sa stalo sa už neostane a rany na duši ci už detskej ci dospelackej tam sú, to ci je vhodné alebo správne odísť sa z písaného v rozumieť nedá, lebo je to nejasne.... Chcete odísť aj keď sa lubite,.... Ťažko povedať, ale počas vašej odluky ak to tak možno nazvať kedy nieje jasne, ci sa k sebe vrátite môžete nájsť niekoho, kto pomota hlavu nielen vám, ale aj malému dieťaťu spraví minimálne zmätok v hlavičke a druha vec, že na vaše miesto vo vzťahu s človekom, o ktorom píšete, že ho lubite môže prísť žena, ktorá nebude chcieť, aby ste sa k sebe vrátili, alebo si vás partner bude či vy hľadať svoje protajsky intenzívnejšie ako sa to druhému bude páčiť.... A to sa už nedostane....

marca12
30. dec 2020

Tak male dieta to az tak nevnima. Co take sa stalo,ze volis rozchod,aj ked sa lubite?

miadi
30. dec 2020

Ved napis preco musis odist a na ako dlho.Ako ti mame poradit ked nevieme co sa deje? Nedava to vobec zmysel. Lubite sa no musis odist. .

margaret24
autor
30. dec 2020

Chcem odísť kvôli pár veciam ... priateľovi rodičia ,no bývame spolu .. aj keď na to nič nemôžem povedať ,keďže mame spolu kde bývať aspoň aj keď sme začali riešiť vlastne 🙂 .. a druhé niekedy to dosť preženie s pitím ,no nieje taký že až alkoholik ... proste ľúbim ho aj tak ale možno keby som odišla uvedomil by si niake veci ... a zmenilo by sa to trosku ....

jajka71
30. dec 2020

@margaret24 prosím v prvom rade nik neprizná že je alkoholik, ani sam alkoholik, mnohí ani potom, keď sa im rozpadne rodina, vtomto prípade hrozí ze budeš v očiach svokrovcov ta zla, a to som sa vyjadrila mierne a to ešte sú také mamičky ktoré pre synčeka dokonalého do 2minut nájdu lepšiu nevestu a pôvodnú uz ani cez prah nepustia, " ma ostať tam, odkiaľ prišla"....
V prvom rade by trebalo si ujasniť co chceš ty, a co je dobre pre vaše dieťa co si kto pomyslí je vedľajšie, no nevyhne sa reakcií potenciálnych svokrovcov. Ideálne by bolo odísť nie k m, kde si budete môcť budovať stabilný domov pre vaše dieťa, pozor však nato, aby ste mu boli prednejsi ako pohárik, lebo keď výmeni mamahotel ta žena hotel a inak sa nič nezmení a on bude stále vedieť, že doteraz msl servis od mamy teraz od teba a on sa nemusí o nič starať.... To nieje výhra..... Ani dobrý model pre dieta

777januska777
30. dec 2020

@margaret24 ja osobne nie som vôbec za tieto odchadzania od seba a ved potom si var uvedomi co ma a podobne. To je akože načo dobré? Mate spolu dieťa, tak to spolu riešte a nevydierajte sa (lebo odchod, aby si uvedomil nejaké veci je jasne vydieranie). Ak chceš odísť a ujasniť si veci, odid, ale sama a dieťa nechaj priateľovi (pre chlapa je najlepšia liečba stavanie sa o dieta) a ked si veci ujasnis, tak sa vráť. Ak nechceš odísť bez dieťaťa, tak nikde nechod a zacni veci riešiť ako dospelá osoba, matka.

panorek
30. dec 2020

Choď buď si uvedomíte svoju cenu alebo sa to rozpadne. Robíš správne.

veronikaszabova
30. dec 2020

Anonym - nepouzivaj slovo NIAKE, nakolko take ani neexistuje.

panorek
30. dec 2020

@veronikaszabova jazykovedny ústav ? Hah ono slang nie je na škodu použiť v texte pritiahne pozornosť na filozofickej fakulte sme mali profesora ktorý aj keď zriedka použil vulgarizmus ver mi mne vtedy vyletela lyžička z jogurtu tak vysoko že Katapult je nič.

veronikaszabova
30. dec 2020

@panorek ziadny jazykovedny ustav. Az mi to oci kole taka konina 🤦‍♀️🤣

""no ja odchádzam s malým na niaky čas od priateľa""

""ale možno keby som odišla uvedomil by si niake veci""

metuzalem
30. dec 2020

@veronikaszabova chce zobrat dieta od otca a teba jej gramatika trapi? Hold nie kazdy ma dokoncenu skolu a dokonalu gramatiku ako ty...ona o tieto reci nestoji, ako si jej pomohla?

veronikaszabova
30. dec 2020

@metuzalem nejde o dokonalu gramatiku, ale nenapisem NIAKY, ked mam na mysli NEJAKY.

metuzalem
30. dec 2020

@veronikaszabova ano ja tiez nenapisem niaky, mam statnicu zo slovenského jazyka, tiez mi to kole oci, ale nemam potrebu tu kazdeho na koniku zdrbavat za to. Miliony ludi na svete nevie ani pisat a citat. Tu sa riešia problemy a pisu sa rady, ak mas potrebu niekoho opravovat, chod ucit do skoly a opravuj detom diktaty. Prepac ze to pisem ale vidim to na konovi casto a vytaca ma to uz 🙄

cookie29
30. dec 2020

A berieš do úvahy aj možnosť, že Tvoj odchod mu možno umožní uvedomiť si, že nie je až taký zalaskovany a definitívne to ukončí? Lebo aj taká možnosť existuje. A mám pocit že Ty vidíš len tu jednu, ktorá by sa Ti hodila

mondolina
30. dec 2020

@metuzalem
Prečo hneď zdrbávanie? Ja by som bola rada keby ma niekto opravil keď spravím chybu. Nech neumriem sprostá 🤗😂.

petamich
30. dec 2020

pozri v prvom rade znies, ze ani poriadne nemas upratane preco vlastne chces odist, uz si to s partnerom riesila, lebo odist len tak zo dna na den a dufat, ze sa spamata, ked on mozno ani nevnima "problem" je trosku naivne, ste dospeli ludia a mate spolu dieta, sadni si, spis si co ti na nom vadi, bez zbytocnych emocii to s nim prejdi a prediskutujte to a ked ani po tomto neuvidis naznak zmeny, tak uvazuj nad odchodom, odchod je vazne rozhodnutie a nie vychovna lekcia

kikaaa444
30. dec 2020

@veronikaszabova ty píšeš bez diakritiky . Tiež to nie je spisovne . A tiež obcaš napíšem slovo niaky .. “ píš ako počuješ “ keď si text hovorím v hlave tak to zo mna vyletí že nenapíšem nejaký ale niaky . Toto sú fakt detaily úplne nepodstatné

vilma7
30. dec 2020

@margaret24 ako často je niekedy? Raz za mesiac, za pol rok?
Nepochopila som, bývate vo svojom, ale jeho rodičia sú problém? Starajú sa do vás, alebo ťa nechcú prijať?
A kam unikaš? K vašim? Myslíš že tí sa starať nebudú?
Je únik riešenie problému? Ten sa sám nevyrieši, ale možno ste už iné variantu prebrali a táto je posledná... taká v mojich očiach detinská.
Ťažko poradiť keď sa z tvojho príspevku človek nevie ani len zorientovať.
Priateľ je zrejmé mladý a ešte si svoje neužil a už sa stal otcom. Alebo?

elizabet173
30. dec 2020

@margaret24 nerobila by som to. Nie ste uz len partnermi, ale aj rodicmi. Pre dieta to vobec nebude dobre, ked tu zrazu otec nebude. Moze sa stat, ze si tvoj priatel uvedomi, ze alkoholom nici vas vztah a skonci s tym, no moze sa stat, ze si to uvedomi a po tvojom navrate k nemu sa vrati do starych kolaji. Potom urobis co? Zase odides na cas? A moze sa stat aj to najhorsie, ze si po tvojom odchode uvedomi, ze je to lepsia varianta, ako ked je s tebou. Dieta vidat bude, nebude ho nikto obmedzovat v tom, ci si vypije alebo nie, na sex mlady muz vzdy nieco zozenie a vas vztah skonci uplne. Ak sa mate radi, problemy rieste spolocne. Samostatne byvanie je dobrym krokom a nie tvoj odchod